.

Jumaat, 20 Februari 2009

ANWAR BUAT LAPORAN POLIS PAGI INI


Anwar Ibrahim akan membuat satu laporan polis terhadap Musa Hassan dan Gani Patail.

Ini bersangkutan dengan kes konspirasi MATA LEBAM Anwar Ibrahim pada tahun 1998 dahulu.

Laporan polis ini akan di buat pada jam 11.30 pagi Jumaat ini.

Laporan polis akan di buat di Balai Polis Damansara Utama
.ANWAR : SPRM TAHU TAPI TIDAK AMBIL TINDAKAN
– Mkini

Ketua pembangkang mendakwa Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) mempunyai butiran usaha memujuk wakil-wakil rakyat Pakatan Rakyat di Kedah agar melompat kepada BN tetapi tidak mengambil sebarang tindakan.

Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata suruhanjaya tersebut, dulu dikenali Badan Pencegah Rasuah (BPR), mengetahui sejak awal usaha menumbangkan kerajaan Kedah, termasuk yang dijalankan oleh bekas menteri besar Datuk Seri Mahadzir Khalid.

Mendedahkan perkara itu sewaktu membahaskan titah diraja di Dewan Rakyat hari ini, mantan timbalan perdana menteri mendakwa beberapa juta ringgit pernah ditawarkan kepada Ahli-ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) PKR di negeri itu antara April hingga Julai lalu, termasuk penghujung tahun lepas.

Dakwaan Anwar itu menghangatkan sidang dewan apabila ahli-ahli parlimen BN tidak senang dengan tuduhan-tuduhan tersebut.

Beliau juga mendakwa, pegawai SPRM yang terlibat dalam operasi merakam rundingan BN dengan wakil-wakil rakyat Pakatan kemudiannya ditukar.
MUFTI : MERDERHAKA KEPADA PEMERINTAH SATU DOSA BESAR - melayau
KUALA LUMPUR: Mufti Wilayah Persekutuan Datuk Wan Zahidi Wan Teh berkata perbuatan menderhaka kepada pemerintah adalah satu dosa besar berdasarkan dalil daripada Al Quran dan Sunnah.

Dalam satu kenyataan hari ini, beliau berkata sebarang perbuatan tunjuk perasaan bertujuan mencabar pemerintah adalah haram seperti dinyatakan dalam sebuah hadis yang bermaksud : "Mana-mana kumpulan manusia berarak ke arah Sultan dengan tujuan merendahkannya, maka mereka akan dihina oleh Allah sebelum hari Kiamat."

Beliau berkata dengan demikian berhubung kenyataan Mufti Perak Datuk Seri Harussani Zakaria baru-baru ini mengenai kewajipan rakyat mentaati titah sultan.

Harussani membuat kenyataan itu berikutan tindakan penyokong parti pembangkang yang biadab, mencela dan menderhaka Sultan Perak Sultan Azlan Shah ketika berdemonstrasi di Masjid Ubudiah Kuala Kangsar sebelum itu.
SPEAKER DUN PERAK DERHAKA KEPADA SULTAN – TOYO
- mStar

SHAH ALAM: Tindakan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak yang menggantung dan melarang Menteri Besar, Datuk Dr. Zambry Abdul Kadir dan enam Exco yang lain menghadiri sesi DUN selama 18 bulan adalah perbuatan yang menderhaka kepada Sultan.

Bekas Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo berkata, tindakan Dr Zambry dan enam Exco tersebut yang mengangkat sumpah jawatan adalah dalam sebuah majlis yang diadakan oleh pihak istana Perak.


kah kah kah…. kah kah kah…. kah kah kah…….. kah kah kah….

kah kah kah….. kah kah kah…. kah kah kah…….. kah kah kah….

woit…. ADA LAGI LAWAK BODOH NI YA!.... kah kah kah
RAKYAT TIDAK SEDAR SAKIT MENTAL - melayauKUALA LUMPUR 19 Feb. - Lebih 270,000 rakyat Malaysia menghidapi skizofrenia, sejenis penyakit mental tanpa menyedarinya, menurut seorang pakar psikiatri, Prof. Dr. Mohammad Hussain Habil.

Beliau berkata, kegagalan menyedari hakikat itu adalah kerana mereka tidak dapat mengenal pasti simptom penyakit berkenaan dan terlalu bergantung kepada bomoh, sinseh dan perantara untuk menyembuhkan mereka.

Mohammad, yang juga Ketua Jabatan Psikiatri, Pusat Perubatan Universiti Malaya (UMMC), berkata, berdasarkan kemajuan dalam bidang sains perubatan, skizofernia boleh dipulihkan sepenuhnya jika dikesan dari awal.kah kah kah….kah kah kah…. kah kah kah….

woit…. SETUJU…. SETUJU…. SETUJU…. MEMANG RAMAI….kah kah kah…

kah kah kah…. TOLONG CHECK MAT SEMBAB…WAK BOTOX… SITI PURTAN….kah kah kah…

kah kah kah…. DUA TIGA HARI INI WAK BOTOX MEROYAN TAK ABIS ABIS…. kah kah kak..

woit…. WAK BOTOX NI MENJARJIS JARJIS …. NANTI TERSALAH JARJIS…. TERJARJIS BONTOT BOMOH…. kah kah kahTINDAKAN BERMOTOF POLITIK - melayauTAIPING 19 Feb. - Tindakan Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak, V. Sivakumar menggantung dan melarang Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abd. Kadir dan enam Exconya daripada menghadiri sidang Dewan semalam dilihat bermotifkan politik dan membalas dendam.

Naib Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin (gambar) berkata, Speaker daripada parti DAP itu tidak mempunyai asas kukuh berbuat demikian yang secara jelas mempertikaikan pelantikan Zambry sebagai Menteri Besar oleh Sultan Perak, Sultan Azlan Shah.


Kah kah kah... kah kah kah… kah kah kah…

woit… NGGGOOOOK BETUL WAK SEMBAB NI….kah kah kah

woit…. MEMANG LAH BEDRMOTIF POLITIK …. TAK KAN BERMOTIF MAIN KONDA KONDI…. kah kah kah…

woit… APALAH BANGANG SANGAT MUNKEE NI….kah kah kah

kah kah kah…. INILAH KERJA POLITIKUS…. BUAT KERJA POLITIK … NGOOOOK !.... kah kah kah..

kah kah kah…. INGAT ORANG POLITIK ….BUAT KERJA APA ?..... CARI PETAI DAN KERDAS KE ?.... kah kah kah