.

Ahad, 31 Ogos 2008

HOT HOT HOT !!! TERKINI - ADUN NEGERI SEMBILAN DI TAHAN BPR

KUALA LUMPUR, 31 Ogos Seorang anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Negeri Sembilan ditahan oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR) kerana disyaki menerima suapan wang tunai RM2,000 daripada seorang kontraktor di sebuah restoran di Mantin, Seremban, petang ini.

Menurut sumber, Adun berkenaan ditahan oleh sepasukan pegawai BPR ketika menerima suapan tersebut kira-kira pukul 4.30 petang tadi.


Kah kah kah – Utusan Melayau nak tipu lagiii… Adun ni tak ada nama ke wak…… nama dia siapa? Saya ada kawan nama dia Mustapha Salim – dia suka berlari-lari sampai jatuh dalam longkang ….. kah kah kah. Mustapha kawan saya ni suka menebeng dan melangok di Lenggeng.

Lupa nak cakap pek pong pek Mustapaha ni dari United Malays National Organisation…… kah kah kah kah..

Utusan oh utusan….. nak tipu lagi …. Zaman ni dah ada bloglaaaaa…. Tak yalaaa klentong. Kalau Adun PKR yang ‘sengaja diperangkap’ di Ipoh bukan main lagi…….bukan main buat fitnah ratnah. … sampai kondom koyak atas katil hotel Pak Pong pun ada gambar….. bila peminat setia Ketuanan Melayu katoi nama kawan saya Mustaspha ni  ini pun tak muncul-muncul…. Kah kah kah….

HOT HOT - BERITA SAHEH

Kain rentang yang mempamirkan gambar Rosmah Mansor kelihatan pada malam Merdeka di flyover menghala ke Kg. Kerinchi dekat Jalan Pantai Universiti Malaya.

Rosmah posing secara mengiring untuk melihatkan yang dia langsing.

Tetapi wajah Rosmah masih kelihatan seunggun.

Sila ambil perhatian – kain rentang ini bukan satu iklan untuk melangsingkan badan tetapi untuk menyambut Merdeka.

Warga Kuala Lumpur sila datang melihat gambar ini sebelum kain rentang ini jatuh kerana terlalu berat memikul badan Rosmah.

HOT DI KL ! BERITA BERITA YANG BELUM DI SAH KAN

Mahathir Muhamad beli Samsonite.

Mahathir Muhamad kelihatan di Kedai Mydin Jalan Masjid India pada petang ini. Dia kelihatan sedang tawar menawar untuk membeli dua beg pakaian yang agak besar.

Dua hari dahulu dia kelihatan memasuki Kedutaan Zimbabwe.

Kah kah kah ….. apakah Mahatir Muhamad sedang membuat persediaan untuk meninggalkan Malaysia dan lari ke Zimbabwe kerana Anwar akan menjadi Perdana Menteri.

PENULIS BLOG PERLU PROFESIONAL

KAJANG 30 Ogos - Kementerian Dalam Negeri menasihatkan penulis-penulis blog di negara ini agar bersikap lebih profesional dan bertanggungjawab dalam penulisan mereka di laman web masing-masing. Menterinya, Datuk Seri Syed Hamid Albar berkata, jika mereka tidak menitikberatkan soal kesahihan dan tanggungjawab dalam penulisan, ia bakal mengundang pelbagai perkara yang tidak diingini.

Selain itu, kata beliau, penulis-penulis blog tidak sepatutnya menimbulkan ketakutan dalam masyarakat dengan penyebaran berita provokasi yang tidak berasas kerana ia boleh menghuru-harakan negara.

Jelasnya, jika penulis blog ingin mengkritik mengenai sesuatu perkara, biarlah ia sesuatu yang betul dan mempunyai alasan yang berasas serta kukuh.


Kah kah kah ….. penulis blog juga minta menteri jadi profesional ….. jangan suka klentong… ..kah kah kah

Kah kah kah….penulis blog minta menteri jadi profesional …… beli kapal selam nak buat apa?

Kah kah kah…. penulis blog minta menteri jadi profesional ……. bila nak bentangkan laporan belanjawan SUKOM 98 pada parlimen…. Dah sepuluh tahun…pasal apa lambat sangat?

Kah kah kah….penulis blog minta menteri jadi profesional ….. duit Pewaja 10bilion ringgit siapa songlap? Kah kah kah….

