.

Jumaat, 3 Julai 2015

KECEWA HATI IBU







LULUH JIWA
Tok Rahah agak agaknya luluh tak jiwa dia? bila dia tahu anak jantang sekor ni laki bini penyamun tarbus? tolong bagitau sat kepada mak dia. mak yang ada hormat diri takkan mengaku yang penyamun harta negara ini anak kandung dia. 

yang paling sesuai ialah menyumpah laki bini penyamun ni jadi batu ! buat pengajaran kepada semua yang gatal nak pegang jawatan dengan niat untuk menyamun. tun rahah. puan boleh senyap saja ke anak jantan sial ni jadi bala bencana untuk Negara ni? buat la kenyataan di media yang puan tak redho benda2 zalim benda2 jahat ni si najib sial ini berlaku. kalau puan mampu bersuara tapi senyap sunyi, kami akan tanya: puan bersubahat sama ke? on PEMIMPIN MELAYU ISLAM DIFITNAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
at 3:36 PM




--------------

JANGAN BUANG MASA






KOMeNTAR
jangan buang masa
jangan buang tenaga
apa sahaja bentuk sisatan
pasti akan mensucikan najib

mustahil BANK NEGARA  tidak tahu
ketika duit berjuta juta
masuk ke akaun najib 
mustahil bank negara tidak sedar

dalam sistem bank 
ada had jumlah yang boleh masuk
jika melintasi jumlah ini
dengan serata merta
bendera merah akan muncul 
bendera amaran tentang akaun ini

polis siasat
sprm siasat
badan PAC siasat
semua akan menemui apa apa
najib TIDAK buat apa kesalahan

sila tonton filem ROSEMARY BABY
untuk memahami bahawa
polis mahkamah sprm spr
adalah dari kumpulan yang sama
badan badan ini adalah badan daulah
diupah digaji untuk memastikan
najib selamat

tubuhkan satu juta 
SURUHAN JAYA  DIRAJA
tak ada maknanya 
suruhan jaya pembaikkan polis
jadi hampeh
suruhan jaya pendatang haram sabah
jadi hampeh

membuat sesuatu yang sama 
berulang ulang dengan harapan
akan membawa berubahan
adalah kerja orang gila

hanya hanya hanya
satu juta rakyat turun ke jalan raya
ada potensi perubahan berlaku

ISA dimansuh kerana jalan raya
PRU12 menang kerana jalan raya
PRU13 menang kerana jalan raya



Tubuh badan bebas siasat Najib, PKR sedia jumpa Agong


Ketua Pembangkang Dr Wan Azizah Wan Ismail menggesa satu badan siasatan bebas ditubuhkan secepat mungkin bagi menyiasat dakwaan yang berbilion ringgit disalurkan ke akaun bank peribadi Najib Razak.

Presiden PKR itu berkata, jika perlu, partinya akan berusaha untuk menghadap Seri Paduka Baginda Yang Di-Pertuan Agong bagi mengenalpasti mekanisme untuk membolehkan badan siasatan bebas itu diwujudkan.

Katanya, perdana menteri kini tiada pilihan selain menjawab tuduhan yang dilemparkan dan mengisytiharkan hartanya selepas rakyat Malaysia digegarkan dengan laporan berita Wall Street Journal (WSJ) dan Sarawak Report itu.

- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/tubuh-badan-bebas-siasat-najib-pkr-sedia-jumpa-agong-kata-wan-azizah#sthash.No6KhvW6.dpu

JANGAN

 BUANG MASA

MARI TURUN 

JALAN RAYA


-----------

SIAPA DIA PAK CIK SUBUH







‘Individu tertentu’ cuba sabotaj Najib melalui laporan WSJ, kata PMO


Menyifatkannya sabotaj politik, Putrajaya hari ini berkata, pendedahan Wall Street Journal (WSJ) yang berbilion ringgit disalurkan ke dalam akaun bank  Najib Razak adalah kerja "individu tertentu" untuk melemahkan keyakinan dalam ekonomi, memburukkan kerajaan dan menjatuhkan seorang perdana menteri yang dipilih secara demokratik.

