.

Isnin, 2 Februari 2009

D’ARGENT, DOLLAR, POUND, DINAR, DIRHAM, YEN, FRANC , RUPEE, MARK, RUPIAH, WON, LIRA, BHAT, LEK, PASETA, PESO, FLORIN, MANAT, KRONE, TAKA, NGULTRUM,


NAJIB JANJI RM50 JUTA UNTUK LOMPAT PARTI - Mkini

Ketua bahagian PKR Ipoh Barat, Fauzi Muda mendakwa bahawa Timbalan Presiden Umno, Datuk Seri Najib Tun Razak telah mencuba tahun lalu untuk memujukkan supaya melobi dua ahli dewan undangan negeri (Adun) Pakatan Rakyat) di Perak supaya melompat parti.

Fauzi mendakwa, beliau telah ditawar sejumlah RM50 juta bagi perkhidmatannya itu dan untuk membayar mereka yang berjaya dipujuk melompat parti. Bagaimanapun, katanya, beliau tidak memberi sebarang komitmen.


woit… NAK BAGI DUIT TU DALAM CURRENCY MANA?.... kah kah kah…

kah kah kah.... INI TAK JELAS.... LECEHLAAAA.... kah kah kah..

kah kah kah…. KALAU DALAM TAKA… kah kah kah… BERBAKUL-BAKUL… kah kah kah…

kah kah kah…. PAK BERAPA JUTA RUPIAH PAK…. kah kah kah… BISA DI ATUR…. kah kah kah... BAWA SATU KONTENA PAK....kah kah kah...KENYATAAN AKHBAR YB ARUMUGAM ADUN BUKIT SELAMBAU - KEDAH


Sidang media ini dipanggil untuk menerangkan beberapa perkembangan terbaru yang serius yang melibatkan isu-isu politik yang berunsurkan jenayah yang sedang berlaku di negeri Kedah, yang melibatkan saya selaku Ahli Dewan Undangan Negeri Kedah dan ahli EXCO Kerajaan Negeri Kedah.

Satu repot polis telah dibuat hari ini merangkumi semua kes-kes ugutan jenayah terhadap saya selaku Ahli Dewan Undangan Negeri Kedah dan ahli EXCO Kerajaan Negeri Kedah, dan juga terhadap keselamatan keluarga saya sejak dari 8hb Mac, 2008. Ianya juga melibatkan semua ugutan terhadap pegawai-pegawai dan bekas-bekas pegawai saya. Ke semua ini adalah bertujuan bagi mengugut saya untuk bersetuju berpindah parti dari Parti Keadilan Rakyat ke Barisan Nasional.

Antara insiden-insiden yang melibatkan ugutan jenayah adalah cubaan menculik saya pada 17/10/2008, mengugut saya melalui pegawai saya melalui beberapa panggilan telefon yang antaranya pada 31/3/2008, mengugut keselamatan keluarga saya, insiden memecahkan cermin kereta rasmi exco kerajaan negeri model Proton Perdana no BKL 4000 dengan meninggalkan nota ugutan yang diikat pada seketul bata pada 17/12/2008, dan juga menghantar beberapa beberapa individu untuk memujuk saya keluar dari Parti Keadilan Rakyat, yang terbaru sekali beberapa hari yang lalu, dengan beberapa tawaran lumayan.

Perkembangan peristiwa yang menimpa 2 orang teman exco PKR di Perak telah menyebabkan saya tampil untuk membuat kenyataan akhbar ini. Saya khuatir, sekiranya saya tidak tampil ke hadapan untuk membuat pernyataan secara terbuka ini, keselamatan dan ketenteraman saya dan keluarga saya akan terus diganggu, diugut secara jenayah serta dipujuk untuk memastikan saya berpindah parti.

Saya juga mendesak agar pihak polis akan segera membuat siasatan terhadap ke semua laporan-laporan polis yang telah saya buat sejak Mac, 2008 dan mengambil tindakan segera dan tegas bagi menjamin keselamatan saya dan keluarga saya. Ini semua akan membolehkan saya mampu berkhidmat dengan lebih baik dan berkesan selaku ahli exco kerajaan negeri Kedah dan ahli dewan undangan negeri Bukit Selambau, tanpa sebarang gangguan terhadap saya dan keluarga saya.Sekian, terimakasih,

Arumugam a/l Vengatarakoo,

Ahli Dewan Undangan Negeri Bukit Selambau,
merangkap EXCO Kerajaan Negeri Kedah Darul Aman

ADUN BN AKAN MASUK PKR - Mkini


Seorang ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Umno yang diura-urakan akan menyertai PKR, Datuk Ahmad Fakeh Adam kini mengambil "sikap tunggu dan lihat" sebelum berbuat demikian.

