Sabtu, 1 Januari 2011

BILA DI NAFIKAN - BERITA BETUL
YANG INI SELARAS!!!BEKALAN MINYAK MASAK PERLIS DI JANGKA PULIH - meloya

KANGAR 1 Jan — Masalah kekurangan bekalan minyak masak yang membelenggu Perlis sejak bulan lalu dijangka selesai minggu depan apabila stok baru tiba.

Ketua Penguatkuasa Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) Perlis, Razali Lebai Salleh berkata bekalan baru itu dijangka dapat memenuhi keperluan pengguna di negeri tersebut.

"Setakat ini, baki bekalan minyak masak di negeri ini adalah sebanyak 20 tan metrik,” katanya kepada pemberita selepas majlis pelancaran kempen ”Kurangkan Penggunaan Beg Plastik” di Pasaraya C- Mart Arau hari ini.

Beliau berkata, sebanyak 280,000 tan metrik minyak masak diedarkan kepada pemborong dan peruncit di Perlis untuk tempoh setahun.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... SEJAK BULAN DULU.... DAJ DUA BULAN... kah kah kah..

woit.. KALAU BERITA GUAN ERNG PERGI MASJID CEPAT PULAK LAPOR...kah kah kah..

kah kah kah... KALAU CERITA MB KHALID KORBAN LEMBUT CEPAT SIASAT... kah kah kah

woit… TAK PAYAH CAKAP APA BENDANYA INI…. kah kah kah…

kah kah kah… LEPAS INI TAHU APA YANG AKAN BELAKU… kah kah kah…

kah kah kah…. SAPA TAK TAHU… JAMIN ORANG BANGANG MENGHABISKAN OXYGEN SAJE…. kah kah kah…

kah kah kah… MULA DI UTARA …. KEMUDIAN KE SELURUH NEGARA…. kah kah kah…

kah kah kah… ESOK MENTERI AKAN KATA: JANGAN DENGAR BERIA DARI INYERNET… kah kah kah…

kah kah kah… LEPAS TU AKAN KATA… SEMUA CUKUP…. kah kah kah..

kah kah kah… LEPAS TU… KAH KAH KAH…..kah kah kah

nota:
masih ada yang tak faham faham
masih ada yang tak sedar sedar
masih ada yang suka kena tipu
susah jadi melayu ini kah kah kah


nota:
bukak kain bang..
selaras bang
selaras bang
den dah basah ni... kah kah kah


DARI ARKIB ROGOL RAIS YATIM
ROGOL INI APA BENDA?ARKIB : 29/01/2004


HUKUMAN BERAT JENAYAH ROGOL - PENJARA SEUMUR HIDUP - MATI MANDATORI JIKA BABIT KEMATIAN
- meloya

PUTRAJAYA 28 Jan. - Kabinet hari ini memutuskan untuk meminda lagi Seksyen 376 Kanun Keseksaan bagi mengenakan hukuman paling keras, iaitu mati mandatori ke atas pesalah jenayah rogol yang menyebabkan kematian mangsa.

Dengan pindaan ini bermakna tiada lagi hukuman sebat dan penjara tetapi sebaliknya pesalah dibawa terus untuk menjalani hukuman mati di tali gantung.

Jemaah menteri turut mencadangkan supaya hukuman penjara seumur hidup dengan sebatan dikenakan ke atas perogol yang melakukan kesalahan sama secara berulang tetapi tidak membawa maut.

Mengenai desakan masyarakat supaya perogol disebat di khalayak ramai, Kabinet turut bersetuju untuk menghalusinya.

Empat kementerian diketuai Kementerian Pembangunan Wanita dan Keluarga bersama pertubuhan bukan kerajaan (NGO) diminta menjalankan kajian mengenai impak pelaksanaan hukuman di khalayak ramai itu.

Mesyuarat Kabinet hari ini membincangkan secara serius dan menyeluruh kes itu ekoran desakan rakyat yang mahukan pesalah rogol dan bunuh dikenakan hukuman paling keras. Ia ekoran kes terbaru seorang kanak-kanak Nurul Huda Gani, 10, dirogol kemudian dibunuh di pondok pengawal Tenaga Nasional Berhad (TNB) di Gelang Patah, Johor 17 Januari lalu.

Menteri di Jabatan Perdana Menteri (JPM), Rais Yatim berkata, Kabinet pada dasarnya bersetuju bahawa kesalahan rogol yang menyebabkan kematian harus dianggap sebagai melakukan pembunuhan walaupun dalam undang-undang biasa memerlukan proses pendakwaan yang berasingan.

