.

Isnin, 11 Oktober 2010

SILA TANDAKAN DALAM JADUAL AWAL AWALTANDA KAN DALAM JADUAL
nota:
satu forum yang amat penting
untuk melihat masa depan
negara kita dan demokrasi !

tandakan dalam jadual
agar dapat bersama hadir

ini bukan kah kah kah
ini hah hah hah !

SENYUM - KETIKA MAKAN TENGAH HARI
GILA NAK MASUK TVnota:
ramai yang gila nak masuk tv
cara cukup senang
di selangor buat demo di kawasan
majlis perbandaran dibawah pakatan

di pulau pinang
angkat slogan melayu
tuduh kerajaan pakatan
pinggir orang melayu
kalau muka hitam sangat
pakai bedak sikit
bila nampak cerah sikit kah kah kah

KES SIASAT SAMPAI MATIYANG TERBANG BERTABURAN
nota:
cekap cepat dan
kelentong kah kah kahUTARA : SPRM SIASAT SURAT LAYANG – berita hairan

Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) akan menjalankan siasatan terhadap kandungan surat layang mendakwa berlaku penyelewengan membabitkan pemberian konsesi balak berjumlah RM21.5 juta sepanjang 11 bulan pemerintahan pakatan pembangkang di Perak.

Pengarah SPRM negeri, Nooraziah Abd Manaf, berkata pihaknya akan menjalankan siasatan dengan menjadikan kenyataan yang disiarkan di dalam media sebagai asas siasatan itu.
“Memang sehingga hari ini (kelmarin) SPRM Perak tidak menerima sebarang laporan rasmi daripada mana-mana pihak mengenai kes berkenaan.

“Bagaimanapun, SPRM boleh menjalankan siasatan pada bila-bila masa dengan menjadikan laporan media itu sebagai perkara asas sebelum mengambil tindakan lanjut,” katanya ketika dihubungi Berita Harian, semalam.

Beliau mengulas laporan media mengenai surat layang dipercayai tersebar luas di kalangan pemimpin DAP Perak berhubung dakwaan penyelewengan berkenaan.

Surat tanpa tarikh dan tidak bertanda tangan itu disertakan lima muka surat menyenaraikan 103 syarikat balak yang menerima konsesi oleh pentadbiran pakatan pembangkang yang ketika itu diketuai Mohammad Nizar Jamaluddin.

Surat bertajuk, ‘Ke mana pergi hilang RM21.5 juta, peruntukan (donation) diberi oleh 43 syarikat pembalak telah diberi kelulusan dalam masa 10 bulan kerajaan pakatan pembangkang 2008’ berkenaan turut menyenaraikan jumlah wang, nama penerima serta kawasan balak yang diberi kepada ahli, Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dan Ahli Parlimen DAP negeri itu.

Nooraziah berkata, SPRM akan mengenalpasti kesahihan surat layang itu dan kertas siasatan akan dibuka jika terbukti kegiatan rasuah serta penyelewengan berkenaan wujud.

KAH KAH KAH

woit…. CUKUP HEBAT…. CUKUP GEMPAK…SYABAS ! ... kah kah kah..

kah kah kah… AKAN MELAKUKAN SIASATAN SEGERA…. kah kah kah..

kah kah kah…. HANYA BERDASARKAN SURAT LAYANG… kah kah kah…

kah kah kah… SPRM MACAM ULTRAMAN AKAN BERGERAK PANTAS…kah kah kah..

woit… SABAR DULU… MAI SINI NAK TANYA… kah kah kah

kah kah kah…. BERIBU RIBU LAPORAN YANG DULU…. SENYAP AJE…kah kah kah..

woit… BUKAN SURAT LAYANG…. ADA NAMA ALAMAT DAN POTOKOPI KAD PENGENALAN…. kah kah kah..

kah kah kah… KES TOYO ENJOY KE DISNEYLAND… kah kah kah..

kah kah kah… KES MAT HASSAN BAWA DUIT KE LUAR NEGARA…kah kah kah..

kah kah kah... ADA LOPORAN ... TAK SIASAT JUGA ?... kah kah kah..

kah kah kah…. KES SAMSENG KAUTIM DENGAN PEGAWAI POLIS… kah kah kah…

woit… TAK ADA JUMPA FAIL KE ?.... ATAU FAIL HILANG?… kah kah kah..

kah kah kah....JANGAN RISAU… MALAYSIA TODAY ADA SALINAN… kah kah kah…

nota:
dapat dilihat jelas bahawa sprm ini
bukan badan pencegah rasuah
tapi barua gerombolan nak
bagi pakatan rakyat susah
dan kempen seolah olah
pakatan pun sama terlibat rasuah

kalau tak ada rasuah – boleh
pasang rasuah macam kes
china doll di ipoh kah kah kah


nota:
kalau kes pakatan
siasat sampai mati
kalau gerombolan
kes dilapor terus mati kah kah kahBUKTI NYA ? APA TINDAKAN SPRM BILA BACA BERITA INI?PERTIIKAI HARTA MAYC DIPINDAH
- melayau

KUALA LUMPUR 10 Okt. – Kepimpinan Persatuan Kelab Belia Malaysia (MAYC) hari ini melahirkan rasa curiga terhadap usaha bekas Presidennya, Syed Hamid Albar yang memindahkan harta dan liabiliti MAYC kepada Yayasan MAYC – yang didaftar sebagai syarikat pada awal tahun 1990-an.

