.

Rabu, 26 Oktober 2011

ROSMAH CUCI BADAN TELAN BIJI KURMA
NOTA:

kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

rosmah dan najib naik aji
kah kah kah

najib dan rosmah anik aji
kah kah kah

rosmah naik aji
kah kah kah

najib naik aji
kah kah kahSIAPA NAIK ATAS SIAPA?NAJIB DAN ROSMAH NAIK AJI

Menurut sumber yang ada menyatakan, tahun ini Najib dan Rosmah akan menunaikan ibadah haji dan akan pergi dengan penerbangan terakhir. Pemergian beliau ini juga dikaitkan dengan pembinaan dan pembaikan imej beliau dan isterinya yang teruk tercalar dengan beberapa isu.Diyakini telah disusun di Tanah Suci nanti liputan media yang akan menyiarkan gambar – gambar pasangan suami isteri ini mengerjakan ibadah Haji untuk memberikan satu persepsi baru kepada orang ramai khususnya dalam usaha mengepung undi orang Melayu. Jangan terkejut nanti kalau imej atau klip Najib dan Rosmah memasuki kaabah akan dimainkan tiap malam.

Najib dan Rosmah dijadualkan balik dengan pesawat penerbangan khas sekitar 6 November. Selepas itu dia akan mengukur kejayaan misi hajinya selain dari membuat beberapa keputusan akhir menjelang tarikh penting. 11 November 2011 menurut maklumat yang diyakini Najib akan membubarkan Parlimen dan serentak dengan itu negeri – negeri dibawah Bn juga akan membubarkan DUN. Sehingga kini dalam Pakatan Rakyat masih belum ada kata sepakat dalam pembubaran DUN di negeri dibawah PR.

1 Disember dikatakan akan diadakan penamaan calon dan 10 Disember (sabtu) akan diadakan proses pengundian. Angka berkaitan 1 ini sengaja dipilih menurut maklumat yang ada kerana mengikut nasihat paranormal dan tukang tilik yang biasa digunakan mereka yang menyatakan nombor berkaitan 1 merupakan nombor tuah bagi Najib dan Rosmah. Diyakini sehingga hari ini dari maklumat dalaman sah Najib akan mengikut tarikh ini walaupun kuat yang menasihatinya agar jangan mengadakan PRU awal dan secara mengejut.

Pilihanraya awal ini dipercayai juga kerana krisis dalaman Umno yang makin meruncing.Sudah mula ada pihak yang mahu menjatuhkan Najib dalam Umno sendiri. Najib tidak boleh membiarkan ini merebak,mereka yang terlibat perlu disingkirkan. Namun sebelum itu Najib perlu mendapat mandat baru dan memastikan majoriti yang dinamakan sebagai Calon PRU.Bn perlulah individu yang boleh menyokong beliau tanpa belah bagi

Pada 9 Julai puluhan ribu rakyat telah turun ke jalanraya kerana menuntut Pilihanraya Bersih dan Adil. Walaupun penuh sekatan hampir tidak masuk akal apabila melihat puluhan ribu yang masih berjaya hadir walaupun K.Lumpur dibuatkan seperti darurat oleh penguasa dengan melakukan kepungan dan memaksa banyak organisasi untuk tidak menjalankan operasi pada hari tersebut. Ini semua kerana iltizam dan kehendak kuat rakyat untuk menuntut pilihanraya bersih dan adil.

Najib sendiri akhirnya terpaksa mengakui bahawa kepincangan wujud dan proses pilihanraya memerlukan reformasi. Satu jawatankuasa terpilihan Parlimen diwujudkan untuk maksud tersebut.

Malangnya usaha Najib hanya pada kulit. Dalam mengumumkan langkah pemerkasaan demokrasi dalam negara tetapi beliau (baca : bn) sendiri terus mengerjakan banyak perkara jahat membunuh demokrasi khususnya dalam proses pilihanraya. Isu penganugerahan istimewa orang asing dengan taraf wargananegara secara mudah dengan syarat mengundi Bn dilihat antara kemuncak kekurang ajaran Bn ini.

Jesteru ini Solidariti Anak Muda Malaysia memberikan peringatan kepada Najib, Rosmah dan regim bn keseluruhanya,JANGAN ADA SEBARANG PROSES PRU SEHINGGA SELESAI PROSES PENAMBAHBAIKAN PRU KHUSUSNYA MELAKSANAKAN 8 TUNTUTAN BERSIH. Jika PRU diadakan sebelum proses reformasi PRU diadakan maka PRU tersebut bakal m,enjadi PRU terkotor dalam sejarah negara.

