.

Jumaat, 16 Jun 2017

WAJIB BACA





WAJIB BACA

LIDAH 

PENGARANG

MALAYSIAN

INSIGHT





Putrajaya tetap tenang, tak peduli usaha AS bangkitkan semula skandal 1MBD


SATU lagi hari yang biasa di pejabat.
Sekurang-kurangnya itulah gambaran yang Perdana Menteri Najib Razak beri hari ini, beberapa jam selepas Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ) melancarkan peluru berpandu terkini ke arah Putrajaya.
Rakannya mengatakan PM tidak terganggu dengan pendedahan terkini mengenai rasuah dan salah guna kuasa berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB) dan senarai aset semakin bertambah yang kerajaan AS sedang usahakan untuk dirampas sebagai sebahagian daripada penyiasatan dana 1MDB. Kapal layar. Rantai berlian. Lukisan. Hak filem. Pangsapuri.
Dengan pembangkang di ambang kejatuhan, parti politiknya teguh berada di pihaknya dan aspek negatif daripada saga 1MDB sudah pun menjadi faktor bagi rating penerimaan terhadapnya, Najib nampaknya hanya menganggap saman terkini DoJ hanyalah satu lagi gangguan.
Tetapi The Malaysian Insight percaya tindakan DoJ akan:
1) Mengetengahkan semula skandal 1MDB kepada situasi yang tidak diingini pentadbiran Najib: di muka depan akhbar, portal dalam talian dan platform media sosial.
Pendek kata, semua dakwaan ini kecurian, rasuah akan dinyatakan sekali lagi.
Pembangkang Malaysia dilanda masalah pasti akan menggunakan bahan daripada DoJ ini dan cuba mengaitkan semula hubungan antara individu yang dinamakan dalam saman itu dan PM.
2) Akan menyebabkan tidak puas hati sekali lagi di kalangan Umno mengenai ketidakupayaan atau keengganan kerajaan menyalahkan pegawai 1MDB atau Low Taek Jho atau individu lain yang dinamakan dalam saman DoJ itu.
Pada masa lalu, terdapat tekanan daripada penyokong Najib agar kerajaan menghukum beberapa individu bagi salah laku 1MDB, mempercayai ia akan menyelamatkan PM daripada kesan seterusnya episod ini.
3) Akan membunuh sebarang spekulasi yang pentadbiran Trump tidak berminat dengan isu di luar AS akan menyebabkan peningkatan siasatan DoJ untuk merampas aset bernilai berbilion ringgit.
Fakta DOJ dan FBI seolah-olah menjalankan siasatan kes itu selari dan pemfailan terbaru menunjukkan kedua-dua agensi memberi tumpuan pada kes ini, walaupun dengan rejim baru dalam Washington.
4) Merancakkan pelbagai penyiasatan seluruh dunia dengan isu 1MDB, dari Switzerland hingga Singapura. Kecuali di Malaysia, di mana polis masih belum memberikan sebarang kemajuan kepada pihak pendakwaan untuk mengambil tindakan.
Mungkin ada kekurangan tindakan di Malaysia tetapi seluruh dunia tidak setenang Najib.
Akhirnya, terpulang kepada rakyat Malaysia untuk mempertimbangkan apa yang betul dan salah mengenai keseluruhan hal ini. Dan memutuskan apa yang mereka mahu lakukan dengannya. – 16 Jun, 2017.
PANDANGAN

TEPAT LAGI

BETUL

AGENDA TERSOROK AMERIKA






Siasatan DOJ ada agenda lebih besar, kata Hishammuddin


Menteri Pertahanan  Hishammuddin Hussien menganggap pemfailan Jabatan Keadilan (DOJ) Amerika Syarikat yang terbaru boleh memesongkan agenda yang lebih besar.
Hishammuddin berkata, pihaknya tidak boleh menghentikan langkah DOJ itu kerana ia pernah dilakukan sebelum ini.

