.

Selasa, 14 Mac 2017

HUBAYA HUBAYA DENGAR DENGAR






HUBAYA HUBAYA

DENGAR DENGAR

APA KATA

UZTAZ WAN JI


PETANG INI LAPORAN DARI DAPUR JALANAN



ZAKAT EMAS
Haha TT, gua ada RM4000 lagi duit zakat emas blom bayar.. kalo gini kesahnya, gua akan kasik separuh utk SPKL. Alangkah luasnya rahmat Islam jika ramai berpandangan gini. @EnKambingPawah. on ZAKAT UNTUK DAPUR JALANAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/11/17

BAIK ZAKAT KE DJKL
Lebih baik drp wang zakat dirembat penyamun islam yg dah sedia kaya raya on ZAKAT UNTUK DAPUR JALANAN
Anonymous
on 3/11/17

RAJA SALMON
Raja Salmon Itu Raja Salmon 1 sen pon dia TAK bagi untuk sebijik Van burok. Macam mana Mat Mongol dapat beliyon - beliyon ? on LAPORAN DAPUR JALANAN HARI INI
Anonymous
on 3/11/17


TERIMA KASEH
hari ini gua terima berita
seorang hamba allah telah derma
350 ringgit
tiga  abang
derma 100 tiap sorang
juga dari kakak
300 ringgit


terima kaseh kakak
terima kaseh abang


BERITA BAIK
semakin ramai
kakak dan abang 
abah dan emak
menderma
agar dapur jalanan
dapat membeli 
sebuah van tangan ke dua


PEMBACA

BUDIMAN

DAPUR JALANAN

MASIH 

MEMERLUKAN

BANTUAN

UNTUK MEMBELI

SEBUAH VAN

TANGAN KEDUA

SILA ULUR 

BANTUAN KE

AKAUN CIMB SPKL 

800 172 7849


KUTIPAN 


HARI INI


 ADA

TAMBAH


950RM

KINI JADI

RM8,910


TERIMA 


KASEH




-------------------

PUTAR PUTAR







PUTAR PUTAR

BERITA DARI

LEBAI 

MAT PUTAR


Pas buka '25 jam sehari' untuk siasat isu RM90 juta

Pas memaklumkan saman kepada portal Sarawak Report berhubung dakwaan kepimpinan kanan parti Islam itu menerima RM90 juta daripada Najib sedang berjalan.
Manakala saman kepada  Husam Musa sedang diteliti oleh pasukan peguam Pas, kata Naib Presiden Pas Idris Ahmad.
"Mereka yang bermusuh dengan Pas perli, kenapa lambat sangat, saya jawab proses saman memang lambat, yang cepatnya bawa lari kerusi," katanya seperti disiarkan Harakahdaily hari ini.
Bagaimanapun Sarawak Report pada Februari lalu menafikan bahawa Pas telah memulakan tindakan undang-undang terhadap laman web itu.

DAH BERBULAN

MENUNGGU

LOTIH BADAN

KURUS KORING

KAH KAH KAH

PAK LEBAI NI

PUTAR LAGI

KAH KAH KAH




--------------

TANAH MELAYU SEMAKIN PUPUS



LAKNAT BANI MELAYU
Nampaknya Allah dah melaknatkan bani melayu. Buatlah apa pun, bani melayu tetap akan memilih pemimpin korup, tak mampu perintah serta lembab ekonomi. Kepimpinan gagal yg ada skrg pun bani melayu terus nak kekalkan, maka hancurlah melayu tak lama lg on PALING BANGANG
Anonymous
at 5:51 PM

