.

Selasa, 10 Februari 2009

AKHBAR SUARA KEADILAN DAN HARAKAH DI RAMPAS – Mkini


Bahagian unit kawalan penerbitan dan teks al-Quran, Kementerian Dalam Negeri (KDN) mengesahkan rampasan terbaru dua akhbar PAS dan PKR, masing-masing Harakah dan Suara Keadilan.

Setiausaha bahagian itu Che Din Yusoh berkata, operasi itu dijalankan di seluruh negara, bukan di negeri-negeri tertentu seperti didakwa oleh pihak akhbar-akhbar utama pembangkang itu.

Menurutnya, rampasan itu terpaksa dibuat kerana kedua-duanya didapati dijual secara terbuka kepada orang awam, sedangkan akhbar parti hanya untuk edaran ahli parti berkenaan sahaja.
kah kah kah…. KALAU TAK JUAL SECARA TERBUKA NAK JUAL MACAM MANA?.... kah kah kah..

kah kah kah… KALAU ORANG JUAL MESTILAAA TERBUKA… TAK CAYA TANYA AMOI KAT BUKIT BINTANG…. kah kah kah…. AMOI PUN JUAL PUN TERBUKA…. Kah kah kah

woit…MESTI LAA ORANG AWAN YANG BELI…. SIAPA LAGI NAK BELI?.... kah kah kah….

woit…. ORANG AWAM NI LAH YANG JADI ORANG PARTI… kah kah kah…. BUKAN ORANG DARI PERUT LAUT...kah kah kah

kah kah kah…. SIAPA DIA ORANG TAK AWAM?.... kah kah kah...

kah kah kah... ORANG TAK AWAM NI DUDUK DI MANA? ... kah kah kah ....
LIHAT BAGAIMANA TANAH TERGADAI DAN BERTUKAR TANGAN DARI MILIK NEGARA KE MILIK CUKONG– berita hairan


JOHOR BAHRU: Kerajaan negeri diminta mengambil semula tanah seluas kira-kira 20 hektar di kawasan Tampoi, di sini, yang diberikan kepada Johor Corporation (JCorp) jika syarikat milik kerajaan negeri itu tidak mempunyai rancangan untuk membangunkan kawasan berkenaan.

Ahli Parlimen Pulai, Datuk Nur Jazlan Mohamed, berkata ketika ini, pihaknya mendapati JCorp tidak mempunyai sebarang perancangan ke atas tanah yang diterimanya sejak 20 tahun lalu dan tidak pernah membayar premium walaupun satu sen kepada kerajaan negeri.

Beliau berkata, kerajaan negeri sepatutnya mengambil semula tanah itu dan memberikannya kepada Pihak Berkuasa Wilayah Pembangunan Iskandar (Irda) atau Iskandar Investment Berhad (IIB) jika JCorp menunjukkan sikap tidak serius untuk membangunkan bandar Tampoi.

"Imej Iskandar Malaysia bukan saja bergantung kepada pusat bandar raya tetapi juga kawasan Node 2 iaitu di Teluk Danga dan Tampoi, yang menjadi pusat pembangunan tradisional bandar raya ini.

"Kerajaan negeri wajar membangunkan semula bandar Tampoi seperti yang pernah dirancang kira-kira 20 tahun lalu kerana ia penting dalam memberikan gambaran antarabangsa seperti yang diuar-uarkan bahawa Iskandar Malaysia adalah destinasi pelancongan dunia," katanya.

NOTA ILMU

PERHATIKAN : diberikan kepada....
PERHATIKAN : peranan wakil rakyat bukan mewakili rakyat tetapi mewakili towkay

MINTA PERTOLONGAN DAN BANTUANIsteri kepada Mohd Osman Mohd Jilu meminta bantuan orang ramai kerana suaminya telah hilang semenjak petang Khamis kelmarin.

Isteri Osman takut mungkin suaminya sedang di surukkan oleh Hantu Kopek.

KEMBALIKAN KEKEBALAN RAJA-RAJA MELAYU - melayauSEDIH, malu, hina dan hampa. Empat perkataan yang dapat saya terjemahkan apabila menyaksikan melalui kaca TV apabila orang Melayu Islam merusuh di jalanan selepas menunaikan fardu Jumaat di Kuala kangsar baru-baru ini.

Peristiwa menyayat hati yang memperlihatkan gelagat manusia yang berbangsa Melayu dan beragama Islam melontarkan batu dengan melemparkan kata-kata nista serta bertakbir terhadap konvoi pemimpin serta kerabat diraja memang tidak boleh dimaafkan.

Orang Melayu mana yang tidak sedih apabila melihat manusia berserban dengan wanita bertudung labuh merusuh di jalan seperti gelagat manusia yang tidak ada moral dan bertamadun. Malah yang lebih mengaibkan ialah peristiwa itu berlaku selepas sembahyang Jumaat.

