Rabu, 27 Julai 2011

NAKBA IALAH MALAPETAKA
SANG SAKA TANAH MELAYU
NAKBA DAN MALAPETAKA


Setiap tahun pada 15 Mei warga Palestine akan menyambut Nakba. Tarikh ini bukan disambut dengan pesta-pestaan. Tarikh Nakba ini - 15 Mei 1948 - adalah tarikh entiti yang dipanggil Israel telah dipacakkan keatas bumi Arab. Justeru pada tarikh ini warga Palestine diseluruh dunia akan mengingati kembali hari musibah ini.

Semenjak 15 Mei 1948 – warga Palestine telah berhadapan dengan segala macam kesangsaraan. Tanah mereka dirampas. Rumah merdeka diroboh. Mereka kehilangan harta benda. Kehilangan hak demokrasi. Kehilangan kampong halaman. Rakyat Palestine diserang, dibunuh dan dihalau dari kampong halaman. Sesiapa yang berani melawan akan dipenjara.

Nakba 15 Mei adalah Malapetaka untuk warga Palestine. Nakba 31 Ogos adalah Malapetaka untuk Semenajung Tanah Melayu. Nakba ialah Malapetaka.

Saban tahun semenjak 31 Ogos 1957 Hari Malapetaka telah di rayakan di Tanah Melayu ini. Malapetaka yang menimpa warga Persekutuan Tanah Melayu ini tidak jauh bezanya dari yang sedang dialami oleh Nakba di Palestine.

Untuk memahami kembali sejarah kelahiran Malapetaka ini biar saya bawa kembali para pembaca kepada pensejarahan kelahiran hari Malapetaka ini. Hendaknya dapatlah kita semua memahami makna Malapetaka ini yang dieja dengan M huruf besar ini.

Awalnya, Perjanjian Anglo-Dutch 1824 telah memisahkan kepulauan Melayu kepada dua entiti – Semenanjung Tanah Melayu dibawah British dan Batavia di bawah Belanda. Pejanjian Anglo-Thai 1909 telah memisahkan pula 5 wilayah Melayu – Pattani, Jala, Setul, Singgora dan Menara. Wilayah ini menjadi tanah jajahan Siam hinga ke hari ini. Pada tahun 1874 melalui Perjanjian Pangkor kuasa kolonial Britsh telah memasuki jarumnya untuk menjajah Semenanjung Tanah Melayu.

Perjanjian Pangkor ini akhirnya membolehkan British menguasai seluruh Semenanjung Melayu. Akhirnya Tanah Melayu menjadi tanah jajahan British dibawa jagaan Raja England dan bukan lagi dibawah East India Company.

Penjajah Barat datang untuk mencari harta kekayaan. Di Tanah Melayu British telah bertemu dengan bijeh. British telah juga membuka ladang getah. Dua punca ekonomi ini menjadi bagitu penting sekali untuk perkembangan ekonomi kolonial British.

Untuk terus melipat gandakan keuntungan, kaum penjajah British telah membuka bumi Melayu kepada pendatang baru dari China dan India. Mereka telah dibawa masuk sebagai tenaga buruh oleh kuasa kolonial British. Dengan kehadiran buruh China dan buruh India ini maka lanskap Tanah Melayu berubah untuk selama-lamanya.

Dunia ini bergerak dengan hukum hakam alam. Hukum alam bergerak dan tidak berubah-ubah. Hukum ini menetapkan : dimana ada penindasan disana pasti akan ada penentangan. Hukum alam ini mula menapai dan mengampoh di Tanah Melayu. Hasilnya, Kesatuan Melayu Muda (KMM) ditubuh pada tahun 1938. Ini adalah gerakan politik paling awal yang menuntut kemerdekaan Tanah Melayu dari British.

Pada ketika ini Parti Komunis Malaya (PKM) telah wujud di Singapura. PKM pada ketika itu sedang menyusun kaum buruh China di kota-kota seperti Singapura, Kuala Lumpur dan Pulau Pinang.

Penentangan terhadap penjajah British dan kuasa modal penjajah ini telah melahirkan setiakawan diantara KMM dengan PKM. Ikatan setiakawan ini adalah kerjasama antara kaum tani Melayu dengan kaum buruh India dan China. Inilah bibit-bibit kelahiran negara bangsa.

Kesampaian Jepun pada tahun 8 Ogos 1941 telah meruntuhkan empire British. Dalam masa yang sama ikatan setiakawan bangsa-bangsa di Tanah Melayu untuk menuntut kemerdekaan telah diperkukuhkan. Perjungan bersenjata Tentera Rakyat Malaya Menentang Jepun – Malayan People Anti Japanese Army telah memperkukuhkan lagi setiakawan bangsa-bangsa di Tanah Melayu.

