.

Selasa, 5 Jun 2018

EM BUKAN BI







EMM

BUKAN

BI




Kunjungan jumpa PM politik matang dan sejahtera, kata Pas

Pas menyifatkan kunjungan hormat Presiden Pas bersama Menteri Besar Terengganu kepada Perdana Menteri Dr Mahathir Mohamad sebagai satu politik matang dan sejahtera.

Ketua Penerangannya, Nasrudin Hassan berkata, kunjungan ini juga berlandaskan konsep taawun siasi (kerjasama plit


MATANG

BUKAN

BATANG

KAH KAH KAH


-----------------

PROJEK FBI DAN CIA







BETUL KE

CAKAP KJ NI?

JANGAN BUAT

BERITA PALSU


1MDB punca kejatuhan Umno, kata Khairy



NAJIB JATUH

BUKAN 

KERANA

IMDB

NAJIB JATUH

KERANA 

CIA FBI USA

BERI DUIT

BELI UNDI

NAJIB JUJUR

WARAK

ISLAMIK

SEMBAHYANG

GI UMRAH

SEMUA NI

PROJEK KAPIR

PROJEK

YAHUDI

KAH KAH KAH



-------------------

KALAU LANCHAU MACAM MANA?











SOKONG

RAKYAT 

SETUJU

KALAU RAJA 

BAIK JUJUR

BERSOPAN

KITA  SEMUA

WAJIB 

HORMAT

BUKAN  SAJE 

PADA RAJA

TAPI PADA

SESAMA

MANUSIA 

TAPI

KALAU RAJA

PEMABUK

TOKAN

SEWEL 

MUSTAHIL 

RAKYAT  AKAN

SOKONG

DAN 

HORMAT

Peguam minta siasat individu hina Agong


KUALA LUMPUR - Peguambela dan Peguamcara, Tuan Haji  Abu Backer Sidek Mohamad Zan membuat laporan polis di Bukit Aman berhubung kenyataan menghina dan menghasut Yang di-Pertuan Agong Sultan Muhammad V berhubung pelantikan Peguam Negara.

Menurutnya, kenyatan yang mencetuskan sensitiviti perkauman, agama dan institusi diraja itu terbabit telah dimuat naik di media sosial oleh beberapa individu.


TAK SEMESTI

KALAU RAJA

KITA MESTI 

DIHORMAT

HORMAT 

LAHIR 

DARI HATI 

SUCI & JUJUR

DAN MELIHAT

SOSOK YANG

SOPAN 

BERJURUS

HORMAT LAHIR

BUKAN 

DIPAKSA

ATAU KERANA

HUKUM DAN

UNDANG2

---------------------

ORANG JAHAT SELINDUNG BELAKANG ISLAM







ORANG JAHAT

SELINDUNG

DENGAN 

ISLAM

Burkah macam taliban.....tulisan kat belakang Kathijah....isteri favorite nabi mohd....bawa 2 buku koran......kiri dan kanan....+ sedikit serbuk kuasa sakthi bomoh maha kuasa islam bodohkan pegawai macc on 
PEMBACA SILA TEKA
bumi-non-malay
on 6/5/18
Esok dia pakai ski mask dgn hoodie fesyen sirul dengan azilah. Rambut dah tak payah set. on PEMBACA SILA TEKA
nego co
on 6/5/18
aku nak tengok rambut rosmah yg biasanya didandan kemas dgn kos rm1200 tu semasa dia hadir ke bangunan sprm. wartawan sila fokus pada rambut dia ya. kalau masih kemas didandan maknanya dia masih happy dan mungkin ada peluang utk dia dan najib lepaskan diri. tapi kalau kusut tak berdandan maknanya sepanjang masa dia sugul dan bersedih sejak lepas pru haritu kikiki. mudah2an dia dapat jawap soalan pegawai sprm dgn mudah atau sila pakai adult diapers supaya senang terkencing kencing kahkahkah. on PEMBACA SILA TEKA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/5/1





