Selasa, 12 Jun 2012

CURI CURI MALAYSIA - MELAYU KENA TIPU

KOMENTAR TUKAR TIUB


bila agaknya melayu hendak sedar

najib terlibnat dalam kes bunuh
najib terlibat minta duit komisen
najib terlibat kes rasuah

sekarang menantu pun sama

bila agaknya melayu nak sedar?
bila agaknya melayu nak buangkan najib?
bila agaknya melayu nak lantik pm baru?


BAPA BURET ANAK KELENTIT


DARI FACEBOOK SHAM GEE

Dah kena lah tu.. penyamun kawan dengan perompak.. Apa nak jadi dalam negara kita.. dulu dikatakan menantunya mafia Rusia.. sekarang menipu pula.. Dalam Malaysia ni hal2 kongsi gelap pun tak pernah selesai datang pulak mafia Rusia.. Yang kesian orang2 Malaysia asyik dok kena bayar hutang duit2 yang kena rompak dengan Penyamun dan Perompak ni..

layari untuk sama sama melawan:


BERITA FITNAH DISEBAR - APA TUJUAN? SIAPA DI BELAKANG FITMAH INI*?

NOTA:


berita fitnah tersebar hari ini
merata dunia sedang membincangkan
menantu najib yang menipu ijazah
untuk masuk columbia universiti

berita ini adalah fitnah:

1 - dibayar oleh george soros?
2 - di bayar oleh muhyiddin?
3 - di bayar oleh cia?


semua bertujuan untuk jatuhkan najib
macam ada rancangan tersusun
mula di paris
kemudian di amerika
najib diserang

mungkin inilah tanda
rejim change
inilah tanda kita
akan dapat pm baru


NOTA:
anak najib telah lulus
da mendapt ijazah cemerlang
dari kulom bia universiti
kah kah kahANAK BINI MANANTU LANUN
MENANTU NAJIB TIPU IJAZAH By DAILY MAIL REPORTER


The former nephew of the president of Kazakhstan had 'great success' after he falsely claimed a placed at Columbia University and allegedly scammed his stepfather, the president's brother, out of a 'very nice' $20 million New York City apartment, according to a lawsuit.

Daniyar Nazarbayev's American adventure is a tale that puts to shame even the mighty Borat, the fictional Kazakh TV producer who lampooned the former Soviet republic on screen in 2006.

Mr Nazarbaye, 24, who fled from the US, is now reportedly engaged to marry the daughter of the prime minister of Malaysia, whom he met at the Ivy League university.


Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2157941/Nephew-Kazakh-president-lied-academic-record-Columbia-University.html#ixzz1xZKRiOwQ


HANYA PEROMPAK KENAL LANUN

layari malam ini:


SATU LAGI AKAN TENGGELAM
TENGGELAM TAHUN 1969


MP BN BAKAL TERIMA RM1.5 JUTA - KEMUNGKINAN PRI LEPAS BAJET
- minsider

KUALA LUMPUR, 12 Jun — Para ahli Parlimen (MP) daripada Barisan Nasional (BN) dijangka akan menerima sejumlah RM1.5 juta bagi mempertahankan kerusi mereka, ekoran pentadbiran Najib berkemungkinan hanya mengadakan pilihan raya ke-13 selepas pengumuman Bajet 2013 pada 28 September depan.

The Malaysian Insider difahamkan peruntukan itu diumumkan sewaktu mesyuarat BN semalam, namun Najib Razak masih lagi berteka-teki dengan tarikh pilihan raya.

Sumber mengesahkan ia akan mengambil masa tiga bulan untuk projek-projek tersebut untuk dikenalpasti dan dijalankan, dan pengumuman lain ketika bajet 2013, termasuk pemberian wang tunai Bantuan Rakyat 1 Malaysia (BR1M) yang memerlukan tempoh lama untuk dilaksanakan.