Pejabat Perdana Menteri (PMO) berkata dalam satu kenyataan, media tempatan tidak sepatutnya menerima sebarang dokumen sebagai tulen melainkan jika ia disahkan pihak berkuasa yang berkenaan, susulan portal berita Malaysia memetik pendedahan yang dibuat WSJ dan laman web pemberi maklumat Sarawak Report

KAH KAH KAH
woit
siapa individu ini?
sapa sabotaj najib?
anwar kah?
tapi  anwar  dalam jel?
mahathir kah?
mahathir dia anti WSJ
ini mesti kerja pak cik subuh
pak gad uitm kuala pilah
pak cik subuh dah lama buat kerja 
dulu pak cik subuh juga bocorkan
kes kapal selam scorpene
pak cik subuh di upah oleh china
china ini diupah oleh israel
WSJ iti akhabr yahudi
soheh pak cik subuh kuda DAP

PRoJEK JeW
---------------

SELAMAT BERBUKA









DAH 16 ARI
pagi ini gwa gumbira
bangun  dari katil
dah ada berita 
dalam sms
buka komputer dah  ada 
surat di fb
laporan dari akhbar wall street journal
laporan dari sarawak report
dua dua bawa berita yang sama

ini kewartawan jenis baru
mereka berkongsi maklumat
dan keluarkan berita hari  yang sama
ini untuk pastikan dapat maksimum impak

cara ini mula dengan wikileaks
apabila julian assange
bocorkan maklumat kepada 
the guardian london
dan washington post america

kemudian edward snowden
bocorkan segala macam maklumat
tentang kerja jahat kerajaan amerika
terhadap rakyat amerika sendiri
dan warga dunia
lagi banyak akbar berkongsi
pembocoran dari edward


 CUACA 

dalam rumah gwa
sejuk dan nyaman
kerana wilayah gwa tumpang
satu satunya kawasan murah
yang berhutan tebal
ini kerana kami diselamatkan
oleh makam yap ah loy
dan yak kwan seng


tadi gwa masuk kawasan kubur
dari jauh gwa nampak kl bejerebu
bahang panas dan merisaukan


SABTU
esok sabtu 
gwa mahu jalan jalan cari makan
tak tahu mana nak pergi lagi
gwa bukan ada kereta
tumpang member
terpulang pada member

petang ini
orang belgium kata
'rien sp├ęcial'
ertinya tak ada apa spesial
gwa ada sebiji kelapa
rendang tok'
tapi petai minyak zaiton wajib ada



SELAMAT

 BERBUKA


--------------

SIAPA PUNYA KERJA





MAKLUMAT

 BOCOR
hari ini 
satu malaysia 
heboh maklumat telah bocor
wall street journal dan sarawak report
melaporkan bagaimana duit 1MDB
masuk ke bank akaun seorang lelaki
bernama najib bin abdul razak
number bank akaun juga telah dipaparkan
siapa punya kerja bocor maklumat?

KERJA 
WIKILEAKS?

KERJA 
EDWARD  SNOWDEN

KERJA 
JULIAN ASSANGE

KERJA 
RAFIZI RAMLY

ATAU SEMUA 

INi KERjA

 NiK ABDUH


SiAPA TAHU

--------------

LAGI FITNAH PEMIMPIN ISLAM






SEMUA FiTNAH



Siasatan 1MDB dedahkan berbilion ringgit dimasukkan ke akaun Najib 

Siasatan ke atas syarikat sarat hutang 1Malaysia Development Berhad (1MDB) mendapati berbilion ringgit dimasukkan ke akaun peribadi Najib Razak, lapor Wall Street Journal (WSJ) dan Sarawak Report.

Kedua-duanya memetik dokumen siasatan 1MDB yang dijalankan kerajaan Malaysia, dengan Sarawak Report mendakwa Peguam Negara sedar mengenai hal itu.

Dokumen itu menunjukkan AS$700 juta (RM2.67 bilion) dipindahkan ke agensi kerajaan, bank dan entiti berkaitan 1MDB dan akhirnya ke akaun peribadi perdana menteri dalam 5 deposit berasingan, lapor WSJ.

Ia berkata, urus niaga terbesar melibatkan deposit sebanyak AS$620 juta dan satu lagi AS$61 juta pada Mac 2013, dua bulan sebelum pilihan raya umum diadakan.

Bagaimanapun, Putrajaya menafikan laporan itu, mengatakan Najib tidak pernah menggunakan sebarang dana awam.

"Perdana menteri tidak pernah mengambil apa-apa dana untuk kegunaan peribadi," kata seorang jurucakap Putrajaya.

"Lawan politik perdana menteri, enggan menerima rekodnya atau fakta, terus cuba melemahkan beliau dengan tuduhan tidak berasas dan khabar angin semata-mata untuk kepentingan politik."

Sementara itu, jurucakap 1MDB berkata, merujuk pemindahan ke akaun Najib: "1MDB tidak menyedari transaksi berkenaan atau melihat dokumen yang berkaitan."

Jurucakap itu memberi amaran yang dokumen yang diubahsuai pernah digunakan sebelum ini untuk memburukkan 1MDB dan kerajaan. – 3 Julai, 2015.