Jika PRU tetap diadakan sebelum proses reformasi pilihanraya selesai maka PRU yang diadakan itu hanyalah penipuan dan hanya proses bohong yang hanya ingin memanjangkan hayat Umno dan barisan Nasional selaku regim pemerintah. ia hanya satu proses demokrasi palsu dan menipu rakyat.

Najib dan regimnya mungkin boleh terus berdegil memanggil PRU dan jika ini berlaku yakinlah pasti akan ada mobilisasi terbesar rakyat dan SAMM tidak menolak kemungkinan kali ini bukan sekadar demonstrasi protes tetapi ia mobilisasi rakyat benar – benar untuk menumbangkan regim, mobilisasi rakyat untuk memasuki Putrajaya. Mobilisasi rakyat kali ini akan benar – benar berwajah Malaysia dengan menolak sebarang sentimen perkauman. Dari pengamatan SAMM yang sama bergelumang dibawah, majoriti rakyat yang sedang terhimpit kehidupan mereka telah bersedia, rakyat tidak redha Bn terus mendapat mandat dengan cara menipu dan terus menghancurkan negara.

Cik Gu Bard
SAMM


HASSAN ALI SEDANG CARI KERUSI
KERUSI JADI REBUTAN
nota:
inilah kerusi terbaik untuk:
hasan ali
zul nordin
zah hujan
wee chee keong
nasaruddin mat isa
gobalakrishana

dan

braheng
HIMPUN: TIADA TINDAKAN PADA HASSAN ALI
- mkini

Exco Hal Ehwal Agama Selangor Hasan Ali tidak akan dikenakan tindakan displin oleh PAS susulan menghadirkan diri dalam Perhimpunan Sejuta Umat Selamatkan Akidah (HIMPUN) di Stadium Shah Alam Sabtu lalu.

Ketua Penerangan PAS Tuan Ibrahim Tuan Man , berkata Dr Hasan yang juga ahli jawatankuasa parti itu berbuat demikian atas sifat peribadi sebagai "menyokong kesucian Islam".

Katanya, Dr Hasan berhak hadir untuk menyatakan pendirian bersatu menegakkan Islam serta menguatkan akidah, lapor sebuah harian berbahasa Melayu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...KESIAN TENGOK HASSAN ALI...kah kah kah..

kah kah kah.. DENGAR KHABAR MALAON INI TAK ADA KERUSI LAGI...kah kah kah..

kah kah kah...PAS GOMBAK NAK HAMBAT DIA KELUAR...kah kah kah..

kah kah kah..KALAU NASIB BAIK ADA PAS SELAYANG..... kah kah kah...

kah kah kah..TU PASAL BUAT HURU HARA DALAM PAS..... kah kah kah..

kah kah kah..NIAT AGAR KENA BUANG DARI PAS... kah kah kah..

kah kah kah.. NAMPAKNYA SEMUA PEJUANG ISLAM ADA PERANGAI YANG SAMA.... kah kah kah..

kah kah kah..INGAT TAK ZUL BISUL PUN BUAT BANYAK KERENAH.... kah kah kah..

kah kah kah..SEMUA MINTA DI BUANG... kah kah kah..

kah kah kah.... KALAU KENA BUANG DARI PAS.... SAHAM NAIK..... kah ka ka..

kah kah kah..GEROMBOLAN AKAN BERI KERUSI.... kah kah kah


NOTA:
zul nordin pun
sedang cari kerusi
tapi yang baik
zul nordin bukan kerusi leterik
rugi karan nanti

kalau benamkan dalam sungai marah ikan dan belut
biarkan saja dia meroyan
kah kah kah


TERUSKAN PERJUANGAN


MENU NASI KANG KANG
NOTA:

patut dibuat satu rombongan
semua datang ke restoran ini
bawa gambar suami rosmah
ambil lauk pauk yang sama
beratur dan bayar 4 ringgit

kalau tak dapat 4 ringgit
balingkan pinggan mangkok
dan kencingkan restoran ini
kah kah kah
SENYUMAN KAKI BODEK

NOTA:
hanya nasi kang kang
yang murah macam ini
kah kah kah


PASAL APA TETIBA NAZRI AZIZ JADI TAKUT?
NOTA:

bini marcos namanya imelda
dia ratu cantik yang berkahwin
dengan presiden marcos
ilmelda suka kumpul kasut


bini najib namanya rosmah
dia janda semasa kahwin dengan najib
dia suka kumpul jantan
kah kah kahADA APA DALAM BEG INI?BEG ROSMAH: MP SOAL MENGAPA NAZRI SENYAP - mkini

DAP mempersoalkan kegagalan Nazri Aziz menjawap soalan bertulis yang dikemukakan di Dewan Rakyat berhubung pemilikan beberapa beg tangan jenama Birkin oleh isteri Perdana Menteri.

