Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 2 September 2011

DARI ABANG MAT




PENYAMBUNG LIDAH RAKYAT





KENYATAAN RESMI TIMBALAN PAS



1. Sebelum menyertai PAS pada Mac 1978, saya telah berkecimpung dalam ABIM. Di dalam Parti Islam PAS saya telah memegang berbagai-bagai jawatan dan kedudukan samada sebagai AJK dewan pemuda PAS pusat, pesuruhjaya PAS Pulau Pinang, AJK PAS Pusat, Naib Presiden dan sekarang sebagai Timbalan Presiden PAS.

2. Sepanjang penglibatan saya dalam PAS, di antara tokoh idola saya ialah Jamaludin Al- Afghani, Syed Qutb, Hassan Al-Banna, Imam Khomeini, Omar Mokhtar, Dr. Burhanuddin Al-Helmi dan tokoh-tokoh ulama’ dan cendekiawan Islam.

3. Saya pernah ditahan sebanyak 2 kali di bawah tahanan ISA. Antara tuduhan ialah sebagai pelampau agama.

4. Adapun tokoh-tokoh lain seperti Lenin, Mahatma Gandhi, Abraham Lincoln, Jamal Naser, Sukarno, Kamal Attarturk, Ho Chi Minh dan lain-lain yang disebut oleh saya adalah sebagai sejarah perjuangan rakyat dan kejayaan mereka sebagai contoh perbandingan.

5. Tuduhan terhadap saya, secara kasar dari 27 Ogos hingga ke hari ini, 2 September sebagai penyokong komunis dan hendak mendewakan fahaman komunis amat keterlaluan dan menjijikkkan. Segala tohmahan ini untuk memburukkan saya dan parti saya (PAS).

6. Tuntutan Bersih 2.0, 8 perkara telah membongkar penyelewengan daftar pemilih (electoral role) dan lain-lain kepincangan. SPR dan kerajaan BN telah dan sedang berada ‘di kandang orang salah’ menurut pandangan rakyat.

7. Pemimpin UMNO dilihat merasa gusar dan panik apabila sejarah perjuangan kemerdekaan mula diketahui oleh rakyat jelata khususnya generasi muda. Perjuangan menuntut kemerdekaan bukan hanya dimiliki dan dipelopori oleh UMNO sahaja.

8. Isu komunis sengaja ditimbulkan oleh akhbar milik UMNO untuk mengalih pandangan rakyat dari menumpukan hal pilihanraya yang bersih dan kenaikan harga barang (inflasi) yang sedang melanda negara.

9. Kebebasan media ( cetak, pandang, dengar) yang hampir tidak ada di Malaysia membolehkan propaganda BN berjalan tanpa dapat disanggah dengan berkesan oleh pihak yang dituduh atau difitnah.


MUHAMMAD SABU
Timblan PAS

2hn September 2011

MELAYU KURANG OXYGEN




BILA UNITED MALAY NATIONAL ORGANISATION KURANG OXYGEN


bila gerombolan kurang oxygen
bila gerombolan kurang fulus
bila gerombolan kurang sokongan

tanpa malu
tanpa segan
tanpa selindung

akan cium tangan china komunis
inilah kekuatan komunis
kah kah kah
kah kah kah
kah kah kah

PANDAI CARI LUBANG KOMUNIS

















nota:

bukan main pengang lagi
tangan china komunis
kah kah kah









NOTA:

tak kan komunis
hilang di dunia!

LAGI KES POLIS MALAYSIA BERHEMAH





INI KEGANASAN ZIONIS DI ISRAEL






KES TEMBAK PELAJAR, TIGA ANGOTA POLIS DITAHAN
- mkini

Tiga anggota polis antara enam yang ditahan berhubung kejadian melepaskan tembakan yang mencederakan seorang pelajar kolej swasta di Taman Seri Rampai, Setapak, di Kuala Lumpur semalam.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah berkata ketiga-tiga anggota itu berpangkat Koperal dan Lans Koperal.

"Dua daripada mereka bertugas di Bukit Aman dan seorang lagi di Ibu Pejabat Polis Kontinjen (IPK) Selangor," katanya ketika dihubungi hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


YA AMPOOOON.... MY LORD I HAVE NOTHING TO SAY BUT PLEASE READ THIS.... kah kah kah

ARKIB : 11/08/2011


POLIS MALAYSIA LEBIH BERHEMAH
– meloya

KUALA LUMPUR 10 Ogos - Ahli akademik dan pertubuhan bukan kerajaan (NGO) menganggap polis negara ini lebih berhemah dan sistematik dalam menyelesaikan sesuatu masalah termasuk isu keganasan berbanding apa yang berlaku di London ketika ini.