``Tidak seharusnya diadakan pendakwaan (lain) terhadap pembunuhan sebaliknya hendaklah secara automatik dianggap membunuh apabila mangsa mati akibat dirogol.

``Saya akan mengemukakan cadangan pindaan bagi memasukkan peruntukan khusus ke dalam kanun tersebut kepada Pejabat Peguam Negara sebelum dibentangkan di Dewan Rakyat pada sidang Parlimen akan datang,'' katanya pada sidang akhbar selepas mesyuarat pasca kabinet di JPM di sini hari ini.

Dalam kes Nurul Huda yang disebut di bawah Seksyen 376 Kanun Keseksaan di Mahkamah Seksyen kelmarin misalnya, tertuduh Mohd. Abbas Danus Baksan, 47, dijatuhkan hukuman penjara maksimum 20 tahun dan sebatan 24 kali setelah dia mengaku salah atas dakwaan itu.

Bagaimanapun perbicaraan bagi kes bunuh membabit tertuduh itu akan dibicarakan pada tarikh lain pula di bawah Seksyen 302 Kanun Keseksaan.

Dengan pindaan ini bermakna kes itu akan berjalan serentak di bawah hukuman mati mandatori.

Pindaan ke atas Seksyen 376 Kanun Keseksaan tahun lalu menyaksikan hukuman lebih berat iaitu penjara minimum 15 tahun dan maksimum 30 tahun dengan sebatan menanti pesalah jenayah itu, di samping Seksyen 302 Kanun Keseksaan yang membawa hukuman mati.

Menurut Rais, walaupun hukuman tersebut sudah cukup berat tetapi kerajaan mengambil perhitungan jelas dan tegas daripada kes-kes dahsyat yang mengakibatkan kematian kanak-kanak terutama kes Nurul Huda yang menggemparkan seluruh negara itu.

Mengenai sebatan ke atas perogol di khalayak ramai, Rais berkata, Kementerian Pembangunan Wanita dan Keluarga, Kementerian Perpaduan Negara dan Pembangunan Masyarakat, Kementerian Dalam Negeri, Kementerian Pendidikan dan beberapa NGO berkaitan harus menyampaikan pandangan mereka.

Menurutnya, kajian tersebut juga akan meliputi aspek sosiobudaya, ekonomi, agama dan hal-hal kekeluargaan, wanita dan kanak-kanak di samping beberapa undang-undang berkaitan.

``Ini kerana kita perlu penilaian yang objektif dan tidak terburu-buru. Walaupun pihak saya menerima banyak sokongan terhadap sebatan di khalayak ramai tetapi perlu fikir apakah ibu mengandung juga boleh melihatnya selain justifikasi sebatan itu,'' katanya.

SIAPA MINAH CUN INI?Beliau memberitahu hasil kaji selidik oleh sebuah media ke atas 1,978 responden mendapati 79 peratus menyokong hukuman sebat di khalayak ramai tetapi Kabinet berpendapat hukuman mati mandatori lebih setimpal bagi penjenayah yang merogol mangsa hingga menyebabkan kematian.

Ditanya sama ada kerajaan yakin hukuman mati mandatori mampu mencegah jenayah rogol yang membawa maut, Rais menarik perhatian bahawa hukuman dalam Kanun Keseksaan telah dikuatkuasakan sejak 1889.

``Sama ada ia mampu mencegah atau tidak, itu masalah kedua tetapi undang-undang mesti menggambarkan keseriusan jenayah itu,'' tegasnya.

Beliau percaya akan ada pihak yang mempersoalkan keputusan tegas Kabinet hari ini termasuk meminta statistik tertentu sebagai bukti yang hukuman mati mampu mencegah jenayah.

Dalam hal ini beliau membidas segelintir pihak yang sibuk memperjuangkan hak asasi dengan meminta mereka memikirkan: ``Jika anak perempuan anda yang terlibat (dirogol dan dibunuh), bolehkah datang kepada saya dengan senyuman.''

Sementara itu, beliau berkata, pihaknya akan meneliti dan melakukan pengkajian semula terhadap definisi rogol termasuk yang melibatkan rogol berkumpulan untuk memastikan wujud peruntukan undang-undang yang setimpal demi kebajikan masyarakat.

Selain itu menurutnya, mesyuarat Kabinet minggu depan pula akan memutuskan sama ada perlu diwujudkan sistem pendaftaran khusus untuk perogol memandangkan buat masa ini sudah ada Akta Pendaftaran Orang Yang Tidak Diingini 1969.