Presiden MAYC, Akhramsyah Muamar Ubaidah Sanusi berkata, pemindahan harta MAYC kepada yayasan itu yang dibuat pada 26 September lalu akan menyaksikan aset bernilai berjuta-juta ringgit itu terus kekal di bawah kuasa Syed Hamid.

“Lebih membingungkan lagi, saya diberitahu bahawa keahlian yayasan tersebut akan dibuat secara terbuka sedangkan ia bukanlah persatuan apatah lagi apabila didaftarkan sebagai syarikat.

“Jadi keputusan menghidupkan semula sesebuah yayasan harus diperjelaskan secara terperinci termasuk mengenai pemegang amanah, penerima manfaat dan sebagainya bukan dilakukan secara terburu-buru,’’ katanya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui Utusan Malaysia di majlis rumah terbuka anjuran MAYC di kediamannya di sini hari ini.

Akhramsyah juga memberitahu, seharusnya perpindahan harta dan liabiliti tersebut perlu dipersetujui melalui mesyuarat agung tahunan (AGM).

Sementara itu, Setiausaha Agung MAYC, Ahmad Ansor Muhd. Rivai Batubara berkata, hanya segelintir ahli sahaja yang dipanggil untuk menghadiri AGM tersebut seolah-olah mahu menyembunyikan sesuatu.

“Kenapa ahli MAYC yang terdiri daripada golongan korporat dan profesional tidak dipanggil ke AGM tersebut?

“Saya lihat ini satu pencabulan hak dan perlu diambil tindakan yang tegas bagi mengelakkan salah guna kuasa ke atas harta MAYC kelak,’’ tegasnya.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH..

woit... SPRM ... INI LAPORAN AKHBAR PAGI INI.... kah kah kah..

kah kah kah... BUKAN SURAT LAYANG.... kah kah kah..

kah kah kah.... BILA NAK BERTINDAK... kah kah kah..

woit....APAKAH KERANA INI GEROMBOLAN MAKA ... TAK ADA TINDAKAN.... kah kah kah..

INI DIA KESAH PENIPU DAN PEMBELIT
BERANI MAKAN IBRAHIM ALI

JANGAN DEKAT UMNO KERANA IA PARTI PENGKHIANAT : MAHFUZ
– harakah daily

Rakyat hendaklah menjauhi Umno kerana parti itu sering dibuktikan menggadai kepentingan bangsa sendiri semata-mata mahu menjaga kepentingan diri dan cita-cita politiknya, kata Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar.

"Bukan sahaja bangsa sendiri yang digadaikan, agama Islam pun sanggup digadaikan oleh Umno apabila ia mencantas bantuan kepada sekolah-sekolah agama rakyat (SAR).

"Bukan setakat mencantas bantuan sahaja, para pemimpin Umno termasuk Perdana Menteri Najib telah melemparkan pelbagai tuduhan dan fitnah tidak berasas kepada SAR apabila mereka memberi gambaran seolah-olah SAR menjadi tempat melahirkan pengganas," katanya ketika menyambut gesaan Sultan Selangor supaya rakyat menjauhi pihak yang menggadai bangsa sendiri.

Menurut Ahli Parlimen Pokok Sena itu, antara pengkhianatan terbesar Umno terhadap orang-orang Melayu sepanjang lebih 50 tahun memerintah negara ini ialah apabila tanah-tanah rizab Melayu semakin pupus.

"Akibat perbuatan Umno menggadai bangsa sendiri, kini hanya tinggal sekitar 1.7 juta hektar sahaja tanah rizab Melayu, sedangkan waktu negara menyambut kemerdekaan dulu, terdapat kira-kira tiga juta hektar tanah-tanah tersebut," katanya.

Umno, katanya, seolah-olah mahu mengulangi tragedi yang berlaku ke atas rakyat Palestin apabila tanah mereka tergadai kepada Yahudi Zionis.

