.

Jumaat, 19 Februari 2016

BERITA MAT SABU JUMAAT 19 FEB








HARI iNI

TERKUMPUL

RM45,880

SETiAKAWAN

DENGAN 

MAT SABU


MAY BANK

5642 5857 6644


Ingat ni dan tolong Mat Sabu: "The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing."
Edmund Burke


-------------

TAK ADA APA NAK CAKAP








Mahkamah putuskan KDN berhak haramkan baju, risalah Bersih 4


Mahkamah Tinggi Shah Alam hari ini memutuskan menteri dalam negeri mempunyai kuasa mengharamkan baju T serta risalah berkaitan Bersih 4 di bawah Seksyen 7, Akta Penerbitan dan Percetakan 1984, pada 27 Ogos 2015.
Keputusan itu dibuat Hakim Datuk Mohd Yazid Mustafa sewaktu menolak permohonan semakan kehakiman difailkan penganjur Bersih 4, Maria Chin Abdullah.
Yazid selepas meneliti hujah semua pihak memutuskan menteri mempunyai kuasa mengeluarkan arahan itu mengikut budi bicaranya bagi mengekalkan keamanan dalam sebuah negara berbilang kaum.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/mahkamah-putuskan-kdn-berhak-haramkan-baju-risalah-bersih-4#sthash.63FSmgrX.dpuf








TAK DA APA

NAK ROYAK

KAH KAH KAH



--------------

DUA M MUNCUL LAGI






MAHFUZ &

MAHATHIR

INI DUA M

DULU MUSA &

MAHATHIR

JENG JENG JENG








Mahfuz jumpa Mahaathir bincang masa depan politik negara


SHAH ALAM – Ahli Parlimen Pokok Sena, Datuk Mahfuz Omar mengadakan pertemuan dengan bekas Perdana Menteri,  Mahathir Mohamad di Yayasan Al-Bukhari, Kuala Lumpur, hari ini.

Mahfuz berkata, pertemuan selama sejam bermula jam 9 pagi itu bertujuan untuk membincangkan masa depan politik di negara ini.

“Kami bersependapat dalam perbincangan yang semua pihak perlu melihat ke hadapan untuk selamatkan negara ini.
“Kita semua mesti gerakkan semua pihak merentasi ideologi politik, agama dan bangsa untuk memperbaiki negara ini,” katanya kepada media menerusi aplikasi WhatsApp, hari ini.
Mahathir seperti yang dilaporkan media sebelum ini agak lantang mengkritik pentadbiran dan pengurusan negara dibawah pemerintahan Najib.

Mahfuz pula selama ini banyak mengkritik pentadbiran Najib serta banyak menyokong bekas Menteri Besar Kedah, Mukhriz Mahathir sewaktu Kedah dilanda krisis menteri besar.


KAH KAH KAH

ini hebat - DUA M
bincang masa depan negara
kah kah kah
ada bincang masa depan najib?
ada bicang hal beg birkin tak?
beg birkin ini wajib jadi
agenda keselamatan negara
tak ada beg birkan
macam mana ekonomi kita?
kah kah kah

SEMUA SELESAI


---------------

JANGAN BUAT SILAP








SILAP BESAR

JANGAN LARANG

biarkan mereka

tunggu lihat rakam

siapa ahli masonic

yg aktif bergerak

di MALAYSIA


Malay groups threaten to derail international Freemason meet in Penang

NGO Islam lapor polis bantah persidangan di PP

Sembilan badan bukan kerajaan (NGO) hari ini membuat laporan polis bagi membantah persidangan International Scottish Masonic Conference 2016 yang bakal berlangsung di Pulau Pinang dari 24 hingga 26 Feb ini kerana dikatakan mengundang keresahan dalam kalangan umat Islam di negeri ini.
Wakil NGO itu yang juga pengerusi Jaringan Muslimin Pulau Pinang, Mohamed Hafiz Mohd Nordin mendakwa persidangan yang akan diadakan di sebuah hotel di Batu Ferringhi itu diadakan oleh sebuah pertubuhan dikenali sebagai Freemason yang sering dikait dengan Yahudi dan teori konspirasi terhadap orang Islam.

SIAPA MEREKA?
DARI MANA?
KERJA APA?
SEKOLAH MANA?
PEGAWAI DIMANA?
AHLI PARTI 
POLITIK MANA?

