Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Selasa, 30 Julai 2013

TUGAS POLIS BUKAN JADI BARUA SYARIKAT INSURAN





KOMENTAR TUKAR TIUB
kalau polis kurangkan  buat road blok
kalau polis  kurangkan kerja jadi barua syarikat insuran
pasti  keadaan akan baik

Kerajaan Sedia Bantu Polis Perangi Jenayah Berat - PM

PUTRAJAYA:  Najib  Razak pada Selasa berkata kerajaan sedia membantu Polis Diraja Malaysia (PDRM) dengan apa sahaja yang perlu, mengikut asas dan kemampuan, untuk menambah keberkesanan dalam usaha memerangi jenayah, khususnya jenayah berat, di negara ini.


KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... NAMPAK SANGAT NAJIB INI SUDAH BIOL.... kah kah kah...

kah kah kah... POLIS ITU  ADALAH KAKI TANGAN KERAJAAN.... kah kah kah...

kah kah kah... POLIS IALAH JENTERA KERAJAAN.... kah kah kah...
'
kah kah kah...POLIS BUKAN ORANG KAMPONG KUALA BESUT YANG PERLU BANTUAN... kah kah kah..

kah kah kah ...POLIS BUKAN PENEROKA FELDA SUNGAI LUI YANG PERLUI BANTUAN.... kah kah kah

woit... ADALAH TUGAS  KERAJAAN MENJAGA KESELAMATAN... kah kah kah

kah kah kah... ADALAH TUGAS POLIS MEMASTIKAN KEAMANAN...kah kah kah

kah kah kah...BUKAN TUGAS POLIS JADI BARUA SYARIKAT INSURAN.... kah kah kah



------------



HANYA SATU JAWAPAN TAMAROD





HANYA 
SATU JAWAPAN
TAMAROD

KOMENTAR TUKAR TIUB
kita tunggu masa sahaja
harga akan dinaikkan

sengaja dipilih bulan puasa
kerana agak susah untuk berdemo 

tempat
tarikh 
dan bila diumumkan 
semuanya dirancang

lihat rundingan TPPA dengan imperialis amerika
di adakan dalam bulan puasa
dan diadakan di kota kinabalu
untuk memastikan tak ada demo

hanya satu jawapan : TAMAROD





'Ada usaha terancang naikkan harga diesel?'
Pemuda PAS kesal dengan Kementerian Perdagangan Dalam Negeri (KPDNKK), Koperasi dan Kepenggunaan yang didakwa gagal menyelesaikan masalah bekalan diesel yang sudah berlarutan beberapa hari.

Malah, menurut Dewan itu, sehingga hari ini tiada sebarang kenyataan rasmi dibuat atau diambil bagi menyelesaikan masalah itu.

"Di mana slogan 'rakyat didahulukan' apabila kerajaan masih diam membisu membiarkan kekalutan ini berlaku di banyak tempat?" kata naib ketuanya Dr Raja Ahmad Raja Yaacob (kanan).



-----------

TEMPAT JATUH LAGI DI KENANG




PETANG YANG BERJEREBU

lagi berapa hari nak raya?
mercun belum pesan - terlalai

tahun ini nampaknya
tak meriah
chow kit
batu road
kampong baru
tak meriah
mungkin kerana letih pru
mungkin kerana marah kena tipu
mungkin kerana  duit kurang

banyak warong kosong 
di down town kampong baru
sebelah batu road
down town ini jelas gagal

dua tahun dahulu berasak asak
antara kain baju dan kueh raya
tahun ini lapang 
tahun ini agak lengang

hujung minngu ini
kita tengok
harapkan tuan punya warong akan menuai

PETANG INI
nak pergi bangsar utama
nak tengok bazar ramadan
bangsar utama

tempat jatuh lagi dikenang
inikan pula hilang teruna
kah kah kah

selamat berbuka puasa





------------

KENAPA MUHYIDDIN YASSIN TERSENYUM





SOALAN HAKIKI



kenapa  malikul sembab
telah pandai tersenyum
apa yang  menjadikan
malikul sembab senyum
kah kah kah

KOMENTAR TUKAR TIUB
semua ini adalah perancangan licik
untuk beri tekanan pada najiob razak
agar berundur dengan baik

satu demi satu kesah scorpene akan dibuka
satu demi satu kesah altantuya akan dibuka

semua ini adalah tekanan untuk najib

Scorpene: Cynthia dakwa Jasbir bohong



KUALA LUMPUR: Jasbir Singh Charld tidak bercakap benar apabila membela beberapa pihak dalam kes pembelian Scorpean, dakwa bekas Pengarah Eksekutif (Suara Rakyat Malaysia Suaram) Cynthia Gebriel. 

Jasbir kata Cynthia telah dipecat dari syarikatnya dan selepas itu Abdul Razak Baginda mengambil alih syarikat itu.

Sementara itu, Suaram bakal merungkai segala persoalan berkaitan kes pembelian kapal selam Scorpene yang kini dibicarakan di mahkamah Perancis, petang ini.


