.

Ahad, 8 Mac 2009

DARI TUKAR TIUB


DARI TIM TUKAR TIUBKepada semua pembaca, pelayar, pencaci dan pengutuk Tukar Tiub:

Tim Tukar Tiub mengucapkan selamat bergembira pada hari ini.

Hari Wanita Sedunia jatuh pada 8hb March hari ini.

Hari Rakyat Malaysia juga jatuh pada 8hb March. Ini kerana pada 8 March tahun lalu rakyat Malaysia telah membuat sejarah memilih Pakatan Rakyat.

Memilih Pakatan Rakyat beerti menolak Ketuanan Melayu dan menobatkan Ketuanan Rakyat.

Hari ini juga Tukar Tiub telah melintasi angka 2 juta pelayar. Tukar Tiub yang bermula pada hari pencalonan pilihanraya kecil Permatang Pauh mengucapkan terima kaseh kepada semua pelayar.

Marilah kita sama-sama bergembira pada hari yang cukup nyaman, tidak hujan dan selesa.

Gembiralah – kah kah kah!
BERITA BERGAMBAR


yang ganas dan yang ganas
dimana mana pun sama
mengabdi kepada kuasa
yang ganas dan yang ganas
membawa kezaliman dimana mana
gerombolan zionis
zionis gerombolan
tidak ada beza bentuknyaPPSMI: MEMORANDUM BANTAHAN KE SETIAP NEGERI - mStarGOLONGAN CELAKA MAHU TERUSKAN PPSMI
-Harakahdaily

"Tindakan tersebut merupakan satu perbuatan menipu bangsa sendiri." Iklan

Presiden PAS, Dato' Seri Tuan Guru Haji Hadi Awang mengelarkan mereka yang masih mahu meneruskan Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Inggeris (PPSMI) sebagai golongan celaka.


woit…GEROMBOLAN NAPA TAK BERANI BUAT LAPORAN BILA DI PANGGIL GOLONGAN CELAKA…. kah kah kah..

kah kah kah… BENGALI PAKAI KERUSI RODA BERANI GEROMBOLAN TUNJUK HERO… kah kah kah…

woit… BUATLAH LAPORAN POLIS….BILA LAGI.. kah kah kah…


MEMO AKAN DIHANTAR DI SETIAP NEGERI


Memorandum membantah pelaksanaan dasar Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam Bahasa Ingeris (PPSMI) berkemungkinan akan turut diserahkan kepada Sultan dan Yang Dipertua Negeri setiap negeri.

Pengerusi Jawatankuasa Induk Gabungan Mansuhkan PPSMI (GMP), Datuk Dr. Hassan Ahmad berkata, pihaknya menerima cadangan tersebut sebagai langkah meneruskan usaha membantah pelaksanaan PPSMI.

"GMP ada menerima cadangan supaya memorandum yang diserahkan hari ini kepada Yang di-Pertuan Agong turut diserahkan kepada Raja, Sultan dan Yang Dipertua Negeri masing-masing.


kah kah kah… APA JADI DENGAN MUNKEE BAHASA PERDANA?... kah kah kah…

woit…. ATAU KERETA PERDANA ?.... kah kah kah

kah kah kah…TERUS KAN… TERUS KAN… BAWA KE SELURUH NEGARA…kah kah kah

woit... MUNKEE MADEY APA CERITA ... INI BERAK DIA... DAH KERING... KESIAN RAMAI KENA BASUH BERAK KERING MADEY... kah kah kah
BAHASA INGGERIS: PM MAHU KEPUTUSAN DIBUAT SEGERA ELAAK MASALAH BESAR - mStarPerdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi berharap agar keputusan berhubung isu Pengajaran dan Pembelajaran Sains dan Matematik dalam bahasa Inggeris (PPSMI) dibuat segera bagi mengelakkan tercetusnya isu yang lebih besar.

Abdullah mengeluarkan kenyataan di ibu negara beberapa jam selepas Gerakan Mansuhkan PPSMI mengadakan Perhimpunan 100,000 Rakyat membantah dasar tersebut.

GMP menyerahkan memorandum kepada Yang di-Pertuan Agong sebentar tadi manakala beratus-ratus ( kah kah kah ) penyokongnya merempuh sekatan polis berhampiran Masjid Negara sebelum berarak ke Istana Negara tetapi berjaya disuraikan dengan tembakan gas pemedih mata.

Perdana Menteri berkata, kerajaan mengakui adanya desakan yang kuat daripada rakyat khusunya orang Melayu yang sedang memberi perhatian terhadap perkara terbabit.kah kah kah… BUKAN BERATUS-RATUS... BERIBU RIBU….kah kah kah..

kah kah kah… TAK HABIS HABIS MENIPU….kah kah kah..

woit… NAK TIPU MELAYU LAGI…. CUKUPLAH… HENTIKAN PROJEK PEMBODOHAN MELAYU INI…. kah kah kah…PENYELEWEGAN DALAM PENGURUSAN FELDA? PENGERUSI MENAFIKAN - mStar


Felda menafikan dakwaan Persatuan Anak Peneroka Kebangsaan (ANAK) kononnya berlaku penyelewengan dalam pengurusan Felda sehingga menjejaskan pendapatan peneroka.

Pengerusi Felda, Tan Sri Mohd Yusof Noor berkata dakwaan itu tidak berasas kerana ia dilakukan oleh segelintir pihak.

"Kenyataan mereka ini mempunyai motif liar yang mungkin untuk menarik perhatian (kerajaan), ingin menghilangkan kestabilan dalam Felda dan merosakkan imej orang tertentu demi mereka yang berkepentingan," katanya kepada pemberita di sini.

Dilaporkan ANAK, yang dianggotai kira-kira 25,000 anak peneroka, dan kini tidak lagi berada di bawah pengurusan Felda membuat laporan polis di Kuantan kelmarin mengenai ketidakpuasan hati terhadap pengurusan Felda.kah kah kah… MESTILAH NAFIKAN… DAH MASYUUUK….kah kah kah..

kah kah kah... SEGELINTIR?... kah kah kah...

woit… AWAS FELDA DALAM PROSES PENSWATAAN… kah kah kah…

woit… SUDAH BERI SEMUA PENEROKA GERAN TANAH ?... kah kah kah..

kah kah kah… BILA NAK DI MASUKKAN KE DALAM BURSA SAHAM NEW YORK ?... kah kah kah