Menurut ahli parlimen Serdang, Teo Nie Ching, tindakan Nazri yang membisu itu menimbulkan pelbagai soalan.

Dalam soalannya, Teo menyoal sama ada benar atau tidak Datin Seri Rosmah Mansor memiliki sebentuk cincin berlian bernilai RM24 juta berlian dan juga beberapa beg tangan yang mahal.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... DULU BUKAN MAIN BERANI BUKA CERITA CINCIN ROSMAH.... kah kah kah..

kah kah kah..DULU BERANI BUKA CERITA SEWA KAPALTERBANG KE PERTH.... kah kah kah..

woit...KENAPA SEKARANG TAK BERANI?...... kah kah kah..

kah kah kah...BIK MAMA SUDAH SOUND KE?...... kah kah kah...

kah kah kah...TAHU TAKUT...kah kah kah...

woit... INGAT TERER NAK LAWAN BIK MAMA.... kah kah kah


TUNAIKAN INI SEBELUM PRU13


SELAMAT MENYAMBUT PESTA DEEPAVALIUCAPAN DEEPAVALI DARI TUKAR TIUB


setulus ikhlas
selamat menyambut pesta cahaya
kepada semua penganut agama hindu

sidang pengarang
dan seluruh tim tukar tiub
bersama sama
merayakan cahaya pencerahan!UCAPAN SELAMAT DEEPAVALI DARI PARTI KEADILAN RAKYAT

Perayaan Deepavali diserikan dan diraikan dengan “cahaya” untuk mengenang dan mempermuliakan kemenangan yang baik atas yang jahat. Lalu disusun lampu ' agal vilakku' yang bercahaya dan berseri-seri. Kita di sini beruntung kerana dapat berkongsi merayakan perayaan ini dengan masyarakat Malaysia yang beragama Hindu.Tidak dapat dinafikan bahawa tamadun daripada pengaruh agama Hindu turut menyumbang kepada proses ketamadunan di Nusantara. Kehebatan yang terserlah ialah, apabila kedatangan Islam, kedua tamadun ini dapat terjalin dengan baik dan tanpa sebarang ketegangan atau kesusahan.

Ujian sebenar ialah hari ini. Sebagai salah satu kaum utama di Malaysia, masyarakat India khususnya yang beragama Hindu masih tercicir. Lihat sahaja bagi mereka yang tinggal di estet-estet, keadaannya masih daif. Berulang kali disebutkan, termasuk di dalam Parlimen bahawa angka banduan, keciciran pendidikan di sekolah dan gangsterisme masih ramai yang melibatkan belia dari masyarakat India. Yang jelas ialah kepercayaan sekian lama yang mereka berikan kepada pemerintah sediakala telah dikhianati. Malah kita dengar bagaimana saham berbilion ringgit yang diperuntukkan kepada masyarakat kita yang keturunan India, lenyap begitu sahaja. Pembelaan bagi pihak semua masyarakat yang memerlukannya adalah tunggak perjuangan Keadilan sejak penubuhannya.

Dalam konteks ini , masyarakat India tidak boleh dibiarkan terkebelakangan mengakibatkan keseluruhan corak masyarakat Negara menjadi tidak seimbang. Inilah ujian dan cabaran yang sedang dihadapai oleh seluruh rakyat Malaysia yang cintakan keadilan dan kesejahteraan. Parti Keadilan Rakyat tidak memandang sambil lewa hal ini. Kita dengan sepenuh daya upaya mahukan agar masyarakat India tidak lagi ketinggalan, dan keberadaan mereka bukan hanya tempelan di kaca TV untuk menampakkan keharmonian yang serba pura-pura.

Menjelang hari mulia 26 Oktober 2011 ini, saya mewakili seluruh barisan kepimpinan dan ahli-ahli Keadilan mengucapkan Selamat Hari Deepavali. Mari kita bersama membawa cahaya kebaikan ke semua warga negara kita yang tercinta.

Dr Wan Azizah Ismail
Presiden
Parti Keadilan Rakyat