Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Jumaat, 5 Februari 2010

TER NOW - DASAR EKONOMI TERKINI !!



SEKADAR GAMBAR HIASAN - PROJEK DARI SYARIKAT PERANCHIS ENCULEZ VOUS LTD.





DASAR PELABURAN EKONOMI BARU


Kerajaan dalam usaha untuk memasuki era
globalisasi akan memperkenal satu pendekatan
ekonomi yang baru. Ini dilakukan agar Malaysia
terus dapat bersaing dengan negara-negara di rantau Asean.

Kertas kerja - Ekonomi Penjana Ummah - telah dibincangkan
dalam kabinet dan akan diajukan kepada Parliment untuk diluluskan
pada bulan March akan datang.

Untuk menguji pendekatan baru ini
kerajaan telah mengarahkan semua tender dibida secara terbuka.
Tidak ada lagi - tender tertutup atau negotiated tender - yang selama
ini banyak mendapat kritikan.

Untuk menguji pendekatan baru ini kerajaan telah mengeluar
satu tender berjumlah 5 juta ringgit yang dibuka untuk
pelabur/kontrektor dalam dan luar negara.

Pelawaan akan dibuka minggu hadapan. Semua borang wajib
diambil di Kementerian Perdagangan. Borang akan dibuka
hanya untuk satu minggu.

Projek ini : Menampal jubur Saipool yang telah bocor kah kah kah




MEREKA SUDAH SAMPAI - TEKINI



TANGGUH


Mahkamah sesudah melawat perjabat kondo klasik
akan ditangguh ke hari Isnin.




MAHKMAH DI TANGGUH


Mahkamah akan sekali lagi pergi ke
kondo klasik untuk melihat
pejabat urusaan kondo

TAK BERAK

Di mahkamah Saiful mengakui tidak
berak selama dua hari setelah disondol.

Pelik lubang sedap Saiful tertutup pulak.


DARI JALAN DUTA


Saiful bersurah di mahkamah tentang
bagimana dia kantoi di Uniten.

Kemudian berkenalan dengan Rahimi
lalu ingin cari makan.

Anwar apabila mendengar surah Saiful
mula berbisik-bisik dengan penyokong
di belakang kandang dan memberitahu
ini cerita rekaan.

KAWALAN KETAT

Kondo tempat kejadian dikatakan dikawal ketat.
Ini kerana mungkin mahkamah akan datang
sekali lagi ke kondo ini.

Ada macam macam bahan bukti. Ada baju ini.
Ada baju itu.

Tapi baju bundle tak ada. (cilaka betul )

Talipon Jua Jui Meng berdering
dalam mahkamah. Anwar tersenyum kah kah kah.

SELUAR JADI HADIAH

Saiful mengaku dapat seluar panjang hitam sebagai
hadiah.

Satu mahkamah ketawa.

Yaa bebadbedu. Seluar dalam bustuuuk Saiful pun
masuk mahkamah. Kerana telah lama tersimpan sudah
ada cendawa.

Peguam Sangkara melihat KY Jelly dan ini
disambut pula oleh Datuk Param.



MASJID JALAN DUTA


Dua buah trak Fru.

Dua buah trak polis.

Sebuah kereta meriam kimia telah sampai.

Semua berhenti dihadapan pintu Masjid Wilayah Jalan Duta.

Diberitakan ramai umat Islam akan bersembahyang Jumaat di masjid
ini pada hari Jumaat ini.




SUSU CAIR DALAM SAMPUL



DARI JALAN DUTA


Bahan bukti 'air sedap' Saiful ditunjukkan di mahkamah.

Air sedap ini cukup sedap.

Air sedap ini diambil dari punting kanan.

( mak tak sangka you ada tetek. You I buat operation
tak beri tahu mak?

Kemudian diambil juga air sedap dari lubang penyedap Saiful.

( mak tak sangka eepol ini banyak lubang sedap )




DARI JALAN DUTA



JAM 9.40 PAGI


Dr.Wan Azizah bersama Anwar Ibrahim sampai
dan masuk ke bilik mahkamah.

Karpal Singh telah sampai.

Pihak Pendakwa telah sampai.

Perbicraan akan bermula.

Hakim masuk. Anwar masuk ke bangku yang dituduh.

Saiful masuk ke kandang saksi. Pendakwa membawa bahan-bahan bukti
dalam sampul bersar.

Perbicaraan bemula.

LUAR:

Pemberita, juru gambar, wartawan
dan Pak sibuk sedang sibuk di pintu masuk.




