.

Isnin, 6 November 2017

NAJIB DAH MENTAL




KEPALA

BAPAK

KAU



Lazimnya dalam pertutoran rakyat marhaen, bermacham macham ungkapan di pertutorkan.Anything goes!

Pull Mak!
Dajai!
Chibai!
Fuck off!
Pundek!
Tak mengapa..biasalah..rakyat biasa

Lain  lah  pula di mahkamah.. bahasa di gunakan amat tertib:

YANG ARIF..

YANG  AMAT ARIF...

IF IT PLEASES YOUR LORDSHIP..walupun dalam hari dia kata BODOH SUNGGOH HAKIM NI !

Kalau marah pun hanya sinisnya..I REST MY CASE  M'LUD..

Arakian di Istana pula lagilah tinggi keberadaban pertutoran...patek mematek.. menchemar duli.. 

KURANG JELAS PUN DISEBUT KURANG CHERAP..

OK  SIR...pun di ungkap TITAH DI JUNJONG


Dalam Parliament pun ada bahasa2 tertentu..Tuan Yang Di Pertua...
YANG AMAT BERHORMAT..
YANG BERHORMAT MULIA GUA MUSANG..

Apa lagi bahasa Al Quran.

Para alim Rahimukullah..
Mufti atau Qadhi pun Sahibol Samihah
Pemimpin..Amirul mukminin
Para Nabi..Nabi Yusof alaihissalam..
Nabi Ibrahim alaihissalam  Khalilullah ..
Nabi Muhammad salallah hu alaiwassalam..
Lagilh dalam..Yang Maha Esa
ALLAH swt
Azzawajalla
Al Husna.

Tapi bayangkan lah kalau seorang memanda menggunakan bahasa yang rakyat marhaen pun merasa janggal lagi jijek....
KEPALA BAPAK KAMU....


I rest my case M'LUD....
KAH KAH KAH..
BAHASA LANUN AL SULAWESI   !!!

AGA GREBAR ..GREBAR MADRE KENCHING!!!
WAL HANCHENG!!!



KITA

DALAM

BAHAYA





----------------------

YA AMPOOON










YA AMPOOON

KEDAH BUKAN

JOHOR BUKAN

N9 BUKAN

PERAK BUKAN

BILA BERAK

SEMUA 

TAK NGAKU




Kedah nafi kurniakan ‘Datuk Seri’ kepada individu pukul anggota Rela

Kedah tidak pernah menganugerahkan gelaran ‘Datuk Seri’ kepada individu yang didakwa baru-baru ini kerana memukul tiga anggota Jabatan Sukarelawan Malaysia (Rela), seperti yang dilaporkan media.
Ketua Setiausaha Sulit Sultan Kedah Datuk Bijaya Indera Datuk Paduka Syed Unan Mashri Syed Abdullah berkata ini kerana gelaran tersebut hanya dikurniakan secara terhad khas kepada kerabat diraja yang paling kanan, pembesar negeri dan individu yang banyak berjasa kepada negeri dan negara.

 INI MESTI

ANUGERAH

SULTAN MELAKA

TAK CAYA

TANYA

RANI KULOP

KAH KAH KAH
------------------

MENCURI PAKAI SERAN







MENCURI

Lobai tunggang agama naik unta: Dalam banyak hal ko memang jahil la TT. Ko kena banyak belajar dr lobai2. Kalau nak cilok balak kena mulakan dengan bismillah, bila balak tumbang jerit subhanallah, bila dapat duit jual balak baca alhamdulillah. 

PAKAI

Kalau nak ambik duit potongan gaji cikgu yik pun sama. Baca bismillah dulu dan dah dapat cilok duit tu baca alhamdulillah. Kalu nak cilok dedak pun gitu jugak. Mulakan dgn bismillah dan akhirilah dengan alhamdulillah. Semua dah settled kenalah buat doa selamat dan takbir 3 kali. Tengok german pornovi pun gitu jugak caranya. Barulah apa yang kita buat tu halalan taliban. 

SERBAN

Nak lebih afdol, masa cilok tu kenalah berserban, berjubah, berjanggut dan sapu minyak attar kat bulu kening supaya orang keliling boleh bau wangi syurga.... Pasal tu ko kena belajar lebih dr lobai2 tu...keh3 on 
CURI ROMPAK SAMUN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/4/17





-----------------------

BERITA DECOY












LANCHOW

CAYMAN

ISLANAD

POORAH


Jho Low berlindung di Kepulauan Cayman selepas skandal 1MDB terdedah


MENURUT satu emel yang dibocorkan, pembiaya jutawan dari Malaysia Low Taek Jho telah mencari tempat selamat untuk berlindung sebaik saja kontroversi tentang penyelewengan besar-besaran 1Malaysia Development Berhad (1MDB) tersebar.

