.

Jumaat, 12 Disember 2008

BERITA GUMBIRA !!!! RAZAK BAGINDA AKAN DI HERET KE MAHKAMAH – KARPAL SINGHKUALA LUMPUR, Dec 12 – Peguam Karpal Singh telah mendapat arahan dari keluarga arwah Altantuya untuk membawa kembali kes Razak Baginda ke mahkamah.

Keluarga Altantuya meminta satu kajian perundangan terhadap Razak Baginda dilakukan kerana dia dibebaskan dari tuduhan membunuh Altantuya.

Permintaan Karpal Singah ini akan didengar di Mahkamah Tinggi Shah Alam minggu depan.

Dalam masa yang sama Dr Shaaribu Setev ayahanda kepada arwah Altantuya sedang merancang untuk menyamana $100 juta ringgit kerajaan Malaysia, Razak Baginda dan dua anggota polis yang sedang dibicarakan.

Kes Razak Baginda ini akan kembali menghantui Najib Razak yang dikatakan kekasih awal Altantuya seperti tertera dalam Akuan Bersumpah P Subramaniam.

Kedua-dua kes baru ini pasti akan ‘menceriakan suasana politik negara’ terutama pada bulan March tahun depan apabila Najib akan menjadi presiden gerombolan United Malays National Organisation.

Rakyat seluruh negara akan turut sama bergumbira dan bertepuk tangan sambil menari-nari.


kah kah kah.... muka bik mama masam berkerut... kah kah kah... pasti turun lima kg...kah kah kah...BERITA GEMPAR!!!!! PENEMUAN SURUHANJAYA SIASATAN KLIP VIDEO TAK BOLEH DICABAR – BernamaKUALA LUMPUR: Mahkamah Tinggi di sini hari ini menetapkan bahawa penemuan Suruhanjaya Siasatan Diraja mengenai 'klip video Lingam' tidak boleh dicabar.

Hakim Datuk Abdul Kadir Musa membuat keputusan itu selepas menolak permohonan lima individu yang dikaitkan dengan salah laku dalam siasatan itu untuk menyemak semula hasil penemuan suruhanjaya itu.

Hakim Abdul Kadir berkata suruhanjaya itu bukannya membuat keputusan tetapi menyatakan penemuannya dalam satu laporan yang dipersembahkan kepada Yang di-Pertuan Agong pada 9 Mei lalu dan kemudian disampaikan kepada kerajaan, yang membuat keputusan agar laporan itu dihebahkan kepada umum mulai 20 Mei.

Panel lima anggota suruhanjaya itu mendapati klip video yang menunjukkan peguam Datuk V K Lingam sedang ercakap dengan bekas Ketua Hakim Negara, Tun Ahmad Fairuz Sheikh Abdul Halim, mengenai pelantikan hakim, adalah tulen.


Surahanjaya itu memperakukan agar TINDAKAN SEWAJARNYA DIKENAKAN TERHADAP ENAM INDIVIDU TERDIRI DARIPADA LINGAM, AHMAD FAIRUZ, JUTAWAN VINCENT TAN, TENGKU ADNAN, BEKAS PERDANA MENTERI TUN DR MAHATHIR MOHAMAD dan seorang lagi bekas Ketua Hakim Negara TUN MOHD EUSOFF CHIN kerana salah laku.

jeng jeng jeng….orang orang jahat telah terbukti jahat…. kah kah kah… lanun lanun yang menjarah dan merompak negara telah dibuktikan salah… kah kah kah…

woit… bila nak bawa mereka semua ini ke pengadilan?....rakyat sedang menunggu… bawalaaaa sekarang…. nak tunggu apa lagi….nak tunggu mat mongol jadi pm…. Kah kah kah…. habis semua kes letak bawah kopek bik mama…. kah kah kah…BPR HAMPIR SELESAI SIASAT LAPORAN POLITIK WANG DALAM PEMILIHAN UMNO - melayauPULAU PINANG 11 Dis. Badan Pencegah Rasuah (BPR) telah hampir selesai menyiasat laporan politik wang dalam pemilihan peringkat bahagian UMNO baru-baru ini dan akan menyerahkannya kepada pejabat Timbalan Pendakwa Raya tidak lama lagi untuk tindakan selanjutnya.

