.

Jumaat, 17 Februari 2017

LAPORAN DERMA BAKTI VAN DAPUR JALANAN






LAPORAN 

HARI INI

DANA MASUK

1,245 RINGGIT

TERIMA KASEH


DAPUR 

JALANAN

KUMPUL 

DANA NAK

BELI VAN

MEMINTA BANTU

DERMAWAN


Dana bakti Van Dapur Jalanan KL 2017
1. Setelah saban minggu, semenjak dari awal operasi tim DJKL kami sering menghadapi masalah logistic untuk urusan-urasan mingguan DJKL. Kini kami merasakan keperluan untuk kami memiliki pengangkutan  sendiri bagi melicinkan lagi urusan mingguan DJKL. 

2.  Banyak program-program lain yang sedang berjalan dan sedang dirancang. Antaranya seperti projek kelas tuisyen bersama anak masyarakat temuan di SK Bukit Lanjan iaitu kelas Jati, yang turut memerlukan bantuan pengangkutan untuk menggerakkan sukarelawan & melincinkan operasi kelas Tuisyen. 

3. Dari 11 februari hingga 30 April 2017. Durasi 79 hari kempen. Kami mensasarkan Van second hand (Jenama Hiace) dengan anggaran jumlah RM 50k untuk dikumpul. 
  
4. Setiap sumbangan untuk setiap pakej akan disertakan cenderamata seperti yang tertera dalam poster.

5. Transaksi hendaklah dilakukan melalui akaun bank rasmi DJKL – 
CIMB: SPKL collective  
Akaun: 800 172 7849

6. Emailkan bukti transaksi (resit) ke editorial.djkl@gmail.com berserta details NAMA PENUH, NO TELEFON, ALAMAT SURAT MENYURAT atau details ini boleh diisi di Google Forms #danaBakti 

https://docs.google.com/forms/d/1dg1FsBbo3li_3VwRiYt3Yc_IvAiu3hucGC19IlZWeR8/

7. Anda juga boleh membuat pendanaan terus dengan cara berjumpa kami setiap ahad dari jam 2 petang hingga 7 malam di Bangsar atau di Jalan Panggung. Menyumbang pada hari itu & terus boleh bantu sumbang tenaga.

8. Jika ada sebarang pertanyaan mengenai kempen ini boleh hubungi number tak rasmi kami – 0197982869 (sidikin) atau 0192671285 (ezzuandi) atau email ke editorial.djkl@gmail.com 

9. Banyak yang sedang dirancang, banyak yang sedang diatur. Van ini akan menjadi sebahagian dari gerak kerja utama kami nanti. Sokongan dari anak semua bangsa amat kami harapkan!

MENGGEMBLENG ANAK MUDA UNTUK MALAYSIA YANG CERAH

DAPUR JALANAN KUALA LUMPUR
15 FEBRUARI 2017


----------- ------------------

LAGI HARTA NEGARA GADAI PADA CHINA




Mustapa: Hentikan spekulasi pekerja Proton akan diberhentikan

Mustapa Mohamed menyifatkan spekulasi kononnya sebahagian besar pekerja akan diberhentikan sebagai tidak sihat dan harus dihentikan. 

BILA MALAON

INI KATA 

HENTIKAN

MAKNANYA

AKAN RAMAI

TENAGA PROTON

AKAN HILANG

KERJA DIAMBIL

OLEH CHINA



----------------------

WA FULUSSIKOM WA KUN TUM








ADA NAS

ADA HUKUM

ADA HADIS

Muktamad, PAS tak nak kerjasama dengan PPBM


Tuan Haji Abdul Hadi Awang ia selaras dengan garis panduan ditetapkan PAS sebelum ini yang enggan bekerjasama dengan pihak yang ada hubungan dengan DAP dan Amanah.


TAPI WAJIB

KERJASAMA

JIKA ADA 

FULUS SAPERTI

DI SELANGOR

DAN PENANG

INI NASNYA:

WA FULUSIKOM

WAK KUNTUM

TAK MALUUUN


---------------

NIAGA MAKIN RANCAK






F.BOOK



VALLET DOA????
DOA PUN BOLIH DIBISNESKAN ZAMAN SEKARANG NIH..







































-----------------

PAKEJ BIDADARI





ENTOT BEREGU
pakej patcucen beregu kasi due .. satu awaL satu Lagi akhir taung on SILA PILIH PAKEJ TERBAIK
noname
on 2/17/17

HAPPY ENDING
Happy Ending Gwa nak beli Pakej yang ada Happy Ending. Kalao tak tau bergembira didunia ni Jangan harap anda akan gembira diAkhirat Itulah filosofi ku on SILA PILIH PAKEJ TERBAIK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/16/17






