.

Ahad, 21 April 2019

KITA SEMUA DALAM BAHAYA






BAHAYA
KITA SEMUA DALAM BAHAYA
WAJIB TONTON



-------------------

PERANG NUKLEAR







AWAS
JANGAN TIDAK

SEDAR

Prospect of nuclear war highest in decades, yet media ignores
By Linda McQuaig


April 19, 2019 - I’m as curious as the next person about the Mueller report, Donald Trump’s tax returns and Jody Wilson-Raybould’s inner thoughts, but is there really no room amidst all the media chatter for the news that the chances of nuclear war are “higher than they’ve been in generations.”

That was the frightening assessment the United Nations Security Council received last week from UN disarmament chief Izumi Nakamitsu, and it made barely a ripple in the media.



BERSEDIA

----------------

POWER MAK JANDA









JAY PI JAY
KAH KAH KAH

INI BUKTI

POWER JANDA KU

SPRM tahan 22 lagi penguat kuasa JPJ


SURUHANJAYA Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) hari ini menahan 22 lagi penguat kuasa Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) Pulau Pinang, bagi membantu siasatan kegiatan rasuah melindungi pemandu-pemandu lori, yang melakukan kesalahan jalan raya khususnya membawa muatan lebih di sekitar negeri itu.

Sumber berkata semua lelaki berusia 32 hingga 55 tahun itu ditahan di pejabat SPRM Pulau Pinang di Jalan Sultan Ahmad Shah, di George Town antara pukul 10 pagi hingga 4.15 petang hari ini selepas hadir memberi keterangan.



WOIT...LU

JANGAN PLAY

PLAY DENGAN

MAK JANDA

KAH KAH KAH


------------------

NERAKA INI KAT MANA?







BRO NERAKA

INI KAT MANA?
Si Bodoh Bebal Biol Bahalul bin Tolol dgn Idea2 Tolol baling batu sembunyi tangan. Dulu dok mengata itu ini bila dah check in dalam Neraka..bila ada kawan keluar drp list check in masuk neraka marah pulok Laa ning dulu dok mengutuk kawan yg tiada dalam list ckeck in masok neraka, kita bila kawan dah enter list..dok puji hari2 kawan masuk neraka Tak ker bahalul banggang bonggok punya blogger Sendiri mau ingat laah aper perjuangan...??

 Nak lobang jubor bagus kaa?? Nak kote bengkok besar sedap buat ice cream? Kau belom sakit lagi..kuat lagi...no problem lah kata dan kata lah orang banyak2... Macam kau tuuh bagus sangat...apa jawatan kau? Apa jasa kau 
on 
ISLAM TANPA PAS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/20/19

90 juta.... Halal tid



-------------

MAIL DAN BRAHIM KENA TIBAI









MAIL & BRAHIM

KENA TIBAI

Mungkin En.Tamrin ni kelahiran semula HANG JEBAT dan MEGAT SERI RAMA. Cuma, En.Tamrin bin Ghafar Baba tidak guna keris tapi dia guna PENA. Pena lebih tajam daripada keris sebab itu di Pahang,KESETIAAN dituntut melalui kontrak perniagaan. 
Siapa tak setia, tak dapat kontrak perniagaan. Ertinya, KESETIAAN is earned with a contract. Adanya kontrack, semua akan mengaku setia. Hanaya En.Tamrin sahaja yang tak mungkin dapat apa-apa kontrak. 
on
 TAMRIN TIBAI
Publish | Delete | Spam
cikminah
on 4/20/19

Isl






---------------------

PEMIMPIN PAS PANGLIMA PUTAR










PEMIMPIN  PAS

PANGLIMA PUTAR

Bukanya tak paham. 
Nik Amar bahalul tu tengah nak setting kepala walaunta walauntit yang bebal tak boleh berfikir tu agar ikut aje kehendak pemimpin kaki putar alam PAS tu agar setuju dengan pejilatan PAS kepada UMNO. 
Satu sudut pulak, tindakan si Amar ngok menggambarkan telah ada penentangan dari ahli garis keras PAS. Kacang je tu bak kata omputih, pis of kek.. kah kah kah. 
on 
JANGAN HINA BEROK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/20/19