Suaram: Jasbir sorok fakta rundingan Scorpene

Jasbir Singh Chahl pernah menjadi perunding dalam perolehan dua kapal selam Scorpene namun menurut badan bukan kerajaan (NGO) Suara Rakyat Malaysia (Suaram), beliau dipecat. Jasbir yang kemudiannya tidak berpuas hati memfailkan saman RM50 juta kepada Abdul Razak Baginda yang kemudiannya membuat penyelesaian di luar...
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... AKHIRNYA SEMUA TERBARAI.... kah kah kah...

kah kah kah...AKHIRNYA  ISU SIAPA BUNUH ALTANYUYA MUNCUL LAGI.... kah kah kah..

kah kah kah...AKHIRNYA SIAPA UPAH SIRUL DAN AZILAH BUNUH ALTANTUYA AKAN MUNCUL KEMBALI..... kah kah kah..

woit...MANA MAT MONGOL NAK LARI....kah kah kah..

kah kah kah... SUDAH TERPERANGKAP KANAN DAN KIRI....kah kah kah..

kah kah kah.... ADA ORANG TERSUNYUM PUAS.... kah kah kah.....

MALAM ESOK
UNIVERSITI BANGSAR UTAMA

--------

KONGSI GELAP KERJASAMA DENGAN KONGSI TERANG



SIAPA DIA
TAN SERI TA TA 
GOOOD BAI GOOD BAI
KAH KAH KAH

  • 'Saya tak sangka mereka nak bunuh Sanjeevan'
  • Ketika Sanjeevan bertarung nyawa di Hospital Serdang selepas cubaan membunuh, pihak yang rapat dengannya pula dihurung kebimbangan berhubung soal keselamatan mereka.


Pengasas AmBank mati ditembak

1 Komen
Kuala Lumpur Pengasas Arab-Malaysian Bank (sekarang AmBank Group), Hussain Ahmad Najadi, seorang warga Iran mati, manakala isterinya cedera ditembak di kawasan parkir kereta di Lorong Ceylon, berhampiran Tokong Kuan Yin, di sini semalam. »

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... NAK CAKAP APA?.... kah kah kah...

kah kah kah...NAK TULIS APA?.... kah kah kah....

kah kah kah...I REST MY CASE MY LORD..... kah kah kah


-----------

SURAT DARI SEORANG AYAH






KENYATAAN BERHUBUNG KEADAAN ANAK SAYA SRI SANJEEVAN A/L RAMAKRISHNAN

Dalam tempoh beberapa jam yang lalu saya mendapati adanya kenyataan-kenyataan berhubung keadaan anak saya Sri Sanjeevan yang dikeluarkan oleh beberapa pihak dan individu tertentu kepada pihak media. Walaubagaimanapun, ada di antara kenyataan-kenyataan yang dikeluarkan tersebut didapati tidak tepat dan mengelirukan.

Saya dan keluarga masih dalam keadaan sedih dan terperanjat dengan apa yang berlaku kepada Sanjeevan dan kenyataan-kenyataan tidak tepat yang dikeluarkan ini membuatkan kami sekeluarga bertambah bimbang dan kurang tenang.

Saya dengan ini meminta supaya pihak media yang ingin mendapatkan maklumat terkini tentang keadaan anak saya Sanjeevan untuk terus menghubungi saya atau kakak beliau, Cik Maygala Ramakrishnan dan tidak menerusi mana-mana pihak lain.

Saya juga meminta supaya pihak-pihak dan individu-individu yang tidak berkenaan untuk berhenti dari mengeluarkan apa jua kenyataan-kenyataan kepada media tentang keadaan Sanjeevan tanpa merujuk kepada saya terlebih dahulu.

Pada masa ini, anak saya sedang menerima rawatan di Hospital Serdang selepas dipindahkan dari Hospital Tuanku Jaafar, Seremban petang tadi. Keadaan beliau, seperti yang dimaklumkan oleh pihak Hospital Serdang kepada kami sebentar tadi adalah walaupun kritikal, tetapi lebih stabil.

Saya juga ingin mengambil peluang untuk merakamkan ucapan penghargaan dan terima kasih yang tidak terhingga kepada pasukan doktor-doktor, pakar-pakar dan kakitangan perubatan di Hospital Jempol, Hospital Tuanku Ampuan Najihah, Kuala Pilah, Hospital Tuanku Jaafar, Seremban dan Hospital Serdang yang telah dan sedang bertungkus lumus berusaha untuk menyelamatkan anak saya Sanjeevan. Saya juga mengucapkan terima kasih kepada pasukan Polis DiRaja Malaysia yang mengambil langkah berjaga-jaga dan memberi kawalan keselamatan penuh terhadap Sanjeevan sementara dia dirawat di hospital sekarang ini.

Saya dan keluarga turut menghargai ucapan simpati dan kata-kata sokongan dari keseluruhan rakyat Malaysia serta doa mereka untuk Sanjeevan.

Sekian, terima kasih.