----------------

LAGI PERTANYAAN BERAPA HARGA




BERAPA HARGANYA?
doa minta pelir besar dan kanjar berapa....?....nak tiga.....kakakkakakak...pakemak betul... on VALET- BIDADARI
Publish | Delete | Spam
DIDI KOTA BELUD
on 2/17/17


-----------------

BERAPA HARGA KAD INI




BERAPA HARGA?
nah dpt kad ahli syurga berapa ye ustaz? 
on BUAT AJI KAT PENANG
Publish | Delete | Spam
Bidaah
on 2/17/17





---------------

DANA BAKTI VAN DAPUR JALANAN






DAPUR 

JALANAN

KUMPUL 

DANA NAK

BELI VAN

MEMINTA BANTU

DERMAWAN


Dana bakti Van Dapur Jalanan KL 2017
1. Setelah saban minggu, semenjak dari awal operasi tim DJKL kami sering menghadapi masalah logistic untuk urusan-urasan mingguan DJKL. Kini kami merasakan keperluan untuk kami memiliki pengangkutan  sendiri bagi melicinkan lagi urusan mingguan DJKL. 

2.  Banyak program-program lain yang sedang berjalan dan sedang dirancang. Antaranya seperti projek kelas tuisyen bersama anak masyarakat temuan di SK Bukit Lanjan iaitu kelas Jati, yang turut memerlukan bantuan pengangkutan untuk menggerakkan sukarelawan & melincinkan operasi kelas Tuisyen. 

3. Dari 11 februari hingga 30 April 2017. Durasi 79 hari kempen. Kami mensasarkan Van second hand (Jenama Hiace) dengan anggaran jumlah RM 50k untuk dikumpul. 
  
4. Setiap sumbangan untuk setiap pakej akan disertakan cenderamata seperti yang tertera dalam poster.

5. Transaksi hendaklah dilakukan melalui akaun bank rasmi DJKL – 
CIMB: SPKL collective  
Akaun: 800 172 7849

6. Emailkan bukti transaksi (resit) ke editorial.djkl@gmail.com berserta details NAMA PENUH, NO TELEFON, ALAMAT SURAT MENYURAT atau details ini boleh diisi di Google Forms #danaBakti 

https://docs.google.com/forms/d/1dg1FsBbo3li_3VwRiYt3Yc_IvAiu3hucGC19IlZWeR8/

7. Anda juga boleh membuat pendanaan terus dengan cara berjumpa kami setiap ahad dari jam 2 petang hingga 7 malam di Bangsar atau di Jalan Panggung. Menyumbang pada hari itu & terus boleh bantu sumbang tenaga.

8. Jika ada sebarang pertanyaan mengenai kempen ini boleh hubungi number tak rasmi kami – 0197982869 (sidikin) atau 0192671285 (ezzuandi) atau email ke editorial.djkl@gmail.com 

9. Banyak yang sedang dirancang, banyak yang sedang diatur. Van ini akan menjadi sebahagian dari gerak kerja utama kami nanti. Sokongan dari anak semua bangsa amat kami harapkan!

MENGGEMBLENG ANAK MUDA UNTUK MALAYSIA YANG CERAH

DAPUR JALANAN KUALA LUMPUR
15 FEBRUARI 2017


-----------

RASUAH YANG BUKAN RASUAH



RASUAH DI SABAH
BUKAN RASUAH
Abe TT, Kes Sabah kan SPRM dh bawak kuaq statement rasmi yg "DUIT YG DIJUMPAI TIDAK MEMPUNYAI UNSUR RASUAH" dan disyaki black money atau money laundering. 
Kes ini dh diserahkan kepada LHDN sebab black money atau money laundering bukan dibawah kuasa SPRM.. Mesti abe TT xbaca utusan... -Rebellious Monkey- on RAMAI KENA TANGKAP - SANDIWARA NAMANYA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/17/17




------------

KEAH EMPAT PAHLAWAN GEROMBOLAN





APA KHABAR

EMPAT 

PAHLAWAN

ADA APA2 KE?

SAJE TANYA

NAK DENGAR

BERITA BARU

KALAU ADA






SATU SUDAH

KANTOI



----------------

ONLINE SECARA LANGSUNG TANPA GST







ONLINE SECARA LANGSUNG
Practical Package Kenapa kita tak setuju? Kita harus sokong dan promosi hasil ciptaan dan ilham orang muda Cara perniagaan ni sungguh praktikal . Ia juga sesuai dengan bajet. 

