Khamis, 9 Disember 2010

YA AMPOOOON !
YA AMPOOON !nota:
inilah logonya
kuning tanda kerabat
stering kereta tanda... kah kah kah tanpa apa hah?
tanda segala tanda tanda
kah kah kahRAJA MELAYU PERLU BERSATU NYATKAN PENDIRIAN - melayau

Raja-raja Melayu perlu bersatu menyatakan pendirian menentang sebarang usaha pihak-pihak tertentu yang mahu menghapuskan sejarah bangsa hanya kerana kepentingan dan pemikiran sempit mereka.

Presiden Gagasan Melayu Perak (GMP), Mohd. Hilmi Ismail berkata, ia penting memandangkan usaha pihak tidak bertanggungjawab tersebut kini telah sampai ke peringkat membimbangkan.

“Raja-raja Melayu melalui Majlis Raja-Raja perlu membuat pendirian tegas dan menguatkuasakan perkara ini berdasarkan peruntukan dalam bidang kuasa majlis agama Islam negeri masing-masing.

“Ia sebagai langkah menggelakkan orang Melayu terus terpesong dan sanggup mempertikaikan hak istimewa sendiri,” katanya di sini hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit… INI PEMINTAAN TAKYAT YANG AMAT BETUL… kah kah kah..

kah kah kah... SARANAN JUJUR LAGI MUJUR... kah kah kah..

kah kah kah… BERSATU DAN TUBUHKAN SEBUAH PARTI… kah kah kah..

kah kah kah… KEMUDIAN BERTANDING…. TENGOK RKAYAT SUKA TAU BENCI…. kah kah kah..

kah kah kah…. UJI LAAA SOKONGAN RAKYAT…. kah kah kah….

kah kah kah… JANGAN GUNAKAN NAMA PPP….ATAU PKR .. ATAU MCA…ATAU PAS…kah kah kah..

kah kah kah…. GUNAKAN NAMA PKS…. BARU HEBAT … kah kah kah..

kah kah kah…. PARTI KAVITA SINGH…. kah kah kah


CUKONG LAWAN CUKONG
KETUANAN MELAYU
nota:
ketuanan keris
made in china
kah kah kahONG TEE KEAT KATA SOI LEK SOKONG KETUANAN MELAYU – minsider

Ong Tee Keat menuduh Dr Chua Soi Lek menyokong konsep ketuanan melayu yang kini telah ditentang oleh MCA.

Dia berkata Chua Soi Lerk kini sanggup tunduk kepada UMNO.

Ong yang telah disingkir dari MCA awal tahun ini berkata dia amat amat terperanjat dan hairan bagaiman awal dulu Chua telah menolak dan mempertikai konsep ketuanan melayu dan menyelar beberapa dasar Umno dalam mesyuarat majlisd tertinggi MCA.

Ong berkata dasar Chua yang ‘ keras erapi’ itu tetiba menjadi lembik. Sebenarnya inilag dia dasar kepimpimnan MCA pada ketika ini.


KAH KAH KAH
KAH AKH KAH
KAH KAH KAH


woit… CUKONG SAMA CUKONG SUDAH GADUH… kah kah kah..

woit… KITA SOKONG ONG TEE KEAT…. kah kah kah..

kah kah kah… BAGI DIA TIBAI LAGI RAJA PORNO…. kah kah kah..

woit…. MANA DIA PERKASA?.... kah kah kah..

woit… MANA DIA NGO MELAYU …. kah kah kah..

woit… INI CHINA SUDAH BERANI LEKEH KETUANAN MELAYU…kha kah kah…

kah kah kah... SENYAP SENYAP MEREKA MEETING DALAM PARTY MEREKA... kah kah kah.

kah kah kah... MEREKA SUDAH HINA PERLEMBAGAAN... kah kah kah..

kah kah kah... SUDAH LAWAN RAJA... kah kah kah..

woit… TAK KAN SENYAP AJE….MANA ZUL NORDIN. kah kah kah..

nota:
kalau china laian tak nak jadi hamba
maka tinggal lah chia soi lek saja
tapi ini hamba yang terbest kah kah kah


PENTASKAN SADIWARA ITU SEKALI LAGI !
TERTANGKAPNYA SAEKOR TOYO


Umum tidak gempar apabila membaca berita Muhamad Khir Toyo seorang lelaki Jawa dari kampong Sungai Besar Selangor ditangkap. Akhbar dan media milik United Malays National Organisation meletakan gambar lelaki Jawa ini di muka hadapan seolah-olah ini satu berita paling hangat yang wajib di ikuti.