TOK ARAB
tektik yang arab buat di pengerang ..akhirnya ditiru oleh china pulak....kita tunggu n lihat apa citer..... on BERITA BAIK UNTUK BANGSA JOHOR
usop ali
at 5:08 PM
TINGGAL 12% SAJE
Tanah Rizab Melayu tinggal 12% je .. masak-ala, ini semua bala tuhan .. ini semua angkara Yahudi Jahanam .. angkara China Merah Makan Babi. Tak pa nanti bila Imam Hadi jadi PM .. kita buat Rezab Tanah Islang pulak .. amacam? on PALING BANGANG
panglimo potaseh
at 5:01 PM
KERA DAPAT SUSU
Bangsa Johor berfikir aras tinggi kerana Tanah terbaik dikasi kat orang Tiongkok dgn pegangan bebas...anak bangsa Johor sendiri duk kat rumah lebih baik sikit dari reban ayam dgn pajakan 60 tahun....Ini seperti kata pepatah melayu.."Kera dihutan disusukan,anak dirumah mati kebuluran"....Hebat kamu bangsa Johor! on BERITA BAIK UNTUK BANGSA JOHOR
Anonymous
at 5:00 PM
GELEMBONG EKONOMI MARI
Yahoo .. gelembung ekonomi sudah mari .. ia macam anak dara dientot-entot, las las perut pun mengelembung. Bangsa Johor siap siaga lah .. Lu bukan Dubai yang kaya dengan pancotan minyak .. Lu apa ada. Ini bukan masalah Kajian Kemungkinan .. ini masalah memancot tak pakai sarkot .. las las bunting, mengelembung .. tambah lagi sekor Bangsa Johor kah kah kah. on BERITA BAIK UNTUK BANGSA JOHOR
panglimo potaseh
at 4:50 PM

TAMAK TAMAK
Malaysia ni dipimpin oleh penguasa2 yg tamak harta,bodoh kira-kira,tak pernah memikirkan nasib anak bangsa asalkan tembolok sendiri penuh sudahlah...Tanah rezab melayu semakin menipis ,jual tanah kepada bangsa asing apa diorang peduli...!Kita tiada pemimpin berjiwa melayu yg tulen yg memikir masa depan nasib bangsa! on PALING BANGANG
Anonymous
at 3:53 PM



-----------------

SILA RENUNGKAN






BERHENTI 

SAKEJAP

SILA 

RENUNGKAN





--------------

BERITA BAIK UNTUK BANGSA JOHOR






BERITA BAIK

AMAT BAIK

UNTUK WARGA

BANGSA JOHOR

Dasar baru China: Johor didakwa bakal hadapi lambakan projek terbengkalai

Berikutan tindakan drastik Kerajaan China mengawal pengaliran keluar modal, ramai pakar ekonomi meramalkan berlakunya lambakan projek hartanah terbengkalai khususnya di negeri Johor.
Timbalan Presiden Amanah, Salahudin Ayub dalam satu kenyataannya berkata, adalah difahamkan projek super mega Forest City yang hampir keseluruhannya mensasarkan pasaran dari negara China akan paling awal terkesan.
Ia adalah akibat daripada dasar Bank Pusat China yang menekan rakyatnya yang membeli hartanah di luar China supaya menghabiskan pinjamannya atau membayarnya di dalam negara China sahaja.
Sebagai bukti jelas, katanya, syarikat pemaju China iaitu Country Garden yang membangunkan projek Forest City telah pun menutup semua pusat jualannya di China.
Ini bermakna, tidak akan ada jualan baru dan padahnya adalah cukup besar untuk mengisi saiz projek Forest City yang luasnya 1,385 hektar, katanya.
"Adakah Kerajaan Negeri Johor di bawah Team Johor pimpinan Datuk Seri Khalid Nordin tidak meneliti Kajian Kemungkinan (feasibility study) terhadap projek Forest City?
"Adakah pentadbiran Team Johor juga tidak sedar akan kemungkinan berlakunya gelembung ekonomi (bubble economic), gelembung spekulasi dan gelembung kewangan yang telah berlaku di Dubai dan Indonesia?" soal Salahudin dalam kenyataan itu.
Menurut beliau, ahli-ahli ekonomi dan pemain sektor hartanah bersekala besar bimbang pasaran tempatan dan Timur Tengah tidak akan mampu mengisi lompang yang ditinggalkan di Forest City.
"Besar kemungkinan projek Forest City akan menjadi "great white elephant" yang akhirnya kelak terpaksa di bailout oleh kerajaan Team Johor.
"Sekali lagi airmata dan keringat rakyat terus menjadi taruhan," katanya bimbang.

