.

Rabu, 13 Julai 2016

KEPUTUSAN SUDAH KELUAR





KALO CHINA MENYERANG
dont worry bro tt.. kalo china menyerang, kita suh baju merah pertahan kan malaysia.dengan ilmu manderam yg tinggi disertakan pula dgn doa2 para kiyai dari daerah selempang merah, maka jangan pelik bila parang terbang sudah sampai di laut china selatan.pada ketika ini, ketua baju merah datuk jamal sedang plan nak upgrade pasar sekincan..

so jgn kacau dia..agak2 bila pasar sekincan nak naik papan cadangan..juga jgn dilupakan, kiyai2 dari kuale pun bole menhantar bantuan dgn baju2 berwafak sebagai penaik semangat dan tidak takut kepada tentera china.kiyai2 dikuale ni sedang bermesyuarat dgn buaya putih di sungai perak demi mendapatkan restu bagi membina jambatan manong.barangkali kiyai2 ini sedang menunggu kebenaran dari alam buana sebelum mebina jambatan manong..

oh ya, tentera china masih berada jauh dari malaysia, yg dekat cuma company2 china di johor, company2 china yg beli tanah 1mdb dan company china yg nak buat segenting kra..yg paling bahaya adalah china dipetaling street kerana on KEPUTUSAN AKAN KELUAR ESOK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/12/16







-------------

ANK RAJA GUA MUSANG







WOIT

ANAK RAJA

GUA MUSANG

APA TERJADI

SUDAH EMPAT

BULAN DAAAA

JANJI 2 BULAN

KAH KAH KAH

JANGAN MARAH

SAJE 

MENGANJING






---------

HARI KEDUA JAI DALAM HOSPITAL





JAI CEPAT SEMBUH
Semuga Jai cepat sembuh. Cian Ezi takde teman tido gak untuk 3 hari. kah kah kah BTW Tuan TT, Jai dah makin tua ... just in case, dah planning tak nak kuburkan Ezi kat mana? Mungkin kat kampung kot? Al-maklumlah tanah kat KL mahal. Bukan nak buat Tuan TT sedih tapi kena gak planning benda2 macam ini. Be prepared for all possibilities Tuan TT. on BERITA SEDIH - JAI MASUK HOSPITAL
Suku Samdol
on 7/13/16


JAHANAM ALAM SEKITAR
Apa salah ANJING nak di hina marah orang brla anjing Yang buat TAIK memanjang bukan ANJING Yang di BELA BEWAK apa hal Yang di BELA SAPUMAN apa hal Walau tak de tulis dalam BUKU AGAMA bela BEWAK aka SAPUMAN amat menjahanam kan umat manusia dan juga alam sekitar

Sekarang ini NAJIS ber terabur merata rata Juta juta NAJIS aka TAIK menabur DEDAK di muka bumi ini sehingga kan Pak Ulamak mula hidup macam ANJING MENYALAK HANTU DI SIANG HARI Melayu Memang BODOH SAPUMAN aka BEWAK di BELA , ANJING di salah kan on JAI TIDOO DI HOSPITAL
Anonymous
on 7/13/16


TULISAN SEMPOI
saudara hisham.. ambo ni peminat tulisan you yang sempoi tapi meletop . cuma ambo nak posan, dalam menulis cakna sikit hukum hakam ya. anjing ni najis mughallazah.. allah ciptakan ada hikmahnya antaranya untuk uji krtaatan kita pada hukum Nya. usah pertikai ok. kita ni bermazhab shafie... anjing tu najis, semuanya...bulu, air liur...

dan tak sah bawa solat. mata kepala tak nampak, tapi mata hati akan nampak jika ada iman. apo ko jadahnya nak bermanjo manjo dgn anjing. cukup bg dia makan, jangan seksa dia...janganlah dipoluk poluk. jgnlah terpengaruh dgn idea gila keterbukaan mazhab...blajo lagi...dalami ilmu lagi...untuk bermazhab yang lain dari imam shafie... hmmm.. on JAI TIDOO DI HOSPITAL
Publish | Delete | Spam
Nur Barzakh
on 7/13/16