Rata-rata rakyat tidak ambil pot dan tidak mengindahkan berita ini. Beberapa bulan dahulu ada berita seorang jantan China bekas ketua sebuah pertubuhan China yang di tangkap. Berita jantan China ini agak gempar sedikit berbanding berita lelaki Jawa ini. Gempar ini mungkin kerana China ini adalah Apek tua yang telah pencen. Apek ini kelihatan sadikit uzur.

Kes lelaki Jawa dan Apek ini bukan satu pekara yang baru. Beberapa tahun dahulu ada satu kes yang agak sama. Di Sabah ada seorang jantan yang namanya agak sedikit pelik – Kasitah Gadam – telah juga di tangkap. Penangkapan jantan yang namanya pelik ini berlaku sesudah seorang Apek Tua bekas penjual basikal benama Eric Chia ditahan.

Apa yang amat pelik dalam kes penangkapan jantan Jawa dan Apek ini ialah tidak adanya kouta Macha India untuk ditangkap. Ini betul betul memeranjatkan. Biasanya tangkapan-tangkapan dalam kes sandiwara seperti ini akan muncul pelakon untuk menggambarkan Malaysia sebagai sebuah negara berbilang bangsa.

Kalau ada Jawa ditangkap mesti ada China ditangkap sama. Kalau ada China ditangkap mesti ada Macha ditangkap. Kalau tidak orang Jawa dan orang China akan marah. Mereka akan merasa tidak adil kerana kaum mereka sahaja yang ditangkap.

Justeru bila tidak ada jantan India ditangkap bersama Jawa dan Apek ini kelihatan undang-undang di Malaysia ini memilih milih. Ini juga agak jangal kerana pada ketika ini sedang dijalankan kempen satu Malaysia. Kempen ini ingin membuktikan bahawa Malaysia ini bukan negara Orang Melayu sahaja. Di Malaysia ini ada orang India, ada orang China dan ada Jawa.

Memperlihatkan berbagai bangsa yang ditangkap ini penting. Ini agar negara kita ini dilihat oleh para Pelancung dari Eropah sebagai sebuah negara yang Truly Asia – ada China , ada India dan ada Jawa. Ini juga amat amat menepati slogan Malaysia Boleh. Malah jika Apek dan India ini memakai baju batik ketika dibicarakan maka kelakuan mereka ini betul-betul menepati konsep Islam Hadari.

Atau mungkin pihak yang merancang untuk menangkap agak terlalai dan tidak mengikut slogan Truly Asia dan Islam Hadari. Atau kouta India ini sengaja tidak dipenuhi. Jika ada Macha ditangkap sama mungkin sekali lagi budak India tukang basuh kereta akan membuat tunjuk perasaan. Budak-budak India tukang basuh kereta ini telah lama jaki dengan pihak polis. Ini kerana telah bagitu lama mereka sahaja yang selalu kena tangkap, kena pukul, kena gari dan kena bantai sampai mati terutama di rumah pasong Brickfeild.

Tukang tangkap ini pun agak takut untuk buat kacau terhadap orang India. Mungkin pengalaman Hindraf dahulu cukup mengerunkan tukang tangkap dan United Malays National Organisation. Kalau dulu budak India ini dianggap ‘kaki mabuk’ tetapi sesudah Hindraf budak-budak India ini perlu dibodek. Projek membodek Macha amat jelas kelihatan di Brickfeild. Pekan kecil ini telah disempitkan dengan berbagai bentuk tiang dan lampu. Pelbagai bentuk belalai gajah dan segala macam patung hingga susah hendak berjalan.

