.

Selasa, 18 September 2018

BUKAN REKAAN





INGATAN
CARA MEMBACA TUKAR TIUB
sekali lagi diberi tahu
semua yang muncul
 dalan blok tukar tiub
adalah fakta

sengaja dimainkan
dengan lawak
dengan lucah
tapi semua adalah fakta

mat songel wujud
mat pet wujud
mat syabu wujud
aswad wujud
kawin gelap wujud
rasuah bauksit wujud
tukar tiub tidak akAn melapor
jika pekara ini tidak benar

apa yang perlu pembaca lakukan
ialah 
cari  cari cari 
dan
 kenali siapa mat songel
siapa mat pet
siapa aswad
sapa kawin gelap

yang terasa akan melenting marah
akan buat heboh 
tuduh tt buat cerita rekaan

tukar tiub 
akan terus bermian
dengan lawak
dengn komidi
dengan lucah

disebalik kelucahan ini
adLah fakta politik
yang akan menghancurkan negara
NOTA
lihat hari  ini kj
mengakui jho low
sebagai beban umno
tt telah mewujudkan AMCJL
anak muda cari jho low
awal awal awal

----------------

SEMUA FAKTA




SEMUA FAKTA
butouh kau la tt. mula2 mat songel, sekarang ni mat pet laa, mat syabu laa, mat ice laa dah melalut lalut blog kau ni. ni dah hampir tahun 2020 la tt, kami takde masa la dgn cerita melalut lalut ni. kau cakap biar la terang. zaman sekarang mesti cepat dan pantas. kau nak main kias bidalan kau sila join parti pas. kau byk sangat ngok ngek ngok ngek, bila nak maju? on
 KESAH BENAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 4:48 PM


-----------------

KHAIRY BUAT LAWAK












KHAIRY
BUAT LAWAK

MUTAHIL 

CINA TEMBAM

JHO LOW

PALING BERAT

Jho Low beban paling berat kepada parti saya’

SHAH ALAM - Bekas Ketua Pemuda Umno, Tuan Haji Khairy Jamaluddin mendakwa ahli perniagaan kontroversi, Low Taek Jho atau Jho Low menjadi beban paling berat kepada Umno sehingga hari ini.

Katanya, kerajaan menyatakan mereka mempunyai bukti untuk mendakwa beliau dan polis juga berkata mereka tahu lokasi Jho Low sekarang.

"Lakukan apa yang tidak kita buat. Bawa di kembali (ke Malaysia) untuk diadili. Dia (Jho Low) adalah beban berat kepada leher parti saya," katanya ringkas di Twitter miliknya, hari ini.


BEBAN

PALING BERAT

DIPIKUL OLEH

PARTI UMNO

IALAH

BIK MAMA

SUAMI NAJIB

KAH KAH KAH

-------------------------

TUAN HAJEE AZEEEZ




MENGGESA


MENGGESA Perdana Menteri, Mahathir Mohamad, Jemaah Kabinet Menteri dan Pengerusi Majlis Penasihat Kerajaan (MPK), Daim Zainuddin untuk menubuhkan SEGERA satu Suruhanjaya Diraja bagi menyiasat :
Ahli Parlimen Baling, Tan Haji Abdul Azeez Abdul Rahim.

Atas perkara perkara berikut:

PENYELEWENGAN dan salahguna kuasa ketika menjadi Pengerusi Tabung Haji.

PEMILIKAN secara peribadi mahupun melalui proksi Sumber Kewangan Yang Luar Biasa semasa menjawat jawatan sebagai Ahli Parlimen Baling.

PEMILIKAN secara peribadi mahupun melalui proksi Harta Persendirian Yang Luar Biasa seperti rumah dan kenderaan semasa menjawat jawatan sebagai Ahli Parlimen Baling.

PEMILIKAN secara peribadi mahupun melalui proksi Harta Umum Yang Luar Biasa semasa menjawat jawatan sebagai Ahli Parlimen Baling seperti Bangunan Logistik di Kg. Teluk Durian, Baling, Gudang Lama, Pejabat UMNO Baling, Bangunan Yayasan Pembangunan Rakyat Baling, Bangunan Pejabat Pemuda/Puteri UMNO di Baling dan bangunan bangunan yang lain. 