------------

BERHATI HATI DENGAN CHINA






CHINA

MAHU JADI

KUASA IMPERIAL

GANTI AMERIKA

RAKYAT DUNIA

BEREHATI HATI

MALAYSIA JUGA

HATI HATI

BERWASPADA

RANCANGAN 

JAHAT CINA

Image result for krisis south china sea


Beijing rejects tribunal's ruling in South China Sea case

The Chinese president, Xi Jinping, said China’s “territorial sovereignty and marine rights” in the seas would not be affected by the ruling, which declared large areas of the sea to be neutral international waters or the exclusive economic zones of other countries. He insisted China was still “committed to resolving disputes” with its neighbours.
Chinese state media reacted angrily to the verdict. Xinhua, the country’s official news agency, hit out at what it described as an “ill-founded” ruling that was “naturally null and void”. The Communist party mouthpiece newspaper the People’s Daily said in an editorial that the tribunal had ignored “basic truths” and “trampled” on international laws and norms.

Paul Reichler, of the law firm Foley Hoag LLP, who who coordinated the Philippines’ legal team, said: “The tribunal’s ruling not only benefits the Philippines, it also benefits other states bordering the South China Sea like Indonesia, Malaysia and Vietnam. If China’s nine-dash line is invalid as to the Philippines, it is equally invalid to those states and, indeed, the rest of the international community.”
Image result for krisis south china sea


----------

BANGANG SANGAT






KENAPA BANGANG SANGAT
yang pas ni bangang sangat pasal apa?janji umno bukan main lagi dibisingkan, yg pas janji syurga kpd pengundinya tu bila nak bagi syurga?tak nampak bukti pun.yg pas kata nak keluar dari selangor tu bila nak punaikan..nanti bentang rru hudud versi hadi, akta versi najib nanti bole tertunai ke?jais dah dok melalak kat corong2 mimbar tu..

jgn lupa dihukum juga segala macam raja dan sultan.tak bole disebat, kita liwat je dgn tanduk badak.kita buat live mcm kat saudi. baru la ada bau2 org2 pilihan penjaga dua rumah suci..atau ada bau2 kentut dgn isis, islamic state, negara islam.takkan setakat jadi serambi mekah je. on MASIH TAK SEDAR
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/12/16



---------------

MEMAHAMI POLITIK EROPAH





APA MAKNA BREXIT 
UK KELUAR EU

Pada 24 Jun 2016 yang lalu warga United Kingdom (UK) telah menjalankan pungutan suara : terus bersama Kesatuan Eropah - European Union (EU) atau keluar dari kesatuan ini. Pungutan suara ini dikenali sebagai Brexit. 

Kita semua telah membaca, mendengar dan menonton dikaca TV dan tahu apa jawapan warga UK.

Tulisan ini  bertujuan memberi pencerahan untuk memahami latar  belakang EU. Untuk memberi satu lagi jalur pandangan tentang apa yang telah berlaku. Paling penting untuk meneliti pekara-pekara yang tersorok dan yang sengaja disorokan  dalam  EU dan Brexit ini.

Media Eropah berbondong-bondong -  yang kanan dan yang liberal telah mengambil garis bahawa  UK wajib terus berada dalam EU. Media-media  ini telah  berdendang tentang  ‘bahaya’ jika  UK meninggalkan EU. Sahinggkan di UK akhbar liberal  rasional saperti The Guardian dan juga BBC telah mengambil garis yang sama.

Kerana  hampir semua media Eropah  cuba menghalang UK dari keluar dari EU  maka kita wajib bertanya - apa sebenarnya Brexit ini? Apa itu EU?  Dan kenapa UK keluar dari EU membahayakan Eropah. 

Image result for anti euDari segi sejarah Kesatuan Eropah ini telah muncul sesudah Perang Dunia Kedua. Berjuta-juta warga Eropah telah gugur berbantai sesama sendiri dalam dua perang dunia. Maka pada tahun 1948 diadakan Hague Congress yang membawa 6 negara - Belgium, Belanda, Lunxumbourg, German Barat, France dan Itali telah membuat pejanjian perniagaan. 

Dari sini jelas kita lihat bahawa ekonomi adalah punca segala punca.

Pada umum, pada  warga diluar Eropah - ketika EU mula diatur telah dipropagandakan keuntungan perniagaan. Telah diwar warkan bagaimana Eropah akan menjadi aman damai permai jika pertelagahan tidak wujud. Perang akan lenyap. Eropah -   yang menjadi panggung  dua perang dunia  akan menjadi wilayah  contoh.  Dimimpikan warga Eropah akan bekerjasama untuk kesejahterana umat manusia. Apakah ini tepat dan benar?