``Akta ini sekali gus boleh menyenaraikan semua pesalah jenayah di negara ini bukan untuk perogol sahaja.

``Tetapi ada cadangan supaya pendaftaran (khas) dibuat bagi perogol kerana jenayah itu dahsyat, supaya pihak berkuasa mudah membuat pertimbangan terhadap kes kesalahan seksual yang dilakukan mereka,'' katanya.

Sementara itu, Rais berkata: ``Kita harus ucap tahniah kepada pihak berkuasa kerana mendengar kes Nurul Huda dalam tempoh paling cepat dalam sejarah pentadbiran kehakiman negara ini.

``Ia memberi gambaran yang baik. Namun, kita bersimpati dengan keluarga Nurul.''

nota:
cukup hebat munkee ini buka cerita
tapi kes rogol amah ini senyap aje?

apakah maknanya gambar di atas?
siapa perampuan itu ?

kalau perempuan ini amah
ini spesial punya amah
mengancam
kah kah kah


KANTOI LAGI
INI BERBUKA PUASA DULUnota:
united malays national organisation
cuba memonopoli agama islam
tak mungkin kerana tak ada
sesiapa yang percaya dengan
propaganda gerombolan
kah kah kah
ISLAM TAK LARANG SENAMROBIK DI MASJID : NIK AZIZ – berita hairan

Islam tidak melarang sebarang kegiatan termasuk senamrobik dilakukan dalam kawasan masjid asalkan kegiatan itu tidak bercanggah dengan syariat Islam, kata Mursyidul Am PAS, Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Menteri Besar Kelantan itu berkata tidak menjadi masalah untuk melakukan kegiatan di luar atau dalam masjid sama ada oleh orang Islam atau bukan Islam.

"Adalah tidak salah dalam Islam pihak tertentu mengadakan kegiatan dalam rumah ibadah orang Islam, kerana zaman Nabi Muhammad s.a.w dahulupun, ada orang kafir masuk (kawasan) masjid kerana ia menjadi pusat segala kegiatan termasuk politik," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan kuliah Jumaat di Dataran Ilmu, di sini hari ini.

Beliau mengulas tindakan Ahli Parlimen Serdang, Teo Nie Ching yang masuk ke pekarangan Masjid Taman Cheras Jaya, Balakong, Selangor dengan memakai baju ketat semasa melakukan senamrobik bersama jemaah masjid itu, yang disifatkan tidak menghormati rumah suci itu, yang dilaporkan di muka depan Utusan Malaysia, semalam.

Nik Abdul Aziz berkata, soal anggota Parlimen itu berpakaian tidak sopan atau tidak menutup aurat, adalah perkara kedua yang perlu diperbetulkan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…. KESIAN … KESIAN TENGOK GEROMBOLAN…. kah kah kah..

kah kah kah… KUNUN NAK TEGAK SHIAR ISLAM…. kah kah kah..

kah kah kah… TAPI TIAP KALI CUBA… SEMUA KANTOI…. kah kah kah..

kah kah kah…SEDIH… PILU… kah kah kah..

kah kah kah….. MACAM MANA NAK BUAT DENGAN NIK AZIZ NI…. kah kah kah..

kah kah kah…. DAH MINTA TOLONG AGUNG… PUN TAK JALAN…. kah kah kah…

kah kah kah… MINTA TOLONG HADI AWANG…. LAGI KANTOI…. kah kah kah…

kah kah kah…. MINTA TOLONG CIK GU PA… LAGI TAK BOLEH HARAP… kah kah kah..

kah kah kah… MINTA TOLONG…. NASARUDDIN MAT ISA… DIA NAK FULUSS SAJA….. kah kah kah….

kah kah kah… PERPADUANG PERPADUANG…. TAK JADANG JADANG…. kang kang kang…

PROJEK NAK TIPU MELAYU
SIAPA YANG HINA MELAYU ?nota:
akhbar meloya
cuma memainkan sentimen melayu
cuba memain ketuanan melayu
tapi tak ramai orang yang percaya

babi yang dibaling ke dalam masjid pun
orang melayu anggap ini sebenarnya
kerja gerombolan sendiri
satu trik untuk meraih simpati
dan berharap melayu benci pada
pakatan rakyat

tapi tak ada sesiapa yang percaya
kah kah kah
TIADA MASALAH DENGAN PAKAIAN MP , KATA KETUA MASJID
- minsider

Pengurusan Masjid Taman Cheras Jaya berpendapat pihaknya tidak melihat adanya sebarang masalah dengan pakaian Ahli Parlimen Serdang yang menyertai program senamrobik di pekarangan rumah ibadat itu meskipun pemimpin-pemimpin Umno menyifatkan tindakan itu telah mencemari kesucian Islam.