Apabila Jepun kalah perang pada bulan Ogos 1945 sekali lagi British Military Administration masuk untuk mengambil alih pentabiran Tanah Melayu. Tetapi semuanya telah berubah. Tanah Melayu kini bukan lagi Tanah Melayu sebelum perang Jepun.

Kini gerakan nasionalisma telah mengampoh dan laungan kemerdekkan kedengaran disana sini. Telah wujud Parti Kebangsaan Melayu Malaya (PKMM) Angkatan Pemuda Insaf (API), Angkatan Wanita Sedar ( AWAS) – semua ini adalah gerakan nasionalis kiri yang bangun berjuang untuk menghalau British dari Tanah Melayu.

British scara licik dan terancang telah mewujudkan apa yang dipanggil hingga ke hari ini - United Malay National Organisation. Ini adalah organisasi yang ditelor, yang dieram dan dinetaskan oleh penjajah British. Tarikh munculnya gerombolan United Malaya National Organisation – 1946 – agak lewat. Muncul sebagai reaksi terhadap gerakan nasionalis Melayu kiri yang mahu menghalau British. Dari segi sejarah, cukup jelas bahawa gerombolan ini diwujudkan untuk menjadi tali barut dan budak suruhan British.

Setiakawan antara bangsa-bangsa yang bangun menentang penjajah British telah melahir setiakawan yang baru. Perlembagaan Rakyat telah dilahirkan pada tahun 1947 oleh AMCJA-PUTERA. Ini adalah kerjasama setiakawan antara All Malayan Council Joint Action dengan organisasi massa Melayu bernama Putera.

Perlembagaan Rakyat 1947
ini cukup penting dalam sejarah pembentukan negara bangsa. Dalam Perlembagaan Rakyat ini sesiapa sahaja yang lahir di Tanah Melayu akan dinobat sebagai Melayu. Ertinya anak semua bangsa yang lahir di Tanah Melayu adalah Melayu. Ini adalah garis politik kiri yang paling radikal. Garis politik ini dan setiakawan anak semua bangsa telah mengoncang kekuatan kuasa kolonial British.

Untuk menumpaskan agenda kelahiran negara Bangsa Melayu ini, secara licik British melalui gerombolan United Malay National Organisation telah melaungkan slogan Hidup Melayu. Para pembaca yang budiman, perhatikan betul betul slogan ini. Slogan ini bukan laungan untuk menghalau British tetapi untuk menunjukan bahawa orang Melayu kurang oxygen.

Gerombolan United Malay National Organisation dengan kerja sama British telah memulakan dan menanamkan garis politik Melayu Melayu, China China dan India India. Maka lahirlah Perikatan. Politik perkauman ini amat baik untuk British. Ini adalah dasar pecah dan perintah. Dalam pertubuhan Perikatan masih lagi Melayu, China dan India. Berbanding dengan AMCAJA-PUTERA – badan ini adalah gabungan anak semua bangsa yang memanggil diri mereka Melayu.

Projek Perlembagaan Rakyat 1947 telah digagalkan British. Akhirnya, pada 20 Jun 1948 pecahlah perang kolonial menentang British. Perang kolonial kali ini telah disertai oleh API, AWAS, Hisbul Musliminn, Malayan Democratic Union, PKM, KMM, PKMM dan ratusan patriot dan nasionalis anak semua bangsa. Mereka mengangkat senjata untuk mengahalau British dari Tanah Melayu.

Saya harap hingga ke tahap ini para pembaca telah dapat memahami pejalanan sejarah Tanah Melayu. Saya harap para pembaca telah dapat memahami dari mana munculnya gerombolan United Malay National Organisation, Malayan Chinese Association dan Malayan Indian Congress. Kesemua badan-badan ini adalah boneka British. Dari namanya kita telah tahu bahawa badan-badan ini dibentuk dan ditaja oleh penjajah British.

Mari kita lihat apakah yang telah dibuat oleh United Malaya National Organisation apabila rakyat Tanah Melayu pada thun 1948 bangun mengangkat senjata melawan British. Apa agaknya yang telah dilakukan oleh United Malay National Organisation? Sejarah membuktikan bahawa : Mereka bukan bangun menentang British tapi bangun berjuang menentang orang yang menentang British.

Jika tidak percaya apa yang saya tulis ini – sila bersabar. Pada bulan Ogos ini nanti – media milik United Malay National Organisation akan membuka kesah-kesah bodoh dimana puak-puak gerombolan tanpa segan dan malu akan membuktikan bahawa mereka dengan bangga telah menjadi barua British. Mereka akan mendabik dada mengatakan bagaimana mereka berjuang menentang komunis. Walhal, gerila Parti Konunis ketika itu sedang melawan British.

