.

Isnin, 15 Disember 2008

MAT MONGOL BUAT KEMPEN PETAKA UNTUK NEGARA

KILANG DI TUTUP

Seramai 500 orang pekerja kilang letronik Innovalues Precision Sdn Bhd di Pasir Gudang Johor akan dibuang.

Kad masuk dan akuan bank telah dibatalkan. Pekerja luar yang dibuang tidak akan diberi tambang pulang.


BEKU SEMENTARA PENGAMBILAN PEKERJA ASING – berita hairan

KUALA LUMPUR: Kementerian Sumber Manusia sedang menimbang untuk membekukan sementara pengambilan pekerja asing, kata Ketua Pengarah Jabatan Tenaga Rakyat, Datuk Ismail Abdul Rahim hari ini.

Beliau berkata, tindakan itu adalah satu dari pilihan yang sedang diteliti oleh kementerian bagi membantu rakyat tempatan yang diketepikan peluang mendapat pekerjaan.

Sehingga bulan lalu, sejumlah 28,000 rakyat Malaysia yang menganggur berdaftar dengan Jabatan Tenaga Rakyat dan setakat ini jabatan itu dapat memberikan peluang pekerjaan kepada 6,000 orang daripada mere

NELAYAN HENTIKAN MOGOK - melayau

KUANTAN 14 Dis. Lebih 100 nelayan pukat tunda di sini menamatkan mogok tidak turun ke laut hari ini, selepas kerajaan mengumumkan penurunan harga diesel dan petrol bersubsidi sebanyak 13 sen seliter berkuat kuasa 16 Disember ini.

Setiausaha Persatuan Nelayan Pukat Tunda Kuantan, Lo Ping Yong berkata, mogok yang sepatutnya berakhir esok, ditamatkan awal ekoran pengumuman kerajaan itu semalam.

kah kah kah…. mat mongol tak lama lagi akan menjalankan KEMPEN PETAKA… kah kah kah… kempen petaka ini bertujuan untuk mengula-gula dan menguli-guli rakyat agar terus menyokong gerombolan…. kah kah kah…

woit… ekonomi makin sempit… kah kah kah… nak kelentong lagi…. semakin ramai akan hilang kerja…. nak kelentong lagi… nak tanya sikit….. duit komisen kapal selam tu ada lagi ke…. kah kah kah… ulur ulr laaa sikit… kah kah kah..

kah kah kah…. buat cara nelayan… tak puas hati mogok…. baru dapat apa yang diminta… salut untuk nelayan yang berani....
KERAJAAN PERAK MEMBAZIR - melayau


KUALA LUMPUR 14 Dis. Keputusan kerajaan negeri Perak menggunakan kereta Toyota Camry 2.4 bagi menggantikan Proton Perdana V6 Executive sebagai kenderaan rasmi Exco dan pegawai kanan kerajaan negeri disifatkan sebagai membazirkan duit rakyat.

Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Mohd. Ali Rustam berkata, ia merupakan tindakan kurang bijak kerana ketika sesetengah negeri ingin menjimatkan perbelanjaan dengan memajak kereta, kerajaan negeri itu pula menghabiskan duit rakyat dengan membeli kereta import dengan alasan yang tidak munasabah.

Mulai 1 Januari ini, katanya, kerajaan negeri Melaka akan memajak kereta rasmi daripada syarikat konsesi Spanco Sdn. Bhd. (Spanco) sebagai langkah berjimat-cermat.

kah kah kah…. SIAPA MEMBAZIR? … kah kah ka…. beli kereta buatan malaysia…cermin pintu tak boleh naik lepas satu bulan….. kah kah kah…. tak caya tanya tuan ayang ada kereta buatan malaysia….. kah kah kah….

woit… tengok munkee ni nak tipu melayu…. MUNKEE NI PAJAK KERETA…. PAJAK DARI SIAPA??? kah kah kah …. ni mesti dari syarikat yang munkee ni ada saham….. kah kah kah…

woit…cukuplaaa … jangan tipu melayu… melayu dah ramai bodoh…. hentikanlaa projek membodohkan melayu…. bagilaaa melayu fikiran yang kritikal…. Jangan bagi melayu bodoh…. kah kah kah…

JEMPUTAN MENONTON TEATER BUKAN TEATERBILIK SULIT  - Teater Bukan Teater - SECRET CHAMBER

Skrip:      Hishamuddin Rais
Arahan:   Hishamuddin Rais/Mislina Mustaffa

Di Dewan Majlis Peguam ( Bar Council )
No 13,15,17, Leboh Pasar Besar 50050  Kuala Lumpur
(di belakang bangunan  Pasar Seni / Central Market)

Pada :  20,  21 , 22, 23  Disember 2008 - Jam 8.30 malam

Untuk Tempahan Tempat sila hubungi : 012-465-16-71 atau 012-384-29-72

Derma Rm10 untuk keluarga tahanan ISA.
Sila tempah tempat dan pilih malam yang sesuai.Tempat terhad.

MAHFUZ BIMBANG SPRM JADI PELINDUNG RASUAH - HarakahKUALA LUMPUR - 14 Dis - Ketua Penerangan PAS, Mahfuz Omar bimbang Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan berulang menjadi pelindung rasuah dan akhirnya digelar Suruhanjaya Pelindung Rasuah Malaysia.

"Tidak ada pembaharuan untuk membasmi rasuah. Tidak ubah hanya tukar baju sahaja kepada badan yang sama," katanya.

