Jumaat, 9 Disember 2011

KENYATAAN ABU
KENYATAAN RESMI


9 Disember, 2011: Kami merayu dan menyeru kepada semua; pekerja, petani, nelayan, persatuan dan pertubuhan, badan kerajaan dan bukan kerajaan (NGO), parti politik komponen Barisan Nasional, kecuali UMNO, parti pembangkang atau parti politik bebas, golongan profesional, ahli akademik dan cendiakawan, mahasiswa, karyawan, para artis dan pekerja seni, malah semua kelompok rakyat tersisih dan tertindas (marginalised) seperti kumpulan Mat Rempit, gelandangan (homeless), penganggur (jobless) dan lain-lain supaya melahirkan dengan nyata (melalui kenyataan media seperti ini atau tunjuk perasaan dan sebagainya) rasa tidak yakin kita masing-masing terhadap UMNO yang sudah tidak sedar diri, korup, angkuh, menindas, zalim dan kebelakangan ini BODOH SOMBONG!!!

Kini bukan masanya lagi untuk kita terus mendiamkan diri dan tidak mahu ambil tahu, kecuali anda rela mewariskan Malaysia yang musnah kepada generasi akan datang. Masihkah kita tidak nampak atau sengaja mahu membiarkan saja apabila sisa-baki hak demokratik rakyat yang hanya tinggal secebis itu pun dinafikan, manakala segala tuntutan rakyat terus diabaikan?

Sepanjang pemerintahan UMNO/BN kita semua juga sebenarnya telah bersama-sama menyumbang –akibat sikap kita yang 'biarkanlah', 'tidak kisah' serta 'ignorant', dll– dalam menyemai kuasa kuku besi pemerintah yang kejam hinggalah kini kuasa itu menjadi parah dan terlalu mencengkam.

ABU akan melancarkan kempen ke seluruh Negara untuk menyeru rakyat supaya berani menyatakan pendirian jijik dan perasaan meluat mereka terhadap penyelewengan dan rasuah yang UMNO/BN amalkan, lantas dengan tidak teragak-agak menolak UMNO/BN.

Kesan yang kini dirasai rakyat ialah kenaikan harga barang yang melampau. 80 peratus rakyat Malaysia kini terpaksa menanggung beban kos sarahidup yang semakin tinggi. Sedangkan pemimpin-pemimpin UMNO/BN dan kroninya hidup dengan mewah sekali.

Kewujudan undang-undang kejam yang menekan dan menzalimi rakyat sehingga teguran dan rintihan rakyat tidak dipedulikan. Bantahan rakyat dengan angkuh diperangi secara kejam dan ganas. Kini timbul pula undang-undang Perhimpunan Aman 2011 yang langsung tidak masuk akal.

Politik perkauman digunakan untuk menakutkan rakyat. Taktik ‘pecah’ dan ‘perintah’ dilaksanakan untuk menutup berita penyelewengan dan rasuah serta boros dan tamaknya pemimpin-peminpin UMNO/BN ini. Selama pemerintahan UMNO/BN rakyat Malaysia didodoikan dengan slogan perkauman sempit. Kini isu agama dicipta dan diapi-apikan untuk memastikan kelangsungan jangkahayat politik UMNO/BN.

Kini keselamatan rakyat akan terancam dengan kewujudan kilang Lynas dimana kesan radioaktif akan membahayakan mereka. Alasan petroleum semakin kering digunakan bagi kononnya mencari sumber ekonomi yang baru malah wang simpanan Negara telah masuk ke dalam poket pemimpin-pemimpin UMNO/BN dan kroninya. Lynas akan menjamin keuntungan mereka walaupun membahayakan rakyat.

Operator-operator kami di seluruh Negara sudahpun menjalankan kerja-kerja penerangan kepada rakyat, termasuk anggota polis, tentera dan kakitangan awam agar lebih celik kepada pembohongan dan kekejaman yang dilakukan pada mereka oleh UMNO/BN.

Kini, ketika cebisan harapan hak-hak rakyat dalam keadaan uzur kritikal yang hampir saja mustahil dapat dipertahankan akibat dibantai pemerintah selama ini, apakah lagi alasan dapat mewajarkan ketakutan dibiarkan bermaharaja-lela membungkam suara hati kita?

Apabila tuntutan rakyat tidak dihiraukan malah terus saja dipersendakan pemerintah, cukupkah sekadar bersandarkan alasan-alasan ideal (umpamanya; apolitical, non-partisan, impartial dan macam-macam lagi) sebagai lapik indah. Sudah tiba masanya bagi kita untuk tidak lagi menghalalkan sifat 'dayus' dan 'bacul' kita dengan terus kekal takut untuk bangkit berjuang menyatakan pendirian dan terus menolak UMNO/BN.