Ketika Shamsiah Fakeh, Abdullah Sidi, Rashid Maydin, Chin Peng
banguan mengangkat senjata – apa yang dilakukan oleh United Malaya National Organisation?
Sejarah jelas membuktikan – gerombolan United Malay National Organisation telah bersubahat dengan British untuk menumpaskan gerakan bersenjata melawan British ini.

Ketika anak semua bangsa bangun melawan British untuk mencapai Merdeka; gerombolan United Malaya National Organisation bangun berjuang melawan orang yang berjuang untuk Merdeka. Untuk saya kalau perbuatan ini bukan kerja barua British maka Rosmah Mansor itu masih lagi dianggap anak dara sunti.

Justeru, sebagai balasan menjadi barua yang setia , pada 31 Ogos 1957 penjajah British telah mengagihkan pentabiran Tanah Melayu kepada United Malay National Organisation. Tarikh 31 Ogos inilah yang menjadi Hari Malapetaka untuk Tanah Melayu. Tarikh ini adalah Nakba untuk anak semua bangsa di Tanah Melayu. Semenjak dari tarikh ini kita telah melihat satu demi satu musibah telah menimpa Tanah Melayu.

Untuk saya menobatkan 31 Ogos sebagai Hari Malapetaka bertujun untuk menilai kembali pensejarahan Tanah Melayu. Kita tidak perlu berselindung. Nakba di Palestine membolehkan tanah-tanah Palestine dirampas oleh kaum Zionis. Malapetaka di Tanah Melayu memperlihatkan ribuan hektar tanah rizab Melayu hilang dirampas oleh Zionis tempatan.

Pelentong, Chu Badak, Tasek Utara, Berembang, Kerpan hanyalah beberapa nama tanah asal Melayu yang dilupus. Paling akhir tanah Keretapi Api Tanah Melayu di Singapura lupus. Dan yang akan datang ialah tanah Kampong Baru dan Kampong Banda Dalam.

Malapetaka ini tidak berkesudahan. Lihat pula berapa ratus ribu anak semua bangsa menjadi mangsa ditahan tanpa bicara semenjak British mewujudkan Akta Keselamatan Dalam Negeri pada tahun 1948. Paling akhir kita melihat 6 warga penyokong Bersih sedang ditahan tanpa bicara.

Berapa ribu pula warga yang telah gugur dan mati dibunuh dalam tahanan? Pernah saya terdengar suara dari parlimen menyatakan lebih dari satu ribu orang telah gugur semenjak sepuluh tahun dahulu. Nama seperti Altantuya, Beng Hock, Kugan, Francis, Aminulrashid dan Sarbaini akan terus bertokok tambah. Malapetaka ini masih berterusan.

Bulan Ogos kelihatan amat ironi untuk Tanah Melayu kerana 500 tahun – pada 10 Ogos 1511 – Portugis telah mendarat di Melaka. Pendaratan Portugis 500 tahun dahulu hanya akan dilihat sebagai satu titik dakwat hitam dalam sejarah Tanah Melayu berbanding dengan Malapetaka 31 Ogos.

Untuk pembaca yang muda biar saya ditunjukan disini bahawa Nakba di Palestine pada 14 Mei adalah hasil dari perancangan British. Manakala Malapetaka di Tanah Melayu pada 31 Ogos adalah juga hasil perancangan British. Nakba di Palestine berterusan hingga ke hari ini. Malapetaka di Tanah Melayu ini juga tidak akan reda-reda selagi gerombolan United Malay National Organisation tidak dihumbankan ke dalam tong sampah sejarah. (TT)

nota:
tulisan ini tela disiarkan
dalam SUARA KEADILAN terbaru
yang kini dalam pasaran
sesiapa yang ingin melanggan
akhbar mingguan ini sila pukul
talipon
: 03-22-72-40-45

HARI HARI AKHIR MAT MONGOL
SUAMI NAJIB ADA CINCIN


nota:
kemana agaknya
bik mama akan lari
bawa cincin dan kasut paradanya
kah kah kah

FACEBOOK PERDANA MENTERI DISERANG KOMEN BERUNSUR FITNAH
- meloya

KUALA LUMPUR 26 Julai - Laman sosial Facebook Najib Razak diceroboh pihak tidak bertanggungjawab hari ini yang mengeluarkan komen-komen negatif memburukkan beliau dan kerajaan Barisan Nasional (BN).

Segala komen berunsur fitnah dan maki-hamun terhadap Najib itu dikesan mula dimuat turun ke status Facebook beliau sejak pukul 7 pagi ini dan semakin bertambah sehingga kini.

Mereka yang membuat 'serangan' melalui laman sosial ini dipercayai berpura-pura menjadi peminat beliau sebelum mengambil kesempatan mengeluarkan komen buruk terhadap pemimpin nombor satu negara itu.