Peristiwa 'kurang ajar' terhadap Sultan Perak oleh pemimpin-pemimpin pembangkang serta peristiwa rusuhan orang Melayu yang disaksikan oleh seluruh rakyat Malaysia sudah cukup untuk pihak kerajaan yang diterajui oleh UMNO, membuat kajian semula untuk mengembalikan kekebalan raja-raja dari aspek perundangan di Malaysia.


kah kah kah…. KEMBALIKAN ?... KEMBALIKAN KEKEBALAN?.... kah kah kah…

woit…. KEBAL NI HILANG DI MANA ?.... kah kah kah… DIA PERGI RUMAH SIAPA?.. kah kah kah

kah kah kah… SIAPA YANG HILANGKAN…kah kah kah….BUKAN KAH MADEY YANG HILANGKAN KEKEBALAN…. kah kah kah…..

kah kah kah... MASA ITU MADEY TAK DERHAKA PULAK?.... kah kah kah...

kah kah kah....1988 DERHAKA BELUM SAMPAI LAGI KE? ... kah kah kah

kah kah kah…. SEDIH MELIHAT PAK HAJI BERSERBAN BERDEMO ?... kah kah kah

kah kah kah… SEDIH LIHAT WANITA BEKAIN TUDUNG BERDEMO ?...kah kah kah..

woit…. HARI HARI DALAM TV ADA YANG BERSERBAN DAN BERKAIN TUDUNG BERDEMO…. kah kah kah

kah kah kah.. TAK TENGOK KE BERITA GAZA?… BERITA HEBRON… BERITA JENIN ?....
kah kah kah… JANGANLAH BUAT BUAT TAK NAMPAK…. kah kah kah... HARI HARI ADA DEMO...kah kah kah

DI AMBANG KEHANCURAN - melayau


KOTA BHARU 9 Feb. – Pergolakan dalam pakatan pembangkang yang selama ini cuba disorok kini terdedah untuk dinilai oleh rakyat secara keseluruhannya.

Menurut Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Datuk Mustapa Mohamed, perkembangan itu juga jelas menunjukkan pakatan pembangkang semakin menghampiri ambang kehancuran.kah kah kah… kah kah kah… kah kah kah…

woit… MUNKEE NI BARU TURUN DARI BULAN KE ?.... kah kah kahTV SINGAPURA CEMAR IMEJ MALAYSIA DIBIDAS - melayau


JOHOR BAHRU 9 Feb. – Sebuah stesen televisyen Singapura dibidas kerana memburuk-burukkan imej negara apabila menyiarkan laporan menyokong demonstrasi dan bersetuju cadangan pembubaran Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Permai, Kamaruzaman Ali berkata, stesen televisyen itu menyiarkan laporan yang menggambarkan Malaysia tidak selamat untuk dikunjungi disebabkan huru hara berlaku di Perak.

“Lebih biadap, saluran TV itu baru-baru ini dengan berat sebelah dan tidak bertanggungjawab mencadangkan sebab-sebab kenapa DUN perlu dibubarkan dan mengkritik langkah Sultan Perak melantik Menteri Besar Perak yang baru.

“Selain itu, mereka cuba menggambarkan seolah-olah seluruh Malaysia tidak selamat dikunjungi oleh pelancong dan pelabur kerana tiada kestabilan politik dan ekonomi,” katanya.kah kah kah….. SOKONG !... SOKONG …! …. SOKONG ! … kah kah kah

woit… KOMISEN AMBIL TANAH ORANG KAMPONG DANGA TU CAM MANA?.... kah kah kah… DAH JUAL PADA ISKANDAR ?... kah kah kah

woit….TV SINGAPURA TAK BUAT LAPORAN TENTANG PROJEK ISKANDAR?.... kah kah kah….

kah kah kah.. JOHOR TU BUKAN DAH JUAL PADA SINGAPURA KE ?... kah kah kah

woit…. BUKAN STESEN TV INI YANG MENGURUSKAN IKLAN ISKANDAR DEVELOPMENT REGION…. kah kah kah
TARIK GELARAN NIZAR – KHAIRY - melayauIPOH 9 Feb. – Pergerakan Pemuda UMNO hari ini sekali lagi mendesak agar gelaran Datuk Seri yang diberikan kepada bekas Menteri Besar, Datuk Seri Ir. Mohammad Nizar Jamaluddin ditarik balik kerana menderhaka kepada Sultan Perak.


kah kah kah… SOKONG !.... SOKONG…!.... SOKONG !... kah kah kah

woit…. SURAT NIKAH BOLEH TARIK TAK?.... kah kah kah…

kah kah kah.... KALAU AMBIL SURAT NIKAH ... ABISLAAAAA.... kah kah kah
ANWAR DERHAKA , INGKAR SULTAN - melayauKUALA LUMPUR 9 Feb. - Datuk Seri Anwar Ibrahim secara jelas telah menderhaka dan ingkar titah Sultan Perak, Sultan Azlan Shah apabila mengarahkan bekas Menteri Besar, Datuk Seri Ir. Muhammad Nizar Jamaluddin terus memegang jawatan berkenaan.

Ahli Exco Pergerakan Wanita UMNO, Datuk Kamilia Ibrahim berkata, Anwar juga tidak menghormati undang-undang tubuh negeri itu dan prinsip Raja Berperlembagaan di negara ini.kah kah kah… DERHAKA ?.... APA BINATANG NYA DERHAKA NI?... kah kah kah

woit…. DERHAKA NI JUAL DI MANA ?.... kah kah kah… BERAPA SEKILO?... kah kah kah…

woit… KAT JUSCO ADA JUAL ?..... kah kah kah..