Pengarah Siasatan BPR, Datuk Shukri Abdul berkata setakat ini sebanyak 90 kertas siasatan dibuka dan siasatan 90 peratus daripadanya telah selesai
.

woit … siapa agaknya yang akan dijadikan contoh macam mat isa?.... kah kah kah

jeng jeng jeng …. munkee wak botox tak senang tido…. kah kah kah

jeng jeng jeng…..mi no spik inglish tak senang tido… kah kah kah

kah kah kah…. dua munkee ni akan dijadikan korban… kah kah kahMP BN: PELAJAR KITA MALAS - mStarKUALA LUMPUR: Seorang penyokong kerajaan hari ini mendedahkan bahawa pelajar terutamanya di institusi pengajian tinggi kini lemah minda bukan kerana berpolitik tetapi kerana malas belajar. Datuk Tajuddin Abdul Rahman (BN-Pasir Salak) berkata, pelajar di universiti bukan sahaja tidak membaca buku dan hanya bergantung kepada nota dari pensyarah, malah malas untuk membuat rujukan dan malas pula membaca buku dalam bahasa Inggeris.

"Ini kerana susah, pening kepala. Pergi periksa hanya berdasarkan nota pensyarah, tutorial. Ke mana ilmu pengetahuan di kalangan masyarakat pelajar kita?" katanya semasa membahaskan Rang Undang-undang Universiti dan Kolej Univeriti 2008 di Dewan Rakyat hari ini.

Katanya, masyarakat negara ini perlu menukar sikap daripada hanya menjadi pengguna kepada menjadi pengeluar.


kah kah kah…. munkeee ini membaca ke?.... kah kah kah…

kah kah kah… munkee ni memang bijak... kah kah kah... kerana itu nama glamour munkee ni ialah SIX MILION DOLLAR MAN… …kah kah kah

woit .. mungkee ini cukup hebat lagi bijak mengira …. kah kah kah...

kah kah kah…munkee ni mengira hanya sampai 52 saje…lebih dari itu munkee ni tak sanggup.. kah kah kah….

kah kah kah... munkee ni kenal baik dengan empat orang raja... kah kah kah...

kah kah kah... raja diamond... raja kelawar... raja spade dan raja gopal...kah kah kah....BERITA GUMBIRA EKONOMI DUNIA

PERMINTAAN MINYAK PETROL KURANG

Permintaan bahan bakar petrolium semakin berkurang. Inilah pengurangkan yang kali pertama berlaku semenjak 30 tahun yang lalu.

Ketua Bank Dunia mengatakan ‘ zaman meleset ini lebih buruk dari Great Depression’. Huru harga ekonomi global ini akan lama. Tahun hadapan barangan untuk jual beli akan terus menguncup.


KONSUMER DI AMERIKA BERWASPADA - Bloomberg


Ini lah kemelesatan ekonomi yang belum pernah dirasakan semenjak tahun 1942. Para konsumer di Amerika telah mula tidak berbelanja.

Para politikus dingatkan oleh Bank Dunia untuk mula membuat persediaan

EKONOMI CHINA KUNCUP

Barang-barang murah buatan China semakin kurang. Ekonomi China sedang dilanggar oleh kemelesetan ekonomi. Ini adalah tanda tanda yang ekonomi dunia sedang menguncup kerana China dilihat sebagai ‘ bengkel barang murah dunia’.

Pada bulan November tahun ini eksport China kuncup – menjadi $100 bilion dolar.
Pada November tahun lalu China mengekport $108 bilion. Ertinya kurang $8bilion.


SYARIKAT RIO TINTO BUANG PEKERJA

Syarikat Rio Tinto yang dimiliki oleh Syarikat Perlombongan Anglo-Australia akan membuang 8,500 kontractor dan 5,500 pekerja sepenuh masa.

Ini dilakukan untuk mengurangkan beban kerana syarikat ini sedang berhutang sebanyak $38 bilion dolar.


kah kah kah…. menteri keduitan sila baca… jangan malas…. nanti six milion dolar man marah….. kah kah kah…

woit….jangan cakap OUR ECONOMY HAS NO PROBLEM….sila baca dan faham… tak faham tanya bik mama... kah kah kah... dia tahu harga jam.... kah kah kah...