.

Ahad, 14 Disember 2008

KERAJAAN SEDIA HADAPI KEMUNGKINAAN KRISIS EKONOMI -melayauKuching 13 Dis. - Kerajaan telah bersedia menghadapi sebarang kemungkinan yang timbul dari krisis ekonomi.

Perdana Menteri berkata, apa yang perlu ialah kekuatan dari muafakat dan kepercayaan rakyat kepada kerajaan.

kah kah kah… KEMUNGKINAN??? ….KEMUNGKINAN???.... mamat ni betul betul ngantuk…. mana ada krisis…. mat ngantuk ni tak dengar apa mat mongol cakap…. our economy has no problem…. kah kah kah… mana ada krisis… mana ada kemungkinan… kita selamat…. kah kah kah…

kah kah kah… ini lagi ngoook…. kalau ada krisis kita mesti muafakat… kah kah kah… muafakat buat apa?.... kah kah kah… nak berpakat apa…. nak pakat rompak bank?.... kah kah kah….

kah kah kah….KEPERCAYAAN RAKYAT KEPADA KERAJAAN…. kah kah kah….. betul betul ngoook….kalau dah hilang kerja nak percaya buat apa?.... kah kah kah… mana punya sekolah ekonomi munkee ni belajar…. kah kah kahKRISIS EKONOMI SUDAH SAMPAI


PEKERJA BERPIKET BANTAH TUTUP KILANG
-melayau

PONTIAN 13 Dis. - Seramai 100 pekerja kilang Pineapple Canning of Malaysia (PCM) di sini semalam mengadakan piket secara aman mendesak pihak pengurusan Kumpulan Fima Berhad supaya tidak menghentikan operasi kilang tersebut.

Piket yang diadakan di hadapan kilang berkenaan bermula pukul 9 pagi dengan semua pekerja kilang berkenaan memegang sepanduk mendesak supaya kilang itu tidak ditutup.

Seorang pekerja, Jamilah Kahar, 54, berkata, kebanyakan pekerja yang mencari rezeki di kilang itu adalah penduduk setempat dan bumiputera.


MOGOK NELAYAN MEREBAK KE PANTAI TIMUR


KUANTAN 13 Dis. Lebih 100 nelayan pukat tunda di daerah ini yang memulakan mogok tiga hari bagi mendesak kerajaan menurunkan harga diesel subsidi kepada RM1 seliter.

Setiausaha Persatuan Nelayan Pukat Tunda Kuantan, Lo Ping Yong berkata, mogok itu sebagai mesej kepada kerajaan kerana mereka tidak sanggup menanggung beban kos operasi yang tinggi.


100 PEKERJA BERPIKET
-melayau

SHAH ALAM 13 Dis. - Kira-kira 100 kakitangan bahagian operasi Glenmarie Golf & Country Club hari ini berpiket bagi membantah keputusan pengurusan syarikat yang menarik balik cuti rehat hari Sabtu minggu pertama dan kedua bermula bulan ini.

Mereka mengadakan piket di depan pintu masuk kelab golf itu sambil memegang sepanduk yang antaranya berbunyi 'Majikan zalim terhadap pekerja', 'Untung banyak kebajikan tiada', 'Pekerja diabaikan', dan 'Kembalikan hak kami'.


kah kah kah…. OUR ECONOMY HAS NO PROBLEM…. kah kah kah… OUR FUNDUMENTAL IS STRONG…. poooorah……POLIS SIASAT DALANG JERIT -mStarKUALA LUMPUR: Polis akan menyiasat dalang atau penaja penganjuran aktiviti berbasikal yang dinamakan 'Rakyat Pengayuh Perubahan', yang dikatakan melibatkan ahli politik.

Aktiviti tersebut yang dianjurkan oleh Jaringan Rakyat Tertindas (Jerit) sejak awal bulan ini, bertujuan menghantar memorandum kepada Parlimen berkaitan tuntutan rakyat kepada kerajaan.

Timbalan Ketua Polis Negara, Tan Sri Ismail Omar berkata, polis tidak akan berkompromi dengan mana-mana individu yang menganjurkan perarakan tanpa permit tersebut, walaupun mereka merupakan ahli politik.


kah kah kah….polis tak perlu siasat…. kah kah kah…nak siasat buat apa?.... kah kah kah…

kah kah kah…. kesian polis….kalau akhbar buat laporan tepat tak perlu polis siasat-siasat…

mai sini nak bagi tahu : PROGRAM INI DILANCARKAN OLEH MB SELANGOR PADA SABTU 29 NOVEMBER 2008 – JAM 2.13 PTG. KETIKA TAMU DAN DELEGASI KE KONGRESS PKR SEDANG MAKAN TENGAH HARI DI STADIUM MALAWATI….. kah kah kah…. ada musik keroncong masa itu… kah kah kah….


kah kah kah…. kalau ada media dan akhbar buat laporan berita tentang MB SELANGOR…. tak perlu polis buang masa…. kah kah kahBILA KAPITALIS SUSAH RAKYAT DUNIA SENANG


OXYGEN LEBIH BERSIH UNTUK KITA
– Associated Press

NEW YORK---- General Motors Corp berkata Jumaat lalu bahawa syarikat ini akan menutup 200 buah kilangnya di Amerika Utara. Ini kerana perrmintaan pengguna ke atas kereta semakin kurang.

GM akan mengurangkan 250,000 buah kereta pada 4 bulan pertama tahun 2009. Biasanya pada 4 bulan pertama GM akan meghasilkan 750,000 buah kereta.

kah kah kah… ini berita baik…kurangkan kereta… kah kah kah… menyibuk kat jalan raya…. susah orang nak jalan kaki… kah kah kah…. udah lah bising…. asap lagi… kah kah kah…


DUNIA TANPA SEMPADAN IALAH DUNIA TANPA KERETA…. kah kah kah


BANK AMERIKA MUFLIS

December 12, 2008 NEW YORK (Reuters) - Jim Rogers seorang pakar yang paling unggul dalam hal perlaboran antarabangsa telah berkata - kebanyakan bank-bank besar di Amerika Syarikat pada ketika ini telah jatuh muflis – “totally bankrupt”. Usaha kerajaan untuk menyelamatkan bank-bank ini adalah kerja bodoh.

Jim Rogers berkata demikian melalui teleconference di Reuters Investment Outlook 2009 Summit. Jim Rogers juga ialah pengasas Quantum Fund bersama George Soros.


kah kah kah.... HANYA SEBUAH NEGARA DALAM DUNIA INI AKAN SELAMAT DARI KRISIS INI...kah kah kah.... NAMA NEGARA ITU IALAH MALAYSIA BOLEEEH.... kah kah kah