BILA PROJEK

BUNGKUS

TANAH WARGA

BANGSA JOHOR

TERUS SELAMAT


------------------

PALING BANGANG










TANAH RIZAB MELAYU

Ada satu bangsa paling bodoh dan bangga giler menjadi bangang iaitu melayu. Kene pijak ke, kene tipu ke.. masih berbangga dan senyap tak berbuat apa2. 
Rizab tinggal 12% pun, masih lagi lalok bangga dgn ketuanan melayu. Stim jual tanah mcm Palestine jugak. Yg menggulupur kemudian hari, anak cucu sendiri jugak. Undilah BN lagi untuk maintain bodoh abadi. on CUKONG SUDAH MARAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/14/17


------------

HILANG ENTAH KE MANA?




 PASIR BATU TIGA
Nak melintas Pluto jika guna roket nasa makan 8 tahun 7 bulan. Kalau baru satu bulan mungkin Pastor tu berada di wilayah Pasir Tiga Butir. on CUKUP SATU BULAN HILANG
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 3/13/17






-----------

HUTANG PASTI AKAN MELEDAK





HUTANG 

HUTANG

MAO HUTANG

PASTI AKAN

MELEDAK


$21,714 For Every Man, Woman And Child In The World – This Global Debt Bomb Is Ready To Explode


According to the International Monetary Fund, global debt has grown to a staggering grand total of 152 trillion dollars.  Other estimates put that figure closer to 200 trillion dollars, but for the purposes of this article let’s use the more conservative number.  

If you take 152 trillion dollars and divide it by the seven billion people living on the planet, you get $21,714, which would be the share of that debt for every man, woman and child in the world if it was divided up equally.






--------------------

SIAPA SAILANG SIAPA?






SIAPA SAILANG

SIAPA?

ku li nak buat
last kopek  
nak rampas kelantan
TETIBA
najib buat deal dengan pas
beri kelantan pada pas
siapa sailang siapa

ku li
yang mulanya nak berhenti
tapi dijanji timbalan ke2
akhirnya
ku li akan terus menjadi
calon tetap
presiden
parti ketuanan melayu




----------------

BERITA BAIK TELAH SAMPAI








BERITA BAIK

CHINA MERAH

JAGA NEGARA

MEREKA 

HALANG YUAN

ALIR KE LUAR

TAK BENAR

ORANG LUAR

MILIK TANAH



Property developer closes showrooms for $100bn venture near Singapore

Central bank chief says many recent foreign investments had ‘no real gain for China’

China's capital controls are working, and that's bursting the global real-estate bubble


Projek hartanah dijangka terbengkalai jika China hentikan modal

 | March 13, 2017
Pembeli luar negara atau tempatan dilihat tidak akan mengisi kekosongan yang ditinggalkan pembeli warga China.
PETALING JAYA: Pakar ekonomi menjangkakan berlaku lambakan projek hartanah terbengkalai di Johor, Kuala Lumpur dan Pulau Pinang susulan tindakan keras China terhadap pengeluaran modal.
Penganalisis Dr Hoo Ke Ping berkata langkah agresif China terhadap modal akan menjejaskan pemaju hartanah – tempatan dan antarabangsa – yang menyediakan rumah untuk pembeli dari China.
“Warga China yang membeli rumah tetapi belum habis membayarnya mungkin tidak dapat berbuat menyelesaikan bayaran,” katanya, dan menambah bank pusat China mungkin memaksa sesiapa yang membeli rumah di luar China perlu menghabiskan pinjaman.