Dari satu segi - hingga ke satu tahap -  memang benar apa yang dipropagandakan. Ekonomi Eropah maju jaya. Rakyat mendapar taraf hidup yang lumayan. Tetapi disebalik propaganda ini ada lagi satu projek  rahsia terbuka.

Image result for american imperialism
Ketika EU mula meluas Perang Dingin sudah bermula. Rusia yang memimpin USSR dan Blok Sosialis Eropah Timur dilihat sebagai musuh. Sesudah tamat Perang Dunia Kedua kuasa imperial Britain jatuh ke tangan Amerika. Amerika yang memonopoli  bom atom menjadi kuasa  empire baru. Maka dari sini munculkan konsep kuasa imperial Anglo-Amerika.

Sesudah Perang Dunia Kedua - negara-negara kapitalis di Asia, Afrika dan Amerika Latin terus dijajah semula oleh kuasa baru - kuasa imperial Anglo-Amerika. Imperialis Great Britain telah digantikan dengan imperialis Amerika. Sistem ekonomi kapitalis tetap kapitalis kecuali di Eropah Timur, di China, Cuba, Korea Utara dan di Vietnam.

Dibelakang projek EU ini ialah kuasa imperialis Anglo-Amerika. Amerika menyokong kuat kewujudan EU. Ketika Perang Dingin berjalan negara-negara EU ini menjadi tempat dimana Amerika mendirikan pengkalan tentera - darat laut dan udara. Amerika memasang bom nuklear  dan peluru berpandu di negara-negara EU.

Image result for american imperialismBom nuklear dan soldadu Amerika dapat bergerak di Eropah kerana negara EU ini bekerjsama dalam NATO. Ini adalah perjanjian ketenteraan Eropah Barat dengan Amerika. Hakikatnya negara EU telah menjadi tanah jajahan Amerika.

NATO - North America Altantic Organisation -  melihat Rusia dan Blok Sosialis sebagai musuh mereka. Justeru senjata nuklear dan peluru berpandu  semuanya diarahkan kepada Moscow. Suasana ini meruncingkan keadaan Perang Dingin. Ini ditambah pula dengan Perang Vietnam dimana kuasa bala tentera Amerika sedang dibantai oleh gerila Vietnam yang dibantu oleh Rusia dan Blok Sosialis.

Pada awalnya France dibawah Presiden Charles de Gaulle ( 1958-1969) tidak bersetuju dengan rancangan Amerika yang mahu menjadikan Eropah tanah jajahan. Justeru France menarik diri dari NATO. Tetapi hari ini tidak ada negara Eropah yang berani berdiri merdeka saperti Peranchis dibawah pimpinan de Gaulle.

Sesudah Tembok Berlin Runtuh pada tahun 1989 - German Barat/German Timur bersatu. Blok Rusia runtuh. Suasana ini menjemput banyak  negara Eropah Timur untuk menjadi warga  EU. Dari sini  muncullah EU yang terdiri dari 28 buah negara. Hari ini  telah menjadi 27 tolak satu - UK.

Image result for natoJusteru apabila  warga UK bersuara untuk keluar dari EU ini bermakna mereka secara tidak sedar atau secara tidak sedar  telah mensabotaj rancangan induk kuasa imperial Anglo-Amerika. Apabil UK keluar dari EU  bermakna  segara perancangan licik kuasa imperial Amerika yang mahu mendominasi Eropah telah digagalkan.

Pekara ini bukan susah untuk difahami. Kita lihat siapa yang datang untuk menyokong  dan berkempen untuk meyakinkan warga  UK agar   TIDAK meninggalkan Eropah.

Yang datang menyokong kempen untuk terus dalam EU ialah : Obama, George Soros, Setiausaha NATO, Pengerusi IMF dan Bank Dunia, akhbar Finacial Times, Majalah Economist. Dari nama-nama ini kita sudah dapat mencium bahawa mereka semua  ini adalah ‘orang jahat’. Kalau orang jahat sokong kerja kita bermakna kerja  yang kita buat TIDAK BAIK. Maka apabila kaum pemodal kapitalis berbondong bekempen agar UK jangan keluar  EU maka kita wajib sedar keluar EU adalah langkah bijak  untuk menggalkan projek kapitalis.