“Kami tidak ada apa-apa masalah sama sekali dengan pakaian YB Teo,” kata pengerusi jawatankuasa Masjid Taman Cheras Jaya Azman Idris kepada The Malaysian Insider hari ini.

Dalam kenyataan yang dilihat menolak kritikan disiarkan akhbar Umno yang dibawa sejak semalam, Azman menjelaskan, menutup aurat terpakai kepada umat Islam sahaja.
“Menutup aurat terpakai hanya kepada Muslim. Jadi, isu menutup aurat tidak terpakai kepada YB Yeo,” kata beliau.

Malah kata beliau, pihaknya hanya mengadakan aktiviti itu di tempat letak kereta, bukannya dalam masjid sebagaimana dijadikan isu semata-mata.

“Saya tidak melihat ada apa-apa masalah dalam isu ini,” tambah beliau sambil menjelaskan, sesetengah wanita Islam yang menghadiri karvinal Maal Hijrah pada 12 Disember lalu juga tidak menutup aurat. Program itu diadakan sempena karnival tersebut.

“Ada yang mengenakan jeans yang ketat. Tetapi kami tiada masalah,” katanya lagi.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…. KANTOI MANTOI….. kah kah kah..

kah kah kah…. TAK ADA SAPA NAK BANTU GEROMBOLAN…. kah kah kah..

woit… SEDAR LAH DIRI…. ORANG MELAYU DAH MUAK…. kah kah kah..

kah kah kah… MUAK DENGAN KESAH ORANG BUKAN ISLAM TAK BOLEH MASUK MASJID…. kah kah kah…

woit…. JANGAN LAH NAK MONOPOLI ISLAM….. kah kah kah…

kah kah kah…. NI BELUM DENGAR APA TOK GURU NAK ROYAK… kah kah kah..

woit… SEDAR LAH … ISLAM INI UNTUK UMAT MANUSIA… kah kah kah..

kah kah kah… BUKAN HANYA UNTUK GEROMBOLAN…. kah kah kah…

SELAMAT TAHUN BARU

UCAPAN DARI TIM TUKAR TIUBAPA YANG COOL - APA YANG POYO 2010
warna hitam
kaca mata hitam
rambut hitam
gelang hitam
awek hitam
seluar dalam hitam
jean hitam

FESHEN PALING COOL

tak pakai seluar dalam

COOL SEPANJANG MASA

denim blue 501

OUT SEKALI
jean koyak
rambut style baby dumex
blowjob pakai hacks
utusan melayu
sex melayu
baby rina
mawee mawas
micheal jackson
sex in the bus
siti tak bunting bunting
cerita pasal naik kapal ke gaza
ketuanan melayu
ku li

IN FASHION
pilihara anjing
pilihara kucing
pilihara kura kura
pilihara belangkas
jogging
tak merokok
menggulung rokok
membeli rokok seludup
hisap daun ketum
minum air ketum
pakai songkok tinggi

SHOPPING PALING COOL DAN CHIC
dilihat dalam kedai bundel
dilihat dalam kedai bundel di batu 4 port dickson
dilihat dalam kedai bundle di kubang semang

BORING DAN OUT OF FASHION
tindik telinga kiri dan kanan
tindik hidung
tindik lidah
pakai tatoo

PALING OUT OF FASHION

orang kulit itam pakai tatto – kesian tak cool langsung
ibrahim ali cuba cakap orang putih
gerombolan pergi umrah

FESHEN PALING POYO
feshen rambut abeng ada warna merah
baju kurung menyuruk kan obese
baju berenda renda
kasut bally
croc

POYO DAN OUT OF TREND
dilihat menebeng di telawi
dilihat menebeng di mid valley
dilihat menebeng di pavillion
dilihat mendengar ceramah gerombolan
dilihat melihat konsert free di dataran merdeka
dilihat memegang kosmo, urtv, metro
dilihat menonton tv malaysia
minta tanda tangan penyanyi afundi

SUPER COOL


POLITIKUS YANG CUN DAN COOL 2010
nurul izzah
wan azizah
faekah
elizebeth wong
teresa kok
fauziah
rohana ariffin

