.

Khamis, 4 Ogos 2016

AMERIKA AKAN REMBAT










INI SATU LAGI

NAK BODEK KE

NAK BERI TAHU

DUNIA YANG

NAJIB TAK ADA

SOKONGAN

KOMENTAR
sekali pandang macam
satu kenyataan sokong najib
tapi dari satu segi lain
kenyataan ini membocorkan
maklumat penting bahawa
dalam parti ramai pemimpin
tidak bersuara
tidak menyokong najib
mereka senyap membisu
ini tanda mereka tahu
hari hari akhir najib hampir tiba
NOTA
lihat khairy
langsung tak komen
langsung tak sokong
langsung tak bersuara
ini keraja kj tahu
jika bersuara maka
namanya akan busuk
di washington dc

Najib kena belasah, pemimpin Umno diam?

SHAH ALAM - Barisan pemimpin Umno sepatutnya mempertahankan Najib pemimpin nombor satu parti itu teruk ‘dibelasah’ pembangkang dalam isu-isu yang meragukan.

Namun malangnya, Ketua Umno Bahagian Cheras,  Syed Ali Alhabshee berkata, hanya beberapa kerat sahaja yang tampil dengan berani membalas serangan itu.

‎“Pemimpin kena berani mempertahankan kedudukan Presiden kerana beliau dipilih oleh ahli parti. Itu tanggungjawab pemimpin dan ahli parti.

‎“Apabila kita berdiam diri, membiarkan rakyat dihujani dengan pelbagai pertanyaan, akibatnya Umno yang menjadi cemuhan,” katanya melalui blog Umno Cheras, semalam.

‎Dalam pada itu, beliau mengingatkan tindakan pemimpin parti yang berdiam diri hanya akan merugikan parti dan rakyat bakal diselubungi dengan pelbagai tafsiran.

‎“Keadaan akan menjadi lebih sukar dan kusut apabila ada pihak tidak bertanggungjawab memutarbelitkan pelbagai isu untuk kepentingan politik.


AMERIKA

SEDANG

MEMERHATI

SIAPA TERBAIK

JADI GANTI

ZAHID KJ

LIDAH KONTOT

ATAU SAPA?



---------------- ----------

TANGKAP MO1









SAPA

M.O1




ANAK MUDA

KE JALAN RAYA

SABTU 27 OGOS



--------------

KANG KONG TAK PANDAI BI





DUA PERKARA

SAMA ADA

KANGKONG NI

TAK FAHAM BI

ATAU MEMANG

BANGANG
beli ijazah 

kedai dimana

saje tanya

jangan marah


1MDB jadi permainan geopolitik untuk pulas pemimpin negara, kata pakar

 | August 3, 2016
Geostrategis berkata Malaysia perlu waspadai taktik halus kuasa asing





KUALA LUMPUR: Negara Islam termasuk Malaysia kini perlu lebih berhati-hati terhadap campur tangan kuasa asing yang cuba ‘memulas tangan’ pemimpin tempatan dengan menggunakan taktik secara halus bagi memenuhi agenda mereka.
Geostrategis Prof Dr Azmi Hassan berkata ancaman kuasa asing yang mencampuri urusan dalaman sesebuah negara dilihat lebih berbahaya berbanding campur tangan secara fizikal atau ketenteraan seperti yang pernah dihadapi beberapa negara Islam seperti di Syria dan Iraq.
“Contohnya isu saman sivil oleh Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat (AS) berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB), walaupun mereka menggunakan alasan menegakkan keadilan untuk membanteras salah guna wang, tetapi sebenarnya ia adalah permainan geopolitik untuk ‘memulas tangan’ pemimpin negara ini.
“Sepatutnya tidak perlu negara luar campur tangan dalam kes ini kerana Jabatan Peguam Negara, SPRM (Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia) dan PDRM (Polis Diraja Malaysia) sedang mengambil langkah menyelesaikan masalah ini,” katanya ketika dihubungi Bernama.