Ahli-ahli Parlimen BN enggan mendedahkan jumlah sebenar tetapi mereka berkata sebahagian dana tersebut “boleh diperolehi berdasarkan permintaan.”

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit.... INI DUIT BELI KESETIAAAN...kah kah ah...

kah kah kah.... DULU MAT ZZZZ BUAT SAMA..... kah kah kah..

kah kah kah...GUNA DUIT RAKYAT UNTUK BELI SOKONGAN... kah kah kah

kah kah kah..... INI KERANA TAK NAK BAGI PELUANG PADA MALIKUL.... kah kah kah..

kah kah kah... MAT MONGOL AKAN JUMPA SORANG SORANG YB.... kah kah kah..

kah kah kah....PASTIKN PARA YB AKAN SETIA.... kah kah kah..

woit... ATAU INI DUIT LAST KOOOPEK.... kah kah kah..

kah kah kah...ALANG ALANG ... ROMPAK DANA NEGARA.... kah kah kah

kah kah kah...KAPAL NAK TENGGELAM.... ROMPAK JANGAN TAK ROMPAK.... kah ah kah..

layari sekarang:


MALAM INI JAM 9 DARI RADIO BANGSAR UTAMARADIO BANGSAR UTAMA JAM 9.00 MALAM INI

malam ini temu bual dengan
wakil rakyat kuantan fauziah saleh

tentang gebeng
tentang lyanas
tentang radio aktif

sila layari dan dengar
perjuangan melawan santau radio aktif


YB FAUZIAH SALEH WAKIL KUANTAN


PERJUANGAN MENENTANG SANTAU RADIO AKTIF

KALAU ORANG BANGANG JADI MENTERI - INILAH HASILNYAMI SPIK NO INGLIS


malaon ini memang bodoh
bukan saje bodoh tapi bangang juga

mat mongol ambil dia kerana
dia uguit nak lari masuk pakatan

malah maloan ini sudah hantar surat
menyatakan hasrat untuk loncat

mat mongol tak ada pilihan
maka malaon ini di ambil jadi menteri

dari berita tersebar malaon ini pun
mi spik inglis ok ok
SILA MENGHULUR DERMA
ANAFIAH : PERBICARAAN SCORPENE BUKAN SERIUS
- mkini

Perbicaraan dakwaan rasuah dalam pembelian kapal selam Scorpene yang sedang berlangsung di Perancis bukan satu perkara yang diberikan perhatian oleh Malaysia buat masa ini, kata Menteri Luar Negeri, Datuk Seri Anifah Aman.

"Ini bukan perkara serius yang kita perlu ikuti dan ia hanya diuar-uarkan pihak tertentu," katanya ketika ditanya persediaan Malaysia menghadapi perbicaraan itu.
ANIFAH AMAN TIDAK SERIUS MENJALANKAN TUGASNYA SEBAGAI MENTERI LUAR

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) menyanggah kenyataan Menteri Luar Anifah Aman seperti yang dilapor oleh Malaysiakini kononnya perbicaraan dakwaan rasuah dalam isu pembelian kapal selam Scorpene yang sedang berlangsung di Perancis bukan satu perkara yang perlu diberikan perhatian oleh Malaysia buat masa ini. Anifah Aman juga turut menyebut kes tersebut sebagai 'bukan perkara serius'.

Kenyataan Anifah Aman sebagai seorang menteri dilihat kurang bertanggungjawab memandangkan isu skandal rasuah kapal selam ini mendapat liputan di peringkat antarabangsa. Skandal ini memalukan negara dan telah diberitakan di beberapa akhbar seluruh dunia. Ia termasuklah dakwaan ahli parlimen negara Malta bahawa perunding kewangan yang berpangkalan di Malta milik Perancis, sedang disiasat kerana peranannya dalam pembelian kontroversi dua kapal selam itu pada berharga AS$1 (RM3.1 bilion) oleh kerajaan Malaysia.