Setiausaha Majlis Profesor Negara, Prof. Dr. Raduan Che Rose berkata, biarpun negara tersebut lebih maju dan mempunyai pasukan polis antara terbaik di dunia namun, mereka masih gagal menghalang rusuhan sehingga menyebabkan kecederaan dan kecurian.

"Pendekatan yang dilakukan oleh pihak polis di sana dan polis di negara ini ternyata berbeza. Di sana punca utama menyebabkan mereka bertindak ganas ialah selepas seorang remaja kulit hitam ditembak mati oleh polis.

"Berbanding di negara ini, polis lebih banyak menggunakan pendekatan pencegahan malah, lebih sistematik dalam mengatasi masalah agar tidak merebak menjadi lebih serius," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.

Beliau yang juga Timbalan Naib Canselor (Akademik dan Antarabangsa) Universiti Pertahanan Nasional Malaysia berkata demikian ketika diminta mengulas kejadian rusuhan di London yang gagal dikekang malah mula merebak ke seluruh Britain.

Dalam pada itu, Ketua Pemuda Kongres India Muslim Malaysia (Kimma), Amir Hamzah Abdul Rajak berkata, polis di negara ini dilihat lebih bijak mengawal situasi dan emosi baik di kalangan anggotanya mahu pun perusuh.


SILA TEKA DIMANA KEGANASAN INI?



"Mereka dilihat lebih berperikemanusiaan serta bijak menangani masalah seperti yang sedang berlaku di London," katanya.

Sementara itu, Ketua Pengarah Institut Kefahaman Islam Malaysia (IKIM), Datuk Nik Mustapha Nik Hassan pula menganggap kejadian rusuhan yang berterusan bukan disebabkan oleh kegagalan polis mengekang masalah sebaliknya tiada kesedaran di kalangan rakyat negara itu.

"Bagi saya ini bukan masalah polis sebaliknya rakyat di negara itu sendiri. Kita tidak tinggal di sana jadi kita tidak tahu apa yang berlaku.

"Sepatutnya mereka lebih menumpukan kepada cara menyelesaikan masalah ekonomi dan pengangguran.

"Keadaan akan menjadi lebih teruk sekiranya masalah rusuhan yang terjadi di sana dibiarkan berterusan," katanya.

SE EKOR KANGKONG




KANG KONG INI SAKIT INDENTITI KRISIS




SE EKOR KANG KONG






nota:

sila kaji selidik
kenapa tt anggap
kang kong ini ada masalah
identiti - macam riduan tee?

siapa tahu?
kah kah kah

JUMPA SAYA DAPATKAN BAHAN SEJARAH – KAY KIM - meloya

Tokoh sejarah, Khoo Kay Kim mempelawa Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu berjumpa dengannya untuk mendapatkan bahan sejarah berhubung peristiwa Bukit Kepong.

Kay Kim berkata, ia bagi mengelakkan pemimpin Pas itu daripada terus mengeluarkan kenyataan yang tidak berasas dan terpesong daripada fakta sebenar.

Beliau juga meminta Mohamad atau yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu supaya melakukan penyelidikan terlebih dahulu sebelum memperkatakan perkara berkaitan sejarah.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit...INI SATU LAGI KANG KONG BANGANG.... kah kah kah..

kah kah kah...KES KANG KONG INI LAGI SEDIH.... kah kah kah...

kah kah kah...KANG KONG INI HADAPAI INDENTITI KRISIS... kah kah kah..

kah kah kah...NAK KATA INDIA TAK INDIA....kah kah kah..

kah kla kah..... NAK KATA CHINA TAK CHINA.... kah kah kah....

kah kah kah...NAK HIDUP ...TERPAKSA BODEK MELAYU...kah kah kah..

kah kah kah...INI LAH KERJA KANG KONG CARI MAKAN....kah kah kah...

kah kah kah...MENGAKU AHLI SEJARAH.... kah kah kah...

woit...LANCHAU AHLI SEJARAH..... kah kah kah

woit...PUNDEK AHLI SEJARAH....kah kah kah...

