.

Rabu, 14 Januari 2009

SEBUAH NEGARA ZIONIS


Negara ini di tubuhkan oleh kuasa kolonial British. Negara ini adalah bekas tanah jajahan British. Parti politik yang berkuasa dalam negara ini pada awalnya menentang British tetapi kemudian bekerjasama dan bersekongkol dengan British.

British dan kaum Zionis ini telah membunuh, menangkap , memenjara dan menghalau keluar sesiapa sahaja yang menentang negara baru ini. Akhirnya kuasa kolonial British telah memberikan kemerdekaan. Semua ini berlaku sesudah tamatnya perang dunia ke dua.

Zionisma ialah satu fahaman perkauman – hegemoni satu bangsa. Zionisma membawa fahaman rasis yang percaya hanya bangsa mereka sahaja yang betul. Bangsa-bangsa lain adalah salah. Bangsa-bangsa lain akan dianggap bangsa kelas ke dua. Malah jika ada bangsa lain yang tinggal dalam negara mereka, bangsa asing ini wajib tunduk kepada kuasa politik hegemoni perkauaman. Zionisma adalah politik hegemoni satu bangsa.

Jika ada sesiapa yang berani mengkeritik negara hegemoni satu bangsa dan satu agama ini mereka akan dianggap musuh. Jika mereka dianggap musuh maka mereka boleh di penjara. Undang-undang kolonial British membolehkan warga di penjara tanpa bicara. Banyak penentang fahaman perkauman dan hegemoni satu bangsa ini telah di penjara. Ada yang berbelas-belas tahun. Ada yang telah digantung mati.

Negara Zionis ini sentiasa menggunakan AJENDA KESELAMATAN sebagai dasar utama dalam negara. Sesiapa yang cuba mengkritik negara hegemoni satu bangsa akan di anggap mengancam keselamatan. Apa sahaja yang cuba dilakukan oleh warga jika di tafsir bertentangan dengan fahaman hegemoni satu bangsa ini akan di anggap mengancam keselamatan negara.

Justeru jika ada tiga warga yang berkumpul mereka akan dianggap bahaya dan mengancam keselamatan negara. Ini kerana negara Zionis ini semenjak zaman British sentiasa dalam kedaaan perang. Walau pun telah lama merdeka undang-udang perang British ini masih terus berjalan.

Berkumpul secara aman tidak dibenarkan dalam negara Zionis. Ini akan dianggap memporak perandakan keselamatan awam. Semua perhimpunan akan di anggap perhimpuan haram – hanya parti Zionis dan penyokong-penyokong mereka sahaja yang boleh berkumpul dan berhimpun.

Jika ada perhimpunan berlaku walau pun dengan aman, jentera daulah – polis dan pencegah rusuhan – akan datang mengancam. Penangkapan terhadap perhimpuan aman adalah satu yang biasa berlaku dalam negara Zionis ini. Simbahan air asid adalah satu yang biasa kelihatan dalam negara Zionis. Peluru hidup juga digunakan untuk menembak dan menakutkan mereka yang berkumpul.

Bala tentera kaum Zionis hanya dipilih dari satu bangsa sahaja. Bangsa lain tidak akan dibenarkan memasuki bala tentera negara ini. Polis mereka juga dari satu bangsa. Mukhabarat - polis rashia - mereka mungkin ada bangsa-bangsa lain. Ini kerana mereka ingin menyamar masuk ke dalam masyarakat bangsa-bangsa lain untuk merisek.

Kekuatan negara Zionis ini bergantung kuat dengan polis-polis rashia. Mukhabarat Zionis ini ada di merata tempat. Dalam universiti, dalam masjid, di perhentian bas malah dimana-mana tempat awam akan kelihatan mukhabarat ini berkeliaran. Mereka menyamar sebagai orang biasa untuk mengutip maklumat jika ada sesiapa yang berani bersuara menentang hegemoni satu bangsa.

Negara hegemoni satu bangsa ini memiliki parlimen dan mengakui sebuah negara demokrasi berbanding dengan negara-negara lain. Tetapi parlimen negara ini tidak pernah berusaha untuk melupuskan undang-undang perang yang diwarisi dari zaman kolonial British dahulu. Undang-undang perang ini sentiasa ada dalam negara ini. Negara ini sentiasa dalam keadaan berperang.