Hasil semakan Utusan Malaysia di Facebook mendapati, rata-rata individu yang mengeluarkan komen negatif merupakan penyokong Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) kerana pada profil mereka terdapat logo Bersih dan warna kuning.

Selain Najib , turut menjadi sasaran kemarahan dan fitnah kumpulan terbabit melalui Facebook itu ialah isteri beliau, Rosmah Mansor; Hishammuddin Hussein;

Mereka turut memuat turun video dan gambar yang didakwa memperlihatkan perbuatan salah laku Rosmah dan Hishammuddin serta individu-individu yang kononnya menjadi mangsa aniaya kerajaan seperti wanita Mongolia, Altantuya Shaariibu; Ketua Pembangkang, Anwar Ibrahim dan bekas banduan, A. Kugan.

Melalui Facebook tersebut ialah mereka membuat desakan meminta Najib dan Hishammuddin meletak jawatan.

Najib dan isteri turut difitnah terlibat dalam pelbagai skandal seperti isu pembelian kapal selam Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), pesawat Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) dan cincin berlian berharga RM24 juta.

Lebih kurang ajar ada yang menulis komen menggunakan bahasa kesat.

Perdana Menteri membuka akaun Twitter dan rakan Facebook beliau bagi memastikan peminat, rakan dan lain-lain peminat Internet berhubung dengannya seperti biasa.
Beliau juga sebelum ini pernah mengadakan pertemuan dengan rakan-rakan Facebooknya

NOTA:
baca berita ini sekali lagi
baca sekali lagi
baca sekali lagi

sekali imbas berita ini seperti menyokong najib
sekali baca berita ini cuba mempertahankan najib

baca sekali lagi
baca perlahan lahan

faham?
sedar?
dah nampak?


berita ini adalah berita anti najib
ini adalah tanda bahawa satu gerakan anti najib telah disusun
ini adalah sebahagian dari strateji anti najib

tak faham?

lihat apa yang dibocorkan dalam berita ini?
lihat dan baca
baca dan baca

dengan menggunakan isu facebook ini
utusan telah memberitahu mak cik felda dan pak cik felda
bahawa anak anak muda dan ramai rakyat tak suka pada najib

dengan menggunkan isu facebook ini
secara sedar utusan telah melaporkan: Segala komen berunsur fitnah dan maki-hamun terhadap Najib itu dikesan mula dimuat turun ke status Facebook beliau sejak pukul 7 pagi ini dan semakin bertambah sehingga kini.

ini bermakna utusan mahu rakyat tahu bahawa najib tidak mendapat sokongan

tidak cukup dengan ini
dilaporakn juga tentang jenayah najib:
Najib dan isteri turut difitnah terlibat dalam pelbagai skandal seperti isu pembelian kapal selam Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM), pesawat Tentera Udara Diraja Malaysia (TUDM) dan cincin berlian berharga RM24 juta


dalam serangan ini kelihatan kerajaan hari ini
adalah kerajaan anak beranak
kalau zzz dahulu kerajaan ayah dan menantu
kali ini adalah kerajaan bini dan sepupu


jelas utusan TIDAK menyokong najib


tak percaya?

berita ini adalah kali pertama
berita cincin berlian rosmah keluar dalam akhbar arus perdana
walau pun caranya seolah olah cuba mempertahkan rosmah
tetapi ini untuk memberityahu bahaw memang betul rosmah ada
membeli cincin intan berlian 24 juta riingit

berita cincin rosmah ini telah tersebat luas
tetapi tidak ada media yang berani usik
hanya melalui isu facebook ini
utusan telah menimbulkan isu cincin 24 juta ringgit

APA SEBENARNYA

apa yang berlaku ialah
najib razak sedang diasak untuk ditendang

siapa yang mengasak?

3M sedang mengasak najib razak


kalau dulu dolah ada 3K
kalimulah, khairy dan kak endon
kali ini yang akan menendang najib ke tepi lonkang ialah 3M

SIAPA 3M?
madey
mukhriz
malikul sembab

3M ini sedang merancang

kenapa?

madey benci pada najib kerana najib di pau oleh lee kuan ye
madey benci pada najib kerna najib di kontrol oleh rosmah

malikul benci pada rosmah
maikul nak jadi pm

mukhriz nak ganti malikul

tak caya?

sila tanya
kenapa madey tak komen tentang bersih?
kah kah kah

BERITA INI

justeru utusan telah mengambil kesempatan
melalui isu facebook ini
untuk memberitahu bahawa:

- rosmah ada cincin 24 juta ringgit
- najib terlibat dengan kews bunuh altantuya
- najib terlibat dalam kes beli kapal selam
- najib terlibat dalam merembat tanah tudm


tak percaya lagi!

pergi mapoooslaaaa
kah kah kah
kah kah kah

nota:
tanya malikul
sudah kah dia membuat baju melayu baru
untuk jumpa agong
kah kah kah


