.

Selasa, 28 April 2009

SATU MALAYASIA MELAYU DI BODOHKAN !!!!
ADUN KUALA NERANG TAK AKAN LETAK JAWATAN –
mkini


ADUN Kedah kawasan Kuala Nerang, Sobri Syed Hashim, yang didakwa menghadapi masalah kewangan, tidak akan meletak jawatan, kata pengerusi badan perhubungan Umno Kedah, Mohd Shafie Apdal.

Shafie memberitahu pemberita demikian di Langkawi hari ini. Syed Sobri juga adalah naib ketua Umno bahagian Padang Terap.

Sebelum ini, timbul desas-desus yang mengatakan bahawa beliau meletak jawatan kerana masalah yang dihadapinya mengganggu prestasinya sebagai wakil rakyat.


woit…. DAH GILA… KERANA TAKUT KALAH… kah kah kah…

kah kah kah…. INI MELANGGAR PERATURAN… kah kah kah…

woit ….APA DAH JADI SATU MALAYSIA DI BODOHKAN… kah kah kah…

woit… INI KERANa MAT MONGOL TAK SUKA PILIHANRAYA KECIL… MAKA MUNKEE HAPRAK NI TAK LERAK JAWATAN kah kah kah…

woit… HANCUR… HANCUR… BODOHLAH MELAYU NI… MELAYU DAJ JADI BODOH…. YANG SALAH JADI BETUL… YANG BETUL TAK DI KEMNALUI…. INI LAH AKIBAT 50 TAHUN UNITED MALAYAS NATIONAL ORGANISATION…. kah kah kah…RAKYAT SATU MALAYSIA NAK TAHUNAJIB MAHU DENGAR DENYUT NADI RAKYAT
–berita hairan


Najib Razak juga inginkan pentadbirannya memahami denyut nadi rakyat agar ia berupaya menyelami keluh kesah dan gundah gulana sebenar kehidupan seharian rakyat.

Perdana Menteri berkata siri 'walkabout' atau tinjauan mesra oleh beliau di kawasan tertentu bukan sahaja bagi membolehkan beliau mendekati rakyat tetapi lebih penting supaya beliau dapat merasai sendiri secara visual dan melalui panca deria akan segala bau dan hiruk pikuk serta liku-liku kepayahan yang dilalui oleh orang ramai dalam menjalani kehidupan seharian mereka.

"Contohnya, bagaimana kita hendak menggubal dasar pengangkutan awam jika kita sendiri tidak turun ke bawah menaiki LRT dan komuter atau bas yang menjadi nadi pengangkutan selama ini," katanya pada Majlis Perdana Perkhidmatan Awam Ke-10 di Pusat Konvensyen Antarabangsa Putrajaya di sini.kah kah kah… INI MACAM DRAKULA…MACAM RAJA BERSIOING… kah kah kah…

kah kah kah…. BAHAYA WOI… kah kah kah…

woit… INI TAHUN 2009 … BUKAN ZAMAN HARUN AMINUL RASHEED DI BAGHDAD….kah kah kah…

woit…. ADA LEMBAGA –LEMBAGA MODEN…. JANGAN BUAT KERJA BODOH NAK TIPU ORANG MELAYU….kah kah kah..

woit... ADA MEDIA... ADA RADIO... ADA DEBAT... TU PASAL MESATI ADA DEMOKRASI DAN KEBEBASAN... TAK PAYAH RAYAU RAYAU BUKAT SIBUK... kah kah kah...

kah kah kah... RAYAU RAYAU KAT CHOW KIT NAK BUAT APA ?... TAK KAN BARU INI NAK TAHU MASALAH ORANG RAMAI... DAH 50 TAHUN...kah kah kah...

woit... BACA TULISAN AKEDEMIA... BACA MEDIA ASING... TENGOK U TUBE... TAK PAYAH JADI HARUN ALMINURASHEED.... ITU 600 TAHUN DAHULU... MASA ITU ORANG TAK RAMAI... HARI INI ADA 27 JUTA... NAK DENGAR MACAM MANA... kah kah kah...

woit… BETUL BETUL NAK TAHU APA RAKYAT MAHU ?.... kah kah kah…

kah kah kah…. SATU MALAYSIA RAKYAT NAK TAHU… KENAPA ALTANTUYA DI BUNUH…. kah kah kah…

kah kah kah…. LEPAS TU SATU MALAYSIA RAKYAT NAK TAHU…. BUAT APA GUNANYA BELI KAPAL SELAM TANGAN KEDUA….kah kah kah…

kah kah kah… DUIT KOMISEN SAPA DAPAT?.... kah kah kah…

woit... HENTIKAN LAH PROJEK BODOHKAN MELAYU INI...kah kah kahKAH KAH KAH - SATU MALAYSIA KETAWA !!!CUBAAN BINA TUGU POKOK DEMOKRASI DI HALANG
- melayau