Tambahnya, niatnya untuk menyertai PKR telah mula berkurangan sedikit susulan perkembangan terbaru politik Perak kebelakangan ini.

"Kena tengok perkembangan yang sedang berlaku sekarang.

"Takut yang dikejar tidak dapat, yang dikendong keciciran. Ditelan mati emak, diluah mati ayah," katanya.


kah kah kah…. kah kah kah…. KEJOR YEOP KEJOR…. kah kah kah…

kah kah kah….APA PUNYA TUUUR PUNYA MUNKEEE….kah kah kah…

woit… JADI WAKIL RAKYAT NAK MENGEJAR APA?..... NAK DAPAT KONTREK ?.... kah kah kah…

woit… JADI WAKIL RAKYAT NAK KENDONG APA ?.... NAK KENDONG PROJEK?.... kah kah kah…

woit…. MUNKEE MACAM INI LEBIH BAIK DALAM GEROMBOLAN… kah kah kah….. BUAT BERAT PAKATAN SAJE…. kah kah kahYANG HILANG DAN DI HILANGKAN


"One should ask Najib on where the two PKR excos from Perak are, and also about Bala. After all, he is an expert in handling missing persons," Anwar, the Permatang Pauh parliamentarian, told newsmen after meeting six Perak PKR assemblypersons for an hour in a closed-door session at Yayasan Aman complex in Penanti, Penang mainland. - MalaysiaKini


Balasubramaniam telah hilang tahun lalu, sehari sesudah dia membuat Pengakuan Bersumpah.

Hingga ke hari ini tidak ada khabar berita tentang Bala. Kehilangan Bala ada sangkut paut dengan pembunuhan gadis cun Altantuya Shaaribu dari Mongolia. Pembunuhan Altantuya ini juga bersabit dengan Razak Baginda. Razak Baginda ialah ‘jurifikir’ Najib Razak.

Pengakuan Bersumpah Bala menerangkan bahawa Najib Razak ialah kekasih awal Altantuya – sebelum gadis cun ini menjadi ‘kekasih’ Razak Baginda. Justeru pertalian ini menjadikan umum mempercayai bahawa kehilangan Bala ada bersangkut paut dengan Najib Razak.

Justeru apabila dua Adun PKR yang menghadapi tuduhan rasuah di Perak hilang maka Anwar Ibrahim Ketua Pembangkang telah meminta para wartawan pergi bertanyakan hal ‘hilang’ ini kepada Najib Razak. Menurut Anwar Ibrahim Najib ialah ‘juru hilang’.

Belum pun sempat wartawan menemui Najib – dua orang wakil-wakil rakyat dari Perak yang ‘hilang’ ini telah di beritakan akan berhenti dari menjadi wakil rakyat. Tuan Speaker Dewan Undangan Perak telah menyatakan bahawa beliau telah menerima fax dimana dua orang wakil rakyat ini akan berhenti.

Surat berhenti dari menjadi wakil rakyat ini telah di tanda tangani pada bulan March dahulu. Ini ketika wakil-wakil rakyat ini baru saja di lantik menjadi wakil rakyat. Jadi TIDAK MASUK AKAL jika tiga atau empat hari sesudah menjadi YB mereka didesak atau dipakasa untuk membuat surat berhenti ini.

Tiga empat hari sesudah menjadi YB pastilah mereka tersenyum hingga koyak ke telinga. Justeru kenyataan yang mengatakan mereka ‘dipaksa’ untuk membuat surat ini akan menjadi ‘ lawak bodoh senario’ kerana tidak masuk akal.

Hakikatnya dua orang wakil rakyat ini telah berhenti.

Hakikatnya perlu diadakan pilihanraya kecil untuk kerusi yang telah dikosongkan.

Tidak perlu ada ooook. Tidak perlu ada eeeek. Mereka telah berhenti. Maka dua kerusi - di Behrang dan Changkat Jering telah kosong. Pilihanraya kecil wajib dijalankan 60 dari tarikh pemberhentian itu. Ooook ooook dan eeek eeek ini hanyalah alasan.