Selain dari menganggap bahawa bangsa mereka sahaja yang betul – fahaman Zionisma juga menganggap agama lain adalah salah. Agama mereka adalah agama pilihan tuhan. Kitab-kitab suci orang lain dianggap tidak betul. Hanya kitab suci dan agama mereka sahaja yang membawa jalan ke syurga. Agama lain adalah ajaran sesat yang membawa ke neraka.

Negara Zionis ini mendapat sokongan ketenteraan dari negara-negara luar. Negara Zionis ini membeli berbilion-bilion ringgit peralatan senjata dari Amerika, Britain, Russia dan Peranchis. Kereta kebal, kapal terbang jet, kapal selam, senapang, pistol, gas pemedih mata, asid anti- rusuhan - semua alat persenjataan ini di bekalkan oleh negara luar. Semua senjata ini di beli kerana kaum Zionis tahu bahawa inilah satu-satu cara untuk mereka terus berkuasa.

Akhir-akhir ini kaum Zionis ini telah mula membuat alat-alat senjata sendiri. Semua ini dibuat kerana negara Zionis ini masih terus menerus dalam keadaan perang.

Salah satu sifat kaum Zionis yang amat menonjol ialah merampas tanah-tanah. Perampasan tanah-tanah ini terus menerus berlaku. Tahun demi tahun tanah akan di rampas. Tanah-tanah yang dirampas adalah tanah-tanah asli yang telah di teroka beratus-ratus tahun oleh penduduk tempatan. Ada tanah pertanian yang di rampas. Ada tanah perkampongan asli yang telah di rampas.

Kaum Zionis akan memberi alasan keselamatan jika mereka ingin merampas tanah. Pembangunan juga akan di jadikan alasan. Mendirikan empangan air , membuat jalan raya atau mendirikan penempatan bandar-bandar baru sering menjadi alasan untuk merampas tanah.

Pada awalnya undang-undang akan digunakan untuk merampas tanah-tanah ini. Jika gagal maka jentera polis dan tentera akan di bawa untuk merampas tanah peneroka. Polis-polis rashia akan mengancam. Ada tuan tanah yang akan dibeli. Jika gagal di beli maka tuan empunya tanah akan di ancam. Jika ancaman tidak berjaya maka akan berlaku tangkapan.

Tanah- tanah yang di rampas ini akan di berikan kepada penyokong kaum Zionis. Tanah- tanah pertanian subur yang telah di rampas ini akan di berikan kepada syarikat-syarikat yang menyokong fahaman hegemoni satu bangsa. Tuan-tuan pemilik tanah yang telah dirampas ini akan memberikan sokongan dana kepada kaum Zionis. Hotel-hotel, kondo dan apartmen mewah akan di dirikan di atas tanas yang telah di rampas.

Kaum Zionis akan melakukan diskriminasi terhadap bangsa-bangsa lain. Kaum Zionis mengamalkan diskriminasi untuk memastikan kuasa politik dan ekonomi terus di tangan mereka. Segala macam undang-undang akan diluluskan untuk memastikan hegemoni satu bangsa ini berterusan.

Kaum Zionis tidak akan mempedulikan pandangan masyarakat antarabangsa. Resolusi-resolusi badan-badan antrabangsa tidak di endahkan. Badan-bandan dunia diperlekehkan. Di dalam negara hanya pandangan yang bersetuju dengan politik Zionisma sahaja yang di benarkan. Jika ada kritikan yang muncul dari akhbar luar negara maka suara-suara ini akan dianggap benci kepada budaya bangsa kaum Zionis.

Kaum Zionis akan menuduh warga yang menentang hegemoni satu bangsa sebagai warga yang tidak patriotik, ajen negara asing atau telah keluar dari agama suci mereka dan mengikut ajaran sesat. Justeru itu negara Zionis ini mewajibkan warganya menggunakan kad pengenalan. Dalam kad pengenalan ini akan di letakan agama dan bangsa. Ini untuk memastikan kesucian bangsa mereka.