Image result for anti euBetul dan tepat - apabila 52% warga UK memilih untuk keluar EU - nilai pound sterling jatuh. Pasaran saham Eropah tunggang langgang. Pasaran saham Amerika dahn Jepun tunggang terbalik. Apa maknanya ini?

Ini berkmakjan rancangan kaum pemodal - ini bermakna rancangan kuasa imperialis Amerika untuk mendominasi Eropah dan dunia  telah digagalkan. Ini bermakna projek kaum kapitalis  telah berjaya dibantutkan.  Apabila kaum kapitalis dalam kesusahan ini bermkana rakyat dunia mendapat rahmat.

Apa yang jelas projek NEW WORLD ORDER - projek DUNIA BARU - dibawah telunjuk Amerika telah gagal di Eropah.

Harus di fahami dan wajib diingat - bahawa kuasa imperial ini dikenali sebagai kuasa Anglo-Amerika. Ada kerjasama yang intim antara pemodal British dan kaum pemodal Amerika. Mereka menetas dari reban yang sama. Yang di Amerika itu berasal usul dari United Kingdom juga. Mereka muntah kedarah melalui Bank Of England.  Sebelum wujud Wall Street kaum kapitalis ini  menjarah harta kekayan dunia melalui City of London.

Apa yang berlaku apabila hanya 48% warga UK yang  bersetuju mahu terus menetap dalam EU?

Image result for anti euMedia pro pemodal  yang  sebelum hari pungutan suara telah menakut-nakutkan warga UK tentang malapetaka jika UK meninggalkan EU. Apabila keputusan  sampai media membuat propaganda untuk membuktikan bahawa warga yang menolak EU ini adalah rasis. Tidak mahu menerma ‘orang lain’ masuk ke dalam UK.

Kenyataan dari pemimpin parti kanan Eropah diberi  layanan di muka hadapan media  seolah-olah  projek tinggalkan EU ini adalah projek  parti kanan. Justeru kita hanya membaca ucapan tahniah kepada  warga UK yang berjaya meningglan EU  dari Marine Le Pen - parti Front Nasional Peranchis , dari Geert Wilders  parti Freedom Party Belanda dan juga dari  Heinz-Christian Strache pemimpin Freedom Partry Austria. Semua ini pemimpin parti berhaluan kanan.

Suara dari  intelektual kiri saperti Tarik Ali, Pual Craig Roberts atau Socilist Workers Party yang menyokong kempen keluar EU - langsung TIDAK dipungut oleh media arus perdana.

Image result for anti euMemang  betul ada agenda menolak kemasukan  pendatang baru dalam kempen Brexit. Memang  betul terlalu ramai warga asing telah meloroh masuk ke UK. Ini hasil dari perjanjian EU dimana warga EU boleh keluar masuk ke mana sahaja dalam 27 negera ini. Boleh mencari pekerjaan dan boleh bermastautin. Hakikatnya EU telah menjadi satu negara tanpa sempadan.

Cuba tanya diri kita sendiri - apabila Zahid Hamidi awal tahun ini merancang untuk membawa masuk 1.5 juta Bangla ke Malaysia - kita menentang langkah ini. Apkah kita rasis? Apabila watak kampong dan pekan kita, tempat tinggal kita, kondo kita mula dipenuh oleh warga Nigeria dan kita merasa tidak selesa  -  adakah kita rasis?

Justeru mempertahankan tanah air sendiri dari berubah bentuk dan demograpi pasti bukan sikap rasis.

Image result for american imperialismBerita yang amat-amat merangsangkan apabila UK telah meningglkan EU ialah sentimen anti EU dan anti Brussels makin melonjak. Kempen keluar EU di UK telah membawa pencerahan dimana ramai warga Eropah baru sedar bahawa undang-undang dan hukum hakam di EU bukan dibuat oleh Parlimen Eropah tetapi oleh birokrat yang digaji dan tidak dipilih oleh suara ramai. Ahli Parlimen  EU hanya patong mainan. Hukum hakam muncul dihasilkan oleh para pelobi kaum pemodal.

