.

Selasa, 13 Jun 2017

SUSAHNYA JADI MELAYU





SUSAHNYA

JADI MELAYU

OOOOOIT!



Bro TT, asslamualaikum


Sorry lama dah tak hantar email. Tapi bila tengok video posting SUSAH JADI MELAYU NAK IKUT PERANGAI ARAB   https://www.youtube.com/watch?v=-GJC6ScN--c

Brader saya fikir ini tajuk salah. Saya duduk di negara teluk sudah hampir satu dekad. Di negara Teluk sperti UAE dan Oman ada panggung wayang dimana-mana. Contoh website City Cimema Oman ini.  http://citycinemaoman.net/ 

Kalau pergi pamggung wayang Khamis malam jumaat (sebab hari jumaat sudah kira weekend) banyak namapk perempuan pakai purdah tengok wayanag. Jadi apa pulak nak dikatakan Arab pakai purdah tak tengok wayang? Lagi satu di negara teluk pakai satelite TV. Atas bumbung rumah masing-masing ada dish yang besar2, segala punya kepala bana channel boleh dapat; dari India, Egypt . . ., dan Eropah pun ada. Kalau ada AlUstaz Pas nak tengok filem German pun ada. Kah, kah, kah!

Ini ustaz yang tak bagi tengok wayang perempuan pakai purdah patut tinggal di negara teluk ini dan tengok sendiri keadaan yang berlaku sekarang. Orang arab dah jadi Melayu, Melayu dah jadi Arab. . .' opps bukan Arab, Arab pun tengok wayang.

Wsalam dan selamat berpuasa.




--------------------

USTAZ WANJI DICARI




USTAZ WANJI

minta ustaz cool wan ji bagi khaifiat/cara untuk niat&bayar zakat melalui orang tengah/bank kepada dapor jalanan. inilah wang bagi menggantikan harga beras fitrah..... 

 DI CARI

semua orang yang tunai zakat nak zakat itu sampai ke tangan yang berhak, bukannya dok megah dapat kutip jutaan ringgit tapi nak bagi ke tangan orang miskin punyalah payah. on 
PENGUMUMAN DAPUR JALANAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/13/17



--------------

SELUAR DALAM SI MAMAT





SI MAMAT

Suatu Ramadan dulu ada si Mamat tu tiap2 malam buat Trawikh 20 rakaat.Pada malam  entah ke 21 atau 27 tetiba buat 8 jer.Rupa2 nya Dia dah kenyit mata bini dia Jenab sebelum turun ke surau.

Belum 10 malam dah senggama dan tidor lah kedua dua mereka keletihan.

Pukul 3 pagi bergegas  si Mamat ke alor sungai belakang rumah nak mandi wajib.Disangkutnya kain pelikat dan tuala pada pokok buloh.

Sesudah mensucikan diri nak capai tuala dan kain dah hilang.Nasib baik mandi pakai seluar dalam dan maseh gelap.Sesampai di rumah terus ambil guni dedak ganti kain....

Pukul 9 pagi ramailah orang kampong berkerumun melihat tuala dan pelkat si Mamat berkibar di puncak rimbunan buloh...kebetulan disangkut masa pokok buloh sedang sujud Lailatul Qadr.

wallahuqalam bissawab





-----------------------------

SELAMAT BERBUKA









ESOK MASUK

SEMBILAN

BELAS HARI
hari selasa ini panas
tapi berangin
gua nyaman
relax tidoo

berbuka petang ini
gua ada jemputan
dari orang kapir
yang makan babi
yang minum arak

kalau gua tak dapat bidadari
gua rasa okay
kat dunia ini gua
enjoy de menjoy

ah! indahnya hidup ini
hidup hanya sekali

walau pun jemputan ke restoran
gua masih bawa
petai dan jering
gua rasa restoran ini
pasti tak ada petai dan jering

makan tanpa petai
makan tanpa jering
macam minum stout campur air
macam minum beer takda gas

restoran mana
restoran apa
ini restoran tanggung sendiri

SELAMAT 

BERBUKA




---------------------

BAND DARI GERMAN







VON BAGIEN

BAND GERMAN

BAND METAL TRASH
  VON BAGIEN
DARI
 GERMAN  BAVARIA INI
DIKATAKANN AKAN BERMAIN
UNTUK SAMBUTAN
HARI RAYA KE LAPAN
DI TAMAN TASEK TEMERLOH
ATAS
JEMPUTAN RESMI YB
HANYA 
KHABAR ANGIN SAJE
JANGAN BUAT FITNAH
JANGAN SEBAR TOHMAH