Parti politik – Pakatan Rakyat dan Barisan Nasional – tidak perlu berdolak dalik lagi. Kerusi kosong wajib di isi. Pilihanraya kecil wajib dijalankan.

Mana–mana parti politik yang berdolak dalik tidak mahu pilihanraya kecil di adakan maka akan terbukti bahawa parti ini TIDAK ada keyakinan untuk menang.

Parti yang takut untuk menyokong pilihanraya kecil adalah parti yang sedar bahawa mereka TIDAK lagi mendapat sokongan rakyat.

Jika Pakatan Rakyat tidak mahu mengadakan pilihanrya kecil maka ertinya Pakatan sedar bahawa mereka tidak ada sokongan orang ramai.

Jika Barisan Nasional tidak mahu mengadakan pilihanraya kecil ertinya Barisan Nasional sedar bahawa mereka tidak ada sokongan orang ramai.

Kerana TAKUT kalah maka mereka akan beroook dan bereeek.

Langkah paling terbaik ialah membubarkan dewan negeri Perak dan mengadakan satu pilihanraya untuk negeri Perak. Kita lihat siapa yang akan mendapat sokongan rakyat.

Najib Razak tidak perlu berkek kok dan berkuntau lidah untuk mengelakkan diri dari pilihanraya kecil atau pilihan raya Dewan Undangan Perak. Wakil-wakil rakyat tidak perlu lari larau atau dihilangkan macam Balasubramaniam. Tugas wakil rakyat bukan untuk ‘hilang bercuti’ ke Pekan. Tugas wakil rakyat ialah mewakili rakyat dalam Dewan Undangan.

Orang ramai semuanya menunggu pilihanraya kecil atau pilihanraya untuk semua kerusi negeri Perak.
KECOH DI PERAK – melayau


IPOH 1 Feb. – Kecoh, kelam-kabut dan ‘genting.’ Itulah senario paling tepat untuk menggambarkan keadaan kerajaan negeri Perak hari ini.

Kerajaan negeri pakatan pembangkang yang hanya mempunyai kelebihan lima kerusi berbanding Barisan Nasional (BN) di Dewan Undangan Negeri (DUN) kini terumbang-ambing tidak ubah seperti telur di hujung tanduk.


kah kah kah…. kah kah kah…. KELEBIHAN LIMA KERUSI ?.... kah kah kah…

woit…. APA PUNYA NGOK PUNYA MANGOK PUNYA MUNKEE PUNYA WARTAWAN…. kah kah kah….

woit…. NEGERI SEMBILAN ADA BERAPA KELEBIHAN KERUSI ?.... kah kah kah…

woit…… SIK… CHAR… QUATRE…. FOUR… OMPAK ….JANG OOOOI… kah kah kah… KURANG LAGI DARI PERAK…. kah kah kah….

woit…. JANGANLAH BODOHKAN MELAYU…. CUKUPLAAA…. JANGAN BUAT BERITA BODOHKAN ORANG MELAYU…. kah kah kah…UMNO, BN BELUM LAGI LEMAH – MUHYIDDIN - melayau


TAWAU 1 Feb. - Kekalahan UMNO dalam dua pilihan raya kecil baru-baru ini bukanlah mencerminkan parti itu sudah semakin lemah dan tidak diterima oleh rakyat.

Naib Presiden UMNO, Tan Sri Muhyiddin Yassin berkata, sama seperti parti-parti lain, UMNO dan parti komponen Barisan Nasional (BN) mempunyai kekuatan dan kelemahan yang sentiasa diperbaiki dari semasa ke semasa.

Justeru, katanya, adalah tidak tepat bagi parti pembangkang memperkecilkan parti komponen BN kerana pembangkang sendiri tidak konsisten dan tidak sepakat dalam banyak perkara.

"Kita dapat saksikan sendiri mereka (pakatan pembangkang) tidak secocok tetapi mereka cuba tipu rakyat yang mereka adalah parti yang kondusif sedangkan ia tidak begitu.