MAKAN FREE


nota:
bayangkan jika najib anak beranak
ini tidak dihalau maka habislah
harta negara - mulut besar ini
nak makan free saja
kah kah kah

PAKATAN RAKYAT TOLAK BIOMETRIK
BIOMETRIK AKAN TIPU


KENYATAAN MEDIA
22 Julai 2011SISTEM BIOMETRIK: TERLALU MAHAL, TIADA MEKANISME TIMBANG TARA, TERLALU LAMA UNTUK DILAKSANAKAN

Mewakili Sekretariat Pakatan Rakyat, kami mengalu-alukan penyataan Perdana Menteri mengenai pelaksanaan sistem biometrik yang secara tidak langsung mengesahkan bahawa pengundi hantu dan pengundian berulang kali memang wujud dalam amalan pilihanraya di negara ini. Langkah Suruhanjaya Pilihanraya (SPR) mencadangkan pelaksanaan sistem biometrik untuk mengekang masalah pengundi hantu dan pengundian berulang kali adalah bukti bahawa pimpinan Barisan Nasional sekalipun tidak mampu menafikan suara rakyat yang menyertai BERSIH2.0.

Maka, kita wajar mengucapkan tahniah kepada ratusan ribu rakyat Malaysia yang menyertai kempen BERSIH2.0 dan turun ke perhimpunan aman pada 9 Julai 2011 baru-baru ini. Tanpa kesabaran dan keberanian mereka, SPR dan Barisan Nasional akan terus menafikan bahawa penipuan-penipuan ini wujud.

Namun begitu, penerimaan terbuka oleh SPR dan Barisan Nasional itu diikuti pula dengan cadangan sistem biometrik yang hanya akan menambahkan masalah; bukannya menyelesaikan pelbagai penipuan yang berlaku selama ini. Kosnya menelan belanja ratusan juta ringgit dan akan membebankan rakyat yang sudah pun berhadapan dengan bebanan kos sara hidup yang tinggi.

Mereka yang biasa dengan pelaksanaan sistem biometrik dan sistem komputer yang melibatkan seluruh negara dan jutaan rakyat Malaysia tahu bahawa sistem sebegini akan berhadapan dengan pelbagai masalah teknikal dan risiko keselamatan sistem. Maka tidak hairanlah SPR tidak boleh memberi komitmen sama ada ia boleh dilaksanakan menjelang PRU13; kerana mereka sendiri sedar ia akan mengambil masa yang lama untuk dilaksanakan.

Lebih penting lagi adalah ketidakupayaan sistem biometrik menghalang pengundi hantu dan pengundi berulang kali kerana ia dibina berdasarkan pendekatan yang salah; iaitu setiap yang mempunyai kad pengenalan adalah pengundi yang sah. Ini akan membolehkan ramai pendatang asing yang diberikan kad pengenalan mengundi dalam PRU13.

Justeru, pendirian banyak pihak yang mempersoalkan kewarasan dan kebijaksanaan cadangan itu adalah tepat apatah lagi apabila penyelesaian sedia ada melalui penggunaan dakwat kekal adalah mudah, murah dan berkesan. Bukan sahaja sistem biometrik mahal dan memakan masa untuk dilaksanakan, kita juga khuatir ia akan melambatkan proses membuang undi pada hari pengundian yang akan mengurangkan kecenderongan pengundi keluar mengundi.

Sistem biometrik juga akan menghapuskan proses timbang tara (melalui penyertaan ejen mengundi/polling agent dan ejen pengiraan/counting agent dalam proses membuang undi) sedia ada yang memberi ruang kepada parti-parti politik memainkan peranan memastikan pilihanraya adalah adil dan saksama. Apabila tanggungjawab dan kuasa (sekarang ini di tangan ejen mengundi dan ejen pengiraan) untuk menyemak pengundi dan memastikan proses pengiraan adalah adil dipindahkan sepenuhnya kepada sebuah sistem komputer, parti-parti politik tidak ada peluang untuk memeriksa, menyemak dan memainkan peranan dalam proses pembuangan dan pengiraan undi.

Kewujudan peluang ini sebagai proses timbang tara adalah ciri-ciri utama sebuah pilihanraya yang bersih dan adil. Makanya, sebarang langkah yang berhasrat untuk menghapuskan penglibatan parti-parti politik sebagai timbang tara adalah bertentangan dengan kehendak rakyat yang disuarakan melalui BERSIH2.0.

SPR wajib kembali kepada 8 tuntutan yang disuarakan melalui BERSIH2.0 terutamanya penggunaan dakwat kekal kerana langkah itu adalah berkesan, murah, memberdayakan peranan parti-parti politik dan digunakan secara meluas di seluruh dunia. Sistem pilihanraya di negara ini memerlukan reformasi keseluruhan, bukannya pindaan-pindaan kecil yang akan menelan belanja ratusan juta tetapi menimbulkan pelbagai masalah baru yang menyemarakkan kemarahan rakyat.