( Kita tidak perlu ke Gaza untuk melihat keganasan Zionis. Kita tidak perlu ke Tel Aviv untuk memahami Zionisma. Kita tidak perlu ke Jenin, Hebron untuk melihat tanah-tanah di rampas. Kita tidak perlu melihat Haram–al-Sharif untuk melihat tempat ibadat di runtuhkan. Kita tidak pergi ke Nablus untuk melihat rumah-rumah di runtuhkan. Kita tidak perlu melihat Ariel Sharon yang terlibat dalam pembunuhan.

Kita lihat Tasek Utara, Kampong Chu Badak, Kampong Berembang, tanah-tanah orang asli di Sabah dan Serawak yang dirampas. Kita lihat berapa banyak kuil Hindu yang telah dimusnah. Masjid dan surau yang telah diruntuhkan. Berapa buah gereja Orang Asal yang telah diruntuhkan.

Kita lihat bagaimana keterlibatan Najib Razak dalam kes pembunuhan Altantuya – ini tidak ada bezanya dengan pembunuhan Abu Jihad. Bukan Tzipi Livni Menteri Luar Israel sahaja yang mengahalau keluar pengkritiknya , Syed Hamid Menteri Luar Malaysia baru sahaja berkata sesiapa yang tidak suka kepada undang-undang negara ini sila tinggalkan negara ini.

Peluru hidup menembak penunjuk perasaan bukan hanya di Baitulmukadis tetapi di Memali dan Batu Buruk. Bukan Shin Bet sahaja yang mengintip di Birzeit University – Polis Cawangan Khas juga mengintip di semua universiti di Malaysia.

Jangan terlupa Bilik Rashia tahanan ISA tidak ada bezanya dengan yang di tahan di Facility 1391 di Israel.)

Jangan hanya menyokong yang jauh tetapi lupa yang di hadapan mata. Zionisma bukan hanya orang Yahudi. Zionisma adalah fahaman politik hegemoni satu bangsa dan satu agama. Zionisma adalah semua kerajaan zalim yang menindas warganya.
(TT)
JEMPUTAN FORUM DI DEWAN SRI PINANG


FORUM MEMBANTAH KEGANASAN DI GAZA DAN SRI LANGKA

FORUM AKAN DIADAKAN :

PADA : 14hb Januari 2009 ( RABU)
JAM : 8.00 malam
TEMPAT: AUDITORIUM DEWAN SRI PINANG, LEBUH FARQUHAR
PULAU PINANG

PANEL : Sdr. Lim Guan Eng - Ketua Menteri Pulau Pinang
Wakil Teras
Wakil Parti Politik
Wakil Ngo
Tukar Tiub

Warga Pulau Pinang di jemput hadir. Lepas forum boleh pergi Line Clear.
POLIS TAMBAH 2,000 ANGGOTA LAGI DI KUALA TERENGGANU - harakah


KUALA TERENGGANU, 12 Jan - Polis dipercayai telah menambahkan keanggotaan dari pelbagai unit dalam kawasan pilihan raya kecil P36 Kuala Terengganu seramai 2,000 anggota lagi dan kini menghadapi masalah penempatan.

Menurut sumber,difahamkan kini keseluruhan anggota berkenaan berjumlah 12,000 termasuk 10,000 anggota yang dibawa masuk sebelum ini.

Sumber mendakwa anggota berkenaan termasuk 500 anggota dari Pulapol, Kuala Lumpur, Kelantan (500), Sarawak (500) dan Sabah (500).

Difahamkan anggota dari Sarawak dijangka akan digunakan untuk mewujudkan insiden provokasi bagi menampakkan Pakatan Rakyat memulakan kekecohan dan huru-hara di kawasan pilihan raya berkenaan.
KONSERT BATU DI DIRTY ROCK


HUJAN BATU


Satu konsert batu di Dirty Rock telah dianjurkan oleh gerombolan malam kelmarin.

Ramai pembatu datang ke pantai Dirty Rock.

Hujan turun. Semua pembantu yang tidak batu telah lari pulang. Takut basah.

Gagal. Apa punya tuuur. Tak rock langsung.