"Oleh itu, jangan perkecilkan kita (UMNO) kerana kita ada kekuatan. Cuma ketika ini kita perlu memperbaiki kelemahan yang ada, apatah lagi setelah rakyat memberikan isyarat," katanya.kah kah kah…. BETUL…. BETUL… BETUL…. GEROMBOLAN TIDAK LEMAH…INI BETUL BETUL FITNAH DAN TOHMAH…. kah kah kah…

woit … wak sembab ini berkata benar…. GEROMBOLAN TIDAK LEMAH….kah kah kah…

woit…. GEROMBOLAN DAH NAK BUNGKUS BUKAN LEMAH…. kah kah kah… TOLONG JANGAN BUAT FITNAH… kah kah kah

kah kah kah... SILA DENGAR WAK SEMBAB... kah kah kah...PPSMI: GUNAKAN SALURAN SAH - melayau


KUALA LUMPUR 1 Feb. - Gerakan Mansuh Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (GMP) dinasihatkan menggunakan saluran yang sah untuk menyuarakan pandangan mereka dan bukannya dengan mengadakan perhimpunan bantahan.

Menteri Pelajaran, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, melalui saluran yang diwujudkan kerajaan, keputusan terbaik mengenai dasar Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) dapat dicapai secara bersama.

"Ini berhubung kait dengan masa depan anak-anak kita, tak kan nak diputuskan dengan protes dan demonstrasi di tepi jalan.kah kah kah…. MASA MAHAFIRAUN BUAT DASAR INI ADA MUNKEE TU BINCANG?..... kah kah kah….

woit….SALURAN SAH NI MACAM MANA?....

kah kah kah… ADAKAH SALURAN INI BERSUNAT….kah kah kah….

kah kah kah...ADAKAH SALURAN INI PAKAI KAIN SARONG…kah kah kah….

kah kah kah...ADAKAH SALURAN INI MACAM SALURAN JAMBAN…
kah kah kah….

woit….TUJUH TAHUN…. 7 TAHUN…. kah kah kah… NAK BINCANG LAGI…. kah kah kah…. TAKUT PADA MAHAFIRAUN KE?.... kah kah kah…

woit…. KONTOT LAH LIDAH MUNKEE NI... TAKUT DENGAN MAHAFIRAUN…. kah kah kah…TUBUH SEKETERIAT , BIRO PIKAT ORANG MUDA - melayau


JOHOR BAHRU 1 Feb. - Pemuda UMNO Bahagian Pasir Gudang menubuhkan Sekretariat Pengundi Muda dan tiga biro baru bagi memantapkan sayap itu untuk mengukuh serta 'memasyarakatkan' UMNO di kalangan generasi muda.

Ketuanya, Rohazam Shah Ahmad berkata, penubuhan itu sebahagian langkah agresif ke arah perubahan sayap itu bagi memastikan kemenangan Barisan Nasional (BN) pada pilihan raya umum akan datang.

"Sekretariat itu berfungsi untuk memantau saluran 4, 5 dan 6 yang dianggap penting kerana mempunyai ramai pengundi muda," katanya kepada pemberita selepas Konvensyen Pemuda UMNO Pasir Gudang di dewan Politeknik Johor Bahru di sini semalam.kah kah kah…kesian gerombolan… kesian gerombolan….bagi duit tak jadi…. bagi projek tak jadi…. bagi datuk tak jadi….kah kah kah….

woit…MUNKEE JILBAB BOTAK TU JADI KETUA MAYC…. kah kah kah… DAH ADA CUCU….ANAK MUDA APA…..kah kah kah…

kah kah kah…MUNKEE MUNKEE TUA YANG BERTONGKAT…… JADI PEMIMPIM MAJLIS BELIA….kah kah kah…

woit… NAK PIKAT?.... kah kah kah…. INGAT ORANG MUDA INI BURUNG TERTUKUR…. BOLEH PIKAT PIKAT…. kah kah kah…

kah kah kah… PUTERI PUN GEDIBAB… PUTERA PERUT BOSEH….kah kah kah… TAK COOL…. kah kah kah….PAKAI BAJU BATIK LENGAN PANJANG…. kah kah kah…

woit….PAKAI LAH JEAN 501 KOYAK…. PAKAI LAH T SHIRT HITAM… BARU COOOL…. kah kah kah…PAKAI LAH DOC MARTEN…. BARU COOL…. TAPI KALAU DAH COOL TAK KAN NAK CAMPUR GEROMBOLAN….kah kah kah..

kah kah kah… GEROMBOLAN TAK PUNK ROCK LANSUNG…. kah kah kah