woit...MAI REK AHLI SEJARAH...kah kah kah...

kah kah kah... KENA GUNA SEMUA BAHASA... KANG KONG INI TAK ADA IDENTITI...kah kah kah

woit... SEDAR LAAAA...23 FEBRUARI 1950 ... TANAH MELAYU DI BAWAH BRITISH... kah kah kah...

kah kah kah...KALAU NAK BODEK.... BIJAK BIJAK LAAA BODEK.... kah kah kah..

nota:
tanya hal sejarah bola pun
tak pasti kang kong ini tahu
macam mana nak tahu sejarah tanah melayu
kah kah kah

MAT INDERA NASIONALIS BANGSA




INI PEMBUNUH ARAB



NOTA:

Sir Henry Lovell Goldsworthy Gurney KCMG K.St.J. (27 June 1898–6 October 1951) yang dibunuh oleh gerila pembebasan rakyat malaya ialah bekas tentera british yang
telah membunuh banyak rakyat Palestin. Sebelum datng ke tanah melayu henry gurney telah bertugas di palestin

NOTA:
ini lah tanda solidariti setiakawan
rakyat tanah melayu dengan rakyat palestin
lebih aweal dari heboh heboh naik kapal ke gaza



SURAT DARI PEMBACA

Setiap kali datangnya 31 Ogos maka slogan merdeka akan kedengaran dan Jalur Gemilang pun akan dikibarkan walau pun pada hakikatnya kemerdekaan yang dicapai hanyalah kemerdekaan palsu dan temberang dan Dato’ Onn Jaafar kata "kemerdekaan setengah masak", apa ertinya merdeka jika negara masih kekalkan perlembagaan yang digubal oleh penjajah British dan menolak Islam dan umno memutar belitkan sejarah pejuang kemerdekaan yang sebenar.

Pejuang kemerdekaan yang sebenar ialah PUTERA (yang dilabel oleh British sebagai berhaluan kiri melayu) dan AMCJA (berhaluan kiri bukan melayu)termasuklah Parti Komunis Malaya (PKM) mereka inilah yang berjuang menentang penjajah British dan menuntut kemerdekaan, bukannya umno pembohong. Umno tidak pernah berjuang menentang British sebaliknya kebanyakkan pimpinan umno ketika itu jadi pegawai British termas...uk Tunku, umno memang tidak berminat untuk merdeka sebab itu umno memperkecilkan perjuangan PKMM yang slogannya `merdeka' dengan mengatakan "..membuat sebatang jarum pun tak pandai, nak merdeka” inilah ejekkan umno terhadap PKMM. Percantuman PUTERA dengan AMCJA telah mengemukakan 10 prinsip perlembagaan rakyat kepada British dan ianya merupakan julung kali di Tanah Melayu, ianya telah meletakkan British dalam keadaan serba salah dan terpaksa berpakat dengan anak didiknya umno yang ketika itu umno telah bersedia untuk menjadi kuli batak, barua dan balaci British untuk meneruskan sistem British di Tanah Melayu.

Memang British hendak tinggalkan tanah jajahan mereka dengan syarat yang akan ambil alih mestilah setia dengan British dan sedia dikuli batakkan, dibaruakan dan dibalacikan. 20 Jun 1948 British lancarkan operasi tangkap pimpinan PUTERA dan AMCJA tetapi tiada seekor pun pimpinan umno yang ditangkap.

Umno dapat negara ini (merdeka kononnya) atas angin aje, kerana yang berjuang menentang penjajah British dan menuntut kemerdekaan ialah PUTERA dan AMCJA termasuklah Parti Komunis Malaya (PKM) maknanya PKM ada jasa dalam menentang penjajah British dan menuntut kemerdekaan, tetapi umno tiada apa yang boleh dibanggakan kalau ada pun jasa umno dan boleh diiktiraf sebagai jasa terbesar umno ialah umno berjaya kekalkan sistem kufar peninggalan penjajah British dan dalam masa yang sama menolak Islam termasuk undang2 Islam dan lain2 lagi, Jahat dan Zalim sungguh umno, semoga Laknat Allah atas umno dari dulu hingga kini yang masih kekalkan sistem kufar itu.