Selain itu, GESAAN turut dibuat atas hal hal seperti yang berikut:

MENYIASAT dengan TELUS sumber kewangan bagi membayar gaji dan elaun staf di Pejabat UMNO Baling, staf di Pejabat Ahli Parlimen Baling, staf di Yayasan Pembangunan Rakyat Baling dan Pegawai Pegawai Khas.

MENYIASAT dengan TELUS sumber kewangan bagi Program Ziarah Kasih yang dilaksanakan di Parlimen Baling. 

MENYIASAT dengan TELUS sumber kewangan bagi Misi Bantuan Kemanusian seperti Misi KP1M ke Gaza, Food Flotilla for Myanmar, Misi Bencana di Malaysia dan misi misi yang lain.

MENYIASAT dengan TELUS sumber kewangan Kelab Putera 1Malaysia.

MENYIASAT dengan TELUS sumber kewangan Yayasan yang ditubuhkan dan mempunyai kaitan secara langsung mahupun tidak langsung seperti Yayasan Pembangunan Rakyat Baling, Yayasan Azman Azeez dan sebagainya.

MENYIASAT dengan TELUS Syarikat Syarikat milik beliau secara langsung mahupun melalui proksi yang mempunyai urusniaga projek dan kontrak yang bernilai jutaan mahupun bilion ringgit.

MENYIASAT dengan TELUS penyelewengan berkaitan Syarikat GLC seperti Putrajaya Perdana Bhd yang dibeli Tabung Haji dengan kepentingan 30 peratus pada bulan November 2014.

MENYIASAT dengan TELUS hubungan beliau dengan Djoko Tjandra (Mulia Group),
Tan Sri Dr. Mohd. Irwan Serigar bin Abdullah (Ketua Setiausaha Perbendaharaan), 
Tan Sri Gulzar Mohamad (Inai Kiara), 
Dato Sri Gnanaraja Gnanasundram (Yayasan Usaha Ventures Malaysia), 
Tan Sri Tony Fernandes (AirAsia), 
Datuk D. Ramesh (Pelita Group), 
Tan Sri Habibur Rahman Kadir Shah (MAS) 
dalam mengatur projek dan kontrak yang bernilai jutaan mahupun bilion ringgit.

Suruhnjaya Diraja dan Siasatan terhadap Ahli Parlimen Baling ini mestilah TANPA PEMBABITAN Timbalan Ketua Pesuruhjaya (Operasi), Datuk Azam Baki. Ini adalah kerana Azam Baki telah menerima SUAPAN dari Tuan Haji  Abdul Azeez Abdul Rahim untuk menghapuskan bukti, melindungi dan menutup kes beliau. 

*#TangkapAzeezRahim*
*#SiasatAzeezRahim*
*#DakwaAzeezRahim*
*#PenjarakanAzeezRahim*

Sila kongsi dan viralkan ke Grup WhatsApp, Telegram dan Facebook. Terima kasih.





------------------

KESAH BENAR





KESAH BENAR
kesah nya macam ini
ada seorang mat pet
tak tahu macam mana
dia dapat duit
kemudian dia janji
nak taja tiga orang pelajar
belajar ke luar negara
sampai ijazah phd
kalau boleh pulang jadi menteri
kalau tak dapat jadi
perdana menteri

nak tanya boleh percaya ke
cakap mat pet ini?

saja tanya
mana tahu kalau kalau
lu ada kenal mat pet
kl sentral


-----------------

MULA DICARUT





MULA DICARUT

mana lebih hina cium tangan sultan atau janji pelbagai satu pon habuk. ph tuko nama penipu haramjadah. penat ja bekempen tolong undi akhir kena kencing. pelbagai alasan direkacipta agar janji dicepatikan. cermin jubuo sendiri sebelum nyonyot kote pemimpin. ph da mula aku nak carutkan on 
MACAM GAMPANG
Anonymous
on 9/18/18


----------------

TER NOWW TER HOTT





BERITA BAIK

UNTUK DUNIA


------------------

MACAM GAMPANG





MACAM GAMPANG
Tapi.. tapi... tapi.. klu Lembu entot Kambing lebih bahaya sbb jadi Lembing. Macam cium tangan soultand... halal tapi macam gampang on
 BABU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/17/18