CERAMAH PAS DI DIRTY ROCK

Di malam yang sama, di tepi hujung pantai yang sama – di Dirty Rock – Pas telah mengadakan ceramah.


WAN FARID OH ! WAN FARID


Saifuddin Nasution telah mengumumkan malam kelmarin di satu ceramah kenapa Wan Farid tidak berani berdebat pasal duit royalti minyak.

Mengikut YB Saifuddin, Wan Farid adalah orang yang utama menyokong Abdullah Badawi untuk menaikkan 78 sen harga bahan bakar minyak petrol.PAS WAJIB BERWASPADA


Pekerja Pas telah di ingatkan untuk berwaspada dan jangan terlalu konfident.

Berkempen bukan hanya ceramah dan letak poster sahaja.

Pekerja Pas wajib masuk ke setiap rumah.

Ini pandangan dari pemantau PRK P36


SOKONGAN PENGUNDI CINA

Tiga hari lagi mengundi.

Sokongan pengundi Cina semakin jelas memihak ke Pakatan Rakyat.


SUAMI ROSMAH MANSOR PERLI DOLAH BADAWI


Najib Razak telah menggunakan perkataan FLIP FLOP.

Peerkataan flip flop ini ialah sifat Dolah Badawi.


APA KATA MB TERENGGANU KEPADA PENGUNDI CINA
– m2day

Dalam stau ceramah semalam atau malam kelmarin telah didengar kata-kata MB yang berbunyi : “You baik sama saya, saya pun baik sama you. You tak baik sama saya, saya sepuluh kali tak baik sama you”.


GEROMBOLAN BERGADUH SESAMA SENDIRI - harakah

Retak menunggu belah. Mungkin ini perumpamaan mudah untuk menggambarkan pertelingkahan berterusan antara Dato' Seri Idris Jusoh dan Menteri Besar sekarang, Dato' Ahmad Said.

Difahamkan kumpulan Idris yang masih mempunyai pengaruh di Terengganu akan memulaukan kempen Barisan Nasional (BN) biar pun Dato' Wan Ahmad Farid Wan Salleh pernah menjadi orang harapannya sebelum ini.


GEROMBOLAN TUKAR TEMA KEMPEN


Calon gerombolan semakin terdesak. Maka di saat terakhir gerombolan telah menukar tema kempen.

Awal-awal dulu kempen ialah Cakna Rakyat.

Kemudian jadi Mesra Rakyat. Tema ini kantoi kerana perangai Wan Farid yang sombong dan elitis. Tidak menampak kan mesra rakyat/

Malam kelmarin tema kempen gerombolan bertukar sekali lagi kepada Pas Kluek Klek atau Pas Flip Flop..

Tema kempen siapa yang flip flop disini?
ABDULLAH MINTA MUHYIDDIN BERI PENJELASAN MENGENAI FTA - melayau


BENTONG 13 Jan. — Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berkata, Menteri Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), Tan Sri Muhyiddin Yassin perlu memberi penjelasan kepada kabinet berhubung kenyataannya mengenai tindakan kementerian itu menghentikan sementara rundingan perjanjian perdagangan bebas (FTA) dengan Amerika Syarikat.

Perdana Menteri berkata, Muhyiddin perlu memaklumkan berhubung tindakan itu serta implikasinya kepada kabinet secara rasmi.

“Tan Sri Muhyiddin mesti maklum kepada kabinet dan apakah implikasi dan sebagainya,” katanya kepada pemberita selepas menghadiri mesyuarat majlis pembangunan Wilayah Ekonomi Pantai Timur (ECER) di sini hari ini
.


kah kah kah… pelik lagi ajaib…. hairan lagi susah nak percaya… kah kah kah

woit… kerajaan ini tak ada dasar ke…. pakai tibai sorang-sorang…. mat sembab buat dasar…. mat ngantuk tak faham….. kah kah kah….

kah kah kah…. selalunya dasar buat sama-sama…. atau masa dasar dibuat mat ngantuk sedang zzzzzzzzzzzzzzz…… kah kah kah…. patut dia tak tahu…. kah kah kah..

woit…. atau ini warning untuk mat sembab… jangan nak jadi hero…. kah kah kah