Jangan lah jadi bodoh hingga hantar wang kepada kerajaan Saudi tu Tambah dengan GST pulak tu. Kena bayar cukai lapangan terbang lagi. Kan Saudi tu pro Israel? pro hentam Saddam ? 
Kalao dah bolih ONLINE dengan Allah maka umrah dan haji pon bolih di buat secara langsung dengan Skype. Tahniah kepada anak anak muda yang hasilkan ilham ni. *Kalao cerai bolih hantar pakai SMS...kakaka Nape ni tak bolih? lu pikir lah.. on BAIK PUNYA BISNES
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/16/17





-------------------

INI BUKAN SANDIWARA




MAIN GOLF

GUNA DUIT

ANAK YATIM

GI SHOPING

REMBAT DUIT

ANAK YATIM

Jamil Khir, Yapeim didakwa seleweng dana Yayasan Anak Yatim

Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Tuan Haji Jamil Khir Baharom, Yayasan Pembangunan Ekonomi Islam Malaysia (Yapeim) dan enam pihak lagi disaman oleh Yayasan Pembangunan Anak Yatim/Miskin (PEMANGKIN).
Pengasasnya,  Mohd Yusoff A Bakar dan Ahmad Fazli Hashim memfailkan saman RM20 juta itu atas dakwaan salah laku dan usaha menutup yayasan itu.
Pihak plaintif mendakwa Yapeim menggunakan dana PEMANGKIN untuk menaja program Jamil ke Eropah, Amerika Syarikat dan program-program Yapeim di Ausralia, lapor Malaysiakini.

INI KES

ROMPAKAN

CARA ISLAM

BUAT KURSUS

KAWIN DI PARIS

TAPI NAK ENJOY

DE MENJOY

AMIN HAM DULIL




---------------

BUAT AJI KAT PENANG




BUAT AJI KAT PENANG
Hihi.. patut la ada yg gi amik haji kat Penang. Ada amik kat Sabah. Sumer bisnes dosa, pejabat agama dah konker. Zaman nabi dulu pun ada kad kawin gak gamaknya. Yg mcm Ko TT, gagalis abadi hanya utk bidadari tepi kolam syurgawi jo la.

 Bisnes harta, Amanah Raya plak konker. Lagi paham Islam, lagi susah nak bergerak. Pak2 Menteri dan raja2, xder hal. Bukak kilang arak pun xder sapa amik pot. Sbb raja sama taraf dgn tuhan. Duit zakat, dia ngan anak beranak ja boleh paraid. 

Bisnes dosa agama bersimpang siur. Dikampung surau masjid, lebai2 jual air liur. Anak muda cuma dpt tgk awek mcm siot. Buat2 kacao, boleh jadi ngap sayot. on BAIK PUNYA BISNES
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/16/17






----------------

AL- FATIHAH





AL-FATIHAH



Sasterawan dan pejuang reformasi, Razali Endun kembali ke rahmatullah

Sasterawan rakyat dan pejuang reformasi, Razali Endun meninggal dunia di Hospital Ampang sebentar tadi.
Jenazah Allahyarham diuruskan di hospital dan akan dibawa ke kampung halamannya di Melaka.
Pengkebumian akan disempurnakan di tanah perkuburan Islam Bertam, Melaka, esok.
Semoga Allah SWT mencucuri rahmat ke atas roh Allahyarham. Alfatihah.




-------------------

BABI PERCUMA




BABI PERCUMA
next time kalo tulis pork free tu, tulis skali this restoran not suitable for muslim atau muslim not allowed.so muslim takyah masuk...ini la akibatnya mengaji kat middle finger middle east, abis semua nak diislamkan..

barangkali kayu balak pun mahu diislamkan..dishah alam sudah ayam islam yg suci bersih dan diperdengar ayat2 quran..agaknya kalo babi di islamkan pun nanti babi bole dimakan..
islam begitu sibuk dgn babi, dna babi, bulu babi dan segala produk babi..islam tak usik langsung hal duit rm90juta hadi, duit curi 1mdb 2.6bilion, riba2 dari hutang 1mdb..islam kecoh hal nape muslim ban sedangkan mekah dan madinah berada dinegara arab saudi al wahabi yg bukan sunni atau syiah..

muslim kecoh hal bagaimana nak dpt pantat bidadari..muslim kecoh2 hal hukuman hudud yg bukan dut walhal tiada hukuman keatas perompak duit rakyat atau sesiapa yg bersubahat dlm pengagihan wang curi itu.. on BELI BURGER DAPAT BABI PERCUMA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 2/16/17






---------------