Walau apa pun sedang dirancang , Mak Cik dan Pak Cik Felda suku sakat Mawi pun sedar bahawa penangkapan ini tidak ada sangkut paut dengan rasuah. Mustahil Apek Tua dan lelaki Jawa ini ditangkap kerana rasuah. Semua orang berpendapat mustahil kes lelaki jawa ini kes rasuah. Kalau kes ini kes betul-betul rasuah, si Ghani Patail tukang canang kes ini juga patut ditangkap sama. Tukang canang ini bukan sahaja terlibat dalam rasuah tetapi terlibat dalam menutup kes rasuah.

Jadi – kalau kes lelaki Jawa dan Apek China ini bukan kes rasuah, apa kes mereka sebenarnya?

Apa yang sedang berlaku sekarang ialah satu rancangan licik yang telah dan sedang diatur untuk menipu orang ramai. Ini satu perancangan untuk melalaikan orang ramai agar melihat bahawa telah ada usaha Najib dan Rosmah untuk melawan rasuah. Ini penting kerana orang ramai perlu ditipu agar mereka akan mengundi United Malays National Organisation sekali lagi.

Cuba perhatikan perancangan ini : Hari lelaki Jawa ini ditangkap memang dipilih dan dirancang. Sebelum lelaki Jawa ini ditangkap harga minyak dan gula telah dinaikkan. Pengumuman dilakukan pada malam Jumaat. Hari Jumaat, Sabtu dan Ahad Parlimen tidak bersidang. Jadi apabila berita harga barang naik diumumkan para wakil rakyat tidak dapat heboh di Parlimen. Tetiba pada pagi hari Isnin lelaki Jawa ini ditangkap. Lalu berita harga minyak dan gula naik hilang. Berita Jawa ditangkap jadi muka depan. Presto !

Dalam ilmu politik semua ini dipanggil ‘ mengurus konflik’. Bayangkan jika Jawa ini tidak ditangkap pasti orang ramai akan heboh berlabon tentang kenaikkan harga gula dan minyak. Inilah cara dan taktik Zionis Isreal merancang untuk mengambil tanah orang Palestin.

Kejap ! Apa pulak ini? Apa sangkut pautnya Jawa ini kena tangkap dengan Zionis Isreal?

Wahai para pembaca yang budiman - sekarang ini para Zionis dari Isreal telah dan sedang diupah untuk menjadi penasehat kepada United Malays National Organisation. Kalau dulu dizaman Dolah Badawi ada Budak Budak Tingkat Empat sebagai penasehat ketika Dolah tidor. Sekarang dizaman kerajaan Najib Rosmah ada Zionis Apco yang diupah untuk menipu orang Melayu.

Penangkapan ini dirancang oleh Zionis Apco untuk mengolah berita dan mengalihkan padangan ramai dari bertanya kenapa harga minyak naik. Atau kenapa harga gula naik? Ini memang cara Zionis bergerak – meriam berbunyi di kiri tetapi tupai mati di sebelah kanan.

Marilah kita menerima hakikat bahawa lelaki Jawa dan Apek China ini di tangkap kerana mereka telah menjadi selipar buruk. Selipar buruk yang boleh dibuang atau ditinggalkan di tepi jamban. Tak mungkin para pembaca yang budiman tidak tahu bahawa selipar buruk yang telah dipakai kalau disimpan lama lama akan menjadi semak samun. Silap-silap menjadi sarang tikus. Jadi selipar ini wajib dibuang.

Justeru , dari perancangan Zionis Apco - apabila lelaki Jawa dan Apek China ini di tangkap maka orang ramai akan kembali yakin bahawa Najib Razak tidak terlibat dalam pembunuhan Altantuya. Juga dengan tertangkapnya lelaki Jawa ini maka diharapkan orang ramai akan yakin bahawa yang mengendalikan kerajaan negara ini bukan Rosmah Mansor.