------------

PUNCA DUIT DIKETAHUI






KES TUTUP

PUNCA DUiT

TELAH DITEMUI



Derma RM2.6 bilion Najib bukan dari Saudi, kata pengarang WSJ

Pengarang kewangan WSJ Ken Brown dalam wawancara bersama ABC News Australia berkata, wang itu bukan daripada keluarga Diraja Arab Saudi sebaliknya datang daripada pelbagai syarikat berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
"Laporan kami selama berbulan-bulan menunjukkan wang itu bukan dari Arab Saudi tetapi dari syarikat dan akaun bank yang mempunyai hubungan dengan 1MDB.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/derma-rm2.6-bilion-najib-bukan-dari-arab-saudi-lapor-wsj#sthash.IWNU6uwu.dpuf

KAH KAH KAH

woit
kes tutup laaa
jangan bising bising
jangan heboh heboh
bukan dari tok arab
bukan dari raja saudi
duit datang dari UFO

KAH KAH KAH

----------------

LAGI BERITA MAT SABU






SURAT DARI

 SAHABAT


MAT SABU



amin on LAPORAN SAHABAT MAT SABU
usop ali
on 2/19/16

Hallo bro...pemuda umno mahu kerajaan benarkan rakyat malaysia guna ganja...smoke on the water...bro...lu mesti sokong punya...lu 
boleh bukak ladang ganja besar-besaran...tak payah bukak kedai...boleh jual tepi jalan...macam cerita "Ali baba dgn 40 penyamun"...jom kita sokong....kahkahkah on
 LAPORAN SAHABAT MAT SABU
Anonymous
on 2/18/16

akhbar melayu semua dibeli oleh umno. mana brani lawan tokeh.
 nasib ada internet on SAHABAT MAT SABU - MEDIA CHINA
Anonymous
on 2/18/16

Sbb tuu perlu sokong dap memerintah malaysia....cina lbh perihatin....cina lbh baik....cina sentiasa peka bersedia tolong menolong..... Melayu perlu kemaluan dgn cina...betoi melayu byk yg banggang. on SAHABAT MAT SABU - MEDIA CHINA
Anonymous
on 2/18/16

Tuan TT, Setakat yg saya mampu dah transfer 150 ketul. Ini untuk Mat Sabu ... untuk perjuangan semua anak bangsa. 
on BERITA DARI SAHABAT MAT SABU
Suku Samdol
on 2/18/16

dah masukkan RMxx.xx insya'Allah berjaya capai matlamat 
on BERITA DARI SAHABAT MAT SABU
norj
on 2/18/16

Saya dah masukkan RMXX.XX Insya'Allah moga berjaya capai
 matlamat SHAMJ on BERITA DARI SAHABAT MAT SABU
Publish | Delete | Spam
norj
on 2/18/16

MAY BANK

5642 5857 6644


--------------

MALAM INI KG BANDA DALAM








MALAM INI

JAM 9:00

LAWAN AKTA

HASUTAN 1948

MARKAS 

TARBIAH

BANDA DALAM

KITA BERJUMPA








---------------

AL:-FATIHAH








Empat pemuda yang dilaporkan hilang sejak Rabu lepas ketika dalam perjalanan ke Terengganu, ditemui mati di dalam sebuah kereta di dalam anak sungai, di Kota Tinggi hari ini

AL- FATIHAH

-----------

LAGI BERITA PERANG










LAUT CHINA

SELATAN JADI

TEGANG


DI PERUT LAUT

ADA GAS

DAN MINYAK



Beijing accuses US of 'ulterior motives in hyping up' South China Sea missile move

China has hit back at the US and its allies in Asia following revelations that Beijing had deployed surface-to-air missile launchers on a disputed island in the South China Sea.
While the Chinese government has not officially confirmed the deployment of the missiles on Woody Island, the state-run Global Times news portal said the US had “ulterior motives in hyping up China’s deployment of missile defence systems on an island in the South China Sea”.
Mira Rapp-Hooper, a South China Sea expert from the Center for a New American Security, ...
China Deployed Missiles on Disputed Island, US Says
New York Times - 2 days ago
More news for american ships in south china sea

US destroyer passes island in South China Sea - CNN.com

www.cnn.com/2015/10/26/.../south-china-sea-islands-u-s-destroyer/
CNN
Oct 27, 2015 - Washington (CNN) The United States sent a warship very close to one of China's artificial islands in the South China Sea on Tuesday,  .
..
MALAYSIA

VIETNAM

PILIPINA

BERUNAI

ADA KEPENTING

DI WILAYAH INI


--------------

TANDA TANDA PERANG







SEDARLAH

KOREA SELATAN

IALAH PENGKALAN

TENTERA AMERIKA

DI ASIA



Korea Utara akan lancar serangan ke Korea Selatan?
SEOUL - KOREA SELATAN. Pemimpin Korea Utara, Kim Jong Un baru-baru ini mengarahkan persiapan untuk melancarkan serangan "keganasan" ke atas Korea Selatan, kata seorang pegawai Seoul pada Khamis.