AWAS JAG JAGA - TONG DRUM







TONG DRUM

Bukan la tt. Tak baik menuduh dlm bulan puasa. Tak elok memfitnah dlm bulan puasa. Tak molek mencarut dlm bulan puasa. Tak boleh mengaibkan air muka dan air lain milik orang lain. Jadi jangan mengata dah lohe atau dah kontang.

ADA SIMIN

Sebaliknya kata la jika isa kena buang, maknanya jaga-jaga, masa dah tiba, takut dapat tong dram dan simin percuma, atau diberi cebis c4 yang berbahagi isi on 
KEMUT DAH LOHE
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 6/13/17







----------

TIMBULKAN KESEDARAN










BULAN PUASA

BANTU TURUN

BERAT BADAN


Being overweight – not just obese – kills millions a year, say experts

Being overweight – even without being obese – is killing millions of people around the world, according to the most extensive and authoritative study of the global impact ever carried out.

More than two billion adults and children are suffering from health problems in the world because of their weight, says a team of 2,300 experts led by the Institute for Health Metrics and Evaluation (IMHE), based at the University of Washington in Seattle.

In 2015, nearly four million people died from disease related to their weight, most commonly from heart disease. But only 60% were technically obese, which is defined as a body mass index over 30. The other 40%, or 1.6 million people, were overweight but not obese.

BUMI KITA

TAMBAH 

BERAT

JIKA RAMAI

MEMBADAK

GEMOK

PENDEK

MUKA BULAT

KAKI TEMBAM

MACAM

BIK MAMA



------------------

HAM DU LIL











HAM

DULiL

Takiyuddin: Umno, PAS punyai banyak kebersamaan

 | June 11, 2017
Takiyuddin berkata, sejak akhir-akhir ini persefahaman Umno dan PAS dilihat semakin tinggi terutama melibatkan kerjasama demi kepentingan rakyat dan Islam.










NOTHING

TO ADD

MI LORD


----------------

SPR DIWUJUDKANA UNTUK MENIPU






KENYATAAN

BETUL TEPAT

SAHEH

Umno bakal menang besar, ramal Syed Hamid

 | June 13, 2017
Walaupun menghadapi masalah, parti itu lebih stabil dan ada 'kejelasan' matlamat berbanding pembangkang, kata bekas menteri kanan itu.






KUALA LUMPUR: Bekas orang kuat Umno Tuan Haji  Syed Hamid Albar meramalkan Umno akan menang lebih baik pada pilihan raya umum akan datang, dan keyakinan itu kerana rakyat melihat kestabilan politik dalam parti yang menjadi tunjang Barisan Nasional (BN) itu.
“Macam-macam desakan, macam-macam perkara yang dilakukan (terhadap Umno) tetapi kemantapan dan kestabilan politik itu tidak goncang. Jadi lebih baik ada sesuatu yang mantap, yang kukuh,” kata bekas ahli Parlimen Kota Tinggi selama 5 penggal itu dalam wawancara bersama FMT baru-baru ini.
Syed Hamid berkata masalah dalaman yang dihadapi Umno tidak memberikan kesan.
“Tapi ia ada haluan, ada kejelasan dari segi matlamat dan apa yang ia nak buat.”

MAKNANYA

WALAU PUN

ADA BANYAK

MASALAH

GEROMBOLAN

PASTI  TERUS

MENANG

KERANA SPR

ATUR BAIK

SUSUN TEPAT

MAKNANYA

SEMUA HANTU

TELAH DIATUR

MAKNANYA

TOK AJI NI

NAK DAPAT

KERJA BARU

---------------------

KES CHINA TEMABM






KES 1MDB

KES CHINA

TEMBAM TIPU

MELAYU
DoJ juga memfailkan saman pada Julai 2016 untuk merampas lebih kurang AS$1 bilion (RM4.4 bilion) aset- seperti hasil seni dan hartanah di New York dan Los Angeles- yang dipercayai dibeli menggunakan wang yang dirompak daripada 1MDB, menjadikan ia kes terbesar menerusi Inisiatif Penyitaan Aset Kleptokrasi (KARI).