"Bukan sahaja tanah, peluang pendidikan yang selama ini menjadi wadah utama mengubah taraf hidup orang-orang Melayu juga dimangsakan dalam kerakusan Umno menggadai bangsa sendiri.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH..


woit…. DARI 3 JUTA HEKTAR TANAH TINGGAL 1. 7 JUTA …. kah kah kah..

kah kah kah… INI BELUM KIRA TANAH KTM KENA SONGLAP OLEH SINGAPURA… kah kah kah..

kah kah kah…. INI BELUM MASUK TANAH JOHOR DI ISKANDAR YANG KENA GADAI…. kah kah kah..

kah kah kah… INI SEMUA AKIBAT AKTA TANAH NEGARA YANG DI LULUSKAN OLEH GEROMBOLAN…. kah kah kah…

kah kah kah…KENAPA PERKASAM TAK MARAH… KERANA CURI TANAH RIZAB MELAYU ADALAH BERTENTANGAN DENGAN PERLEMBAGAAN…. kah kah kah…

APA MACAM PERKASA ?
TAK KAN CIUM SAJEnota:

siapa punya idea bawa keris masuk
dalam perhimpunan gerombolan
nanti dah buka sarong dah tak boleh
tutup. kena tekan juga kah kah kah

KAUM CINA BUKAN PENDATANG TETAPI RAKYAT MALAYSIA YANG SETIA : NAJIB
- melayau

Najib Razak hari ini berkata rakyat Malaysia keturunan Cina bukan pendatang sebaliknya merupakan warga setia negara ini.

Kata-kata hinaan dan sentimen negatif seperti itu perlu dikikis, kata Perdana Menteri ketika merasmikan perhimpunan agung tahunan MCA ke-57 di Wisma MCA di sini.

“Saya setuju dengan anda bahawa kaum Cina Malaysia tidak boleh digambarkan sebagai kaum pendatang.

“Itu mungkin bagi beberapa generasi sebelum ini tetapi hari ini, anda adalah warga Malaysia yang setia,” katanya yang mendapat tepukan gemuruh daripada perwakilan.
Beliau berkata dengan melihat ke depan, semua rakyat Malaysia tanpa mengira latar belakang dan kepercayaan perlu bekerjasama bagi menyumbang ke arah membangunkan Malaysia sebagai sebuah negara progresif.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… LAAAAA…. BARU SEKARANG KITA SEMUA SEDAR…. kah kah kah….

kah kah kah… NASIB BAIK MAT MONGOL BERI TAHU…kah kah kah..

kah kah kah… INGAT KAN CHINA INI DATANG DATANG DARI MONGOLIA… kah kah kah…

kah kah kah…. TAK SEDAR RUPA RUPA NYA MEREKA WARGA NEGARA…. kah kah kah….

MACAM MACAM PUNYA BODOH

JUAL CENDOL MOLEK MOLEKnota:
duduk senyap senyap
jual cendol kat alor star
jangan heboh heboh
nanti nampak bodoh kah kah kah

AKHBAR MELAYU MASIH BERPENGARUH – berita hairan

SHAH ALAM: Ahli Panel Forum Survival Akhbar Melayu berpendapat media baru seperti blog belum dapat menandingi akhbar arus perdana, termasuk akhbar berbahasa Melayu yang dilihat tetap berpengaruh untuk mengetengahkan pendapat.

Bekas Menteri Penerangan, Zainudin Maidin, berkata kajian menunjukkan pengunjung kebanyakan laman blog semakin mencatatkan penurunan, berbeza dengan akhbar berbahasa Melayu arus perdana yang terus kekal sejak berpuluh tahun.

“Saya yakin masa depan akhbar Melayu sangat cerah walaupun jualannya agak merosot. Namun, pengunjung blog semakin merosot kerana rakyat sekarang semakin bijak selain mempunyai pelbagai pilihan mendapat dan menilai maklumat.

KAH KAH KAH

woit… BODOH NI ADA MACAM MACAM JENIS… kah kah kah..

kah kah kah… YANG INI JENIS BODOH BARU…. kah kah kah..

kah kah kah…. MEMANG BODOH BILA KATA LAMAN WEB DAN BLOG MEROSOT…. kah kah kah…

woit… INI BETUL BETUL TERKENTUT DI MULUT…. kah kah kah…

woit… DALAM DUNIA INI LAMAN WEB DAN BLOG SEDANG MEMBUNUH AKHBAR CETAK…. kah kah kah..

kah kah kah…INI FAKTA... SI ZAM BANGANG INI TAK TAHU KE?... kah kah kah…

kah kah kah…. SURUH BELAJAR LARI…. SEKARANG MI NO SPIK INGLIS…. kah kah kah…

kah kah kah… JUALAN AKHBAR SEMAIN MEROSOT…kah kah kah…

kah kah kah…. TAPI ZAM KATA … MASA DEPAN CERAH…. kah kah kah…

kah kah kah… APA PUNYA TUUUR INI… kah kah kah…

kah kah kah… AKHBAR TAK LAKU… TAPI MASA DEPAN CERAH… kah kah kah..

kah kah kah… INI MACAM KATA … SAYA INI JANDA TAPI MASIH ANAK DARA…. kah kah kah