SPRM hakikatnya sama seperti Suruhanjaja Hak Asasi Manusia (Suhakam) yang hanya boleh memberikan nasihat kepada Perdana Menteri yang tidak ada keazaman politik untuk memerangi rasuah dan akhirnya tidak dipedulikan oleh kerajaan.

"SPRM hakikatnya satu solekan sahaja untuk mengaburi mata umum seolah-olah kerajaan Barisan Nasional (BN) serius memerangi rasuah," kata Ahli Parlimen Pokok Sena itu.

kah kah kah …. kesian mat ngantuk…. dia harap adalah sesuatu yang akan orang kenang bila bila pencen…. kah kah kah…

kah kah kah… kunuuun … nak dilihat anti-rasuah…. kah kah kah…apa nak buat semua tak jadi….

kah kah kah… tak payah laaa undang undang anti rasuah…. rakyat akan ingat pada mat ngantuk … sebagai?.... sebagai apa hah?.... kah kah kah….

lim gotong bapa perjudian…. kah kah kah…
madey bapa penipuan…. kah kah kah
mat ngantuk….bapa ketiduran…. kah kah kah
RAMAI SANGSI KEBERKESANAN SURUHANJAYA LANTIK HAKIM -mStarKUALA LUMPUR: Rang Undang-undang Suruhanjaya Pelantikan Kehakiman 2008 (JAC) yang dibentangkan di Parlimen untuk bacaan pertama Rabulepas, terus mengundang perbahasan ramai mengenai kepentingannya kepada sistem kehakiman negara.

Beberapa kenyataan, termasuk yang bersifat provokatif, mulai kedengaran bukan sahaja di Parlimen malah sehingga melewatinya.

Kebimbangan ini timbul ekoran daripada kurangnya pemahaman berhubung hasrat JAC itu.

Beberapa kelemahan atau kekurangan mungkin kelihatan ketika ini, namun apa yang pasti ia akan diperbaikibagi manfaat semua pihak.


kah kah kah…. mat ngantuk nak meninggalkan sesuatu sebelum cabut ke perth… kah kah kah… tapi dia tak baca fail…. kah kah kah…mat mongol dan bik mama sudah ubah rang undang-undang ini…. kah kah kah….

… kesian… pasal tidor banyak sangat… malas baca…. kena kelentong bik mama dan mat mongol… kah kah kah…..

apa punya tuuuuuuuuuuur…. poyooooooooo…. tak abis abis… kah kah kahBUMBUNG KOMPLEKS PPJ BOCOR


PUTRAJAYA: Kira-kira 600 orang menghadiri forum 'Ketidaktentuan Kewangan Global dan Masa Depan Malaysia' semalam, gempar apabila sebahagian besar lobi Auditorium Cempaka Sari, Kompleks Perbadanan Putrajaya (PPj) di sini, dipenuhi air akibat bumbung bocor.

Hujan lebat melanda pusat pentadbiran kerajaan Persekutuan petang semalam mengakibatkan beberapa kawasan lobi itu dilimpahi air dan hanya disedari selepas mereka yang menghadiri forum itu mulai keluar dari auditorium itu jam 5.45 petang.

kah kah kah….kah kah kah… PUTRAJAYA YANG DIKENALI DUNIA INI DAH BOCOR?... kah kah kah…. tak lama lagi nak runtuh kot…. kah kah kah...SEPULUH PEMBAZIRAN DITAKTOR/FIRAUN DALAM DUNIA – Times On Line1 – Naypidaw, Burma – ibu kota Burman dipindah kah ke Naypidawe pada tahun 2005. Harga 3 bilion pound sterling.

2 - Fatehpur Sikri, India. Akhbar membuat satu bandar baru ini pada tahun 1571 untuk memberi penghormatan pada bomohnya.

3 - Medina Azahara, Spain. Abd ar-Rahman Kalipah Cardoba mendirikan kota ini pada tahun 936. Kota ini adalah nama gundeknya- Zahra. Dia membina istana dimana gundek lelaki dan wanita di simpan. Pada tahun 1010 kota ini musnah apabila berlaku perang saudara.

4 - Akhetaten, Egypt – dibuat olef Firauan Akhenaten pada tahun 1343 sebelum Masehi untuk mengingati ayahandanya.

5- Istana Parlimen, Bucharest, Romania – dibuat oleh Ceausescu pada tahun 1983. Hingga ke hari ini masih belum selesai.

6 - Neutrality Arch, Ashgabat, Turkmenistan – struktur yang paling tinggi di Turkmenistan di buat pada tahun 1990 atas arahan presiden Saparmurat Niyazov.

7 - Rungnado May Day Stadium, Pyongyang, North Korea – atas arahan Kim Il-Sung apabila Korea menjadi tuan rumah olympik pada tahun 1988.

8 - Babylon (buat baru ), Iraq – dibuat pada tahun 1985 atas arahan Saddam Husein untuk menngharumkan nama Iraq dimata dunia.


9- Putrajaya, Malaysia

The then prime minister Mahathir Mohamad founded a new administrative capital for Malaysia in 1995. The Putrajaya megaproject, widely branded a white elephant, is estimated to have cost upwards of $5 billion, with $50 million-plus going on the premier's domed mansion. Upkeep of the latter 16-hectare complex costs a further $2.5 million a year.

10 – Istana Hamiltin , Brighton, England – dibuat oleh tuan tanah Nicholas van Hoogstraten.

kah kah kah.... AKHIRNYA MALAYSIA TERKENAL KE SELURUH DUNIA ... kah kah kah