IPOH 28 April — Majlis Bandaraya Ipoh (MBI) hari ini mengagalkan usaha pembinaan semula plak peringatan ’Pokok Demokrasi’ yang dibina oleh Pakatan Rakyat untuk memperingati peristiwa persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) di bawah pokok pada 3 Mac lepas.
Jurucakap MBI berkata kerja pembinaan tugu berkenaan dijalankan oleh beberapa lelaki dan penguatkuasa MBI mengarahkan mereka memberhentikan kerja kerana ia dibuat tanpa kebenaran.

“Semasa sepasukan penguatkuasa sampai di kawasan itu ada dua pekerja sedang menyiapkan struktur tapak bersaiz 2 meter panjang dan 0.6 meter lebar itu manakala beberapa yang lain melarikan diri,” katanya.


KAH KAH KAH…. kah kah kah… KAH KAH KAH…

kah kah kah…. POKOK PUN TAKUT… kah kah kah…

woit…. DENGAR NAMA DEMOKRASI PUN DAH KECUT… kah kah kah...MADEY UNTUK PENANTI !!


NOTA KECIL DARI PYAN HABIB


Ini nota kecil dari Pyanhabib – lelaki cool 2008 – untuk Madey.

Kawan-kawan Piyan telah meminta Pyan untuk bertanding sebagai calon bebas di pilihanraya kecil Penanti.

Kawan-kawan Pyan mahu Piyan melawan Madey. Menurut kawan-kawan Pyan , Madey pasti kalah terok.

Untuk ketika ini Pyan tak tahu nak menangis atau ketawa terbahah-bahak kah kah kah.
Pyanhabib.blogspot.comSATU MALYSIA AKAN LINGKUP


MALAYSIA TO ALLOW 7 NEW FOREIGN BANKS
-Business Times

In a major move to open up the financial services sector, Malaysia will allow as many as seven new foreign banks -- including two mega-Islamic ones -- to operate here by 2012.

It has also eased foreign ownership rules, allowing foreigners to have controlling stakes in non-commercial banks.

"These liberalisation measures are in line with the government's initiative to promote structural change within the economy and diversify sources of growth to further drive economic expansion," said Najib Razak, who is also the finance minister, at a press briefing here yesterday.

The financial services sector is an important component of the economy, contributing 11 per cent to gross domestic product last year compared with 9.2 per cent in 2000.

kah kah kah…. MANA DIA KETUANAN MELAYU ?... kah kah kah..

kah kah kah…. MANA DIA PELAJAR UITM ?.... kah kah kah…

kah kah kah…. MANA DIA PEWARIS?.... kah kah kah…

kah kah kah…..MANA DIA BANGUN MELAYU….kah kah kah…

woit… ...BUKAN ORANG MELAYU SAJE YANG KUYUP...SATU MALAYSIA LINGKUP….CINA LUNKUP...INDIA LUNGKUP... KADAZAN LINGLUP... SATU MALAYSIA LANGKOP… SATU MALAYSIA TERGADAI…. kah kah kah...

woit.... ABIS...ABIS...ABIS... TINGGAL KERBAU SAEKOR...kah kah kahSATU MALAYSIA CUNA NAK DI KELENTONG !!!!! AWAS !!!

LIBERALISASI KEWANGAN TAK PINGGIR BUMIPUTERA
– berita hairan


Liberalisasi sektor kewangan perlu dilaksanakan bagi menangani kemurungan ekonomi global dan merangsang pertumbuhan ekonomi negara, tetapi ia diyakini tidak akan menenggelamkan fungsi usahawan Bumiputera.

Timbalan Perdana Menteri, Muhyiddin Yassin, berkata liberalisasi terhadap sektor berkenaan perlu dilakukan kerana industri perkhidmatan kewangan negara sebelum ini tidak terbuka kepada pelabur luar.