KAH KAH KAH
woit 
semua fitnah
semua tohmah
semua anti melayu
semua anti islam
ini kerja ajen asing
ini kerja israel
ini kerja zionis
jangan percaya
semua fitnah dan tohmah
fitnah pemimpin melayu islam

SEMUA FiTNAH


-----------------

NUMBOR AKAUN SAPA NI?






 AKAUN SAPA


2112022011880


2112022011906


------------

BERITA BAIK BARU MASUK







Tidak mustahil Pas, Umno bergabung kembali

SHAH ALAM - Bekas Menteri Kebudayaan, Kesenian dan Pelancongan, Sabbaruddin Chik percaya Pas dan Umno akan bergabung kembali mewujudkan kerjasama membentuk kerajaan.

Menurutnya, perkara itu tidak mustahil akan berlaku jika Pas sanggup bekerjasama dengan parti bukan Melayu yang berada dalam BN.

“Untuk melihat penggabungan ini berjaya perlu melihat kesudian Pas untuk bekerjasama dengan parti bukan Melayu seperti MCA dan MIC yang ada dalam BN.

“Penggabungan Pas dan Umno adalah idea yang baik melihatkan kepada senario politik kini,” katanya, semalam.

Beliau berkata, Pas dan Umno perlu menghentikan persengketaan yang telah lama wujud antara kedua-dua parti tersebut.

“Sampai bila nak bergaduh? Ini bukan waktu untuk bergaduh lagi. Kalau boleh bergabung itu adalah yang terbaik,” katanya.



KAH KAH KAH

al ham dul 
kah kah kah
dah lama daaaa
dah lama tunggu
ini berita baik
ana setuju
anta setuju
jin setuju
mat sotong setuju
mat unta pun setuju
al ham dul

BiLA  LAGi


-------------

MAIN HADIS BUKAN HADAS






MAIN HADIS
Mat Zombi, fuh dah pandai main hadis, sikit hari lagi jadi perawi lah pulak. Mat Zombi takkan dah lupa beza Melayu Islam dengan Kapir Laknat. Melayu Islam terutama spesis Mat Zombi akan rembat apa saja, makan rasuah, pecah amanah, fitnah orang, hancurkan perpaduan untuk selamatkan diri, munafik pada rakyat dan segala putar belit, janji masyuuuk juta-juta dan biliyon-biliyon.

 Semua ini dosa dan tempatnya di neraka. Tapi jangan takut dosa buleh dihapuskan dengan tobat. Tobat adalah cucian segala dosa. Macam Kak Ijat, dah rembat duit lembu, lepas tu pegi umrah tiga round sekarang konfirm masuk sorga, 70 balak badan sado sedang menunggu yang bermacam saiz kontolnya.

Apabila Mat Zombi dah pandai main hadis, maknenya sorgo dah semakin hampir untuknya. Mat Zombi dah buleh mengasah kontolnya sebab 70 bidadari sedang menunggu. Itulah dinamakan senang di dunia dan senang di akhirat. Si kapir laknat dapat apa?. on MAT ZOMBI SEMAKIN TEROK
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 7/2/15



---------

PEMIMPIN MELAYU ISLAM DIFITNAH







FiTNAH LAGi


Investigators Believe Money Flowed to Malaysian Leader’s Accounts

Prime Minister Najib’s bank accounts are scrutinized in probe of investment fund 1MDB




KUALA LUMPUR, Malaysia—Malaysian investigators scrutinizing a controversial government investment fund have traced nearly $700 million of deposits into what investigators believe are the personal bank accounts of Malaysia’s prime minister, Najib Razak, according to documents from a government probe.
The investigation documents mark the first time Mr. Najib has been directly connected to the probes into state investment fund 1Malaysia Development Bhd., or 1MDB.
Mr. Najib, who founded 1MDB and heads its board of advisors, has been under growing political pressure over the fund, which amassed $11 billion in debt it is struggling to repay.
baca disini:

http://www.wsj.com/articles/SB10130211234592774869404581083700187014570?mod=e2fb


KAH KAH KAH

woit 
pemimpin melayu islam difitnah
oleh akhbar kapir yang makan babi
kah kah kah
mana pejuang melayu
mana pejuang islam
mana zul nordin
mana haji hadi
mana harun jin
bila nak pertahankan pejuang melayu
bila nak bantu pejuang islam
bila nak tolong pahlwan bugis
fitnah fitnah fitnah

FiTNAH LAGi




--------------

LAGI BERITA GEMPAR





LAGi GEMPAR

bank akoun siapa ini : 
2112022011906
di amprivate bank












---------------

GEMPAR GEMPAR GEMPAR






GEMPAR

GEMPAR SATU

 MALAYSiA

duit 1MDB masuk ke dalam
akoun bank pribadi seorang lelaki melayu
lalaki  ini bernama najib bin abdul razak

ini  dari laporan SARAWAK REPORT
laman portal ini telah membocorkan
maklumat ini secara teperinci

sarawak report telah membocorkan maklumat bagaimana duit 1MDB berjalan
merayau rayau tapi akhirnya
masuk ke bank akoung lelaki yang bernama najib abdul razak

solan hakiki kurun ini:
siapa lelaki najib bin abdul razak ini?