CILAKA

AMRIKA ADA

AJENDA BESAR

SABOTAJ NIAT

NAJIB NAK 

BUAT PRU14 

LEPAS OGOS

SENGAJA 

BUKA

KES INI DI L.A

SEKARANG

NIAT AMERIKA

IALAH 

REJIM CHANGE

NIAT NAK

TANGKAP 

NAJIB

CISS 

AMERIKA

LAKNAT






------------------

AMERIKA ADA AGENDA BESAR






TUAN HAJI

LIDAH KONTOT

FAHAM AJEDA

AMERIKA


Siasatan DOJ ada agenda lebih besar, kata Hishammuddin

Tuan Haji Hishammuddin Hussien menganggap pemfailan Jabatan Keadilan (DOJ) Amerika Syarikat yang terbaru boleh memesongkan agenda yang lebih besar.
Tuan Haji Hishammuddin berkata, pihaknya tidak boleh menghentikan langkah DOJ itu kerana ia pernah dilakukan sebelum ini.
“Biar mereka buat apa yang mereka nak buat, bukan perkara baru sebelum ini mereka pernah buat, kita ada jawapan kita sendiri.
“Tapi kita tengok benda-benda macam inilah yang boleh memesongkan dari agenda kita yang lebih besar. Let them do, we cannot stop them,” kata Tuan Haji Hishammuddin kepada pemberita dalam sidang media selepas memberi sumbangan Hari Raya di kementeriannya di Kuala Lumpur.
BILA AMERIKA BUKA
KESAH RANTAI BERLIAN
MERAH JAMBU MAKNANYA
TELAH JELAS 
KERAJAAN AMERIKA MAHU
REJIM CHANGE

INI TANDA JELAS
INI TIDAK BERSELINDUNG

MAKA TERPULANG PADA
KITA SEMUA UNTUK
BERGERAK MELAKUKAN
PERUBAHAN









--------------------

SELAMAT BERBUKA









DAH MASUK

KE DUA PULUH

BERAPA?
petang ni  ujan
gila jem
macam mana niaga
ari ini?

dunia eboh dengan
rantai berlian merah jambu
china tembam rembat duit 1mdb
beli rantai untuk rosmah

nampaknya kes 1mdb
terus berjalan di amerika
tim lobi najib gagal
kah kah kah

selamat

berbuka





----------------------

LAGI FITNAH








SEMUA FITNAH

INI TOHMAH

KERJA JAHAT

YAHUDI KAPIR

HINA 

PEMIMPIN

MELAYU ISLAM

YANG SUCI

YANG SYUMUL

Jho Low beli loket berlian dan rantai leher isteri MO1 guna dana 1MDB

Sejumlah USD27 juta dibelanjakan ahli perniagaan kontroversi Jho Low untuk membeli loket berlian merah jambu 22 karat dan rantai leher untuk isteri 'Malaysian Official No.1' (MO1), kata Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ).
Barang kemas itu adalah sebahagian daripada aset bernilai USD540 juta (RM2.3 bilion) yang didakwa bersumberkan dana yang diselewengkan daripada syarikat pelaburan 1Malaysia Development Bhd (1MDB).
Ini menjadikan jumlah yang terlibat kepada USD4.5 bilion.
Tindakan memfailkan saman sivil ketiga dan terbaharu bagi pelucutan hak oleh DoJ itu turut membabitkan kapal layar Equanimity bernilai USD165 juta (RM704 juta) dimiliki Jho Low, dan hak filem komedi "Dumb and Dumber To" dihasilkan Red Granite, syarikat penerbitan dimiliki bersama oleh Riza Aziz, anak tiri  Najib.