Skandal scopene diparahkan lagi dengan pendedahan penjualan dokumen sulit maklumat pertahanan negara seperti yang dilapor oleh SUARAM. Perkara ini juga membawa kepada laporan polis daripada SAMM di seluruh negara bagi mendesak pihak polis membuka kertas siasatan. Dalam isu berkaitan, Najib Razak yang diam menikus apabila dilaporkan pernah bertemu Altantuya di Paris oleh seorang wartawan The Phnom Penh Post minggu lalu turut menggemparkan negara. Apakah ini tidak cukup serius?

SAMM melihat isu rasuah, penyelewengan, kebocoran maklumat keselamatan negara dan pembunuhan 'tanpa motif' adalah perkara yang serius. Lebih daripada serius apabila Perdana Menteri sesebuah negara itu turut diheret sama.Kedangkalan Anifah Aman dalam mengeluarkan kenyataan menjadi tanda tanya apakah ia bertujuan untuk mengampu Perdana Menteri bagi menjamin 'kerusi selamat' dan seterusnya kekal status jawatan menteri memandangkan pilihanraya sudah semakin hampir?

Justeru itu, kegagalan Anifah Aman menentukan apakah definasi sebenar 'serius' dalam mengurus negara membuatkan SAMM secara keseluruhannya bersetuju bahawa Anifah Aman harus meletak jawatan sebagai Menteri Luar kerana tidak serius menjadi seorang menteri.

Roslee Mohd Shariff
Penyelaras SAMM Kebangsaan


layari radio bangsar untuk punk rock:


MARI KITA RAYAKAN PEJUANG NASIONALIS
MAT INDERA MENENTANG BRITISH


Muhammad (Ahmad) bin Indera(1920 - 30 Januari 1953) atau lebih dikenali sebagai Mat (Muhammad) Indera merupakan salah seorang pemimpin Melayu dari Parti KOmunis Malaya. Dia menjadi terkenal kerana memimpin serangan terhadap mama m,ata Brirish di Rumah Pasong Bukit Kepong.

Ahmad bin Indera dikatakan salah seorang daripada keturunan Datuk Bentara Husin Lela, Pahlawan Siak Seri Inderapura yang pernah menjadi panglima kanan Sultan Sharif di Siak [perlu rujukan]. Beliau dilahirkan pada tahun 1920 di Kampung Gombak, Peserai, Batu Pahat, Johor.

Mat Indera bertanggungjawab mengarahkan serangan. Akibatnya, Mat Indera menempa nama sebagai pejuang gerila yang paling dikehendaki apabila dikaitkan dengan peristiwa serangan Rumah Pasong Bukit Kepong. Pejuang gerila komunisme yang menentang penjajahan British.

Adik Mat Indera, Johan Shah pula mendedahkan bahawa abangnya mengaku bahawa beliau (Mat Indera) bertanggungjawab mengarahkan serangan ke atas Rumah Pasung Bukit Kepong. Hal ini disahkan dalam buku "Memoir Abdullah C.D." [1] dan buku Dialogues with Chin Peng [2]. Ching Peng turut mengesahkan bahawa pihak komunis mengetahui kehadiran kanak-kanak dan wanita di balai tersebut.

MAT INDERA NASIONALIS BANGSAPENGADU MOHON MAAAF, MINTA MAT SABU DIBEBAS
- mkini

Butterworth bahawa beliau membuat dakwaan terhadap Mohamad hanya bersandarkan laporan akhbar bahasa Melayu.

Pesara polis Visva Nathan, 75 dari Raub, mengaku beliau telah
menfitnah Mat Sabu dan meminta maaf kerana membuat aduan polis terhadapnya dengan hanya merujuk kepada laporan akhbar tersebut, lapor Bernama.

Nathan juga mengaku telah membuat aduan polis pada 27 Ogos selepas membaca laporan akhbar tersebut di mana dakwaan itu hanya berdasarkan pada sangkaan dan andaian.