BACA DISINI: 

http://www.sarawakreport.org/2015/07/sensational-findings-prime-minister-najib-razaks-personal-accounts-linked-to-1mdb-money-trail-malaysia-exclusive/


---------------

BERI HANGAT BARU MASUK








Investigators Believe Money Flowed to Malaysian Leader’s Accounts

Prime Minister Najib’s bank accounts are scrutinized in probe of investment fund 1MDB



 BERiTA  PANAS

laporan akhbar the wall street jounal
laporan sarawak report membuktikan duit 1MDB masuk ke dalam bank akoun pribadi seorang lelakai bernama najib razak

http://www.wsj.com/articles/SB10130211234592774869404581083700187014570


----------------

BULAN INI





Samseng bergaduh di bazar Ramadan

 | July 2, 2015
Kejadian dikatakan mempunyai kaitan dengan rebutan tapak bazar Ramadan di Jalan Taiping, Klang.





PETALING JAYA: Dua kumpulan samseng dilaporkan bergaduh di tapak bazar Ramadan di Jalan Taiping Klang, pada awal pagi tadi.
Rakaman visualnya kemudian dimuat naik dan dikongsi di laman Facebook Friends of PDRM.
Ketika  aksi bergasak dirakamkan, kedengaran salah seorang  daripada mereka meminta rakannya mengambil pistol dari dalam keretanya.
“Kunci…kunci…nak ambil pistol bos” antara audio yang sempat dirakam.
Ketika itu kelihatan seorang wanita cuba campur tangan dan cuba meredakan ketegangan yang berlaku.


KAH KAH KAH
woit
tahun ini cukup hebat
gaduh tiap hari
sayang puasa hanya satu bulan
kalau puasa satu tahun
lagi gaduh tiap minggu
bazar ramadan tak
sangkut paut dengan puasa
ianya lukah buat duit
puasa amal ibadat ini
jatuh number 378
number satu ialah fulus

PUSY PUSI KUM

  • Peniaga Bazar Ramadan Berebut Tapak Di Seremban

    babab.net/.../peniaga-bazar-ramadan-berebut-tapak-di...
    Translate this page
    Jun 11, 2015 - Peniaga Bazar Ramadan Berebut Tapak Di Seremban.
  • Peniaga Bergaduh Berebut Tapak Bazar Ramadan

    www.mazeermohamad.com › Berita
    Translate this page
    Jun 13, 2015 - Puasa Pun Belum, Peniaga Sudah Bergaduh Kerana Berebut Tapak Bazar Ramadan | Persatuan Penjaja Uptown Dataran Senawang (PUDS

  • --------------------

    ADA TAK PUAS HATI






    KOMENTAR
    tangguh 18 bulan
    ertinya dua tahun
    pemilihan akan berlaku salepas pru14

    semua ketua bahagian suka
    tambah kuasa 2 tahun
    ada peluang jadi calon

    paling marah mereka yang telah melabor
    melabor nak jadi ketua bahagian
    melabor nak cari kerusi

    kerana itu dah mula
    kedengaran berita tak puas hati
    kerana itu kita terbaca berita 
    mb negeri sembilan mengaku
    ini dia yang cadangkan
    walhal semua tahu ini taktik  
    untuk selamatkan najib





    Akar umbi yang mahu tangguh pemilihan Umno, kata Hishammuddin


    Penangguhan pemilihan Umno tahun depan selama 18 bulan bertepatan dengan kehendak akar umbi yang mahu pemilihan itu diadakan selepas Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU14), kata naib presiden parti  Hishammuddin Hussein.

    Hishammuddin yang juga Pengerusi Biro Perlembagaan dan Perundangan Umno berkata maklum balas berhubung perkara itu diperoleh semasa biro berkenaan mengadakan taklimat peringkat negeri awal tahun ini.


    "Biro mendapat maklum balas daripada akar umbi yang mahukan pemilihan parti ditangguhkan kepada selepas PRU14 bagi memberi fokus kepada gerak kerja pilihan raya itu," katanya.

    KAH KAH KAH
    woit
    faham tak berita ini
    apa makna berita ini
    maknanya salepas diumum
    penangguhan 18 bulan
    banyak tentangan dibawah
    itu pasal keluar kenyataan ini
    kalau semua licin beres
    tak perlu berita ini

    TAK NAK PUTAR

    -----------