-----------------

TANYA DASAI





TANYA DASAI

media kerajaan, astroawani dan dan dan wajib tanya kpd anwar, siapa calon timbalan perdana menteri kalo anwar jd perdana menteri..apakah rafizi juga mahu menuntut hak jd yb? tp jgn lupa, tian chua juga wajib meminta kembali haknya mjd calon pru yg lepas..nape bbc,reuter, media singapore tidak tanya kpd anwar, siapa calon pilihan hati jawatan tpm..
bukan apa, zaman dulu semua media sibuk tanya siapa pm siapa tpm..spatutnya media juga ada hak utk tanya soalan yg sama kpd anwar..tanya anwar, apa rancagan anwar utk lgbt, kaum2 nyah..atau anwar takut dilihat sekular atau dilihat pertahankan hak gay kaum2 nyah yg mahu menguasai dunia bak kata jais jabatan agama islam selangor dibwh keadilan.. on 
SABOTAJ
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/17/18



--------------------

MAT PET BUAT JANJI





KALAU MAT PET

BUAT JANJI

LU BOLEH 

CAYA KE?

SAJE TANYA

MANA TAHU

KALAU KALAU

ADA MAT PET

BUAT JANJI




--------------------

ENTOT BANGKOK




ENTOT BANGKOK

Betul jika kita rajin zikir ..salat sunat ..pakai serban ..jubah ..tuhan akan turun kan rezeki melimpah ruah ..melahak banyaknye. Lu tak caya ..tgk nigree Arab ..semua kaya-raya ..tak buat kerje apa pon ..bila dah kaya pergi entot dibangkok ..bkt bintang. Tapi gua heran ngapa Kelantan yang raja nye aliim ..mintri aliim ..tapi paling papa kedana ..taqbiir. on
 BERZIKIR BUKAN BERZAKAR
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 9/17/18


----------------

SEMBAH APA SEMBAH?



SEMBAH APA?

betul tu tt..sembah yg mana? sembah yang berduit? sembah yang berburit yakni bidadari?sembah yang berbaju batik salam cium tangan?sembah yang maha mulia raja sultan syaitan penjual tanah negara johor? sembah yang mursyidnya dol? sembah yang wakil tuhan?dosa yg paling besar adalah dosa tersembunyi..
sembah yang maha pengasih lagi penyayang tapi diluar sembahyang dia jd pemzalim kpd minoriti lgbt..atau sembah yang ISIS, kepala si tua pun bole ditembak mati demi islam..atau sembah yang di tepi pantai port dickson, ada minat rempit nampak spender dan tpt najib pancut berahi..hanya sembah yang isa samad saja yg tersenyum.. on SEMBAHYANG NI APO?
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/17/18


--------------------

MANA AJEN CIA




MANA AJEN CIA

ayat2 arwah karpal singh..tiada sesapa yg lebih tinggi dari perlembagaan..ini ayat bengali singh kafir harbi terhadap mantan sultan perak azlan shah..pas parti ug umno kata ini ayat sesat lg menyesatkan..sewajibnya tiada manusia lebih tinggi dari allah taala bukannya perlembagaan ciptaan penjajah british..err..
bila nak bebaskan kelantan dan terenggani dari perlembagaan penjajah british?dinar emas apa jadi?takkan allah tak bantu ekonomi islem kot..takkan agen cia tak dpt dana dari king saudi? on 
MAKAN TANGGUNG BERAK CANGGUNG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/17/18


-------------------

PROJEK TAMBAK PASIR






PROJEK  TAMBAK

PASIR DI PD

dont worry syafie..islam itu maha pemaaf..sedangkan nabi pun ampun kan umat ini pula anwar ibrahim..pastinya syafie akan dilepaskan..oh ya..ketika anwar nak bertanding diPD ni, tiada pula kenyataan dari ABIM..senyap je atau sedang lobi senyap2 nak buat masjid terbesar dipersisir pantai..
ibarat sultan johor tambak pasir, elok juga la anwar tambak pasir di PD.buat ftz bior ramai org singapore,org hongkomng. org2 turki dtg dan niaga..kalo di johor ada dugong mati sb forest city, di PD nanti pastinya akan keluar buaya air masin mati sb kelaparan kerana semua barang kena sst..err kulit buaya pun kena sst choi.. on
 SHAFEE DITANGKAP
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/17/18




-----------------------