Emel itu menyebut Low, atau lebih dikenali sebagai Jho Low memilih Pulau Cayman, lapor portal berita Malaysiakini.

Dalam emel yang bertarikh 11 Ogos 2015, peguam Low, Demelza Hassani yang berpangkalan di United Kongdom telah menghubungi firma undang-undang luar pesisir bertanyakan tentang undang-undang ekstradisi di Kepulauan Cayman dan British Virgin Islands (BVI) denga mengatakan anak guamnya menjadi sasaran "tuduhan kewangan bermotifkan politik"


INI BERITA

DECOY

TUJUAN

POLITIK





JHO LOW

BERADA

DI CHINA

MERAH

BERITA TIPU

UNTUK

SLAMATKAN

NINE

DRAGON

POODAH

-----------------

HABIS LINGKUP MELAYU KENA JUAL





INI JANJI

NAJIB

PADA CUKONG

TEMPATAN

APA JANJI 

NAJIB PADA

CHINA MERAH

KITA SEMUA

TAK TAHU


Najib berjanji BN menang, Cina senang

 | November 5, 2017
Pengerusi BN itu berkata, MCA perlu memenangi sekurang-kurangnya 15 kerusi Parlimen supaya masyarakat Cina mempunyai lebih ramai wakil dalam kerajaan.





KUALA LUMPUR: Pengerusi Barisan Nasional (BN), Datuk Seri Najib Razak berjanji akan memberi kesenangan dan kelebihan kepada masyarakat Cina, jika parti itu dapat meraih kemenangan besar pada pilihan raya umum ke-14 (PRU14).

Perdana menteri berkata, untuk mendapat lebih banyak bantuan daripada kerajaan, MCA perlu memainkan peranan untuk meraih sokongan pengundi Cina bagi membantu BN mencapai kemenangan lebih besar.

“Sebab itulah kalau masyarakat Cina nak lebih lagi, tolong sokong BN lebih. Sekarang MCA ada 7 ahli Parlimen sahaja, kalau 15 ahli Parlimen lebih kuat.


HABIS LINGKUP

TANAH MELAYU

DIGADAI PADA

CHINA MERAH

CUKONG TERUS

KAYA RAYA

MELAYU TERUS

PAPA KEDANA

KERJA NAJIB

----------------------

LANUN BUGIS DAH MENTAL







LANUN

jeng jeng jeng.... ngoblok No.1 dah mula mengelabah.... semua yg di buat dia kembali kenakan diri dia. bazirkan wang rakyat & sumber buat rci forex mahu kenakan Tun.... last last dia yg kena.. dia malukan semua bugis le... kah kah kah.. dia bayar misi rombongan kowtow depan trump... 


BUGIS

memalukan negara rakyat dan dan buat malu semua bugis le... dia main busuk tak berjaya tumbang curi kerajaan selangor... wahhh... memteri2 kejar kejar balik KL... kah kah kah... sekali lagi bugis malu... dia tarik balik UTK dan pembantu Tun, rakyat berang bertambah marah kat BN... 

DAH MENTAL

bertambah malu bugis Belanjawan 2018 takde feel good factor... janji janji kosong aura temberang punya kutip cukai perah rakyat... wang kpd dana negara tu Wang rakyat bukan wang bapak bn punye.... on 
MUSNAH TANAH MELAYU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/5/17




-----------------------

NAJIB SUDAH MENTAL








NAJIB

SUDAH

MENTAL







---------------

PEMIMPIN MENTAL







NAJIB

SUDAH

MENTAL

Kepala bapak kau dakwa saya jual kedaulatan negara, tempelak Najib

KUALA LUMPUR: Najib mengakui marah dengan dakwaan pembangkang kononnya beliau menjual kedaulatan negara kepada China melalui projek mega.


DALAM 

MASA

LIMA TAHUN

NAJIB 

BUKAN

SAJE  JUAL

TANAH 

MELAYU

MALAH

MALAYSIA

AKAN 

ADA 

PEMIMPIN

MENTAL 




----------------

NAJIB MAKIN TAK STABIL








 KEPALA 

BAPAK KAU 
Razali Sabuddin · 
Bekerja di PPUKM

Gelaran mesra baru : NAJIB KEPALA BAPAK KAU! Sedap bunyinya.
SukaBalas19 min
Mohd Faizal · 

Kepala Bapak Kau La Najis Razak (sekadar rakyat yg mengikut tauladan pemimpin) 😌
SukaBalas2 jam
Yung Azwaire · 
Bekerja di Law Firm

Amek kau
SukaBalas2 jam
Safari Yusof · 

Hidup umno,hidup bn
SukaBalas2 jam
Yusof Mohdshah · 

Aku rasa aku setuju dgn statement Najib sedang dikepung semua penjuru n aku rasa nafas Najib pun semakin sempit






---------------------