Orang melayu di negara ini sewajarnya berterima kasih kepada PKM terutama Chin Peng yang berjaya membunuh Henry Gurney, kerana Henry Gurney adalah setan yang bertanggungjawab membunuh ratusan umat Islam di Palestin, tetapi oleh kerana umno adalah kuli batak, barua, balaci dan bolehlah dianugerahkan sebagai `binatang ternak’ British maka umno menjulang Henry Gurney sebagai wira mereka dan mengabadikan nama setan Henry Gurney dibeberapa tempat di negara ini.

Celaka umno Laknatullah, kamu telah hancur musnahkan cita-cita PUTERA DAN AMCJA untuk mengwujudkan sebuah negara yang perlembagaannya digubal oleh rakyat Tanah Melayu ini sendiri, demi kuasa kamu sanggup jadi `binatang ternak’ British dan `binatang ternak’ setan, umno adalah `thoghut’ dulu dan kini. Dari sudut hukum yang bersandarkan Al-Quran dan Sunnah, jadi ahli umno atau menyokong umno/BN adalah HARAM, oleh itu dipenghujung Ramadhan yang mulai ini keluarlah beramai-ramai daripada umno/BN dan bertaubatlah, sementara nyawa dikandung badan...."
By SL Chan on JANGAN MAKAN HASIL LENDIR CHINA DOLL on 8/31/11




GERILA MENENTANG JEPUN DAN BRITISH



sambung... Kekejaman dan kezaliman Penjajah British: Menjajah Tanah Melayu, Melakukan pembohongan dengan melabelkan penentang British sebagai musuh dan berhaluan kiri, melantik askar dari orang melayu (termasuk SC, Home Guard Dll) hanya untuk mempertahankan kuasa British, membawa masuk Henry Gurney yang telah membunuh ratusan umat Islam di Palestin bahkan polis2 yang dibawa masuk juga adalah yang pernah membunuh umat Islam di Palestin, British menangkap dan membunuh rakyat yang enggan membayar cukai serta hartabenda dirampas, menjatuhkan hukuman gantung ke atas Adnan, Mat Indera, Nordin dan yang mati di medan pertempuran ialah Sudin dari Perak, Hidir, Ali Boyok dari selangor, Yusof, Manap dan Hj Ramli dari Pahang dan ramai lagi yang terkorban kerana menentang penjajah British.

Penentang penjajah British berdepan dengan polis2 British yang ...dibawa masuk dari Palestin dan mereka ini telah membunuh ribuan umat Islam di Palestin, bersalahkah golongan berhaluan kiri melayu dan bukan melayu termasuk PKM yang melawan dan membunuh polis British yang tangan mereka berlumuran dengan darah rakyat Palestin?

pada 1953 menghalau dengan kejam penduduk Kg Jenderam yang menentang British dan kg itu dibom dan dihanguskan, penduduk Kg Belum dihalau ke Gerik dan Kelantan dan semua rumah dibakar, pokok buah2an ditebang dan ternakan ditembak mati. Malang sungguh nasib yang menimpa mereka kerana pada masa yang sama pimpinan umno sedang berasmara dengan British dan mendapat berbagai habuan dunia dari British... Ya Allah musnahkanlah dan hancurkanlah umno dan pimpinannya...Aamiin......
By SL Chan on JANGAN MAKAN HASIL LENDIR CHINA DOLL on 8/31/11

MAT INDERA ANGKAT SENJATA BERJUANG UNTUK MERDEKA




JANGAN JADI BANGANG MACAM UNITED MALAY NATIONAL ORGANISATION


1 - british memberuikan kuasa kepada united malay natiopnal organisation
pada 31 - ogos 1957

2 - rumah pasong bukit kepong diserang pada 23 februari 1950

3 - mata- mata dapat 'diraja' pada tahun 1958

4 - jadi polis diraja persekutuan pada tahun 1963

5 - ketika rumah pasong bukit kepong diserang ketua polis bernama
SIR ARTHUE E.YOUNG - ini bukan nama melayu




jangan jadi bangang
mana ada sangkut paut pdrm
mana ada sankut paut dengan diraja

janganlah bodioh kan orang melayu
orang melayu dah ramai bodoh
ini kita sama bodohkan lagi

cerahkan pemikiran orang melayu
jagan di bonsaikan fikrah melayu
jadikan melayui bijak berfikir

bila melayu bijak berfikir
melayu akan tendang gerombolan
kah kah kah


Sir Arthur E. Young pada 15 Disember 1952. Melalui arahannya, Arahan Pesuruhjaya Polis No. 36, tahun 1952: "Operation Service", A. E. Young menegaskan pendekatan polis..