Dikeluarakan bagi pihak seketeriat Pakatan Rakyat
Wakil-wakil parti:

YB Hatta Ramli
Ketua Pengarah pilihanraya
Parti Islam SeMalaysia

YB Liew Chin Tong
Setiausaha Antarabanga
Parti Tindakan Demokratik

Saudara Rafizi Ramli
Pengarah Strategi
Parti Keadilan Rakyat

27 Julai 2011

MALIKUL TELAH BERSEDIA UNTUK JADI PM

MALIKUL BAKAL PM KITA
WAKIL RAKYAT BN SEDIA PENUHI SARANAN TPM
– berita hairan

KUALA LUMPUR: Wakil rakyat Barisan Nasional (BN) diminta bekerja lebih keras dan menemui rakyat sekerap mungkin untuk menerangkan projek pembangunan yang dilakukan kerajaan seolah-olah pilihan raya akan diadakan hujung minggu ini.

Arahan itu diberikan Muhyiddin Yassin, bagi memastikan jentera BN sentiasa bersedia menghadapi pilihan raya umum tidak kira sama ada diadakan tahun ini atau tahun depan.

Isu utama yang ditekankan Muhyiddin adalah memastikan perpaduan di kalangan parti komponen BN serta mengelak berlakunya pertelagahan atau sengketa berebut jawatan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


NOTA:
faham kah apa maknanya berita ini?

minggu ketika meresmikan pundek pudek pundek
malikul sembab telah berkata :
pilihanraya akan diadalan dalam masa beberapa bulan

faham makna kenyataan ini?


malikul sering bercakap tentang piliharaya
apa maknanya?

maknanya:
ini adalah tekanan dari malikul untuk mat mongol
malikul sedar bahawa mat mongol sedang gelabah
malikul sedar bahawa mat mongol kelihantan hilang punca
malikul sedang merancang
malikul telah dimalukan oleh suami mat mongol
ketika lawatan memteri pelajaran ke saudi arabia
suami mat mongol jadi menteri pelajaran
malikul panas baran

justeru:

jika pilihanraya di adakan awal
maka leher mat mongol akan dicantas
sama seperti nasib zzzz
ini kerana rakyat amat benci kepada mat mongol dan suaminya

justeru:
malikul akan menggunakan jalan yang sama untuk menekan mat mongol
mat mongol aakan sama seperti zzzz

inilah maknanya berita ini

tak percaya?

cuba lihat arkib berita
ada terjump mat mongol cakap tentang pilihanraya
yang sibuk hendak pilihanray hanya malikul sembab


tak percaya?

tanya ku li
kenapa ku li
tetiba tubuh amanah

siapa dah pecah amanah

nota:
dara rosmah dah pecah belum
kah kah kah

PRU 13 UNTUK PAKATAN TETAPI....
SEBELUM MEMBACA LIHAT INI DAHULUNOTA:

pru 13 nanti
pakatan rakyat akan menang
tetapi rakyat akan ditipu
PAKAI DAKWAT KEKALNOTA:
mari memahami sejarah dakwat kekal
pengunaan dakwat kekal ini
telah ditolak 4 hari sebelum
buang undi pada tahun 2008

ini kerana jika dakwat kekal
telah digunkan pada 8 March 2008 lalu
malaysia kini bukan lagi dalam malapetaka

pilihanraya yang akan datang pakatan rakyat akan menang
jika TIDAK menang ertinya rakyat malaysia telah ditipu

penipuan ini sedangh dirancang!

PAS MAHU SPR GUNA DAKWAT KEKAL , BUKANNYA BIOMETRIC - minisider

PAS berpendirian bahawa Suruhanjaya PIlihan Raya (SPR) wajar menggunakan dakwat kekal berbanding sistem biometrik dalam pilihan raya umum akan datang.

Presidennya Abdul Hadi Awang berkata, pihaknya berpendirian bahawa penggunaan sistem biometrik bukan penyelesaian terbaik mengatasi isu pengundi hantu.

“PAS tetap berpendirian untuk mendesak supaya SPR menggunakan dakwat celup jari ketika mengundi bagi membasmi pengundi hantu dan juga pengundi yang mengundi banyak kali dalam setiap pilihan raya,” kata beliau dalam satu kenyataan dikeluarkan menerusi blognya semalam.

“Begitu juga pendaftaran pemilih secara automatik,” kata Ahli Parlimen Marang ini sambil menambah, “kita pelik bagaimana SPR boleh bekerjasama dengan Jabatan Pendaftaran Negara dalam pengendalian biometrik ini, tetapi tidak boleh bekerjasama dalam mengendalikan pendaftaran pemilih secara automatik.”