WOIT

NI BUKAN

CAMPUR TANGAN

INI CAMPUR

TERAJANG

BUAT JAHAT

DI AMERIKA

DOBI DUIT

DI AMERIKA

BELI HARTA

DI AMERIKA

TIPU BANK

DI AMERIKA

ITU PASAL

AMERIKA NAK

TANGKAP


------------

TURUN JALAN RAYA






TERSASAR

BINCAT APA



Perhimpunan Bersih 5 tersasar daripada tujuan asal, kata Ismail Sabri

 | August 4, 2016
Ianya telah lari dari tujuan NGO itu untuk menuntut pilihanraya bersih




PUTRAJAYA: Penganjur Bersih 2.0 tersasar daripada tujuan asal hendak menuntut pilihan raya bersih yang diuar-uarkan selama ini, susulan pengumuman perhimpunan kelima untuk memberi tekanan kepada kerajaan bagi membawa mereka terbabit dalam skandal 1MDB ke mahkamah.
Ahli Majlis Tertinggi Umno, Ismail Sabri Yaakob menegaskan, pengumuman NGO itu semalam jelas menunjukkan penganjur Bersih 2.0 akan berarak untuk apa sahaja isu yang timbul.
“Dulu dia kata ini untuk pilihan raya, nak adakan supaya pilihan raya yang bersih peringkat Bersih 1, Bersih 2 dulu.

ANCOK OMAK

BN MONIPU 

UNTUK MONANG

BICAT APO

JALAN RAYO

JAWAPAN KITO












----------------

JANGAN BAWA MALAPETAKA




MALAPETAKA
islam lebih banyak membawa malapetaka dari sejahtera atau selamat.org2 agamawan islam mufti2 penuntut2 middle east melahirkan dan membesarkan malapetaka ini.sila buktikan islam itu selamat.andai selamat di akhirat, nape tidak selamat didunia..sila tunjukkan negara2 islam yg selamat, adakah arab saudi, adakah pakistan, adakah indonesia atau adakah negara2 eropah, adakah negara eropah2 lama..

teori dan praktikal kena sama..jgn ckp lebih sudu dari kuah..selamatkah islam wahabi di saudi,selamatkah islam di malaysia sunnah walrasuah wal yapeim wal hudud..selamatkah islam diindonesia yg asal bisa jadi wang atau selamatkan islam dikelantan yg warga diberi ketulan balak..tolong tunjukkan jalan kpd dunia bahawa islam itu selamat dan bukan malapetaka? on LAWAK DARI PELAWAK AGAMA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/3/16




----------

SIBUK SELAMATKAN HADI DAN NAJIB







F.BOOK
Yang berlaku sekarang...











































------------------

INI BUKAN RIZA AZIZ





GAMBAR

DARI PEMBACA


JANTAN

BERJANGGUT

 INI BUKAN

RIZA AZIZ



INI MUKA

RIZA 

BERJANGGUT

YG TERAKHIR

FBI SEDANG

CARI RIZA



-----------

SIAPA DIA MALAYSIAN OFFICIAL 1








SAPA

M.O1


BACA DISINI:
https://www.malaysiakini.com/columns/350960




--------------

IKANG AKANG MATI BUNTANG








LAWANG TERUS

LAWANG 

JANGAN

BERHENTANG

SAMPAI MATI

TERLENTANG


Razif: Dia punca BN hilang kerusi, tak perlu jadi penyelamat

 | August 4, 2016
Menteri Besar Terengganu itu berkata 'ibu' kepada segala masalah politik negeri itu adalah kekalahan BN pada PRU lepas di bawah kepimpinan Ahmad Said.






KUALA LUMPUR: Menteri Besar Terengganu Ahmad Razif Abdul Rahman berkata punca krisis politik yang dihadapi negeri itu adalah kekalahan Barisan Nasional (BN) dan Umno pada pilihan raya umum 2013 lalu, daripada 28 kerusi kepada 17 kerusi.
“Inilah realiti yang perlu diterima ahli-ahli serta pemimpin Umno dan rakyat. Inilah ‘ibu’ kepada segala permasalahan dan ketidakstabilan yang sedang melanda politik dan pentadbiran kerajaan negeri,” katanya dalam satu kenyataan, membalas kritikan terhadapnya oleh bekas menteri besar, Datuk Seri Ahmad Said.
Krisis Terengganu yang bermula pada 2014 selepas Ahmad Said dipaksa melepaskan jawatannya kepada Razif, kembali hangat berikutan tindakan menghadapkan Adun Kijal itu ke Lembaga Disiplin Umno, selepas mengkritik kepimpinan negeri dan Najib..