CHINA MERAH

ADA UNDANG2

HALANG 

ORANG LUAR

MILIK TANAH

DALAM CHINA

HANYA NAJIB

JUAL TANAH 

MELAYU PADA

CHINA MERAH


--------------------

CUKONG SUDAH MARAH






WAHAI

BANI MELAYU

SEDARLAH

CUKONG ITU

CINTANYA

PADA NEGARA

CHINA MERAH

APA LAGI 

CHINA MAU



Jangan politikkan isu Forest City

APABILA projek pembangunan Forest City yang dijalankan usaha sama antara Malaysia dan China siap kelak, ia pasti akan muncul sebagai sebuah bandar ekonomi hijau yang mampu menarik ramai pelabur asing datang menanam modal di sini.


Presiden Gabungan Pertubuhan Cina Malaysia (Hua Zong), i Pheng Yin Huah berkata, beliau berharap tidak ada sesiapa cuba mempolitikkan isu Forest City atau mencetuskan sebarang salah faham.



"Sebaliknya, semua orang perlu memandang secara positif projek mega atas kerjasama antara Malaysia dengan China ini," katanya kepada Sin Chew Jit Poh.



Menurut beliau, projek Forest City adalah projek pembinaan sebuah bandar pintar dengan dibina atas pulau buatan tanah tambak dari laut, oleh itu tidak wujud istilah 'menyerahkan' tanah kepada sesiapa, sebaliknya Malaysia memiliki 'tanah baharu' melalui projek tersebut.



MCA PARTI

CUKONG KINI

KERJA SAMA

DENGAN 

CHINA MERAH

UNTUK ROMPAK

TANAH MELAYU



-------------------

NAJIB JULA TANAH MELAYU PADA CHINA MERAH






DALAM DUNIA

TIDAK ADA

NEGARA BERI

HAK KEKAL

UNTUK ORANG

ASING

Syarat hak milik kekal tanah Forest City bertentangan undang-undang, kata Tun M

14 Mac 2017
Bekas perdana menteri  Dr Mahathir Mohamad berkata,  Najib sewajarnya membatalkan syarat hak milik kekal (freehold)  ke atas tanah di Forest City kerana ia bertentangan dengan dasar negara yang menetapkan semua hak milik tanah baru mestilah "leasehold" – 30, 66, 90 atau 99 tahun.

SAH NAJIB

JUAL TANAH

MELAYU PADA 

CHINA MERAH









---------------

BELI PANTANG BIDADARI






YANG KAYA BOLEH BELI PANTAT BIDADARI
bukan salah berilmu dan bukan salah tak berilmu..biasanya yg tak berilmu itu adalah org2 miskin.kalo miskin macam ne nak ngaji kat middle east melainkan tangan2 dari saudi wahabi menhulur wang fulus..
org2 kaya bukan saja bole membeli ilmu, malah boleh membeli syurga dan jenis2 pantat bidadari yg dia nafsui..si miskin hanya mampu senyum kambing, senyum macam kerang busuk utk meraih simpati syurga allah..namun, yg kaya, yg berilmu la yg memperbodohkan lagi org2 miskin..

ini la teknik parti melayu umno barisan national.52% rakyat tahu bahawa menteri2 monkey najib adalah bodoh..bodoh demi dedak dgn bodoh kerna tak belaja itu lain..lihat bro tt, pencerahan dlm bahasa melayu, lihat djkl yg berani buat kelas utk org2 miskin.
lihat ust2 yg menyebarkan api rasis dikelas2 hukum.di tv hijarah pernah ust arianto kata semua kilang adalah milik cina,takda org islam..di media2 percuma ini melakukan pembodohan demi pebodohan..akhir kalam, kelas perjuangan mereka ada duit dan burit..dgn duit bole beli on ASAL BEWOK PULANG KE LUBANG BEWOK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 3/13/17





---------------