TIPU TIPU

FITNAH JAHAT

CEMBURU PDA

PEMIMPIN 

ISLAM YANG

JUJUR BERSIH

SYUMUL LAGI

SUCI MACAM

SABUN FAB



-----------------

TRUMP SEBAR FITNAH










MARI SEMUA

SOKONG

MAK AJI ROS

MARI SEMUA

AMPOOO

ISTERI MAK AJI

AMERIKA  NAK

JATUHKAN

PIEM NAJIB

Rosmah ingatkan rakyat jangan percaya fitnah


Suami  Najib Hajjah Seri Rosmah Mansor mengingatkan rakyat di negara ini supaya tidak mudah mempercayai fitnah yang sengaja diadakan bagi menjatuhkan pemimpin, organisasi mahupun negara.
Katanya, ada sesetengah pihak yang tidak bertanggungjawab telah menggunakan sosial media bagi tujuan itu.
“Bagi melebar luas anasir-anasir kotor mereka, media sosial telah dijadikan senjata utama mereka untuk mengelirukan serta mempengaruhi minda dan fikiran rakyat.
BETUL BETUL

CILAKA TRUMP

BABI AMERIKA

KAPIR HARBI

BUAT FITNAH

NAK JATUH

PM  NAJIB

JANGAN 

PERCAYA

INI SEMUA

RANCANGAN

YAHUDI ISRAEL

KERJA SAMA 

DENGAN 

MAT SABU 

DAN

PAKATAN

HARAPAN






---------------

RANCANGAN KAPIR LAKNAT







KAPIR LAKNAT

ROSAKKAN

IMEJ PEMIMPIN

ISLAM YANG

SYUMUL 

SATU 

RANCANGAN

JAHAT NAK

KEMBANGKAN

AGAMA

KRISTIAN


Siasatan 1MDB: DiCaprio serah trofi Oscar dimenangi Brando

 | June 16, 2017
Leonardo DiCaprio turut memulangkan barang lain yang diberikan kepadanya sebagai hadiah untuk lelongan amal dan berasal daripada orang dikaitkan dengan 1MDB.






LOS ANGELES: Pelakon, Leonardo DiCaprio menyerahkan trofi Oscar dimenangi Marlon Brando kepada pihak berkuasa Amerika Syarikat yang menyiasat dakwaan pengubahan wang dikaitkan dengan dana 1MDB, kata wakilnya dalam satu kenyataan pada Khamis.


JABATAN KEADILAN AMERIKA
PEGUAMNYA MAKAN BABI
PEGUAMNYA MINUM ARAK
PEGUAMNYA TAK PERCAYA ALLH
INI RANCANGAN JAHAT
YAHUDI ZIONIS KRISTIAN MAJUSI
NAK MALUKAN PEMIMPIM ISLAM
NAK MALUKAN PEMIMPIN MELAYU
INI KERJA JAHAT YAHUDI
NAK GOYAH AKIDAH MELAYU
NAK HINA PEMIMPIN ISLAM
NAK DORONG MASUK NERAKA
INI KERJA KAPIR


----------------

SAMSENG ANTI BUAH KURMA








​KENYATAAN MEDIA : 16 JUN 2017
ANGKATAN MUDA KEADILAN

PERTAHAN SAMSENG BAZAR, DUA PEMIMPIN UMNO PERLU DIAMBIL TINDAKAN. 

1. Baru-baru ini kita dihidangkan dengan adegan panas di Bazar Ramadhan Kluang Johor melibatkan aktivis parti DAP dan beberapa individu yang dilihat cuba menghalang aktiviti edaran kurma anjuran DAP Kluang. .

2. Dalam video yang viral tersebut, beberapa individu dengan lagak seperti samseng cuba menghalang dan menghalau sekumpulan aktivis DAP yang dipimpin oleh YB Liew Chin Tong.

3 Persoalannya apakah trend samseng jalanan ini akan dibiar berterusan?. Lebih pelik apabila tampil pula dua pemimpin UMNO Johor iaitu  Tuan Haji Razali Ibrahim, Ahli Parlimen Muar, dan Tuan Haji  Md Jais Sarday, Ketua UMNO Kluang yang seolah-olah mempertahankan tindakan tidak bertamadun ini.