Dalam ilmu politik perancangan licik Zionis Apco ini dipanggil – mengolah persetujuan. Pengolahan persetujuan ini amat penting. Berita dan babak babak drama disusun dan diatur. Ini adaah sebahagian dari pengolahan persetujuan. Pengolahan ini dijalankan agar rakyat Malaysia akan kembali yakin kepada pimpinan United Malays National Organisation.

Keyakinan orang Melayu wajib dikembalikan kepada United Malays National Organisation. Ini amat penting untuk United Malays Nasional Organistaion dapat terus berkuasa. Dua tahun yang lampau bukan sahaja orang bukan Melayu tidak percaya kepada United Malays National Organisation malah ramai orang Melayu lari untuk menyokong Pakatan Rakyat.

Sekarang satu fenomena baru telah timbul. Ahli-ahli United Malays National Organisation yang tidak lari dua tahun dahulu telah mula melarikan diri. Mereka semakin muak dan jelak melihat Najib yang selalu berdulak dalik. Kejap pro Melayu kejap pro satu Malaysia, kejap pro Singapura atau kejap pro China MCA.

Najib juga dilihat sebagai seorang jantan yang takutkan bini. Dalam budaya Melayu tradisonal jika jantan takutkan bini maka jantan ini dianggap jantan dayus. Kerana melihat Najib sebagai jantan dayus maka ramai ahli United Malay National Organisation lari untuk dipimpin oleh Perkasa. Perkasa dilihat sebagai pertubuhan ‘jantan macho’ bersongkok tinggi yang berani berjuang dan mempertahan hak umat Melayu.

Yakinlah – kes-kes ini akan berpanjangan sampai ada yang dituduh mati – seperti kes Eric Chia. Atau kes ini melalut panjang hingga orang lupa seperti kes pembunuhan Teoh Beng Hock. Kes Beng Hock sampai ke hari ini tidak diketahui hujung pangkalnya.

Pembaca yang budiman harus sedar dari awal lagi telah diterangkan bahawa penangkapan ini hanya satu sandiwara. Sama seperti kes Apek Eric Chia dan Kasitah Gadam dahulu – ianya akan berakhir dengan keputusan tidak bersalah. Pihak pendakwa secara bodoh memastikan bahan bukti tidak wujud. Malah saksi juga akan bertelingkah antara satu sama lain tentang tarikh dan masa.

Semuanya telah dirancang oleh Zionis Apco – maka terpulanglah kepada pembaca yang budiman sama ada hendak kena tipu atau tidak. Kalau telah sedar dan tidak mahu ditipu ertinya rancangan Zionis Apco gagal. Tetapi jika bersedia untuk ditipu, maka harus disedari satu hakikat bahawa pada ketika ini masih belum ditemui satu pil yang mujarab untuk mengubati orang bodoh.(TT)


ANAK MUDA BANGUN MELAWAN !BANGUN DAN LAWAN
nota:
kalau anak muda tidak bangun
dan melawan lebih baik jadi
baldi - ada juga gunanya kah kah kahBEKAS CALON KETUA PEMUDA PKR TIDAK IKTIRAF KEPUTUSAN PEMILIHAN –minsider

Badrul Hisham Shahrin yang tewas dalam pemilihan ketua sayap Pemuda PKR baru-baru ini berkata, beliau tidak mengiktiraf keputusan pertandingan yang diumumkan 26 November lalu.

Ketua PKR Rembau ini juga berkata, beliau tidak akan menerima apa jua jawatan selagi segala aduan mengenai kecacatan dan kepincangan pemilihan dijawab dengan rasmi oleh jawatankuasa pemilihan.

“Saya dengan ini menyatakan akur apa yang berlaku tetapi sama sekali tidak mengiktiraf keputusan pemilihan PKR 2010.

kenyataan penuh:

Kenyataan Akhbar
2 Muharam 1432 / 8 Disember 2010


Akur tetapi tidak mengiktiraf keputusan, menolak semua tawaran jawatan lantikan selagi penjelasan bertulis tidak diperolehi.