Ya, kear



--------------

DOA NAJIB










MAT MONGOL

BERDOA 

SIANG MALAM

AGAR MADEY 

MATI CEPAT

KEMUDIAN

MAHKAMH

BUAT U TURN

BEBASKAN NAJIB

DARI KES BUNUH

ALTANTUYA

Pakatan buat ‘u-turn’ lagi, sindir Najib

NAJIB Razak menyindir satu lagi “u-turn’ dibuat Pakatan Harapan, kali ini melibatkan pembangunan Bandar Malaysia. 


 OPPS.. SILAP

KES CURI DUIT

S.R.C  SDN BHD

--------------

IREE-HATEE






IREE-HATEE
Incik Tamrin ni mungkin iree-hatee 
tak dapat entot awek russia dan sweden
 ..dah lah bopeng, itam logam pulak .. 
on 
TAMRIN TIBAI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 4/20/19

M





-----------------

APA MAKNA JAY PI JAY











APA MAKNA

JAY PI JAY

JANGA PENANGAN

JANDA MU

KAH KAH KAH



-------------------

CUNT PIUS









CUNT PIUS
LAPORAN TELAH DITERIMA
BAHAWA WARGA KELANATN
MAKIN CUNT PIUS

DULU KELANTAN  DINOBAT
SEBAGAI
SERAMBAI MEKAH

KEMUDIAN MENJADI 
SERAMBI MOSCOW
BARU BARU INI 
POK CIK DAN MOK CIK
AWE DAN  MEK
WARGA KELANTAN 
BERTAMBAH CUNT PIUS
APABILA DIUMUM
KINI KELANTAN MENJADI
SERAMBI STOCKHOLM
RAMAI WARGA ISLAM KELANTAN
BERTANYA DAN JADI CUNT PIUS
APAKAH KUPANG MEK KELANTAN 
ADA  BAU BUDU

MANAKALA
KUPANG DARI MOSCOW
DAN
KUPANG DARI SWEDEN
ADA BAU AIR ANGGUR
DAN
 JAMBON

WARGA ISLAM KELANTAN
BERTANYA
BETUL KE BULU KUPANG SWEDEN
BERWARNA MERAH BERUBAN
TAK SAMA SAPERTI
WARNA BULU  KUPANG MEK KELANTAN
SAJE TANYA
JANGAN MARAH


----------------

PERSOALAN NASIONAL - DI PETALING JAYA





Unchecked racial, religious politics costing Pakatan Malay support, says activist


SOCIAL activist Hishamuddin Rais says the Pakatan Harapan (PH) government’s failure to get a grip on the racial and religious politics employed by the opposition is the cause of its eroding support among Malays.

The activist said it is not only the Malays in the villages that are easily swayed by issues related to their race and religion, but also the so-called educated professionals.

Hishamuddin said the opposition, particularly Umno, has mounted a campaign that claims the government has done nothing to protect the royal institution, the Malays and Islam.

“The Malays, as expected, are easily bought over because they believe the country will be sold to Chinese.

“This is the Malay psyche, trapped in the (Umno) narrative for 60 years.

“They are convinced that DAP, seen as a Chinese party, will take over Malaya despite the fact that DAP has only a few seats in Parliament,”  Hishammuddin said at the launch of the book titled Surah-surah terlarang: Persoalan Nasional at the Selangor Art House, Petaling Jaya, last night.

He said PH needs to make comprehensive structural reforms in handling the racial and religious narrative used by Umno and its new political partner, PAS.

“This (Umno) narrative is now a wall that is slowing down the structural reforms voters in last year’s 14th general election supported,” he said.

Hishamuddin Rais says the racial and religious narrative espoused by Umno for the past 60 years, and with its new ally PAS, will be difficult to tear down. – The Malaysian Insight pic by Seth Akmal, April 20, 2019.
Hishamuddin Rais says the racial and religious narrative espoused by Umno for the past 60 years, and with its new ally PAS, will be difficult to tear down. – The Malaysian Insight pic by Seth Akmal, April 20, 2019.
Hishamuddin said some DAP leaders did not help the situation with their statements on Islam, the Quran and questioning the civil service, all seen inextricably linked to the Malays.

