.

Ahad, 17 Mei 2009

MI SPIK INKLIS GUT GUT GUUTINCHE OBAMA TERLALU SIBUK
– malaysian insiderSEPANG, May 18 — Foreign Minister Anifah Aman said today the late congratulatory message from the United States on the appointment of Najib Razak as prime minister was not a major issue and may be caused by President Barack Obama's busy schedule.

Obama's congratulatory message came over a month after Najib was sworn in.

“Maybe President Obama was busy; I do not know the real reason. I believe a phone call was made earlier,” Anifah told reporters here on his return from an official trip to Washington where he had talks with his US counterpart.

KAH KAH KAH…. KAH KAH KAH… KAH KAH KAH…

kah kah kah… SIBUK ?..SIBUK?...SIBUK?...kah kah kah..

kah kah kah..SIBUK KEPALA HANGUK APA ?... kah kah kah

woit… PATUT KITA TEMPELENG KEPALA OBAMA…kah kah kah..

kah kah kah... TARIK DARI KERUSI PRESIDEN MACAM SIVA DI IPOH BARU TAHU...kah kah kah..

kah kah kah... SURUH PEWARIS BUAT LAPORAN POLIS ..BARU TAHU...kah kah kah

kah kah kah… TAK ADA RESPEK PADA BIK MAMA… kah kah kah…

kah kah kah… NANTI BIK MAMA JOGGING DI NEW YORK... BARU NEGRO NI SEDAR… kah kah kah…GEMPAR PAGI AHADBAKAL TIMBALAN PERDANA MENTERI KENA SAMAN


Seorang lelaki yang mengakui dirinya bekerja sebagai menteri luar negeri akan menerima surat saman dari S.N. Nair peguam Anwar Ibrahim.

Lelaki ini juga telah mengakui dirinya telah ditawarkan jawatan timbalan perdana menteri Malaysia apabila kerajaan Pakatan Rakyat ditubuhkan.

Lelaki yang pengucapan bahasa Inggeris nya agak baik sedikit dari pengucapan bahasa Inggeris Zainuddin Mydin ini akan disaman kerana ‘pembongak’ kah kah kah.JAMIN KENA BUANG DALAM MASA TIGA HARI !!!ANIFAH AMAN BUKAK CERITA ALTANTUYA PADA HILLARY CLINTON


Bodoh ini ada berbagai-bagai. Masok sekolah, masuk maktab, masuk pondok, masuk kuliah atau masuk universiti tidak akan menjamin dapat menghilangkan kebodohan. Ini telah terbukti kelmarin apabila Menteri Luar Malaysia telah menunjukkan kebodohannya yang amat sangat dihadapan wartawan antarabangsa di Washington DC.

Ketika sidang akhbar bersama Setiausaha Negara Amerika Puan Hillary Clinton, Mamat ini telah membuka cerita Altantuya secara resmi. Ini bermula apabila ada soalan dari wartawan yang ingin bertanya tentang dasar kerajaan Amerika terhadap kes pertuduhan ke dua ke atas Anwar Ibrahim.

Kerajaan Amerika dalam laporan tahunan telah menerangkan bahawa kes ini adalah kes rekaan. Tuduhan ke atas Anwar Ibrahim dirancang dengan tujuan untuk memastikan United Malays National Organisation dan kuncu-kuncunya dalam Barisan Nasional selamat. Dasar kerajaan Amerika ini masih tidak berubah.

Puan Hillary Clinton ketika menjawab tidak pun menyebut nama Anwar Ibrahim kerana beliau berdiplomasi dan mewakili kerajaan. Hillary hanya menyatakan bahawa dasar lama itu masih dipakai. Tetapi Mamat yang mengaku dirinya bekerja sebagai Menteri Luar Malaysia ini telah terbarai dan tercirit mulutnya.

Dengan gigi tersengeh, Mamat ini bergebang panjang dan bercerita tentang Perak, tentang harga durian, tentang harga petai, tentang harga telor masin, tentang Pak Man Telo, tentang kedai bundle. Mamat ini betul betul macam penceramah politik yang dapat mikropone tetapi tak tahu bila hendak berhenti.

Perit Mamat ini. Bodoh Mamat ini. Kalau betul cerita yang Mamat ini telah dilamar oleh Anwar Ibrahim untuk menjadi bakal Timbalan Perdana Menteri dalam kerajaan Pakatan Rakyat, maknanya adalah lebih selamat kalau Rahim Tambik Kecik jadi guru besar di Sekolah Tun Fatimah.

Mamat ini sedang nyawa-nyawa ikan. Dalam masa yang tidak lama Mamat ini pasti akan diberhentikan.

Kenapa ? Tak kan tak tahu. Bik Mama mesti marah menyinga. Potong stim tak dapat bergambar di Rumah Puteh.

Tanpa ditanya, tanpa disoal, tanpa diherdik – si Mamat ini telah bercerita tentang gadis cun Altantuya di hadapan Puan Hillary Clinton.

