.

Isnin, 15 Mac 2010

SEMOGA DI RAHMATIBERTEMU KELUARGA DAN MENYAMPAIKAN TAKZIAH

UCAPAN TAKZIAH

Angkatan Muda Keadilan Negeri Johor telah mengadakan ziarah ke atas keluarga Allahyarham Mohd Salleh yang terbunuh dalam kecelakaan yang membabitkan ahli parlimen batu YB Tian Chua.

Ziarah telah diketuai Ketua Angkatan Muda Keadilan Negeri Johor, Saudara Zabidie Abas, yang disertai ketua cabang AMK gelang patah, Saudara Azlan Ishak dan Ahlijawatankuasa AMK negeri yang perihatin atas apa yang telah menimpa keluarga allahyarham.

Kehadiran mereka di sambut baik oleh keluarga allahyarham. Hampir satu jam setengah mereka berbincang serta mendengar luahan keluarga allahyarham tentang apa yang terjadi. Kunjungan seterusnya akan diadakan bagi memastikan hubungan sosial tidak terputus.

AMK NEGERI JOHOR

TAHNIAH !SALUT UNTUK MEREKA YANG BERANI !
nota:

senyum dan bergembiralah
senyum dan ketawalah
senyum dan tersenyumlah
TERUSKAN LAGI !RAKYAT KELANTAN TERUS BERJUANG TUNTUT ROYALTI
– harakah daily

Perjuangan menuntut royalti minyak tetap diteruskan rakyat Kelantan biar pun sehingga kini Najib Razak masih membisu bagi menjelas pendirian sebenar kerajaan pusat.

Malah rakyat Kelantan juga tidak putus semangat biar pun bekas Ketua Menteri Sarawak, Abdul Rahman Yakub menganggap Kelantan tidak berhak menuntut royalti minyak tanpa dapat membuktikan perairannya melebihi tiga batu nautika.

Pengerusi Bersama Gerakan Bertindak Kembalikan Royalti Rakyat (Gegar), Dr Abdul Halim Yusof berkata, beliau hairan kenyataan yang dibuat bekas Ketua Menteri Sarawak itu bertentangan dengan afidavit yang diikrarkan pada September 2005.

Katanya, berdasar kepada kenyataan tersebut jelas berlaku perbezaan jauh jika dibandingkan dengan afidavit Abdul Rahman sebelum ini.

nota:
teruskan perjuangan
jangan terperangkap di mahkamah
nanti apabila dibawa kes ke mahkamah
akan ada arahan tidak boleh bincang kerana
kes di mahkamah.

yang hak tetap hak
yang katak teta
p katak kah kah kahMALAON INI TIDOOO DI MANA?INI LAH RUPA BENTOK RUMAH PENEROKA FELDA
HENTIKAN PECAH BELAH FELDA – melayau

Pihak yang cuba memecahbelahkan perpaduan dan keharmonian peneroka Felda digesa menghentikan segera perbuatan itu demi memastikan masa depan dan daya saing anak-anak peneroka terus terbela.

Mengingatkan perkara itu, Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Ahmad Maslan mengakui Felda kini 'diasak' dengan sentimen politik oleh pihak berkepentingan yang cuba memanipulasikan generasi keduanya.

Beliau menarik perhatian antara isu yang cuba diketengahkan kumpulan terbabit adalah mahu supaya semua rumah dan kebun dalam Felda Plantation diserahkan kepada generasi kedua.

''Kalau dibuat begitu, bagaimana kita hendak bantu anak-anak peneroka.'


KAH KAH KAH...

woit.... SIAPA TAHU UJUNG MINGGU DULU MALAON INI TIDOO DI MANA?.... kah kah kah..

woit... MALAON INI BERJANJI TIAP UJUNG MINGGU AKAN TIDOO DI SEBUAH RUMAH PENEROKA.... kah kah kah...

kah kah kah... ATAU HANYA NAK KELENTONG?.... kah kah kah..

woit.... SIAPA PECAHKAN FELDA?.... kah kah kah..

woit.... APA SALAHNYA ORANG FELDA MENGENDALIKAN FELDA... kah kah kah..

woit.... JANGAN PULAK FELDA NAK DI KOPRATKAN... kah kah kah..

woit... GAJI PENGARAH BERPULUH RIBU... POTONG SAWIT PUN TAK TAHU...kah kah kah..'

kah kah kah..NANTI PENEROKA JADI BURUH MACAM KULI KERJA DI ESTATE MAT SALEH DULU.... kah kah kah...BERITA SEDIH LAGIADUN LUNAS DAKWA LEBIH RAMAI AKAN KELUAR PKR
– malaysiakini

Sekurang-kurangnya 10 lagi ADUN dan ahli parlimen PKR Kedah dan lain-lain negeri didakwa akan keluar parti itu dalam tempoh terdekat ini, dakwa ADUN Lunas, Mohd Radzhi Salleh.

Mohd Radzhi yang kini menjadi ADUN Bebas selepas keluar PKR Ogos tahun lalu berkata beliau begitu optimistik dengan perkembangan itu memandangkan apa yang berlaku dengan PKR kebelakangan ini.

Beliau berkata pucuk pimpinan parti itu kini semakin jelas menampakkan tembelang mereka yang lebih mementingkan diri sendiri daripada anggota, penyokong parti dan orang ramai.

KAH KAH KAH...

woit... NAMPAKNYA TAK LAMA LAGI KEDAH PULA AKAN JATUH...kah kah kah..

woit... KALAU IKUT BERITA MALAON INI.... KERAJAAN PAKATAN KEDAH AKAN TUMBANG.... kah kah kah..

kah kah kah... KITA TUNGGU DAN LIHAT.... kah kah kah...