Kedua-duanya merupakan antara isu yang menjadi tuntutan Bersih 2.0.

NOTA:
biometrik ini adalah rancangahn licik untuk menipu
biometrik ini akan digunakan untuk memastikan gerombolan menang

telah jelas warga malaysia anak semua bangsa mahu perubahan
telah jelas anak semua bangsa telah berani menolak gerombolan
telah jelas anak semua bangsa mahu pentabiran baru
telah jelas anak semua bangsa tidak mahu pm yang terlibat dalam kes bunuh
telah jelas anak smeua bangsa tidak mahu pm yang kena pau oleh singapura
telah jelas anak semua bangsa tidak mahu memteri perogol amah

tetapi awas!

ada perancangan sulit
ada perancangan jahat
ada perancangan untuk menipu

biometrik ini hanya satu dari rancangan menipu ini

1 – indon telah di daftar
2 – bangla telah didaftar
3 – myamar telah didaftr


bukan kah jelas disini
ada kaitan antara pendaftaran biometrik pendatang haram
dengan biometrik yang akan digunakan untuk mengundi?

jangan jadi bangang
inilah caranya untuk memastikan gerombolan terus berkuasa
jelas: kalau pilihanraya tidak dimenangi oleh gerombolan
maka pilihanraya telah lama diharamkan


GARIS PERJUANGAN KITA


PAKATAN AKAN MENANG - TAPI KALAH KERANA DITIPUDUA EKOR BARUA GEROMBOLANnota:
dalam piliharaya akan datang
pakatam akan menang
dari suasana politik hari ini
jelas menunjukkan bahawa rakyat malaysia
mahu berubah dan menolak barisan nasional

tetapi awas!

jika barisan nasioanl masih juga menang
maka jelas ini adalah satu penipuan!SPR TIADA KUASA UBAH SISTEM PEMILIHAN; WAN AHMAD
- mstar

SHAH ALAM: Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) tidak mempunyai kuasa mutlak bagi melakukan proses reformasi terhadap sistem pilihan raya sedia ada di negara ini.

Sebaliknya, Timbalan Pengerusi SPR, Wan Ahmad Wan Omar berkata, kuasa berkenaan terletak di bawah bidang kuasa kerajaan Persekutuan ketika ini.

"Untuk melakukan perubahan dalam sistem pilihan raya ia bukan perkara mudah kerana perlu melalui beberapa proses kerana ia melibatkan satu dasar yang besar.

"Tugas SPR hanya melaksanakan proses pilihan raya, sebaliknya pihak kerajaan yang memerintah pada hari ini mempunyai kuasa untuk melakukan perubahan dan pembaharuan terhadap sesuatu sistem sedia ada," katanya pada majlis Wacana Ilmiah anjuran akhbar Sinar Harian di sini, Selasa.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…NAMA BADAN INI SURUHANJAYA …. kah kah kah….

kah kah kah… ERTINYA BADAN BEBAS…. kah kah kah..

kah kah kah….HANYA BERTANGGUNG JAWAB KEPADA KEPADA PARLIMEN…. kah kah kah…

kah kah kah…TAPI SEKRANG DAH JADI BARUA GEROMBOLAN….. kah kah kah..

nota:

EMPAT TUNTUAN AWAL:
1 – hapuskan undi pos
2 – guna dakwat kekal
3 – bersihkan senarai nama pengundi
4 – panjangkan masa berkempen dari 8 hari ke 21 hari


perhatikan 4 tuntutan ini tidak memerlukan parlimen
ini jatuh ke dalam bidang kuasa spr

jika ini tidak dapat dilakukan maka jelas
piliharaya yang akan datang pakatan akan menang
tetapi kalah kerana di tipu
kah kah kah


TERUSKAN PERJUANGAN KITA

DIAMLAH BINI ROSMAH!SHUT THE FAK UP!KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... MANA MUNKEE MB PAHANG... kah kah kah...

kah kah kah...KATA NAK BUAT FACEBOOK BODEK MAT MONGOL... kah kah kah..

kah kah kagh...KATA ADA 3 JUTA AHLI AKAN MASUK... kah kah kah..

kah kah kah.....TUNGGU TUNGGU TAK ADA?.... kah kah kah..

kah kah kah... BUJET DUA JUTA RINGGIT TAK KAN TAK CUKUP.... kah kah kah..DARI TOPENG PERAK


Akhirnya satu Malaysia.com Di Godam Juga...

Lewat tengah malam tadi gua terima berita dari geng-geng Hackers - 1Malaysia.com dah kena hacke... Content tak diubah, tapi database dah release.

Hahaha... Gua cuma jawab - cool.

Bila dah kena hacke, gua tertanya-tanya berapa owner website bodoh ni dah habiskan untuk bayar 9 orang pakar IT untuk handle website ni.