Saya memohon maaf kepada banyak pihak termasuk media kerana telah mengelak untuk memberikan kenyataan atau sebarang komen pasca pemilihan KEADILAN 2010.

Pertama sekali saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua teman-teman yang memberikan sokongan yang amat memberansangkan kepada saya dan barisan calon - calon yang bersetuju dengan dokumen Manifestasi Anak Muda - Penerus Perjuangan Reformasi. Kita telah berjaya menggariskan dengan jelas 3 cabaran terbesar, 3 saran gerak kerja dan 5 pelaksanaan praktikal. Manifestasi Anak Muda Malaysia ialah manifesto yang jelas dan praktikal bagi mereformasi AMK dan seterusnya mampu menyerlahkan politik baru dan reformasi yang dilaungkan.

Penghargaan yang tidak terhingga kepada semua teman dari Perlis sampai ke Sabah yang bertungkus lumus menjadi jentera kempen dan pemantau proses pengundian. Kita berjaya melakukan sesuatu yang membanggakan dalam penuh tekanan 'pengaruh' dan kewangan.
Kita telah berjaya membuktikan tanpa politik naungan dan kewangan yang melimpah kita mampu menang jika semua dijalankan secara telus.

Saya telah menghantar bantahan bertulis. Bantahan yang telah menyenaraikan perbagai kepincangan ini tidak mendapat respon bertulis setakat ini.

Saya dengan ini menyatakan akur apa yang berlaku tetapi sama sekali tidak mengiktiraf keputusan pemilihan KEADILAN 2010. Saya masih juga menantikan penjelasan bertulis dalam perkara yang saya bangkitkan.

Saya tidak kecewa kerana saya tewas, kalau kecewa pun adalah kerana saya tidak dapat melaksanakan pembaharuan dalam AMK yang saya dan teman-teman amat yakin mampu menyerlahkan politik reformasi yang kita laungkan selama ini yang telah digariskan dengan jelas dalam Manifestasi Anak Muda Malaysia.

Yang dibangkitkan ialah soal ketelusan bukan siapa kalah atau menang. Kita sering mempersoalkan ketelusan SPR namun apabila kita berdepan dengan cabaran yang sama kita gagal melaksanakan ketelusan tersebut.

Melaksanakan agenda 1 anggota 1 undi adalah satu penciptaan sejarah yang berani. Amat memahami ini proses baru dan banyak kelemahan, tetapi tidak sama sekali berkompromi apabila alasan baru itu sebagai alasan untuk melakukan ketidak telusan dan 'menyapu dibawah pemaidani'.

Pertikaian muncul dari proses penamaan pemilihan cabang, pencalonan jawatan pusat dalam mesyuarat cabang, proses pengundian pusat sehinggalah pemilihan Pengerusi Tetap dengan cara angkat tangan. Semua yang hadir termasuk pemerhati dan media menyaksikan bagaimana undi angkat tangan memilih pengerusi tetap dalam Kongres AMK Pusat pun kiraannya ditipu.

Sehubungan dengan itu saya juga menolak semua jawatan lantikan yang bakal ditawarkan selagi tidak mendapat penjelasan bertulis mengenai apa yang saya bangkitkan dalam bantahan. Ini bukan soal jawatan tapi soal ketelusan. Jika saya menerima lantikan dalam keadaan aduan saya juga gagal diperjelas secara bertulis ini akan membawa erti saya berkompromi dengan sesuatu yang saya pertikaikan sendiri.

Jawatan bukan alasan untuk bekerja. Saya tegaskan tanpa jawatan peringkat pusat saya akan terus setia dalam memperkasakan parti. Saya masih yakin KEADILAN merupakan parti terbaik dalam melaksanakan reformasi dalam negara. Namun KEADILAN juga seharusnya sedia dalam menjamin demokrasi yang telus dalam parti.