ENCIK GADUH

DENGAN 

DATUK SERI

ENCIK TAK ADA

SOKONGAN RAJA

MAMPOOS ENCIK


----------

MAKAN DEDAK PALING CEKAP






KES KHALWAT

KES ENTOT

PALING BIJAK

WASPADA!

MAKAN DEDAK 

PALING  CEKAP


Ulama membisu skandal 1MDB, kata Ahmad Awang

Penasihat umum Parti Amanah Negara (Amanah) Ustaz Ahmad Awang kesal terhadap sikap sesetengah pihak yang mengelirukan rakyat berhubung tindakan Amerika Syarikat (AS) berkaitan skandal 1MDB.
Beliau berkata rakyat dikelirukan kononnya AS cuba mencampuri hal ehwal Malaysia sedangkan katanya AS mengambil tindakan demikian kerana tidak mahu berkompromi terhadap orang luar yang melakukan kesalahan di negara mereka.

“Yang paling malang tindakan Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat dikelirukan seolah-olah ini campur tangan pihak asing.

“Sebenarnya tidak timbul campur tangan asing kerana ini kesalahan orang Malaysia di negara mereka.

“Orang luar merompak, mencuri, mereka ambil tindakanlah. Cuma orang itu sekarang tak ada di negara itu.

“Umpamanya Malaysian Official 1 yang sampai hari ini tidak diketahui walaupun ramai mentafsir ia sebagai perdana menteri kita,” katanya kepada Malasyia Dateline.

JUAL TAKUT

ADALAH NIAGA

PALING TUA

DALAM DUNIA



------------

SUSAH JADI MELAYU




WOIT

HANG INGAT

SENANG NAK

DAPAT 

BIDADARI

BERMATA JELI



UNDANG UNDANG WAYANG KULIT
Undang-udang tutop Aurat Undang dan udang Panggung Wayang & Wayang Kulit Udang dan Undang ber-baris ikut jantina di check out kaunter Udang udang untok poster jam tangan & iklan shampoo Udang untok rampas mayat Undang Kundang Khalwat Khalwat Tak boleh tapi Rogol boleh * 

Dah rogol kena-lah kahwin mangsa-nya Ini lah...ape lagi mau tambah? Makan daging babi haram tapi makan dedak Halal... Oh yeah , Dedak is King on BANI MELAYU BERSERABUT
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 8/4/16

BERSERABUT
Bani melayu ni mmg kepala berserabut. Macam2 law nak kene ikut. Law kampung, law bandar, law berkawan, law beristeri, law majlis bandaran, law menteri, law melancap, law solat, law puasa, dan segala apa lanchow law lagi.. 

Beribu2 law ini kerjanya membuatkan bani melayu terus bodoh bangang sepanjang hayat jika dilayan 1000 persen. Kalo betul2 bendul ikut law, nak bernapas pun susah. Apatah lagi nak bergerak. Jangankan kata nak melancap, nak kentut pun susah. on APA LAGI NAK HARAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 7/31/16

------------

SIDANG AKHBAR BERSEJARAH




SIDANG AKHBAR

BERSEJARAH

DI AMERIKA

PEGUAM NEGARA AMERIKA
LORETTA LYNCH
20 JULAI 2016
TENTANG KES
ROMPAKAN 1MDB

SIAPA JANTAN
PALING KIRI?


SIAPA 

JANTAN INI?


ANDREW McCABE

PEGAWAI NUMBER DUA
DALAM FBI
YANG DITUGASKAN
UNTUK MENANGKAP
MALAYSIAN OFFICIAL1


Andrew McCabe Named Deputy Director of the FBI — FBI

https://www.fbi.gov/.../andrew-mccabe-named-deputy...