Dengan ini kami umumkan pada 15 Disember 2011 jam 8.00 malam satu forum besar-besaran akan diadakan di KL-Selangor Chinese Assembly Hall. Forum yang akan dihadiri oleh rakyat dari seluruh Negara ini akan juga membuat satu lagi pengumuman besar yang akan merubah situasi politik di Negara MalaysiaINI MUSUH ANAK SEMUA BANGSAHARI HARI AKHIR MAT MONGOL
ANAK MUDA BANGUN MELAWAN


HIMPUNAN 5000 ANAK MUDA

Tarikh : 17 Disember 2011 (Sabtu)
Tempat : Dataran Merdeka, Kuala Lumpur.
Masa : 10.00 pagi
Anjuran : Gerakan Menuntut Kebebasan Akademik (BEBAS)
NAJIB MAKIN ULTRA MELAYU - harakah daily

Najib Razak didakwa ingin menjadi 'Ultra Melayu' apabila hadir ke program yang dianjurkan oleh Pertubuhan Kebajikan dan Dakwah Islamiah Malaysia (Perkida) di Shah Alam baru-baru ini.

AJK PAS Pusat, Khalid Samad berkata, ia ditambah lagi dengan ucapan Najib ketika perhimpunan itu yang bersifat rasis sehingga sanggup menghina parti-parti dalam Pakatan Rakyat khususnya DAP.

"Dan ini di perkuatkan lagi apabila Najib sendiri hadir pada perhimpunan Perkida di Shah Alam, malah ucapannya menunjukkan beliau ingin menjadi 'ultra-malay'.

"Umno memainkan sentimen perkauman bagi mendapat undi Melayu dengan melabelkan parti kaum lain terutamanya DAP sebagai ancaman kepada seluruh orang Melayu di negara ini," katanya pada sidang media di sini hari ini.

Khalid menyatakan atas dasar terdesak Umno sanggup melakukan apa sahaja walaupun menimbulkan ketidak senangan pihak lain.

Dalam pada itu, beliau turut memberitahu apa yang dijanjikan oleh Najib dalam transformasinya juga sudah tiada malah beliau semakin terkebelakang.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... DAH NAZAK.... APA SAJA AKAN DI HIDU.... kah kah kah..

kah kah kah...TIGA LINE PUN TIGA LINE LAAAAA...... kah kah kah...

kah kah kah.... NAK BUAT MACAM MANA..... kah kah kah..

kah kah kah... SEMUA UNDI CHINA SUDAH LARI..... kah kah kah..

kah kah kah...SETENGAH UNDI INDIA SUDAH ILANG..... kah kah kah..

kah kah kah.... UNDI MELAYU PUN BELUM TENTU..... kah kah kah...

kah kah kah...MELAYU YANG SOKONG HANYA PUKIDA DAN PUKISA.... kah kah kah...

kah kah kah...KENA LAAA HIDU PIKUDA DAN PUKISA kah kah kahINI MUSUH KITA


INI KEMPEN KITA

BILA SURAT NIKAH TAK LAKU LAGI
DULU BUKAN MAIN LAGIRAFIZI CADANG PWTC MEDAN DEBAT NFC AGAR KHAIRY SELESA
– keadilan daily

Pengarah Strategi KEADILAN, Rafizi Ramli hari ini mencadangkan debat skandal NFC diadakan di Pusat Perdagangan Dunia Putra (PWTC) yang juga Ibu Pejabat Umno.

Cadangan itu katanya, bagi memberi keselesaan dan ketenangan kepada Ketua Pemuda Umno, Khairy Jamaluddin yang bersetuju berdebat mengenai isu itu.

“Jika setelah semua kelonggaran ini Khairy masih berdolak dalih dan tidak memberikan satu tarikh menjelang 12 tengahari 12 Disember 2011, saya menyimpulkan beliau tidak berani untuk berdebat dalam hal ini,” kata Rafizi.

Jika sehingga 12 Disember ini tetap tiada respon dari Khairy, maka KEADILAN kata Rafizi, akan tetap terus membongkar penyelewengan NFC pada 19 Disember 2011.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...JANGAN BAGI DIA LARI.... kah kah kah..

kah kah kah....JANGAN BAGI MALAON INI UNDUR....kah kah kah..

woit...KALAU TAK NAK DI PWTC.... KAT RUMAH DOLAH PUN BULEH..... kah kah kah...

kah kah kah...BAWA MENTUA ... BAWAH BINI... PUN BOLEH...kah kah kah

woit...TUNGGU SAMPAI LENGIT.... kah kah kah..

kah kah kah...TIBAI.... TETAM TIBAI.... kah kah kah..