“All these convinced the Malays that the Chinese do plan to take over Malaya.

“While the PH government’s priorities are in tackling the country’s financial woes, its crippling debt and attempts to plug all the leakages, these are conveniently ignored by the opposition as they mount attacks to give the impression that it (PH) has done nothing on these three main agendas.”  

The fears of the Malays, he said, are also on an incomplete Malay nation.

He said while the Malays are concerned their Malay nation has yet to take roots, there are already talks this country will be taken over by the Chinese, the DAP will “sell everything” even though it does not make sense.

“Still, this narrative is believed by the Malays,” he said.

He said the failure of the Malays to control the country’s economy also contributed to the problem.

“The Malays may be the majority in the country, but they feel threatened.

“Why they feel they are is because the economy of this country is owned by non-Malays.”

After ousting the Barisan Nasional (BN) government in last year’s general election, PH is also often attacked for allegedly failing to defend Malay institutions, such as Felda and Tabung Haji (TH).

In the aftermath of the election, the appointment of Tommy Thomas as attorney-general was also protested by the Malays and his recent statement on the Unified Examination Certificate (UEC) of Chinese schools reinforced why they opposed the appointment.

Thomas had said the UEC is equivalent to STPM and A-Levels, which the Malays see as the PH government marginalising them.

On top of that, the Malays also believed recent issues, like the Rome Statute, would affect them. – April 20, 2019.


---------------

TUKAR AGAMA






NAK CUTI

TUKA AGAMA
Jangan sbb cuti ko tukar agama plak... 
Kita diberi coti suruh bnyk ibadah.. 
lu coti gi lepak kompleks... 
Klu lu takde tasbih, 
lu pinjam sama tt.. 
on 
JUMAAT KUDUS
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/20/19

Incik




-----------------

DOL - HIDUP TIAP PAGI







DOL
HIDUP BUKAN HANYA DUA KALI
TIAP PAGI  KERAS  DAN HIDUP
HANG KUPRAK HIDUP DUA KALI
Dol!!! 
Sebenarnya hidup ini dua kali.
 Mati yang sekali. 
Harap kau faham dol....
on 
TERUSKAN LAGI
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/20/19

Jan






--------------

TAK PERLU RUNTUH






TAK PERLU RUNTUH
Bila kerajaan bagi cuti good friday utk penganut kristian meloncat2 org islam tanah melayu marah. Itu hak dia utk beragama. Tak pernah pulak aku dengar arwah nik aziz dan mb kelantan sekarang sibuk nak robohkan patung buddha terbesar di malaysia yg tegap kat kelantan tu. Itu hak diorang nak beragama. 
Nabi saw pun suruh hormat hak beragama. Sambutan utk dewa zeus tak pernah pun diberi cuti, penganut zeus mcm tt tak pernah pun bising2. Penganut zeus dan pagan mmg cool. Bravo. Cuma tt ni pun nakal kadang2 sebab suka hina penganut islam. 
on 
SELAMAT BERENJOY
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/20/19

Dol




--------------

ISLAM POKOK






ISLAM POKOK

Pemimpin PAS duduk atas pokok, yang lain bawah pokok. Pemimpin kencing berak, apa jadi ahli PAS kat bawah pokok? kekekek 
on
 JANGAN HINA BEROK
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/20/19

Bukan





----------------

ISLAM BARU






ISLAM BARU
90 juta.... Halal tidak bercakap benar... 
Tipu ikut syariat... Berbohong mempertahankan tong guru-ji... Yang kelakar nya jumlah tuh tak dapat nak beli GET OUT OF JAIL FREE untuk Najib... Kalau PAS boleh print ticket untuk ke syurga...mana mungkin nak lepas jail nggak boleh...ia kan? 
on 
PENGAWAL ISLAM
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 4/19/19

Mente



-----------------