---------------------

TERGOLEK DOG








KAH ASH KAH

KAH KAH KAH

KAH JAH AKH

Abim sokong Tan Sri Idrus Harun dilantik Peguam Negara



POOODAH

KAH KAH KAH
-----------------

LAPORKAN ORANG JAHAT











SIAPA ADA

MAKLUMAT

SILA HANTAR

KE BERSIH 

MALAYSIA

Kepada: BERSIH MALAYSIA

Ingin saya bawa perhatian berkenaan tajuk emel di atas dan senarai lalang yang sedang berusaha menggagalkan kerajaan PH:

1. Ali Hamsa, KSN (kesalahan: salahguna kuasa, meletakkan orang kepercayaan di setiap pejabat daerah untuk memudahkan urusan “perolehan” tanah peribadi, membeku pergerakan/kenaikan pangkat pegawai yang “menegur” BN, mengugut penjawat awam untuk undi BN supaya kontrak jawatannya disambung, menyalahgunakan blue ocean untuk kepentingan diri dan orang luar, mengkhianati penjawat awam, dll.)

2. Mohtar Mohd Abd Rahman, TKPPA (kesalahan: salahguna kuasa, menubuhkan unit laporan ketua audit negara sebagai “polis rahsia” untuk pelbagai tindakan tatatertib dan bukan untuk semak kesalahan audit, mengugut pegawai semasa menjadi pengarah di bahagian perkhidmatan Jpa untuk menyokong BN, menghukum pegawai awam tanpa belas kasihan serta tidak memberi peluang pegawai untuk bela diri, meletakkan orang yang “ampu” di jawatan strategik supaya jaringan kuasanya tidak dibatasi, dll.)

3. Shakib Ahmad Shakir, MKN (kesalahan: menjadi talam kepada negara dengan menjual rahsia dan lokasi aset negara kepada “highest bidder”, menggunakan kedudukan di MKN untuk “infiltrate” angkatan tentera dan menyebarkan dakyah palsu “psywar”, mempengaruhi keputusan untuk pelantikan panglima perkhidmatan ATM dan PAT, menjadi agen kepada pihak luar untuk beri maklumat sensitif negara semasa bekerja di Bahagian Penyelidikan Jpm hingga kini, menyebarkan dakyah politik palsu kepada penjawat awam di MKN, dll.)

4. Ammir Haron, JPM (kesalahan: menggunakan pengaruh luar untuk jadi pegawai khas PM najib dan naik pangkat jusa, menubuhkan koperasi putrajaya untuk kepentingan bapanya yang menjadi “donor” terbesar najib, menidakkan hak penjawat awam lain dengan mempengaruhi Jpa untuk tidak memberi biasiswa latihan persekutuan kepada orang yang dia tidak suka tetapi dia sendiri tidak ikut prosidur bila minta dan dapat biasiswa untuk ke madinah university, mempengaruhi keputusan kenaikan pangkat penjawat awam supaya tidak ada orang yang boleh lebih darinya, dll.)

5. Ezuwan Hassan, KSN (kesalahan: mengkhianati dan menganiaya penjawat awam melalui pengaruh sebagai pegawai khas KSN, mengugut Jpa untuk tidak meletakkan orang yang tidak disukainya ke perjawatan di kementerian/jabatan tertentu, menghasut dan mempengaruh kementerian/jabatan untuk tidak menerika pegawai yang dia tidak suka, menjatuhkan maruah pegawai yang dia tidak suka dengan dusta kepada Jpa menggunakan surat dari KSN, dll.)

6. Suriani Ahmad, KPWKM (kesalahan: mengugut pegawai dengan tindakan tatatertib tanpa sebarang sebab, menghasut pegawai dalam jabatannya untuk tidak menerima orang yang dia tidak suka meskipun pegawai dari jabatannya tidak tahu hujung pangkal, menggunakan pengaruh politik BN untuk naik pangkat-asal nak jadi KSU mindef tapi tak nampak “cashcow” untuk buat duit dalam mindef dan lari ke KDN jadi TKSU dan jaga sektor keselamatan sebab di situ banyak ibu duit, dll.)

