.

Isnin, 10 September 2018

ATUK NENEK





ATUK NENEK

Jangan nak lebong babak nepotisme dan kronisme politik bro. Nanti kau ludah langit yang kena muka laki, bini, mak, bapak, datuk, nenek, sepupu, mak mertua dan pak sedara belah bini kau juga. Hahahahaha. 
Ini adalah minda kelas ke tiga politikus dalam negara dunia ketiga. Jika Pilihanraya boleh mengubah sesuatu, maka Pilihanraya akan diharamkan! Hahahahahaha... on SEMUA DIGENDONG
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/10/18



-----------------

BACA DENGAN TELITI






BACA DENGAN 

TELITI
Asawad tu hitam...ini gambar batu hitam....setahu aku yang ada batu hitam ni ramai...Shafie loyar, Irwan serigar, Azeeez Tabung Haji, Reeezal Merican....tapi apa kena mengena Mat Sogel dengan Batu Hitam...kau ni banyak teka temi la TT... on 
ASWAD
Publish | Delete | Spam
Jigit
on 9/10/18

Kito







---------------------

NAMA JELAS





NAMA JELAS
Ia dikenali dengan beberapa panggilan...a.k.a. . Ada yang memanggil dia... Mat roti tak ada telor... Mat kepit telor........,,ada juga memanggil dia.... Penyangak/perompak/pengkhianat/penipu/pembunoh Ada yang memanggil dia...mat takut bini... Mat monggol...mat pendekar bugis..........d.l.l. Tapi yang paling best...panggilan Najis 
on MASIH BERTANYA
Publish | Delete | Spam
zaharuddin ahmad
at 3:00 PM





---------------

TAK PERLU CAKAP BANYAK





RAKYAT BOSAN

LAMA SANGAT

TUNGGU NAJIB 

MASUK PENJARA

Serbuan ke atas kediaman dikaitkan dengan Najib Razak merampas barangan mewah dan wang tunai, nilainya dianggarkan mencecah RM1.1 bilion. – Gambar fail The Malaysian Insight, 9 September, 2018.

Najib tak perlu cakap banyak

Dua minggu selepas BN kalah pilihan raya, polis menyerbu kediaman dikaitkan dengan Najib dan merampas 284 kotak dipenuhi beg tangan berjenama, 72 beg dipenuhi jam tangan mewah, barangan kemas dan wang tunai.

Di salah satu kediaman yang diserbu, RM120 juta wang tunai dalam pelbagai bentuk mata wang ditemui dan dirampas.

Polis mengesahkan serbuan itu ada kaitan dengan siasatan 1MDB.

Polis turut mengesahkan nilai rampasan dari enam kediaman mencecah RM900 juta sehingga RM1.1 bilion.

Umno berkata ia akan mengambil tindakan undang-undang untuk menuntut kembali RM116.7 juta wang tunai yang dirampas polis ketika serbuan ke atas kediaman bekas presidennya. – 9 September, 2018. 


AMLA

ANTI MONEY

LAUNDRING ACT

KENAKAN NAJIB

DENGAN AMLA

JAMIN BERTAHUN

MASUK PENJARA

---------------------

TAK CAYA





TAK CAYA
Aku dah tak percaya TT ni lagi..
perut dah kenyang nih.. on 
LUBANG PICAH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/10/18


-------------------

TUKANG KARUT




TUKANG KARUT
Mat Songel Tukang Karut, pengarah drama wayang kulit.macam ahli falsafah Tahulah siapakan? Cerita wayang kulit banyak adegan sailang. Aktor2nya pula semua handal2 belaka. Satu orang banyak watak - hero, penyanyi, penari, kaki samseng; cakap elok2, kemuadian berapi2, lepas tu macam pakar falsafah dan ada pula watak ostat. Itulah Mat Songel. on 
TOK GOPOH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/9/18



-------------------

JENIS DUA EE





JENIS DUA EE
Shafee ini jenis spesis ada dua EE ..ular tiga kepala. Rafizi ini jenis ular daun ..pantang nampak lobang. on 
JENIS KALDAI
Publish | Delete | Spam
panglimo potaseh
on 9/9/18


--------------------

BERKORBAN UNTUK KASEH SAYANG







INI BUKTI

KASEH SAYANG


KELUARGA MITAHLI

BERKORBAN

UNTUK KELUARGA

Utara, tengah dan selatan tawar kerusi, kata Anwar

KETUA Umum PKR Anwar Ibrahim sedang menimbang untuk bertanding satu daripada tiga kerusi Parlimen sama ada di bahagian utara, tengah atau selatan tanah air bagi membolehkan beliau kembali ke Parlimen.