POLITIKUS PAKATAN YANG COOL
tian chua
khalid ibrahim
syed sahir
dr. hatta
abang mat sabu
saari sungip a.k. a pak abu
saifuddin nasution
dr. nasir
dr. jeya
mahfuz
hussam
dr lolo
nizar
lim guan eng
chan li kang
nik nazmi

YANG POYO LAKUKAN INI


POLITIKUS PAKATAN YANG POYO
anwar ibrahim
syed husin ali
azmin ali
aru psm
lim kit sing
karpal singh
hadi awang
cik gu pa
yusmadi
azizan
zuraidah
dr. mansor

FAN CLUB FB PALING COOL DAN PALING TOP 2010
bik mama
no too bangunan warisan 100 tingkat
sex untuk sex
laman www. sexranjang.co.eu

POYO SEPANJANG MASA
united malays national organisation
duduk kedai mamak

KUMPULAN ORANG TUA SKEMA MENGAKU MUDA
gpms
abim
pkpim
belia 4b – bodoh bangang burut bahalol

COOL dan COUNTER CULTURE
ubu – universiti bangsar utama
kami – kumpulan anak muda independen
makanan buka bom

PALING COOL JIKA DILIHAT
di jalan alor
di chow kit
di lorong haji taib
di jalan petaling
di jalan sultan
jual kasut doc martin di pasar karat

POYO, SKEMA DAN PALAT JIKA DI LIHAT
dalam mek dogal
dalam kentiki fried fuck
dalam pizza king
dalam nandos
dalam chilis
dan semua restauran bertali tali
bawa kamera digital konon

PALING HINA DAN LEKEH DILIHAT
di starbuck minum kopi dalam plastik
mendengar ceramah jais dan jakim

BAND COOL DAN SUBVERSIF
masih lagi: dum dum tak

BAND PENDATANG BARU YANG COOL
libang libu dari bota

INI DIA CIK GU COOL


MINAH PALING COOL COUNTER CULTURE
cik shida dari parit

BUKU-BUKU COOL 2010 UNTUK ANAK MUDA
1- malaysia-lah: himpunan analisa terpilih kaki lepak
2- cara cara melambatkan pancutan
3- upacara berzakar dan berzikir
4- sex tanpa gentar
5- why not now

BAND YANG PALING LAMA TUNGGU ALBUM TAK KELUAR KELUAR
gengbuster - band min tukang kebun dari jabatan islam pulau pinang

PENYAER COOL TAK ABIS ABIS
pyanhabib
rahmat haron
abroko
farid ayam
farid itik
farid kambing
jatuh dalam parit

PENYAER SOLID MOLID

dinsman

SASTERAWAN SUKA MERAJUK
pak samad janggut

MINAH TAK MINAT EROTIK
puan ainon muhamad

MAMAT PALING SIBUK DI FACE BOOK
farid abdilah

MAMAT CUBA NAK COOL DI FACE BOOK
nama nami

KARTONIS COOL 2010
zunar
ronasina
johnny yong

KARTONIS PENDATANG BARU
azman mat noh

KARTONIS OUT DAN BODEK
lat
nan
don din dun

LEKEH MEKEH OF THE YEAR
raja gopal
mat bisul
zah hujan
gobala lembu

KLIP YOU TUBE PALING GEMPAK 2010

azwan ismail - i'm gay i'm ok

LUBANG OF THE YEAR

TOP PALING POYO PALING LEKEH 2010
lubang jubur saifool

AGENDA TEMPUR 2011 – ANAK MUDA BERSEDIA !

kampong banda dalam
kampong baru
kerajaan selangor
kebebasan dalam internet
kena tipu pilihanraya
kena tipu barang baik harga
kena cukai GST – gasak sampai terburai

MINAH AKAN PALING COOL 2011
nota:
tim tukar tiub
telah bertengar
bergaduh tampar menampar
untuk melhiarkan senarai ini

masuk ke senarai tt
walau pun poyo skema atau jobo
ertinya anda wujud

dikomen oleh tt
adalah wujudiah anda

i tt therefore i am


IKHLAS DARI TIM TT


nota:
cool ialah pegawai kerajaan yang membaca tukar tiub
kah kah kah
cool ialah sebelum minum pagi membuka tukar tiub
kah kah kah
cool ialah mengutuk tukar tiub
kah kah kah
cool ialah mencarut lepas stim dalam tukar tiub
kah kah kah
cool ialah cuba jual agama dalam tukar tiub
kah kah kahKENYATAAN PALING COOL 2010
"saya kena laser, saya ok. saya kena ejek.. saya ok.."
ini cool kah kah kah