4. UMNO perlu membuktikan kesungguhan menolak budaya samseng dengan mengambil tindakan atau sekurang-kurangnya menegur dua pemimpin mereka ini. Menuju Pilihanraya Umum ke 14, apakah samseng-samseng akan kembali menjadi alat untuk membangkitkan ketegangan dan menghalang pergerakan pembangkang seperti yang pernah berlaku dalam pru yang lalu? 

5. Pemimpin UMNO sepatutnya perlu tegas bagi menunjukkan betapa mereka sebagai Kerajaan serius dalam membasmi budaya samseng dan buli. Tragedi yang menimpa mahasiswa UPNM, Zulfarhan dan yang terbaru pelajar sekolah, Nhaveen Thirumaran sepatutnya menjadikan kita lebih sensitif dalam menentang budaya samseng yang semakin hari semakin membimbangkan ini. 

Sekian.

Ahmad Syukri Bin Che Ab Razab
Setiausaha Pengelola
Angkatan Muda Keadilan Malaysia
019-8013 149
sup.amk@keadilanrakyat.org






----------------------

SIAPA RAHMAN DAHLAN





PANTATLAH

SI RAHMAN 

DAHLAN 

BEWOK SABAH

KENAPA DIA

BOCORKAN

SIAPA MO1

SAPA RAHMAN

DAHLAN NI?

AJEN AMERIKA

ATAU

AJEN ANWAR? 


In response to last year's civil forfeiture suits, Minister in the Prime Minister's Department Abdul Rahman Dahlan had confirmed that MO1 was Prime Minister Najib Abdul Razak.

Read more: https://www.malaysiakini.com/news/385760#ixzz4kCMrGE8J




-------------------

PELIK AMAT PELIK





PELIK MELIK

mula mula gua hairan
ujan tidak ribut pun tidak
tetiba muka cibai koyak ni
buat berita membodek bik mama\

kah kah kah
hairan bin takjub
pelik binti melik
kah kah kah

rupa rupanya cibai koyak ni
dah tahu DOJ akan rampai
rantai intan berlian bik mama

jelas ini signal dari amerika
jelas ini ini tanda rejim change

Bidas pembangkang lancar kempen anti-Rosmah

KUALA LUMPUR -  Tuan Haji Salleh Said Keruak membidas pembangkang yang melancarkan semula kempennya memburuk-burukkan suami perdana menteri, i Rosmah Mansor.

Beliau berkata pembangkang telah menyebarkan cerita-cerita rekaan yang tidak disokong oleh sebarang bukti dengan melemparkan pelbagai tuduhan terhadap Rosmah.

JELAS

RANTAI

INTAN 

TANDA

REJIM

CHANGE

DARI 

AMERIKA

-----------------

CILAKA BABI KAU AMERIKA






1MDB: AS mula tindakan rampas barang kemas isteri MO1, hak filem Riza


DoJ juga mengatakan dalam samannya, sekurang-kurangnya AS$27 juta digunakan oleh Low untuk membeli rantai berlian merah jambu 22 karat untuk isteri "Malaysian Official No.1". 

"Kenyataan hari ini mendedahkan satu lagi bab daripada banyak tahun, skim penipuan berbilion dolar, menjadikan jumlah yang dicuri dikenal pasti sebanyak AS$4.5 bilion," kata Pemangku Penolong Peguam Negara AS, Kenneth Blanco dalam satu kenyataan.


CILAKA 

AMERIKA

KERAJAAN 

KAPIR LAKNAT

MAKAN BABI

MINUM ARAK

MAIN BONTOT

DIA RAMPAS

RANTAI INTAN

PEMIMPIN 

MELAYU ISLAM

YANG SYUMUL

YANG  SUCI

YANG 

BERKORBAN

CILAKA KAPIR

LAKNAT

KALAU 

AMERIKA

TAK LAPOR

KITA TAK TAHU

BERITA  JAHAT

INI

BABI TOYOK

AMERIKA
The department also alleged in its suit that at least US$27.3 million was used by Low to buy a 22-carat pink diamond pendant and necklace for the "Malaysian Official 1's wife".

------------------