.

Ahad, 8 November 2015

SATU CADANGAN




MENCANDAT KITE



Husam cadang Tuan Ibrahim ambil alih kepimpinan, hentikan kekeliruan PAS

Masanya kini tiba untuk Abdul Hadi Awang meletak jawatan sebagai Presiden PAS dan memberi laluan kepada pemimpin baharu yang mampu membawa perubahan kepada parti Islam itu, kata seorang bekas naib presiden parti.

 Katanya, Hadi perlu diganti jika ahli berhasrat melihat pengakhiran kepada "kekeliruan " dan "haru biru" yang menyelubungi parti itu ketika ini, dengan pucuk kepimpinannya disifatkan sebagai "buang tabiat".

 - See more at: http://www.themalaysianinsider.com/bahasa/article/husam-cadang-tuan-ibrahim-ambil-alih-kepimpinan-hentikan-kekeliruan-pas#sthash.rzG9xNZk.dpuf

KAH KAH KAH
woit
ini satu cadangan
untuk mencandat sotong
kah kah kah
sotong kereta
sotong katak
semua jenis sotong akan dicandat
kah kah kah
CANDAT JANGAN TAK CANDAT



-------------

MENUJU NEGARA GAGAL







 FACE BOOK




TERKINI !!!
MEMANG TEPAT & BENAR mengikut laporan dari Affin Hwang Investment Bank Bhd (8/10/2015) Rizab Bank Negara AKAN JATUH LAGI hingga akhir tahun 2015..
APA AKAN JADI RIZAB NEGARA jika Najib & KERAjaan UMNO/BN terus bercita2 nak jadi PM selama 22 tahun mcm Mahathir..??!!
JANGAN RISAU.. Cukai ‪#‎GST‬ dari rakyat KAN ADO !!!
JANGAN RISAU.. 'Barua Amerika' dah setuju sertai ‪#‎TPPA‬ !!!
TAK LAMA LAGI Obama akan dtg turun M'sia buat kali kedua berjumpa Najib !!!
KENAPA TIBA2 seorang Presiden Amerika pendokong ISRAEL No.1 begitu tertarik & kerap datang ke rantau ini KHUSUSNYA M'SIA ???
Bila la negara nak jahanam... Selagi negara tak jahanam rakyat tak akan sedar2.



-------------

BOLEH LAWAN





PAHLAWAN SCAM MELAYU
LAWAN 
PAHLWAN SCAM NIGERIA


NIGERIAN
X baik hang TT mengutuk Nigerian.. mereka Islam rata2.. ini mmg x baik.. sepatutnya nigerian islam ini diambil datang ke malaysia sbb kita pun negara islam.. Mmg cocok negara islam Malaysia bersahabat dengan negara Islam Nigeria. Baru la jadi Islam wal Haramjadah.

 Kan afdhol gitu. Skrg ni pun pak2 mufti dan pejabat agama pun dah macam haramjadah dah.. ini la yang Tuhan suka dan sayangkan Malaysia. Raja Sultan pun dapat teruskan perniagaan arak wal botol besar dengan rahmat tuhan melimpah2. on SURAT GAGAK NIGERIAN
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 11/6/15





------------

TAK JAWAB POLIS







CUKUP HEBAT

POLiS TANYA

TAK MAHU

JAWAB



'Polis tanya, saya tak jawab'
SHAH ALAM - Bekas Perdana Menteri,  Mahathir Mohamad hari ini dilaporkan telah diambil keterangan oleh pasukan penyiasat Bukit Aman, kira-kira jam 11 pagi tadi.

Memetik laporan The Star,  Mahathir yang bercakap kepada pemberita di luar bangunan Yayasan Al-Bukhary berkata, beliau tidak menjawab soalan yang dikemukakan pegawai tersebut.

"Mereka tanya soalan dan saya kata saya tak akan jawab. Saya tak jawab," katanya.

KAH KAH KAH
woit 
cukup hebat
ini taiko
kah kah kah
satu pun tak jawab
kah kah kah
cool dude
kah kah kah

TAK JAWAB


----------

APA DIA TIGA PULUH ENAM




APA DiA

TiGA PULUH


ENAM








--------------

SIAPA AKAN JADI GANTI












MENANTi

JAWAPAN



Lepas jawatan MB, Mukhriz masih berteka-teki

ALOR SETAR – Menteri Besar Kedah,  Mukhriz Mahathir masih berteka-teki mengenai kesediaannya melepaskan jawatan yang disandang sejak 2013. 

Perkara itu mula menjadi viral di laman Facebook selepas beliau menghadiri perjumpaan tertutup bersama pimpinan Umno Kedah dan Umno Pusat di Dewan Seri Mentalon, di sini, hari ini. 

Mukhriz bagaimanapun masih menutup mulut dengan tidak mengiakan atau menafikan viral itu dengan menyifatkan bahawa sokongan rakyat perlu diutamakan. 

KAH KAH KAH
woit
apa dia nak teka
apa dia nak teki
kah kah kah
ini sudah hebat
perang makin besar
kah kah kah
sampai tercabut kerusi MB
kah kah kah
siapa akan jadi ganti
kah kah kah

SAPA GANTI?





-------------

GILA - SUDAH GILA







GILA MACAM MACAM GILA



 
 

Penganjuran Formula E di Putrajaya idea gila-Zam

 | November 7, 2015
Ia dikatakan bersifat materialistik sehingga merosakkan kelestarian pusat pentadbiran negara
PETALING JAYA: Penganjuran Formula E di Putrajaya dianggap sebagai idea gila yang hanya mementingkan materialistik.
Motif pemilihan lokasi di pusat pentadbiran kerajaan itu juga dipersoalkan kerana ia dibuat tidak jauh dengan Litar Formula 1 di Sepang.
Bekas Menteri Penerangan, Tan Sri Zainuddin Maidin berkata, idea pengajurannya bukan setakat tidak membawa manfaat malah mendatangkan pelbagai masalah dan kerosakan.
“Idea gila siapakah menjadikan Putrajaya sebagai litar perlumbaan Formula -E yang memporak perandakan Putrajaya sebagai sebuah pusat pentadbiran negara yang kemas,licin,selesa, aman damai untuk orang ramai, pegawai-pegawai dan kakitangan kerajaan dan institusi-institusi awam,bank-bank dan lain- lainnya,”tulisnya di zamkata.blogspot.com
Tambahnya lagi, kualiti pusat pentadbiran negara yang indah tidak boleh dibeli dengan wang.
Jika mendatangkan pulangan sekalipun, ia hanya menguntungkan pihak tertentu.
Bahkan dakwanya lagi, acara yang diadakan itu lebih banyak mendatangkan kerosakan.
“Lama sebelum,semasa dan sesudah perlumbaan ini diadakan,kehancuran semua kualiti ini dapat dirasakan dan dipandang dengan mata kasar kerana kerja pembinaan dan perongkaiannya mengambil masa walaupun perlumbaan memakan masa yang pendek,” tulisnya yang lebih dikenali dengan nama pena Zam.


KAH KAH KAH
woit
abang zam sudah marah
abang zam lebih besar dari abang long
kah kah kah
apa jadi sekarang
bila abang zam marah?
kah kah kah
macam macam gila sekarang
macam macam macam
kah kah kah
ini mesti gila booodek
kah kah kah
MARAH JANGAN TAK MARAH




-------------