7. Azhan Md Amir, JPA (kesalahan: salahguna kuasa dengan meletakkan “favorite” di jawatan strategik seluruh negara, menjatuhkan maruah pegawainya sendiri depan khalayak, mengadu domba kepada semua orang tapi guna ayat Quran tanpa segan silu untuk tegur orang, memecahbelahkan penjawat awam kepada kem-kem tertentu, menghasut sumber manusia kementerian/jabatan untuk tidak terima mana-mana pegawai yang bukan “favorite”, menyalahkan orang lain atas kesilapan sendiri dan tidak mengaku silap, merendahkan martabat penjawat awam yang “kurang upaya” dengan nistaan dan celaan kepada pegawai tersebut, dengan selamba menukar pegawai yang dia tidak suka kurang 24 jam, sentiasa ajak pegawai wanita bujang dan cantik untuk pergi karaoke semasa kursus atau lepas waktu kerja, dll.)

ini baru sedikit dari “iceberg” lalang dalam perkhidmatan awam. ada juga sedang berkomplot dalam kerajaan untuk menidakkan hasrat dan keberkesanan penyampaian 100 hari kerajaan Tun Mahathir.

mohon pihak bersih malaysia ambil tindakan sewajarmya.

(YANG TERANIAYA DAN DIANIAYA OLEH SISTEM PERKHIDMATAN AWAM MALAYSIA)




------------------

HARI SELASA - NAJIB NAK SAMAN




INGAT TAK

NAJIB NAK 

SAMAN WSJ

HARI SELASA?

HARI INI

SELASA 

SAMPAI

KAH KAH KAH

YANG KENA 

TANGKAP

IALAH

ROSMAH


SeSelasa datang dan pergi, Najib belum saman WSJ - Malaysiakini

https://www.malaysiakini.com/columns/418272
Translate this page
Apr 4, 2018 - Pada hari Ahad 5hb Julai 2015 - Astro Awani mengeluarkan berita gempak - Najib akansaman WSJ Selasa ini. Portal Star Online juga ...

Najib akan fail saman terhadap WSJ Selasa ini | Astro Awani

www.astroawani.com/.../najib-akan-fail-saman-terhadap-wsj-selasa-...
Translate this page
Jul 5, 2015 - KUALA LUMPUR: Datuk Seri Najib Razak akan memfailkan saman terhadap Wall Street Journal (WSJ) pada Selasa berhubung laporan ...

Selasa demi Selasa berlalu, bila nak saman WSJ?' - Nasional - Sinar ...

www.sinarharian.com.my/.../selasa-demi-selasa-berlalu-bila-nak-sa...
Translate this page
Mar 27, 2016 - Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak didesak mengambil tindakan ... Nasional. 'Selasa demi Selasa berlalu, bila nak saman WSJ?' ... ucapan di Kongres Rakyat 2016 di Pusat Konvensyen Shah Alam, di sini, hari ini.


SPRM PILIH

SELASA KERNA

HARI SELASA 

MANDRUM

BOMOH 

KEELING

KERALA

MEGENDUR

KAH KAH KAH


----------------

ISLAM TAK JAMIN APA APA









ISLAM TAK

SAMESTI  BAIK

DAN JUJUR
king salman islam wahabi tapi serang warga yemen..sultan erdogan islam bini bertudung tapi bunuh puak minoriti dan curi minyak syria.najib islam dan allah perintahkan masuk kaabah dan bertemu nabi muhammad tp najib pencuri terbesar dlm sejarah dunia..haji hadi ulama melayu islam tp penerima wang curi 1mdb, nik abduh islam anak muryidol nik aziz pula adalah agen cia dan juga penerima wang dari umno utk perkembang syariah islam..semuanya nak jual agama.. on SEMUA TAK ADA MAKNA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/4/18