Low, menurut DoJ, ialah susuk utama dalam sebuah plot yang didakwa merompak berbilion wang daripada dana pelaburan Malaysia itu. Dia dipercayai menjadi orang kepercayaan Perdana Menteri Najib Razak yang didakwa individu di sebalik gelaran “Malaysian Official 1” yang disebut DoJ dalam saman yang difailkan Julai tahun lepas.

Pejabat di Mayfair, yang dibeli dengan nilai £42 million pada 2014, ialah ibu pejabat Myla, syarikat pakaian dalam Britain yang dimiliki Low, kata jabatan itu.

“Low membeli kepentingan di kondominium mewah dan pangsapuri Stratton menggunakan dana 1MDB,” kata DoJ.

“Low menggunakan dana yang dikenalpasti berpunca daripada 1MDB yang disalah urus untuk membeli pejabat di Stratton,” WSJ memetik kenyataan pemfailan itu.

April lepas, penyelesaian timbang tara antara 1MDB dan dana Abu Dhabi, International Petroleum Investment Company (IPIC) berjaya dilakukan di London.

“Menerusi terma penyelesaian itu, IPIC akan menerima AS$602.7 juta menjelang 31 Julai 2017 dan bayaran seterusnya sebanyak AS$602.7 juta menjelang 31 Disember 2017,” kata IPIC.

Kedua-dua pihak akan meneruskan perbincangan sehingga Disember 2020 tentang AS$3.5 bilion yang berkaitan dengan dua bon, dan tiada tindakan undang-undang akan dilakukan.

Juga dilaporkan bulan lepas yang bekas ketua syarikat minyak milik Emiriah Bersatu IPIC sedang berusaha sedaya upaya untuk mencari mereka yang bertanggungjawab mendedahkan maklumat mengaitkannya dengan skandal 1MDB.

Khadem Al Qubaisi yang merupakan pengarah urusan IPIC dilepaskan daripada jawatan serta merta pada April tahun lepas selepas kerugian 1MDB tidak dapat disembunyikan lagi daripada pengetahuan Abu Dhabi pada 2015.

Di bawah pentadbiran Khadem, IPIC memberikan jaminan bon 1MDB bernilai AS$3.5 bilion pada 2012. IPIC sejak itu sudah berjaya mendapatkan penyelesaian timbang tara dengan 1MDB di London.

Tetapi bagi Khadem pula, semuanya bermula pada 2015 apabila dia sedaya upaya mencari dua lelaki yang cuba memeras ugutnya supaya membayar AS$60 juta sebagai balasan mereka tidak mendedahkan maklumat tentang 1MDB.

Bagaimanapun, menurut laporan Intelligence Online, dua lelaki tersebut, bekas setiausaha peribadinya berketurunan Perancis-Algeria Racem H dan bekas pekerja Khadem rakyat Perancis-Israel Albert L sudah memfailkan aduan di Paris dan Algiers menuduhnya cuba mendiamkan mereka. – 13 Jun, 2017.

MELAYU

MASIH TAK

SEDAR CHINA

SEDANG 

REMBAT 

TANAH BUMI

MELAYU



----------------

TANGKAP PASTI KENA TANGKAP









JENG JENG

TANGKAP 

PASTI AKAN

DITANGKAP

MANA CINA

TEMBAM 

MAHU LARI 


AS failkan saman rampas hartanah dibeli guna dana 1MDB di London

KERAJAAN Amerika Syarikat mula bertindak untuk merampas kondominium mewah di London yang didakwa dibeli menggunakan dana 1Malaysia Development Bhd, lapor Wall Street Journal.
Ahli perniagaan Low Taek Jho, yang lebih dikenali sebagai Jho Low, menggunakan £77 juta (RM416 juta) dari 1MDB untuk membiayai pembelian kondominium mewah, bangunan pejabat dan sebuah pangsapuri di Stratton Street, kata Amerika Syarikat hari ini.
Jabatan Kehakiman Amerika Syarikat (DoJ) memfailkan saman pada 7 Jun untuk merampas hartanah itu yang dikatakan dibeli menggunakan dana 1MDB.
MANA NAJIB