Pencerahan sademikian telah menaikkan semangat warga Belanda , Itali dan Portugal untuk  mengadakan pungutan suara saperti yang telah dijalankan di UK. Jika ini berlaku maka rancangan besar imperialis  Amerika untuk menjadikan Eropah sebagai koloni dan Rusia sebagai musuh telah gagal.
Image result for victory brexit
Kenapa pula BREXIT ini penting untuk kita fahami?

Jangan lupa kalau kita di Malaysia ada TPPA. Dalam perjanjian TPPA ini  Najib telah menjual Malaysia kepada kaum pemodal Amerika. Rakyat Eropah juga hampir terjual sama melalui Transatlantic Trade and Investment Partnership (TTIP).  Breixt telah menyelamatkan warga Eropah. Apabila UK keluar  EU maka  projek TTIP ini boleh dianggap telah musnah.

Kejayaan warga UK meninggalkan EU adalah kekalahan kuasa imperialis Anglo-Amerika. Kekalahan kekalahan kuasa imperialis Anglo-Amerika adalah kemenagan rakyat dunia. Gagalnya TTIP ini akan membawa pengaruh untuk rakyat Asia dan kita di Malaysia khasnya untuk mengagalkan projek TPPA  milik imperialis Amerika. (TT)


NOTA
tulisan ini telah disiarkan
dalam SUARA KEADILAN
sesiapa ingin melanmggan akhbar minngun ini
sila pukul talipon
03-92-21-30-45






----------------

RAKYAT AMERIKA BANGUN MELAWAN




WARGA AMERIKA

MULA MELAWAN

5 POLIS UPAHAN

DIEMBAK MATI

OLEH BEKAS

ASKAR YANG 

PERNAH KE IRAQ



War On The Streets Of America: Protesters Attack Police Officers In Major Cities All Over The Nation

This is what a nation looks like when it starts melting down from within.  A series of very disturbing incidents of police brutality against young black males has caused a firestorm to erupt all across the country.  You would have thought that the massacre of police in Dallas would have caused everyone to step back and reflect on what is really causing this cycle of violence, but instead the nationwide protests have gotten even bigger and more intense.  Over the weekend, protesters attacked police with rocks, bricks, bottles, fireworks, chunks of concrete, Molotov cocktails and rebar from a construction site.  In return, police fired pepper spray, smoke bombs and tear gas at protesters.  As I write this, more than 200 protesters have been arrested over the weekend so far, and authorities are bracing for what the coming night will bring.

Image result for american army in the street in dallas


-----------

MARI MENGENAL SEJARAH BANGSA






MENGENAL 

SEJARAH

BANGSA






---------------

JANGN LUPA - SIAPA ZIONIS



SAJE ULANG 

TAYANG

BERI INGATAN

JANGAN LUPA














F.BOOK
Suara Rakyat
12 hrs
Seperti biasa... UMNO GUNA 'SKRIP' TALIAN HAYAT...."Ini semua agenda Yahudi"... "Ini semua salah Yahudi"...UMNO jer yg betul...!!
W'pon rompak khazanah negara & wang rakyat... yahudi gak yang salah. UMNO jer yg betul...!!
KERAJAAN bersekongkol BAYAR RM76.8 JUTA pada yahudi-APCO tu propaganda yahudi gak ker !!!




-----------

MAT EZAM BELOT LAGI







MAT EZAM

SUDAH BELOT

Image result for kotak mat ezam'

Ezam: Status sulit laporan 1MDB jelas salah

Bekas senator Umno Mohamad Ezam Mohd Nor hari ini mengkritik pengelasan laporan ketua audit negara berkaitan 1MDB bawah Akta Rahsia Rasmi (OSA).
Katanya, OSA tidak boleh diguna pakai melainkan untuk melindungi negara daripada ancaman keselamatan sahaja.
“Guna pakai OSA dalam laporan 1MDB jelas salah dan perlu diperbetul,” katanya di Twitter.
Bekas timbalan perdana menteri  Muhyiddin Yassin hari ini turut menuntut kerajaan mengubah status laporan itu.


Desakan itu dibuat atas alasan supaya rakyat dapat mengetahui kedudukan sebenar dakwaan penyelewengan wang puluhan bilion ringgit dalam urus niaga 1MDB.


PASAL APA

MAT EZAM

ANTI NAJIB?

TAK DAPAT

DEDAK KE?

SAJE TANYA

KITA KENAL

MAT EZAM

Image result for kotak mat ezam'



---------------