Hampir setahun selepas Hari Kemerdekaan, iaitu pada 24 Julai 1958, DYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Almarhum Tuanku Abd Rahman Ibni Almarhum Tuanku Mohamad telah berkenan mengurniakan gelaran 'Diraja' kepada Pasukan Polis Persekutuan Tanah Melayu. Upacara ini dijalankan di Pusat Latihan Polis (PULAPOL), Jalan Semarak, 54100 Kuala Lumpur. Mulai dari saat itu pasukan polis dikenali dengan nama "Polis Diraja Persekutuan" atau "The Royal Federation of Malayan Police" dan pada 1963 ditukar kepada Polis Diraja Malaysia. - dari wikipedia


ANGKAT SENJATA LAWAN PENJAJAH




BUKIT KEPONG: SERANGAN TERHADAP BRITISH
– harakah daily

Isu serangan ke atas balai polis Bukit Kepong pada tahun 1950 iaitu tujuh tahun sebelum Merdeka merupakan serangan ke atas sarang penjajah British dan bukannya kepada anak bangsa sendiri.

Menurut Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Dr Mujahid Yusof, serangan kira-kira jam 5.00 pagi pada tanggal 23 Februari 1950 itu manifestasi kemarahan rakyat terhadap penjajah British ketika itu namun sejarah itu telah diseleweng oleh Umno BN.

Ianya termasuklah kemarahan terhadap anggota polis yang pada waktu itu menjadi talibarut British.

"Isu Bukit Kepong tahun 1950 adalah serangan ke atas sasaran penjajah bukan kepada anak bangsa sendiri.

"Polis waktu itu adalah apparatus penjajah, penyerang pula adalah mereka yang menentang penjajah, apakah kerana ini mereka menjadi komunis," soalnya.

Bercakap kepada Harakahdaily beliau yang juga ahli parlimen Parit Buntar berkata, pada zaman dijajah British itu sesiapa sahaja yang menentang mereka akan dicop golongan berhaluan kiri atau komunis.

Manakala golongan kanan atau konservatif pula adalah mereka yang mengikut telunjuk British.

"Golongan konservatif akan mengekalkan penguasaan British.

"Penentang yang keras dan mahu negara ini merdeka mengikut acuan sebenar dicop kiri atau komunis." jelasnya lagi.

Beliau berkata demikian sebagai mengulas isu kenyataan Timbalan Presiden PAS, Mohamad Sabu dalam satu ceramahnya di Tasek Gelugor, Pulau Pinang pada 21 Ogos lalu yang diputarbelitkan oleh media perdana khususnya akhbar Umno, Utusan Malaysia sehingga menjadi kontroversi

NOTA:
hingga ke hari ini
belum ditemui lagi
pill yang boleh
menyelesaikan sakit bangang

sekiranya ditemui pill ini
pasti saintis ini akan dinobatkan
sebagai pemb
unuh utusan melayu
kah kah kah

MAT INDERA ANGKAT SENJATA LAWAN BRITISH




NOTA:

betul kah tunku abdulrahman seorang nasionalis?

kalau tunku pejuang kemerdekaan
kalau tungku pembawa kebebasan
kakau tungku negarawan ulung
kalau tungku bapa kemerdekaan

kenapa

bila tungku mati
sekolah tak cuti?

kenapa bila tungku mati
tak ada cuti umum

masa tungku mati
mahathir muhamad yang menjadi pm
mahathir presiden united malay national organisation
tungku juga dulu presiden united malay national organisation

kenapa tak beri penghormatan kalau betul betul tungku ini
berjuang untuk kemerdekaan
pastilah rakyat bersedih dan berkabung
ini president parti yang pernah dipimpin oleh tungku
pun tak hormat pada tungku

kalau presiden parti tungku tak hormat pada tungku
jangan harap orang lain ambil peduli

ingat orang ramai ini tungku dapor
kah kah kah




MAT INDERA GERILA MENENTANG PENJAJAH


dari laporan ini jelas menunjukkan mat indera
mendapat sokong orang ramai ketika menentang british.

mat indera angkat senjata
perjuangan mat indera jelas

mat indera bukan kaki bodek british!


BACA INI - KLIK UNTUK BESARKAN










nota:

dah baca?
jelas siapa yang pengkhianat?