Beliau berkata, keputusan melaksanakan inisiatif itu juga hasil kajian selama antara setahun hingga dua tahun membabitkan perbincangan dan perundingan dengan usahawan tempatan sektor berkenaan seperti dewan perniagaan dan persatuan pengilang.

kah kah kah…. TAK PINGGIR ?... BERTUL KE ?... kah kah kah…

kah kah kah…. KALAU ORANG LUAR YANG MODAL LEBIH GAH BOLEH MILIKI 70 % BANK…. INGAT TAK PINGGIR?….kah kah kah…

woit…. BUKAN SAJE PINGGIR BUMIPUTERA…. SYARIKAT MULTINASIONAL INI PINGGIR SEMUA RAKYAT MALAYSIA…kah kah kah…

woit…. JANGAN LAH TIPU ORANG MELAYU…kah kah kah…

woit… HENTIKAN LAH PROJEK MEMBODOHKAN MELAYU…. kah kah kah

GEMPAR !!! SATU MALAYSIA NAK KLETAWA


BN WAJAR CALON MADEY TANDING DUN PENANTI
- harakah

Umno wajar mencalonkan Mahathir Mohamad bertanding pada pilihan raya kecil Dewan Undangan (Dun) Penanti 31 Mei depan memandangkan mantan perdana menteri itu ghairah mahu Barisan Nasional menyertai pilihan raya terbabit.

Anggota Parlimen Machang, Saifuddin Nasution Ismail berkata, pemilihan Mahathir sebagai calon BN sesuai kerana pengaruhnya sudah ada dalam kepemimpinan Najib Razak sekarang.

"Oleh kerana Mahathir bersungguh-sungguh meminta BN menyertai pilihan raya kecil tersebut walaupun Najib membayangkan BN mungkin tidak akan bertanding," katanya pada ceramah di Markaz PAS Dun Hulu Besut, baru-baru ini.


kah kah kah…. INI BARU BETUL…kah kah kah…

kah kah kah… HEBOH SANGAT … JADILAH CALON…kah kah kah..

woit… PERGI TEST POPULARITI….kah kah kah…

kah kah kah…. DULU NAK JADI PERWAKILAN KUBANG PASU PUN KANTOI…. kah kah kah…

kah kah kah… ENTAH ENTAH DI PENANTI ILANG DEPOSIT..kah kah kah..

p/s : SAPA ADA NAMPAK AZALINATUNTUTAN KIMMA DIBAWA KE MESYUARAT MT BN - melayau


Tuntutan Kongres India Muslim Malaysia (Kimma) supaya diterima sebagai parti komponen Barisan Nasional (BN) akan diusulkan dalam mesyuarat Majlis Tertinggi parti itu tidak lama lagi.

Presiden MCA, Ong Tee Keat berkata, tuntutan kongres itu perlu didengar oleh pucuk pimpinan tertinggi BN berdasarkan sumbangan ahli-ahlinya yang menjadi penyokong setia BN selama ini.

''Semua parti mempunyai platform dan cara masing-masing dan kita perlu mendengar apa yang mereka suarakan.


kah kah kah…. DAH TUJUH KALI DI TOLAK… NAK APA LAGI… kah kah kah..

woit… KIMMA NI NAK APA?... KAN DAH BANYAK WAKIL DALAM KERAJAAN… kah kah kah…

kah kah kah…. KETUA WANITA GEROMBOLAN ORANG KIMMA…kah kah kah…

kah kah kah… MUNKEE DARI JERLUN ORANG KIMMA… kah kah kah

kah kah kah….MUNKEE YANG HABISKAN 9 BILION RINGGIT ORANG KIMMA…. kah kah kah…

kah kah kah…. MADEY ORANG KIMMA… kah kah kah..

woit… AJAK MUNKEE DARI PASIR MAS… ANYTIME DIA NAK MASUK KIMMA…. kah kah kah…ISU LEMBU: MB SELANGOR SAMAN FITNAH KETUA SPRM - mstar


Khalid Ibrahim menyaman Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), ketua pesuruhjayanya dan kerajaan berhubung pendedahan hasil siasatan suruhanjaya itu terhadap dakwaan penyalahgunaan kuasa oleh Menteri Besar Selangor itu.
Writ saman itu difailkan di pejabat pendaftar Mahkamah Tinggi Sivil di Kompleks Mahkamah Jalan Duta di sini pada 2.45 petang hari ini oleh firma guaman Messrs S.N.Nair & Partners.

Dalam writ yang menamakan Ahmad Said Hamdan, suruhanjaya dan kerajaan sebagai para defendan, Khalid mendakwa pendedahan yang dibuat oleh Ahmad Said pada 21 Februari lepas mengenai hasil siasatan suruhanjaya itu adalah berunsur fitnah.


kah kah kah…. SAMAN…. JANGAN TAK SAMAN…. kah kah kah…

woit…. BELUM CUKUP LAGI NI... kah kah kah…

kah kah kah……LEMBU LEMBU MAT EZAM YANG BERGERAK GERAK PUN WAJIB DI SAMAN…. kah kah kah…

kah kah kah….BIAR KAN LEMBU LEMBU DAN SUSU SUSUNYA JADI KORBAN….kah kah kah…