CHE' GUBARD
MPP KEADILAN 2007 - 2010
Calon Ketua AMK, Pemilihan KEADILAN 2010.

PENYAKIT SESANG MEREBAK


BUKAN POLIS PENCEN - AYAM PENCENMADEY PERTIKAI KEPERLUAN BELI PESAWAT PEJUANG BARU - mkini

Mahathir Mohammad hari ini mempertikaikan keperluan kerajaan menggantikan pesawat tempur buatan Rusia, MiG-29 dengan pesawat baru.

Dalam blognya, Mahathir berkata kerajaan seharusnya mengikut jejak langkah India yang hanya menaik taraf pesawat tempurnya dan tidak berbelanja jutaaan ringgit bagi membeli pesawat baru.

"Malaysia telah bekerjasama dengan India berkaitan pengubahsuaian pesawat buatan Rusia. Mungkin kita sepatutnya mengetahui apakah maksud sebenar menaiktaraf Sukhoi Su-30 dan MiG-29.

“Saya tidak pasti sama ada Malaysia menghadapi ancaman perang. Jika tidak, adalah lebih baik untuk hanya membaik pulih pesawat yang ada,” kata Mahathir.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


kah kah kah… MAHAFIRAUN SEDANG SAKIT TENAT …. kah kah kah..

woit…. RAMAI YANG TERKENA PENYAKIT INI…. kah kah kah..

kah kah kah… NAMA PENYAKIT INI IALAH SIPOPEN …kha kha kha..

kah kah kah….MALAON YANG TERKENA SIPOPEN INI AKAN MENJADI RASIONAL DAN LOJIK…..kah kah kah….

kah kah kah…. AKAN BECAKAP BETUL… DAN TAHU MACAM HAL… kah kah kah..

kah kah kah… SIPOPEN IALAH PENYAKIT SINDROM POLIS PENCEN…. kah kah kah..

nota:
ketika berkuasa tak sedar diri
tak tahu siapa yang rasuah
tak tahu cukong mana bawa china doll
tak tahu siapa taikong dari indon

tetapi bila sudah pencen
semua jadi jelas
tahu siapa ambil rasuah
tahu siapa taikong penyeludup
tahu siapa towkay lendir

tak tahu dari mana kesedran ini sampai
lalu penyakit ini dipanggil sindrom polis pencen
kah kah kahGOPAL OOOH RAJA GOPAL

PAHLAWAN EEEnota:
siapa yang meminda pelembagaan
artikle 66 dahulu?
ketika itu semua telor raja gopal
di makan oleh kavita singh kah kah kah
KETUANAN MELAYU LEBIH SESUAI DISEBUT KEDAULATAN MELAYU ,TITAH SULTAN JOHOR
– minsider

Ketuanan Melayu lebih sesuai disebut “kedaulatan Melayu” kerana ia mencakupi kedudukan Raja-raja Melayu dan rakyatnya dan bukannya soal antara “tuan” dan “hamba”, titah Sultan Johor Sultan Ibrahim Almarhum Sultan Iskandar.

“Ketuanan Melayu merujuk kepada kedaulatan di negeri Melayu dengan kedudukan raja sebagai puncak kerajaan negeri-negeri Melayu,” titah baginda semasa merasmikan Multaqa Ulama Darul Ta’’zim di sini hari ini.

Menurut baginda apabila British memberikan kemerdekaan kepada negara ini, mereka menyerahkan semula Tanah Melayu kepada tuannya iaitu Raja-raja Melayu dan rakyatnya.
Ini kerana, awal sebelum kedatangan British dan sebelum kedatangan mana-mana bangsa ke negara ini, telah wujud tuan kepada tanah ini iaitu Raja-raja Melayu dan rakyatnya, titah baginda.

“Sejak dulu lagi, ketika negeri-negeri Melayu belum dijadikan sebuah Persekutuan, Raja-raja Melayu dan rakyatnya menerima orang luar sebagi tetamu dan memberikan mereka ruang mencari rezeki serta sama-sama membangunkan Tanah Melayu. Apabila sudah menjadi Persekutuan, hak-hak kaum lain terus juga dijaga dan dihormati serta dijamin oleh Perlembagaan,” titah baginda.