MANA RIZA

MAHU LARI


US files suit to seize London penthouse, office bought with 1MDB cash, says WSJ

THE US government has moved to seize a London penthouse it alleges was bought with funds from 1Malaysia Development Bhd, the Wall Street Journal reports.
Businessman Low Taek Jho, better known as Jho Low, used £77 million (RM416 million) from 1MDB to finance the purchase of the penthouse, office building and another flat on Stratton Street, the United States said.
OBAMA KE

TRUMP KE

ADA LOBI KE

TANGKAP

PASTI AKAN

DITANGKAP

MASUK JIL 

LAPAH CUKUP2

PADAN MUKA



---------------

SUSUN SDATU DEMO LAWAN SPR





SALUT

LAWAN

SPR



Shazni dilepas reman awal sehari

Protes di perkarangan Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Putrajaya semalam mendesak Shazni Munir Mohd Ithnin dibebaskan dilihat sebagai faktor pelepasan awal Naib Ketua Pemuda Amanah Nasional itu.
Peguam Biro Undang-undang Amanah (Kanun), Wan Anwar Wan Ibrahim berkata demikian ketika mengulas proses pelepasan Shazni daripada tahanan reman secara jaminan polis pada 3.40 petang hari ini.
"Saya turut memuji tindakan Pemuda Amanah Nasional dan rakan-rakan Pemuda Pakatan Harapan yang telah berhimpun secara aman di IPD Putrajaya pada malam tadi (11 Jun) bagi mendesak supaya Shazni dilepaskan dengan lebih awal.
WAJIB

SUSUN

SATU

DEMO

LAWAN

SPR

BARU 

CUN



-------------------

KEMUT DAH LOHE







JENG JENG

APA MAKNA

BERITA INI

Bincang kemelut FGV dengan PM Rabu ini

KEMAMAN - Pengerusi Felda, Tuan Haji Shahrir Abdul Samad akan mengadakan pertemuan dengan Najib pada Rabu ini untuk membincangkan jalan penyelesaian terhadap kemelut Felda Global Ventures Holdings Bhd (FGV).

Shahrir berkata, pertemuan itu yang dijangka berlangsung di Kementerian Kewangan, Putrajaya akan membincangkan pelbagai perkara berkaitan FGV secara lebih terperinci.


MAKNANYA

JIKA ISA TAK

KENA BUANG

ERTINYA

KEMUT ZIANA

MASIH KUAT

KALAU KENA

BUANG KEMUT

DAH LOHE

KAH KAH KAH





-----------------

IMAM BODOH






IMAM 

BODOH



FACE BOOK

Siapakah mamat grunged kat belakang tu...
Siapa boleh bagi fb dia... dapat topup 5 hengget.



Ariff Shazni Muka stoned mcm tu ka? Tu mcm muka sangap ketum jer aku tgk
Reply13 hrs
Remove
Menjadi AkuLah Haha mulanya ada org perasan dia ni kt video yg kuar kt ttkm. Dia screen shot. Tu ttkm ambil tu.
Reply13 hrs
Remove
Menjadi AkuLah Org kata muka stone batu
Reply13 hrs
Remove
Asrim Mohd Kompomla stone ais tu..
Reply
1
13 hrs
Remove
Menjadi AkuLah Ha ah.. Dgr org kata gitu gak. Stone batu. Asal dia ni je yg perasan. Terus si ttkm troll dia.


Ramlee Puteh kalau depan tu itik...yg belakang angsa barangkali 😜😜
Reply12 hrs
Remove
Akash Raj Muka chowtut bro..... paling kurang 3 hari tak tidur....
Reply11 hrs
Remove
Jahar Jai Main hembus jer kata budak tu stone la, apa la... Dibuatnyer rupa dia mmg mcm tu, xpasal jadi fitnah...

-Ustaz Mokhjai Sejik-
...See More
Reply10 hrs
Remove
John Wick Muka pun macam lubang jubur...
Reply
2
10 hrs
Remove
Shazfaridz Faridz Bru pas kena tan..




----------------