"Saya minta maaf dan tidak mahu pihak polis mengambil tindakan," beliau dipetik sebagai berkata di hadapan Hakim Ikmal Hisham Ahmad Tajuddin di Mahkamah Sesyen di Butterworth hari ini.

Nathan mengaku telah membuat fitnah itu selepas diberikan dua laporan iaitu keratan akhbar berkenaan dan teks ceramah Mat Sabu yang tidak mengandungi perkataan komunis.

DALAM MAHKAMAH

Soalan: Kamu setuju kamu sendiri tak dengar ceramah Mat Sabu?

Jawapan: Ya, setuju.

Kamu setuju apabila kamu tak dengar apa yang Mat Sabu kata, kamu sebenarnya tak tahu apa yang Mat Sabu kata?

Ya. Setuju.

Cuba kamu lihat laporan laporan akhbar Utusan dan petikan ucapan Mat Sabu, setuju tak apa yang ditulis oleh Utusan adalah tidak sama dengan apa yang Mat Sabu kata?

Ya, setuju.

Mat Sabu tak ada kata perkataan komunis langsung dalam ucapan beliau tapi Utusan ada kata, betul tak?

Betul.

Kamu setuju atau tidak apa yang kamu tulis dalam laporan polis kamu yang katakan Mat Sabu menfitnah polis dan menyokong komunis adalah tidak betul?

Ya, setuju.

Jadi laporan polis kamu tidak betul dan saya katakan bukan Mat Sabu yang memfitnah polis tetapi kamu yang sebenarnya memfitnah Mat Sabu dalam laporan polis kamu?

Ya, saya setuju. Saya mahu minta apology (maaf) kepada beliau (sambil tunjukkan tangan minta maaf pada Mat Sabu yang ada di kandang orang kena tuduh).

Dalam laporan polis kamu ada sebut minta polis ambil tindakan undang-undang Mat Sabu, kamu masih mahu stick kepada apa yang kamu katakan?

Tidak, saya mahu minta maaf pada Mat Sabu dan he is now my brother. Saya mahu Mat Sabu dibebaskan.

Kamu kata Mat Sabu derhaka pada Yang Dipertuan Agong, saya ingin tanya pada kamu macam mana kamu boleh kata dia derhaka kepada Agong, sedangkan pada masa peristiwa Bukit Kepong Malaysia belum wujud dan Yang Di Pertuan Agong pun belum ada. Macam mana Mat Sabu boleh derhaka pada benda yang belum ada?

Saya tidak boleh jawab soalan itu.

Jadi kamu setuju kamu tidak cakap benda betul dalam laporan polis kamu?


sila layari radio bangsar utuk mendengar lagu mat indera:

MARI KITA SEMUA CUBA BANYANGKAN
POLIS MEBNGIKUT PERATURANPOLIS GUNA SOP BETUL KAWAL BERSIH 3.0
- meloya

KUALA LUMPUR 11 Jun - Polis Diraja Malaysia (PDRM) menggunakan prosedur operasi standard (SOP) yang betul semasa mengawal demonstrasi Bersih 3.0 bagi mengelak sebarang kejadian keganasan yang boleh mengancam keselamatan awam.

Hishammuddin Tun Hussien (gambar) berkata, selain menggunakan SOP yang ditetapkan, polis terpaksa bertindak dengan cepat bagi memastikan keadaan terkawal.

"Kementerian memandang serius sebarang pelanggaran SOP yang telah ditetapkan dan dua anggota polis telah didakwa di mahkamah kerana melanggar prosedur itu.