INI MUSUH KITA


INI KEMPEN KITA


ASALKAN BUKAN UNITED MALAY NATIONAL ORGANISATION


ABU - Asalkan Bukan Umno
Gerakan Rakyat Membebaskan Malaysia Dari Cengkaman Umno
Dijemput menghadiri Sidang Media Pelancaran Gerakan "Asalkan Bukan Umno(ABU)"

Sidang Media diadakan serentak di seluruh negara

Tarikh: 9 Disember 2011
Lokasi, masa dan contact person:

1. Kuala Lumpur / Selangor - 3.30pm
KL Selangor Chinese Assembly Hall (KLSCAH)
1, Jalan Maharajalela, 50150 Kuala Lumpur
Jafree(PRM) 019-3596769, Nazrin(PSM) 017-2599050, Edyes(SAMM) 010-2675872

2. Johor - 2.30pm
Kelab Persatuan Wartwan, 11,
Jalan Cermat 1, Taman Maju Jaya
Johor Bahru
Anuar (SAMM) 017-6849693, Salleh Ahmad (PRM) 013-7313825

3. Melaka - 3.30pm
Pejabat Parti Keadilan Rakyat,
No9A Jalan Asean 1, Taman Asean, Melaka
Zuraidi (SAMM) 012-2478016

4. Negeri Sembilan - 3.30pm
Jalan Tuanku Antah, Tingkat 1,
Restoran Bidara Corner, Seremban
Saufi (SAMM) 013-6777507, Sani (SAMM) 0129781707
5. Perak - 3.30pm
Pejabat Biro Masyarakat Keadilan,
Ipoh
MatSamanKati(SAMM) 012-4381418, Mat Noh(MCLM) 019-5671477

6. Pulau Pinang - 11.00am
George Town Coffee House,
KOMTAR Walk, P.Pinang
Aidil(SAMM) 017-4760274, ZainulFaqar (SAMM) 019-4241583

7. Kedah - 3.30pm
345A Air Mendideh, Sg Petani.
(Berhampiran Hospital LamaS.Petani)
Tok Gondang (PRM) 0132946741, Viveg (MCLM) 0125426133

8. Perlis - 3.30pm
Kelab Media Perlis, Jalan Sekolah Derma,
Kangar, Perlis
Asrul (SAMM) 019-4342244

9. Pahang - 3.30pm
Pusat Khidmat PKR ADUN Semambu. A73,
1st Floor, Jalan Hj Ahmad, Kuantan Pahang
Clement (SMSL)0129883210, Suresh (PSM) 0195696964

10. Terengganu - 5.00pm
Muara Tomyam, Jalan Sultan Sulaiman,
K.Terengganu (Sebelah Wisma Tenang)
Rafzi Ramli (SAMM) 0199809974

11. Kelantan - 3.30pm
Hotel Raudhah, Jalan Maju, Kota Bharu
Fauzi (SAMM) 0175959755, Zaidi(PSM) 0123840415


Esok sejarah bakal mencatatkan penyatuan penggerak-penggerak rakyat bergabung melawan regim warisan penjajah Umno/BN.

Kumpulan yang terdiri dari organisasi massa termasuk individu-individu aktivis masyarakat bergabung buat pertama kalinya berikrar menggerakkan kempen kesedaran rakyat.

Semua media dijemput membuat liputan sidang media serentak seluruh seperti yang dinyatakan di atas.

EDYES
Pengarah Propaganda SAMM
www.anakmudamalaysia.comINI MUSUH ORANG RAMAIBIAR DAI LARI KE LUBANG CACING

JANGAN BAGI PELUANG TIBAI TERUS
DEBAT NFC: RAFIZI MAHU KHAIRY TETAP TARIKH
– harakah daily

KUALA LUMPUR, 8 Dis: Kecewa dengan penolakan Khairy Jamaluddin untuk berdebat pada 12 Disember, Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli mahu ketua pergerakan pemuda Umno itu sendiri memilih tarikh.

Dalam satu kenyataan kepada Harakahdaily hari ini, Rafizi berkata beliau bersedia berdebat berhubung skandal National Fidlot Corporation (NFC) bila-bila masa termasuk jika Khairy mahu debat itu diadakan di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) sekalipun.