--------------

ROSMAH BERAK CAIR







ROSMAH

BERAK CAIR

DI PEJABAT

SPRM

Dia pakai panties warna pink, ada hiasan muka TukarTiub… Kah Kah Kah.. Memohon berkat untok mengelak dari disantau pegawai penyiasat SPRM... esok mesti soal siasat berlangsung agak panjang sebab malam ni beliau makan banyak banyak.. jadi bila masa soalan cepu emas nak ditanya pegawai2 penyiasat, pasti beliau akan meminta izin untuk pergi buang air besar… 
Mohon pegawai2 SPRM bersiap sedia dengan pewangi 7 jenis bau dan tukang paip stand by, sebab rasa rasanya tandas dalam bangunan SPRM esok boleh tersumbat akibat penangan orang ini… kah kah kah on PEMBACA SILA TEKA
Publish | Delete | Spam
Melayu Celup
on 6/4/18



------------------

WAK SONTOL KARIMUN




JAMAL JADI

WAK SONTOL

KARIMUN
citer Jamal lari pelik, semasa kawalan polis lari, Masa perbicaraan lari, pasal tu mahathir day kata setiakawan.kepala polis was was, kalau lantik Singh jadi KPN lagi lah kecoh...lah kah lah... on TANPA JAMAL RAKYAT SUSAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/4/18


ko jangan sampai Jamal hantar hantu kuda kepang dia tu... tt sib baik ada anjing.. takat antu kuda tu, sekali salak, lari kuda2 tu... on
 TANPA JAMAL RAKYAT SUSAH
Anonymous
on 6/4/18
Dengar kabor. .jamal dah dapat kartepeh republic karimon. .Nama dia bukan jamal dah... Dia bubuh... Wak sontolyo andjeng suparman... Duit dia triliun kalau tukar rupiah.. Nak offer 10 ribuan... Wui. . Wak sontoloyo hantar kau ke kacatmathan adipura nusa tengara... Situ cendrawasih masih ada.. Nak.. Up ler sikit offer tu baru kereeennnn.... .... Jakkakakakakakaka on TANPA JAMAL RAKYAT SUSAH
Publish | Delete | Spam
DIDI KOTA BELUD
on 6/4/18


---------------

KIAMAT AKAN SAMPAI





KIAMAT

AKAN SAMPAI

Esok diumumkan seluruh malaysia bakal batal puasa atau banyak kena kolera... Kalau taknak benda ni jadik... Dilarang buka peti talibisin.. Bazar ramadan dijangka mengalami kerugian teruk besok kerana tiada pelanggan.. Restoran seeggera juga dijangka tutup aawal... Kalau tak nak bende ni jadik.. Jgn buka peti talibisin.. Paham... Besok hantu puakaa akan baca mentera....awas..... Stay alert... Oiii.. Besok kiamat dah.... Kakakakkakakakak on 
PEMBACA SILA TEKA
Publish | Delete | Spam
DIDI KOTA BELUD
on 6/4/18
dia keluar dengan tudung, semua terpegun, kesian mendapat hidayah, syukur alham, akhirnya Allah telah menyedarkan kak ros bertaubat Dan semua rakyat termasuk hj Hadi terima...kah kah kah on PEMBACA SILA TEKA
Anonymous
on 6/4/18
kah kah kah.. berak2 Bik Mama nak jawab soal siasat esok, Elok mula2 dia dating kemas berbaju kurung, dah tak pasal2 kena berkemban.. Sah2 TukarTiub stimmmmmm kah kah kah on PEMBACA SILA TEKA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/4/18

Mana la nak tau TT,kitorang bukan ahli nujum macam raja bomoh nak teropong buluh kasab.....harap dia tak pakai secret weapon nya, G string.....nanti satu bangunan SPRM runtuh beb. on PEMBACA SILA TEKA
Boley Jalan
on 6/4/18

Rosmah akan pakai spender empat lapis.. takut terkincit.. on
 PEMBACA SILA TEKA
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 6/4/18



-------------------