Tidak ada sesiapa yang bertanya tentang penglibatan Najib dalam kes pembunuhan Altantuya – tup tup Mamat ini bercerita yang si Anwar Ibrahim ada bukti yang Najib terlibat. Mamat ini dengan gagah berani berkata bahawa dia sedang menunggu bukti dari Anwar Ibrahim.

Ya! Ampoon kenapa bodoh sangat Mamat ini. Kalau macam ini lebih baik Zainuddin Mydin jadi pensyarah English Literature.SIAPA PUNYA PRESIDEN NI ?OBAMA UCAP TAHNIAH KEPADA NAJIB ATAS PERLANTIKAN SEBAGAI PM
– berita harian

KUALA LUMPUR: Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama mengucapkan tahniah kepada Najib Razak atas pelantikannya sebagai Perdana Menteri dan menyatakan kesediaannya untuk bekerjasama dengan Najib di masa depan.

Dalam perutusan tahniah kepada Najib, Obama berkata: "Kedua-dua negara kita menjalin hubungan yang erat dan saya tahu bahawa anda sudah memainkan peranan penting dalam memupuk hubungan itu.

"Anda dan saya berpeluang untuk menerajui negara kita pada ketika sedang berdepan dengan pelbagai cabaran dan peluang. Tindakan kita akan memberikan kesan yang besar dan usaha bersama kita akan memberikan impak positif berkekalan," katanya.

Obama berkata, beliau bersedia menjalin kerjasama erat dengan Najib dalam menangani cabaran berkenaan dan memanfaatkan setiap peluang yang ada.

"Saya ucapkan selamat maju kepada anda dalam menjalankan tanggungjawab baru sebagai Perdana Menteri," katanya.


kah kah kah… OBAMA NI SUDAH GILA… kah kah kah…

kah kah kah… MACAM MANA BOLEH JADI PRESIDEN AMERIKA INI ?..kah kah kah…

kah kah kah… OBAMA INI PATUT KENA LEMPANG… kah kah kah…

kah kah kah… OBAMA INI PATUT KENA SEKEH… kah kah kah..

woit … NAJIB SUDAH HAMPIR TIGA BULAN JADI PM….kah kah kah..

woit… BARU SEKARANG NAK HANTAR UCAPAN… kah kah kah..

woit… KALAU BARU KAHWIN DAH BUNTING…. kah kah kah…

woit… KALAU PILIHARA IKAN KELI DAN BOLEH JUAL…kah kah kah

woit… INI NAK PERLI KE?.... kah kah kah…

woit… INI NAK MALUKAN KAN SATU MALAYSIA KE?... kah kah kah..JANGAN TUDUH TUDUH TAH SENEREH ARAH
PERAK : JANGAN SALAHKAN SAYA , KATA NAJIB
– mkini


Najib Razak menegaskan Azlan Shah tidak harus dipersalahkan dalam kemelut politik di Perak kerana dia telah mengamalkan prinsip dan semangat demokrasi yang sama ketika melantik Menteri Besar daripada pembangkang dan juga BN.

Perdana Menteri berkata beliau sendiri juga tidak harus dipersalahkan kononnya menjadi punca kepada krisis itu yang sudah berlarutan lebih tiga bulan.

kah kah kah… BETUL…. BETUL…. BETUL… kah kah kah..

kah kah kah… BUKAN AZALAN YANG SALAH… kah kah kah..

kah kah kah… BUKAN NAJIB YANG SALAH…. kah kah kah..

kah kah kah… KALAU BUKAN… SIAPA YANG SALAH?... kah kah kah…

kah kah kah… INI MESTI SALAH ZAM YANG TAK PANDAI CAKAP ORANG PUTEH…. kah kah kah..

kah kah kah… INI MESTI SALAH YAP AH LOY… TAK PANDAI BUAT KUEH PAU…. kah kah kah..

kah kah kah… INI MESTI SALAH LRT… YANG DATANG LEWAT… kah kah kah

woit… INI MESTI SALAH AYAH PIN…. CEREK DIA DAH NAIK KE LANGIT…kah kah kah…GEGAR PUNYA HEBAT


MURUGIAH DIPECAT DARI PPP-
mkini

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, T Murugiah dan enam lagi telah dipecat dari PPP oleh majlis tertinggi (MT) parti itu petang ini.

Kesemua mereka gagal hadir di prosiding jawatankuasa disiplin parti itu pada jam 2 petang tadi di ibupejabat PPP di Kuala Lumpur.

Mereka ialah ketua PPP Selayang, K Tanggaraju; exco Pemuda S Kanesan; S Saravanan, Jeyaratnam Manium dan bekas anggota MT, R Rajandran dan NA Shanmuganathan.


kah kah kah… PARTI PUNDEK PUNDEK PUNDEK SATU MACAM PUNYA HEBOH… kah kah kah..

kah kah kah… MACAM SEBUAH PARTI HEBAT… kah kah kah…

kah kah kah… AHLI ADA 10 ORANG… BUANG 7 TINGGAL TIGA BATANG…kah kah kah…

kah kah kah… HEBOH SETEMPAYAN…MINUM SEBOTOL… kah kah kah..