Dalam ucapan di televisyen Pegawai Rasmi Presiden Korea Selatan, Kim Sung-woo berkata, agensi perisikan Korea Utara telah mula bekerja bagi melaksanakan perintah Kim Jong Un untuk mengumpul keupayaan keganasan anti selatan yang boleh menimbulkan ancaman langsung kepada kehidupan dan keselamatan.

Sung-woo berkata, kemungkinan serangan Korea Utara semakin meningkat lebih daripada biasa" dan meminta untuk kelulusan rang undang-undang anti-keganasan di Parlimen.

Korea Utara mempunyai sejarah serangan ke atas Korea Selatan, seperti serangan 2010 di sebuah pulau yang membunuh empat rakyat Korea Selatan dan pada tahun 1987 insiden pengeboman pesawat penumpang Korea Selatan yang mengorbankan semua 115 orang di atas kapal.


ada 28.500 orang

soldadu amerika

di SEOUL

laut darat udara

------------

TIDAK LAMA LAGI





WALL STREET

KATA DALAM

SEBULAN DUA

KADIR JASIN

PUN KATA TAK

LAMA LAGI

APA MAKNA INi?



‘Kamu akan terheret ke dalam kubur bersama Najib’
Tokoh Wartawan Negara  A Kadir Jasin memberi amaran bahawa mereka yang bersubahat, bersekongkol dan makan dedak akan diseret bersama Najib tidak lama lagi.
Kadir juga menggesa agar satu gerakan massa untuk yang merentasi sempadan politik, ideologi, agama, bangsa dan wilayah bagi menyelamatkan Malaysia yang dikhabarkan dipelopori oleh pemimpin veteran Umno Tengku Razaleigh Hamzah untuk mendapatkan undi tidak percaya terhadap Najib.
“Kita pun sudah tahu yang majoriti Raja-raja Melayu tidak lagi berdiam diri melihat kehidupan rakyat jelata semakin hari semakin terdesak dan imej negara menjadi bahan persendaan dunia.
“Yang kita perlukan sekarang adalah bagi setiap orang yang peduli dan sayangkan negara bangun secara aman dan sivil menyatakan bahawa perubahan wajib berlaku dan berlaku segera,” katanya.
Sehubungan itu, Kadir mengajak setiap rakyat yang berwajah, dikenali dan dihormati tanpa mengira usia dan jantina, kerjaya dan kepakaran, bangsa dan agama supaya wajib memberanikan diri berdiri dalam satu barisan penyelamatan negara.

WOIT

apa sedang

berlaku?

ada apa2 ke?

hebat bunyinya

KAH KAH KAH


------------

BEBERAPA BULAN LAGI




JENG JENG JENG

"Aksi sebenar akan berlangsung dalam 

beberapa bulan akan datang menerusi 

siasatan luar negara dan jika mereka 

menemui perkara serius, ia amat sukar buat 

kerajaan Malaysia untuk tidak 

mengendahkannya," katanya.



Derma RM2.6 bilion Najib bukan dari Arab Saudi, lapor WSJ 

Kredibiliti Peguam Negara  Apandi  kini dikompromi apabila The Wall Street Journal (WSJ) menyangkal kenyataan Datuk Seri Najib Razak bebas daripada sebarang salah laku dalam penemuan derma RM2.6 bilion dalam akaun peribadinya.
Pengarang kewangan WSJ Ken Brown dalam wawancara bersama ABC News Australia berkata, wang itu bukan daripada keluarga Diraja Arab Saudi sebaliknya datang daripada pelbagai syarikat berkaitan 1Malaysia Development Berhad (1MDB).
"Laporan kami selama berbulan-bulan menunjukkan wang itu bukan dari Arab Saudi tetapi dari syarikat dan akaun bank yang mempunyai hubungan dengan 1MDB.
"Ia tak mengejutkan selepas usaha kerajaan mendakwa wang itu datang dari Arab Saudi. 
"Realitinya, tiada sesiapa pun percaya dan mereka dibidas kerana perkara itu. Sekarang ini, mereka kata semua orang tidak lagi boleh membincangkannya," katanya.
Brown turut membayangkan lebih banyak maklumat akan diketahui umum apabila pihak berkuasa luar negara melanjutkan siasatan mereka.
"Aksi sebenar akan berlangsung dalam beberapa bulan akan datang menerusi siasatan luar negara dan jika mereka menemui perkara serius, ia amat sukar buat kerajaan Malaysia untuk tidak mengendahkannya," katanya.
- See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/derma-rm2.6-bilion-najib-bukan-dari-arab-saudi-lapor-wsj#sthash.77iRPJR0.dpuf
KAH KAH KAH

dalam beberapa

bulan lagi

kah kah kah

tak sabar 


nak tunggu

TERUSKAN LAGI

----------