Tanpa menamakan kawasan tersebut, Anwar menjelaskan keputusan akan dibuat dalam masa terdekat.

“Tiga kawasan ini masing-masing di negeri utara, tengah dan selatan telah menawarkan kerusi mereka kepada saya dan kawasan ini adalah kawasan yang kita kena kerja kuat.


UTARA KERUSI

NURUL IZAH 

UNTUK PAPA

TENGAH KERUSI

WAN AZIZAH

UNTUK SUAMI

SELATAN ?

GUA TAK TAHU

KERUSI

MUHYIDDIN ?

KAH KAH KAH


--------------------

WHAT IS DE BEKAUSE





YA AMPOOON

YA MAULANA


Tunku Ismail dakwa diintip kerajaan


TUNKU Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim, mendakwa kerajaan mengintip beliau dan bapanya, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar.

Dalam siaran Facebook, beliau berkata dimaklumkan oleh “pegawai” bahawa laman media sosial beliau dan bapanya sedang dipantau oleh pihak tertentu menggunakan alat perisikan Israel berteknologi tinggi dan ramai “cybertrooper” diletakkan pada laman JDT dan peribadi mereka, seperti Official Sultan Ibrahim dan HRH Crown Prince of Johor.

WAT IS DE

BEKAUSE

INI MESTI 

KERJA FB

KERJA ISRAEL

NAK IKLAN

PROJEK

JUAL BARANG

KAH KAH KAH

-------------------

ASWAD






ASWAD






------------------

MASIH BERTANYA






MASIH BERTANYA
TT, aku masih tertanya2, sapa yg power sangat tu yg boleh call istana atau call agong utk sailang perlantikan madey sebagai pm? takkan rafizi kot? wawi? ni mesti geng umno yg sailang sebab umno menang byk kerusi dan cuba kawtim dgn agong. takkan kau maksudkan agong tu mat songel, kot? kikiki aku tanya jer kalau kau taknak jawappun takpe la tt oii. on 
ITU LAH MAT SONGEL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/9/18






----------------------

MENTERI DUIT







MAT SONGEL NAK

JADI MENTERI DUIT

Cuba teka apa niat sebenar mat songel? Jawatan menteri kewangan sahaja terdetik di hati, jawatan lain beliau tak berminat walaupun beliau sendiri tidak bertanding dalam pru..tapi kenapa? Kalau mat songel berjaya capai cita2 sbg menteri kewangan pada masa anwar jadi pm nanti, mat songel akan tubuh konglomerat khas utk budak2 koleq. Geng koleq akan kuasai semua perkara. 
Geng koleq akan gunakan konglomerat ini biayai perjalanan politik geng koleq utk jangkamasa panjang. Macam peranan renong pada zaman anwar jadi tpm dulu. Nasib baik tun bijak pecahkan tugasan menteri kewangan dan menteri hal ehwal ekonomi. Bukan sebab aku anti koleq, cuma..monopoli akan jadi makin berleluasa. Hanya melayu elit berpeluang jadi kaya. on
 ITU LAH MAT SONGEL
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/10/18


-----------------------

DAULAH DALAM DAULAH




DAULAH DALAM

DAULAH

bukan dia yg tak nak lepaskan jawatan UIAM tu, yang tak bagi lepas adalah MAZA.deeep state saudi wahabi punya role. on 
MASLAN OPSS... MAZLEE
Publish | Delete | Spam
yeop_sepet
on 9/9/18


------------------

SEMUA DIGENDONG




ANAK BINI

Anak bini kronisme juga ke? on 
NEPOTISMA KRONISMA
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/10/18

Saudara kandung ibu kandung ayah kandung habis semua digendong on 
NEPOTISMA KRONISMA
Anonymous
on 9/10/18


Mat gopoh, mat songel, mat gelojoh....dari zaman ke zaman...kuno ke moden...tetap ada on 
TOK GOPOH
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/9/18



-------------------

DAGING KERBAU





DAGING KERBAU
SeketuL daging hak nabi sebut tu meLayu tafsir HATi, org putih HEART meLayu hak pandai tapi takut kena tendang Akan menyebut 
JANTUNG HATi on SEKETUL
Publish | Delete | Spam
Nazrio Dond DoLLa
on 9/9/18
SeketuL daging daLam dada di sebut nabi kaLbun, kaLbu, Sukma jiwaa d sebut p ramLee Since kituL sebutan ahLi sejarah yg merujuk surau suLatin on SEKETUL
Nazrio Dond DoLLa
on 9/9/18



-------------------