TAK ADA KERJA LAIN NAK DIBUAT




AWAS PENGGODAM/HACKER SEDANG BUAT KERJA



HARAKAHDAILY DISERANG SAMPAI TUTUP - malaysianinsider

Di tengah kehangatan perbicaraan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim, server Harakahdaily.net telah diserang dan terpaksa ditutup.

Harakahdaily, iaitu situs berita PAS, mula tidak boleh dimasuki jam 1.30 tengahari tadi. Ia disebabkan oleh serangan di server farm pembekal menyebabkan pembekal terpaksa menutup server itu.

Menurut bahagian teknikal Harakahdaily.net, pihaknya sedang berusaha untuk menyelesaikannya dan sasaran 6.00 petang telah diberikan untuk Harakahdaily.net pula.

Yang terakhir, Harakahdaily.net menyiarkan satu analisa tentang perbicaraan Anwar dari Sodomi I hingga kes sekarang.

Penekanan diberikan tentang peranan internet dan blog yang tidak ada semasa Sodomi I dahulu.


JARING NAFI TERIMA ARAHAN PM PERLAHAN KELAJUAN INTERNET – malaysiakini


JARING Communications Sdn Bhd tidak tahu menahu mengenai dakwaan wujudnya arahan dari perdana menteri supaya memperlahankan kelajuan internet sewaktu perbicaraan kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim.

Terdapat satu SMS yang disebarkan yang mendakwa Ketua pegawai eksekutif (CEO), Dr Mohd Awang Lah menerima arahan seperti itu, juga untuk menyekat laman-laman web pembangkang.

SMS tersebut berbunyi: Berita terkini : Dr. Mohd. Awang Lah, CEO Jaring menerima arahan Dari pejabat Najib untuk melambatkan 'speed' internet & 'block' site2 pembangkang. Sebarkan.

"Saya tidak sedar mengenai arahan seperti itu," katanya lagi.

Capaian ke laman web berita tempatan, termasuk Malaysiakini, biasanya akan menjadi perlahan sewaktu berita-berita penting dilaporkan seperti ketika pilihan raya dan kini perbicaraan kes liwat tokoh pembangkang itu yang mendapat perhatian meluas pembaca.

nota:
serangan terhadap web dan blog
akan berterusan. ada yang akan dilambatkan.
ada yang akan diserang seperti harakahdaily.
semua ini untuk memastikan berita tidak sampai
kepada warga.




MARI SINI HAMBO NAK ROYAK



INI BUKAN GAMBAR BARRY WAIN




BARRY WAIN SETUJU KUPAS BUKU TENTANG MADEY DI SEMINAR PAS -malaysianinsider

Barry Wain yang menulis buku “Malaysian Maverick: Mahathir Mohamad In Turbulent Times”, yang mendakwa bekas perdana menteri itu telah membazirkan kira-kira RM100 bilion sepanjang pentadbirannya selama 22 tahun, telah bersetuju untuk mengupas karyanya pada satu seminar di sini pertengahan bulan ini.

“Kita akan umum dan sahkan tarikhnya selepas ini. Dalam masa yang terdekat ini. Setakat ini, tarikh yang belum muktamad ialah 20 Febuari,” kata pengarah program tersebut, Abdul Latif Abdul Rahman.

KAH KAH KAH...


nota:
buku ini masih belum jelas sama ada telah
masuk dalam pasaran atau tidak.

yang bernasib baik adalah warga kota baru.
pengarang datang nak royak cerita
madey songlap 100 bilion ringgit.

sapa nak pergi kena book air asia awal awal.
tengok tarikh betul betul agar tidak tercicir.

pagi leh makan nasi kerabu
tengah hari makan nasi belauk
malam makan taik itik kah kah kah





MALIKUL SEMBAB BERFATWA LAGI




HEIL SEMBAB




HEI SEMBAB



KRISIS KEPIMPINAN PULAU PIANGA BUKA MATA RAKYAT : MUHYIDDIN – berita hairan

Krisis kepemimpinan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng adalah suatu pengajaran yang membuka mata rakyat tentang ketidakupayaan pakatan pembangkang mentadbir negeri yang dimenanginya pada pilihan raya umum yang lalu.

Muhyiddin Yassin, berkata krisis kepemimpinan Ketua Menteri itu di mana beliau telah dikecam secara terbuka pemimpin pakatan pembangkang negeri terbabit sudah mencapai tahap yang serius.

KAH KAH KAH..

woit... MATA RAKYAT DAH TERBUKA LAMA.... kah kah kah..

woit... MATA RAKYAT TAK TERTUTUP OLEH LEBIHAN DAGING DIMUKA...kah kah kah..

woot...MATA RAKYAT SENTIASA MEMERHATI MUKA MALAON MANA YANG SEMAKIN SEMBAB.... kah kah kah..