Federal Bureau of Investigation
Jan 29, 2016 - FBI Director James B. Comey has named Andrew McCabe as the Bureau s newdeputy director. Mr. McCabe most recently served as the FBI s


--------------

CUKAI MINYAK LAGI






MENTERI KPDNKK WAJAR LETAK JAWATAN JIKA TIDAK TAHU KEWUJUDAN CUKAI MINYAK TERSEMBUNYI


Saya kecewa dengan kenyataan balas Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Hamzah Zainuddin bahawa beliau tidak tahu mengenai cukai minyak tersembunyi dan harga minyak setiap bulan ditetapkan mengikut purata harga pasaran bulan sebelum itu.

Saya telah membawa isu cukai tersembunyi ini sejak tahun 2014 lagi apabila penetapan harga minyak yang dijual kepada pengguna (RON95, RON97 dan diesel) terdedah kepada keputusan politik yang menyebabkan rakyat sentiasa rugi. Isu ini mula-mula timbul bermula Julai 2014 apabila kerajaan tidak menurunkan harga minyak sedangkan harga minyak mentah sedunia jatuh merudum.

Sikap pentadbiran Najib yang mengambil kesempatan dengan mencukai rakyat secara senyap pada ketika harga minyak mentah jatuh merudum telah saya bawa di dalam Parlimen dan ke pengetahuan umum sejak 2014 lagi. Sebagai tindakbalas kepada desakan termasuk ugutan saya dan sahabat-sahabat untuk mengadakan demonstrasi pada 31 Disember 2014 sekiranya harga minyak tidak diturunkan selaras dengan kejatuhan harga minyak mentah; pentadbiran Najib memperkenalkan sistem apungan harga berdasarkan pasaran seperti yang ada sekarang.

Malah, saya turut disaman oleh Najib dan  Rosmah ekoran dari kritikan saya terhadap tindakan Perdana Menteri menghapuskan subsidi minyak yang saya sampaikan di dalam satu ceramah di Bandar Tun Razak mengulas dasar penetapan harga minyak pada ketika itu.

Oleh yang demikian, alasan  Hamzah Zainuddin bahawa beliau tidak tahu mengenai kewujudan cukai minyak tidak boleh diterima kerana KPDNKK sendiri tahu mereka berdepan dengan timbang tara dari pihak saya berkaitan apa-apa keputusan melibatkan harga minyak. Selain dari kenyataan media yang berterusan, saya juga telah mengemukakan banyak soalan di Parlimen mengenai cukai tersembunyi akibat dari dasar penetapan harga oleh kerajaan ini.

Jawapan beliau bahawa harga ditetapkan mengikut harga pasaran purata bulan lepas bukanlah satu jawapan kerana itu diketahui umum.

Isu yang saya timbulkan kini ialah kenapakah kerajaan melanggar formula yang ditetapkan mereka sendiri apabila kiraan berdasarkan formula (mengikut harga pasaran purata bulan Julai) menunjukkan harga RON95 bagi Ogos 2016 sepatutnya RM1.65 seliter; bukannya RM1.75 seliter yang ditetapkan KPDNKK.

Kewujudan harga tambahan 10 sen seliter yang dibayar oleh pengguna sekarang adalah bersamaan dengan cukai 10 sen seliter yang saya maksudkan sebagai cukai tersembunyi.

Isu ini adalah mudah dan jelas tetapi membawa kesan yang besar kepada sebahagian besar rakyat. Jika  Hamzah Zainuddin masih belum arif mengenai bidang tugas beliau dan perkara-perkara teknikal seperti ini setelah lebih setahun menjawat jawatan Menteri KPDNKK, beliau wajar meletak jawatan dan menyerahkan jawatan itu kepada seorang yang tahu mengenai perkara-perkara ini.

Jika beliau tahu, maka beliau wajar menerbitkan jadual pengiraan harga bulanan mengikut formula sejak sistem apungan harga diperkenalkan agar rakyat boleh diyakinkan bahawa mereka tidak dicukai secara senyap.
   
RAFIZI RAMLI
NAIB PRESIDEN/SETIAUSAHA AGUNG
AHLI PARLIMEN PANDAN







----------------