.

Sabtu, 20 Disember 2008

BERITA PENTING !!!! MARA GUNA RM1.2 BILION TAJA PELAJAR – berita hairanKUALA LUMPUR: Mara memperuntukkan RM1.2 bilion bagi menaja kira-kira 36,000 pelajar yang melanjutkan pelajaran ke institusi pengajian tinggi (IPT) di dalam dan luar negara, tahun depan.

Ketua Pengarah Mara, Datuk Nam Marthinin, berkata penajaan itu mencakupi 1,000 pelajar yang akan memasuki universiti luar negara di bawah Skim Pelajar Cemerlang, manakala kira-kira 35,000 lagi dalam program pengajian peringkat diploma, ijazah pertama dan pascasiswazah di IPT tempatan.

“Mereka yang memperoleh tajaan di bawah Skim Pelajar Cemerlang akan memasuki universiti terkemuka di luar negara seperti United Kingdom, Amerika Syarikat, Jerman, India, Jepun, China, New Zealand, Australia, India dan Indonesia.


woit…. cuba baca…ini baru 1.2bilion ringgit dah dapat sponsor 35,000 pelajar….kah kah kah….1000 belajar di luar nagara….

woit… bayangkan ….kalau TAK BELI KAPAL SELAM ??? ….berapa warga boleh belajar….

woit…. buat congak…. kalau TAK BELI SUKHOI???.... berapa lumayan
warga boleh belajar….

kah kah kah…. cuba kira…. kalau tak beli kapal selam dan sukhoi…. bik mama tak dapt komisen…. bik mama susah hati tak dapat beli jam…. mesti turun lima kg…. kah kah kah
ROMPAKAN GAGAL - melayuPUTRAJAYA 19 Dis. Kabinet hari ini menangguhkan cadangan pengambilalihan Institut Jantung Negara (IJN) oleh Sime Darby Bhd. sehingga satu kajian mendalam selesai dilakukan, kata Datuk Seri Najib Tun Razak.

Timbalan Perdana Menteri berkata, kerajaan pada dasarnya cuma memberikan persetujuan kepada cadangan tersebut tertakluk kepada aspek tanggungjawab sosial yang tidak akan dikurangkan sama sekali.

kah kah kah…. kah kah kah… kah kah kah…. KANTOI…. KANTAT…. kah kah kah… rompakan gagal…kah kah kah…

kah kah kah… ini rompakan mat mogol yang ke dua gagal…. kah kah kah…

kah kah kah… rompakan pertama eurokopter…. kah kah kah…

RAKTAT BERSATU TIDAK AKAN DI TIPU….
kah kah kah
KEMPEN PETAKA - KILANG DI PULAU PINANG CUTI LAMA


Banyak kilang di Pulau Pinang telah mula menghantar pulang buruh dari luar kerana keadaan ekonomi merosot.

Cuti Krismas dan tahun baru kali ini banyak kilang-kilang akan memberikan cuti panjang kepada pekerja. Ada yang ditutup sampai dua minggu.


kah kah kah… woit mat mongol….BUT OUR ECONOMY HAS NO PROBLEMS…. kah kah kah… OUR DUNDAMENTALS IS STRONG…. kah kah kah..LAPANGAN TERBANG BUKAN PROJEK KRONI – berita hairanSEREMBAN: Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan menegaskan rancangan pembinaan lapangan terbang pertama di negeri ini di Kampung Gadong Jaya, Labu, dekat sini bukan projek kroni dan ia tidak menggunakan sesen pun duit kerajaan negeri.

Beliau berkata, rancangan pembinaan di kawasan seluas 2,800 hektar itu dibuat atas persetujuan bersama antara syarikat Sime Darby dengan syarikat penerbangan AirAsia, yang mahu satu lokasi untuk terminal baru mereka.


kah kah kah…. SAPA MAKAN CIBAI... OOOPS....CABAI DIA TERASA PEDAS...….. kah kah kah….

kah kah kah…. selalunya kalau munkee kata TIDAK … mesti JAWABNYA YA….kah kah kah…. kalau mediua kata TAK ADA ertinya ADA…. kah kah kah….

woit…. nak buat apa pun buatlah….beli tanah sendiri… beli simin sendiri… beli besi sendiri….. JANGAN AMBIL DUIT KWSP…. Jangan ambil DUIT TABUNG HAJI…. Jangan AMBIL DUIT FELDA….. pakai duit dan modal sendiri…. nak nak rompak duit rakyat…. kah kah kah
RTM HARAM LAGU HASIL LIRIK DR ASRI – berita hairan

KUALA LUMPUR: Radio Televisyen Malaysia (RTM) membuat keputusan mengharamkan penyiaran lagu Aku Bukan Musuh Harta yang liriknya ditulis bekas Mufti Perlis, Dr Asri Zainul Abidin.

Timbalan Ketua Pengarah Penyiaran, Datuk Adilah Shek Omar, berkata lagu nyanyian kumpulan Kopratasa itu tidak diluluskan kerana liriknya tidak sesuai.

“Kita tidak luluskan lagu ini kerana liriknya kasar,” katanya ketika dihubungi Berita Harian di sini, semalam.

kah kah kah…. woit munkeee…. Cakap nak jadikan rtm macam bbc?..... kah kah kah

woit munkeee….. cakap nak jadikan rtm macam al-jazera….. kah kah kah…

woit… cukuplaaaa… bagilaaa orang melayu befikir…. jangan bodohkan orang melayu… biarlaaa orang melayu buat pilihan…. jangan takut-takutkan melayu…. kah kah kah..

kah kah kah.... lirik kasar.... kah kah kah... bagi munkee ni dengan niger with attitude baru dia stim... kah kah kah... bagi dia dengar punk core baru bagi bersih telinga munkee ni.... kah kah kah