9 orang..? ya..! Malumat dari hackers mengatakan bahawa website 1Malaysia dikendalikan oleh 9 orang "pakar IT" dan buat masa ni, ke 9-9 "pakar IT" tersebut, masing-masing tak tahu bahawa server mereka dah ditembusi oleh hackers.

Gua bagi jelas sikit la... Sebelum ni, owner website 1Malaysia.com telah memberi kepercayaan kepada 9 orang "pakar IT" bagi mengendalikan website tersebut.

Itu sebelum ni iaitu sebelum website tersebut dihacke... setelah dihacke, gua tak rasa website tersebut sedang dikendalikan oleh 9 orang "pakar IT".Korang ingat geng-geng hackers ni kerja sorang ke..? diorang pun ada group jugak beb... Bila dah dapat tembus server satu Malaysia.com, gua tak rasa budak-budak hackers ni akan kemut sorang-sorang je akses ke server 1Malaysia.com...

Mesti la masuk ramai-ramai beb...

Tapi gua respek pada "etika" geng-geng hackers... Masing-masing masih bertahan tak kan buat kacau sampai "tiba masa"nya.

Sampai masa nanti, kita tengok apa akan jadi pada website 1Malaysia.com.

Gua nak tengok Bini RosMah garu kepala. Hahaha...!!!
5 hours ago

SHUT THE FAK UP!

MUHYIDDIN AKAN MENGGANTIKAN ROSMAH SEBAGAI PM
SEMBAB TENDANG BIK MAMAnota:

pertempuran sekarang ini
adalah diantara maikul sembab dengan bik mama

dari beri dalaman yang baru tersebar
mat mongol sudah bersedia nak beri laluan
pada malikul sembab tetapi bik mama tak benarkan
isterinya mengundur

kita lihat seterusnya apa yang akan berlaku!PEMIMPIN PAS ORTODOK TOLAK GUNA SISTEM BIOMETRIK: TPM
– berita hairan

Muhyiddin Yassin kesal dengan tindakan pemimpin PAS yang menolak cadangan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menggunakan sistem biometrik dalam pilihan raya.

Dia berkata, pemikiran pemimpin PAS terlalu ortodok dan hanya berunsur politik apabila menjadikan isu berhubung pengunaan biometrik.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH”
KAH KAH KAH


woit… MALIKUL SEMBAB INI BANGANG… kah kah kah..

woit..MEMANG LAH INI BERUNSUR POLITIK…. kah kah kah..

woit..INI PILIHANRAYA … BUKAN MAIN CAK LEMPONG…. kah kah kah..

woit…KERANA TAK MAHU KENA TIPU … MAKA DITUDUH ORTODOK…. kah ah kah..

kah kah kah…KERANA TAK MAHU JADI BANGANG… MAKA DITUDUH ORTODOK… kah ah kah..

woit… KALAU MACAM ITU … BAIK JADI ORTODOK…. kah kah kah…TERUSKAN PERJUANGAN KITA

NAJIB JADI ISTERI ROSMAHINI DIA ROSMAH MANSORnota:

'saya hanya suami kepada politician
i'm not a politician... i m just a husband'
kah kah kahIC KLON ANCAM KESELAMTAN NEGARA – harakah daily

Dewan Pemuda PAS Pusat hari ini membuat laporan polis berhubung pendedahan terdapat rakyat negara ini yang mempunyai dua kad pengenalan berbeza.

Laporan polis itu dibuat di Ibu Pejabat Polis Daerah Dang Wangi oleh Setiausaha Dewan Pemuda PAS Pusat, Khairul Faizi Ahmad Kamil kira-kira jam 11 pagi tadi.

Turut serta, penolong setiausaha, Kamaruzaman Mohamad, Pengarah Pilihan Raya, Mohd Sany Hamzan dan Exco, Suhaizan Kaiat.

Pada sidang media selepas itu, Khairul Faizi memberitahu kewujudan dua kad pengenalan pada seorang individu itu bukan sahaja akan membolehkan individu tersebut mengundi dua kali, malah boleh mengancam keselamatan negara.

NOTA:
bila agaknya
orang melayu yang menyokong gerombolan akan sedar
kenapa mereak tidak sedar sedar
bahawa malapetaka telah menimpa negara ini

bila kah mereka akan sedar?
bila mereka akan mula berfikir dan bertanya?
apa sudah jadi pada negara ini?

kenapa mereka yang menyokong gerombolan tidak bertanya sesama sendiri:

1 – boleh kah sesebuah negara dipimpin oleh perdana menteri yang terlibat dlam kes bunuh
2 – boleh kah negara dipimpin oleh menteri terlibat dalam kes rogol amah
3 – boleh kah negara dipimpin oleh pm yang takut pada bini

kah kah kah