Kah kah kah….. penulis blog minta menteri jadi profesional …..apa jadi dengan projek buat kapal 5billion ringgit di Lumut? Berapa kapal dah siap? Kak kah kah

Jangan sumpah sumpit lada api
Perut buncit dapat rasuah lagi

UMNO BUKAN RASIS

KOTA BHARU 30 Ogos - UMNO bukan sebuah parti rasis seperti yang didakwa pihak tertentu biarpun ia memperjuangkan nasib kaum Melayu, kata Ketua UMNO Bahagian Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah.

''Perkataan rasis tidak sama dengan perkauman, semua bangsa ada perasaan bangga bangsa, cintakan kaum masing-masing.

''Tetapi apabila perasaan atau kesedaran bangsa ini melampau sehingga sampai ke tahap membenci bangsa lain dan menganggap bangsanya sebagai eksklusif dan istimewa seperti Yahudi, maka inilah yang dinamakan rasis," katanya.


Kah kah kah ….. Ketuanan Melayu tu apa ? Siapa nak jadi hamba kalau you yang nak jadi tuan? I nak KETUANAN RAKYAT napa you tak nak….you ingat you spesil ke ? …..kah kah kah

UMNO KAJI SISTEM KEMPEN KETINGGALAN JALAN

PEKAN 30 Ogos - Barisan Nasional (BN) akan mengkaji dari pelbagai sudut termasuk aspek kempen yang dikatakan ketinggalan zaman sehingga menyebabkan parti itu tewas pada pilihan raya kecil Parlimen Permatang Pauh, Selasa lalu.Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak menegaskan, UMNO dan BN telah mengenal pasti beberapa kelemahan sepanjang kempen pilihan raya kecil itu dan tindakan susulan akan diambil segera.

''Kita akan mengkaji semua aspek dan apa yang patut kita lakukan kita akan lakukan. Ini termasuk dalam soal kempen yang dikatakan ketinggalan zaman," katanya.


Kah kah kah….. sumpah I tak caya you yang buat… you ni I… buat I stim…. I caya sumpah you….you sumpah masa kempen buat I syiok….. I caya you sumpah tak kenal Saiful.... dia datang opis you buat apa....  tapi you sumpah pasal apa bukan you yang tanding ….….. sapa tanya you…… kah kah kah. You jangan sumpah-sumpah tak baik you ni.... kah kah kah.

BENTUK KERAJAAN : KU LI TIDAK YAKIN

KOTA BHARU 30 Ogos - Ahli Parlimen Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah tidak yakin pakatan pembangkang yang terdiri daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR), Pas dan DAP berjaya menubuhkan kerajaan pada 16 September ini.


Kah kah kah….. I pun tak yakin you pun dapat cukup pencalonan….. kesian you… orang pun tak yakin you bolih jadi PM …. Kah kah kah.

UMNO BERSIHKAN SENARAI KEAHLIAN

PUTRAJAYA 30 Ogos - UMNO akan menjalankan operasi pembersihan ke atas senarai ahlinya di setiap bahagian supaya ia 'bersih' daripada ahli yang telah berpaling tadah.Setiausaha Agung UMNO, Datuk Seri Tengku Adnan Tengku Mansor berkata, kemunculan 'musang berbulu ayam' itu telah menyukarkan Barisan Nasional (BN) berjuang pada pilihan raya kecil di Permatang Pauh baru-baru ini.


Kah kah kah…… musang berbulu ayam…. I tak sangka you cakap macam ni….
I takut you pun menyamar sebagai Tengku….. betul ke you pakai bulu Tengku …kah kah kah….ada orang cakap you tukar IC jadi tengku …. you jaga-jaga ada ‘orang berbulu Tengku’ ni lebih bahaya dari ayam berbulu itik ….kah kah kah

UMNO PERLU PULIHKAN IMEJ

KOTA BHARU 30 Ogos �UMNO perlu melakukan proses pembersihan diri bagi memulihkan kewibawaan moralnya supaya dapat diterima dan dipercayai semula oleh rakyat.

Ketua UMNO Bahagian Gua Musang, Tengku Razaleigh Hamzah berkata, langkah itu bagi mengembalikan imejnya sebagai sebuah parti kebangsaan yang berjuang untuk rakyat merentasi sempadan kaum tanpa memusnahkan akar Melayunya.

Cuma sejak akhir-akhir ini mereka berkata Melayu telah menjadi seorang �pemandu yang buruk dan cuai� dan ini merisaukan mereka.


Kah kah kah….. you ni kata you pemandu yang buruk …. Stim I dengar…. Buruk macam mana… you bukan buruk you hampeh…… kah kah kah.