Sultan Ibrahim bertitah baginda membangkitkan soal mengenai ketuanan Melayu memandangkan masih ramai rakyat tidak memahami perkara berkenaan dan menyalahtafsir maksudnya yang sebenar.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… MACAM MACAM CARA NAK TIPU MELAYU…. kah kah kah..

kah kah kah… MACAM MACAM DIBUAT UNTUK BODOHKAN MELAYU… kah kah kah

kah kah kah… ADA KATA MELAYU TUNGGUL… OPPS.. MELAYU UNGGUL… kah kah kah...

kah kah kah... ADA KATA.. KEPIMPINAN MELAYU... kah kah kah..

kah kah kah… SEKARANG ADA NAMA BARU NAK GANTI KETUANAN MELAYU… kah kah kah..

kah kah kah… KEDAULATAN MELAYU PULAK NAMA NYA… kah kah kah

woit... APA TAK GUNA... KERASUAHAH MELAYU... kah kah kah..

kah kah kah... ATAU KESIFOURAN MELAYU.... kah kah kah..

nota:
raja gopal yang ini kata macam ini
raja gopal yang itu kata macam gitu

raja gopal ini mestilah sokong gerombolan
kalau tak sokong macam mana rajagopal nak cari makan
kah kah kah


MCA SUDAH BERANI LAWAN GEROMBOLAN !
BILA RAJA INI MARAH

HISHAM DAKWA RAMAI KECEWA PENDIRIAN SOI LEK DIKONVENSYEN BN
– minsider

Hishammuddin Hussein mendakwa Chua Soi Lek telah menyinggung sejumlah pemimpin hujung minggu lalu ekoran kenyataan agar ungkapan-ungkapan tertentu antaranya “Ketuanan Melayu” dilarang daripada digunakan manakala Umno pula tidak lagi meluluskan dasar-dasar kerajaan dalam mesyuarat Majlis Tertingginya.

Dia berkata banyak pihak telah melahirkan rasa tidak puas hati mereka dengan sikap Presiden MCA itu menggunakan konvensyen Barisan Nasional (BN) Ahad lalu sebagai platform untuk melahirkan keluhan dan rintihan terhadap parti pemerintah ini.

“Saya dengar ramai yang tidak gembira dengan apa yang dikatakan oleh Soi Lek termasuk pemimpin-pemimpin MCA sendiri, dalam konteks konvensyen BN,” kata Hishammuddin pada sidang media di lobi bangunan Parlimen hari ini.

Kenyataan Hishammuddin hari ini kelihatan satu persekitaran menghidupkan balik ‘perang’ antara dua komponen BN ini, selepas kedua-dua berbalas pandangan berhubung saranan MCA mengenai pemansuhan tindakan afirmatif dan sasaran ekuiti 30 peratus Bumiputera.

Bagaimanapun Hishammuddin jelaskan, meskipun kecewa dengan apa yang dikatakan oleh Dr Chua, apa yang lebih penting ialah konvensyen Ahad lalu menunjukkan BN adalah satu perikatan yang benar-benar bersatu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit… KASI PANAS LAGI… KASI KIPAS JADIKAN API…kah kah kah

kah kah kah… PEKIDA DAN PERKASA BILA NAK MASUK... kah kah kah..

kah kah kah…. SULTAN DAN RAJA…. TAK KAN INI TIDAK MELANGGAR PERLEMBAGAAN…. kah kah kah..

kah kah kah… INILAH MASANYA UNTUK MCA DAN MIC TIBAI GEROMBOLAN… kah kah kah..

kah kah kah… MASA INI GEROMBOLAN NAZAK… TERBAIK UNTUK MCA DAN MCA MELAWAN KEMBALI…. kah kah kah..

nota:
kalau kayu condong
budak kecik buiat tempat terberak kah kah kah