EN RAMAKRISHNAN PERIANAN
(BAPA KEPADA SRI SANJEEVAN A/L RAMAKRISHNAN)

29 JULAI 2013



-----------

TAMAROD ADALAH JAWAPAN








KOMENTAR TUKAR TIUB
ini cara kaum kapitalis
untuk menekan pengguna
ini cara kaum kapitalis
untuk mendapat keuntungan maksima

kurangkan barang
susahkan pengguna
hilangkan barang dari kedai
kemudian naikkan harga

cara ini telah dilakukan berkali kali
tapi pengguna masih bebal
masih diikat idung

bila agaknya
pencerahan dan kesedaran 
akan sampai

jawapannya
ialah tamarod


Adakah diesel habis dirancang untuk naik harga?
Harakahdaily29 Jul 2013
KUALA LUMPUR:Apakah krisis ini dicipta dengan usaha terancang bagi memberi laluan agar harga diesel dinaikkan terutama di musim perayaan seperti ini? Mungkinkah harga diesel akan dinaikkan dalam masa terdekat?


Diesel habis: Nanti menteri kata jangan guna diesel?
Harakahdaily29 Jul 2013
KUALA LUMPUR:Perkara kehabisan diesel telah banyak terjadi kebelakangan ini dan hari ini merupakan keadaan paling parah kerana hampir semua stesen di laluan utama negara kehabisan diesel.





PROGRAM  MALAM ESOK
UNIVERSITI BANGSAR UTAMA

------------

DIN AYAM - PENCERTAHAN DARI PEMBACA








FARED AYAM COOL
Fared Ayam jugak yang paling cool kah kah kah on LAWAK TERBAIK PETANG SENIN
Anonymous
on 7/30/13

 INI DIN  AYAM? KAH KAH 

 DIN AYAM MAKAN DISUAP
din ayam anak menantu hadi awang hijack kota damansara-proksikan sigemuk dan londehkan dr nasir.salah apa dr nasir? wa tarak puas hati ini din ayam seksyen 4 kota.dah la x keje,makan pencen sebelum usia-nya.makan disuap adalah lagi hina dari makan suap. on LAWAK TERBAIK PETANG SENIN
Anonymous
on 7/29/13

 OMAR DIN MAMAK PADUKANG
Ha ha ha, Omar Din tu memang confirmed keturunan mamak padukang. Dah la pulak ada hati kasi bubuh anak lelaki dengan nama Megat (konon boleh cover line la dan nak tanya sedikit sama Omar Din, alasan apa dia pakai nama anak dia Megat.

 Diatu mamak padukang dan isterinya pulak orang biasaje.Aduh,pakai rembatnya je nama tu. Itu nama anak, sudah register sama itu persatuan?)ha ha ha Omar Din pernah dipenjarakan dekat Pulau Jerjak - kes jenayah.

Tapi aku hairan mcmmana penjenayah tahun 80an, boleh dapat gelaran Tan Sri? Oh, Malaysia ku tercinta. on PENGUMUMAN UNTUK SEMUA
Anonymous

on 7/21/13


INI FARED ITIK
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit....  FARED AYAM   DAN DIN  AYAM.. kah kah kah..

kah kah kah...  SIAPA PULAK FARED AYAM?.... kah kah kah..

kah kah kah...APA DIA MAMAK PADUKANG?.... kah kah kah



-------

KEMPEN TENDANG NAJIB SEKARANG MAKIN BERTAMBAH




KOMENTAR TUKAR TIUB
berita najib altantuya  muncul lagi
kali ini dari pejabat zahid hamidi

lalu timbul persoalan
zahid hamidi ini tim siapa?
tim najib atau tim muhyiddin?

membuka kesah scorpene
dalam bentuk apa sahaja 
bermakna membuka pekong najib

kenapa berita scorpene timbul?
kenapa berhari hari kesah ini dilapor?

apakah ini untuk beri tekanan pada najib
beri tekanan agar najib berundur
kalau berundur tak perlu pertandingan


Pendedahan arkitek bukti mainan politik Suaram dalam pembelian Scorpene - Zahid

PUTRAJAYA: Pendedahan arkitek yang terlibat secara terus dalam pembelian kapal selam Scorpene jelas memperlihatkan apa yang didakwa pihak Suaram selama ini adalah satu mainan politik. 

Menteri Dalam Negeri, Ahmad Zahid Hamidi, berkata kementeriannya tidak dapat mengambil tindakan terhadap Suaram yang menimbulkan isu itu kerana ia didaftarkan sebagai sebuah syarikat. 


"Kita merasakan jika ada pihak yang buat laporan polis terhadap tuduhan dan fitnah oleh Suaram, pihak polis akan ambil tindakan kerana ia telah mencalar imej negara dan pemimpin negara," katanya kepada pemberita di sini hari ini. 



KAH KAH KAH

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit ... KESAH LAMA BERDARAH KEMBALI..... kah kah kah...

kah kah kah...ORANG RAMAI  ADA YANG DAH LUPA NAMA ALTANTUYA...kah kah kah..

kah kah kah ..... TEMUBUAL JASBIR SINGH  MEMBUKA PEKONG DI DADA ..... kah kah kah..

kash kah kah... NAMA ALTANTUYA MUNCUL KEMBALI.... kah kah kah

--------