"Saya sudi meluangkan masa pada mana-mana tarikh dalam tahun 2011 dan 2012 untuk memastikan debat tersebut dapat diadakan. Saudara Khairy hanya perlu memilih satu tarikh yang sesuai untuk beliau.

"Saya mencadangkan supaya debat tersebut diadakan di PWTC untuk memberi keselesaan dan ketenangan kepada Saudara Khairy apabila dilangsungkan di ibu pejabat Umno sendiri," katanya.

Menurutnya, permintaan sama turut dinyatakan kepada Khairy melalui satu surat balas yang dihantar hari ini kepada jawapan Khairy yang menolak untuk berdebat 12 Disember ini.

Sekiranya Khairy masih berdolak dalih walaupun diberi kelonggaran tersebut dan tidak memberikan satu tarikh menjelang 12 tengahari 12 Disember 2011, beliau menyimpulkan Khairy tidak berani untuk berdebat isu NFC itu.

Beliau memberitahu surat penolakan itu diterima dua hari lalu yang memaklumkan Khairy tidak dapat menerima jemputan berdebat mengenai NFC pada tarikh asal 12 Disember 2011 kerana bertembung dengan program yang lain.

"Saya kesal kerana beliau mengambil masa tiga minggu untuk memaklumkan perkara tersebut seolah-olah beliau cuba melengah-lengahkan debat ini yang telah pun dipersetujui beliau," katanya mengulas surat jemputan yang telah dihantarnya pada 18 November lalu.

Beliau turut memaklumkan, PKR akan meneruskan juga sebuah debat membongkar penyelewengan NFC pada 19 Disember 2011 dan turut mengalu-alukan penyertaan Khairy.

KAH AKH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... TEKAN...JANGAN BAGI CHAN.... kah kah kah...

kah kah kah...IKUT DAN EKOR.... kah kah kah...

kah kah kah....TAK MINGGU INI ...MINGGU DEPAN.... kah kah kah...

kah kah kah...TAK BULAN INI... BULAN DEPAN.... kah kah kah..

kah kah kah...TIBAI TETAP TIBAI..... kah kah kahn


JANGAN LUPA 8 TUNTUTAN


KESIAN ORANG MISKIN - SIANG MALAM KENA TIPU
RACUN TETAP RACUN


RAKSA , PLUMBUM DAM SOS CILI KRIM PATUHI PARAS DIBENARKAN
– berita hairan

KUALA LUMPUR: Kandungan raksa dan plumbum di dalam sos cili Kedai Rakyat 1Malaysia (KR1M) mematuhi paras dibenarkan Peraturan-Peraturan Makanan 1985, menurut Kementerian Kesihatan dalam satu kenyataan hari ini.

"Keputusan diperolehi daripada analisis yang dilakukan ke atas sampel sos cili yang dijual di KR1M itu," menurut kenyataan itu di sini

Persampelan dilakukan susulan laporan sebuah portal berita bahawa Persatuan Pengguna Malaysia mendakwa hasil penyelidikan mereka menunjukkan sos itu mengandungi tahap raksa dan plumbum melebihi paras dibenarkan.

"Kementerian Kesihatan juga sudah menjalankan pemantauan berterusan ke atas sos cili di pasaran tempatan. Dari tahun 2004 sehingga Oktober 2011 sebanyak 50 sampel cili dianalisis untuk kandungan raksa, plumbum dan kadmium," menurut kenyataan itu.

Menurut kenyataan itu, kementerian berkenaan sentiasa mengutamakan kesihatan rakyat dan tidak akan berkompromi ke atas keselamatan makanan serta akan mengambil tindakan ke atas mana-mana pihak yang melanggar perundangan makanan. - TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

KAH KAH AKH

woit...INI BETUL BETUL BANGANG.... kah kah kah..

kah kah kah...INI BETUL BETUL TIPU ORANG KAMPONG...kah kah kah..

kah kah kah...INI BETUL BETUL KELENTONG ORANG MISKIN...kah kah kah..

woit... ORANG KAMPONG SUDAH MISKIN KENA BODOHKAN LAGI...kah kah kah...

kah kah kah...ADA KE RACUN YANG TAK MEMBUNUH?...kah kah kah..

kah kah kah..ADA KE PLUMBAM YANG TAK BAWA MUDARAT...kah kah kah..

NOTA:
cuba tanya kenapa orang kaya
akan membeli yang segar dan yang organik
kah kah kah
kerana lebih selamat untuk kesehatan
INI MUSUH KITA


INI KEMPEN KITA