"Perkara itu akan turut disiasat dengan lebih teliti melalui penubuhan Jawatankuasa Panel Penasihat Bebas yang dipimpin oleh Mohammed Haniff Omar," katanya dalam jawapan bertulis di Dewan Rakyat di sini hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...INI SAHEH POLIS PAKAI SOP......kah kah kah..

kah kah kah...BANYANGKAN KALAU POLIS TAK PAKAI SOP.... kah kah kah...

kah kah kah...MACAM MANA AGAKNYA KALAU TAK PAKAI SOP.... kah kah kah...

kah kah kah...DENGAN IKUT PERATURAN... SAMPAI PECAH KEPALA.... kah kah kah...

kah kah kah...KALAU TAK IKUT PERATURAN... APA YANG AKAN PECAH?.... kah kah kah..radio bangsar bangun melawan:JUAL RAHSIA KERAJAAN - BUAT LAPORAN POLIS
LAPORAN POLIS MERATA RATA

LAPORAN POLIS TERHADAP JUAL MAKLUMAT PERTAHANAN NEGARA
- SAMM

Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) terus mengorak langkah berdepan kebejatan regim dengan membuat laporan polis dalam isu kebocoran maklumat keselamatan negara. Ini berikutan sebuah syarikat yang berpangkalan di Hong Kong, Terasasi Limited yang mempunyai kaitan dengan Perdana Menteri Malaysia, Dato Seri Najib Razak telah menjual rahsia pertahanan negara kepada DCNS Perancis.

Sehingga kenyataan ini keluar, laporan polis telah dibuat di beberapa negeri termasuk di Balai Polis Yong Peng Johor, Kedah di IPD Sik, Pulau Pinang di IPD Bayan Baru, Terengganu di IPK K.Terengganu, Selangor di IPD Sabak Bernam, Pahang di IPK Kuantan dan Wilayah Persekutuan di IPD Dang Wangi. Beberapa negeri lain termasuk Melaka, N.Sembilan, Perak dan Perlis akan menyusul laporan polisnya hari ini.

SAMM merujuk kepada laporan SUARAM melalui artikel yang bertajuk FRENCH SUBMARINES DIVING MALAYSIA INTO DEEP CONTROVERSY pada 30 MEI 2012 di laman sesawang rasmi pertubuhan itu menyebut - Dokumen itu berkaitan laporan penilaian prestasi kapal selam Scorpene berasaskan keperluan pertahanan yang digariskan oleh Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) dan Dokumen sulit itu dijual pada harga 36 juta Euro (bersamaan RM142 juta).

Pendedahan tersebut menimbulkan tandatanya besar bagaimana dokumen sulit ketenteraan boleh dengan mudah dijual kepada syarikat pertahanan asing. Perbuatan ini adalah jelas merupakan perlanggaran undang-undang negara malah boleh diklasifikasikan sebagai pengkhianatan kepada negara.

Sehubungan dengan ini SAMM dalam laporan polisnya meminta suatu siasatan yang telus dan professional dijalankan oleh pihak berkuasa dan membawa mereka yang terbabit ke muka pengadilan. Siasatan hendaklah dibuat 'without fear or favour' termasuk terhadap Menteri Pertahanan ketika itu (PM sekarang) kerana beliau bertanggungjawab secara langsung di atas keselamatan negara. Perbuatan menjual rahsia negara tidak boleh dipandang ringan kerana mengancam keselamatan negara. DS Najib Razak, yang pada ketika skandal penjualan dokumen rasmi pertahanan negara ini berlaku memegang portfolio Menteri Pertahanan.

Dipercayai juga bahawa Terasasi Limited ini dimiliki oleh Abdul Razak Baginda dan bapanya Abdul Malim Baginda yang merupakan sekutu kuat dan penasihat utama Dato Sri Najib Razak. Maklumat juga mempercayai mereka juga adalah proksi Najib dalam skandal penyelewengan pembelian Scorpene.

Oleh yang demikian, SAMM menuntut penyiasatan yang menyeluruh wajib dibuat demi mempertahankan keselamatan negara serta membawa mereka yang khianat ke muka pengadilan.

Zulkifli Hj Ibrahim
Pengarah Seketariat SAMM Kebangsaan