.

Sabtu, 20 Mei 2017

NAMA SINTOK AMAT BERAT






INGAT TAK

APA TT AJAR

CARA BACA 

MEDIA KITA

LOW CLASS?

DI MALAYSIA
KALAU BERITA
DINAFIKAN
ERTINYA BERITA
ITU BETUL TEPAT




SINTOK

Saya bukan bodoh dan ekstremis, UUM bukan universiti ‘low class’


Pengarah Komunikasi Amanah merangkap Ahli Parlimen Shah Alam, Khalid Samad, menyifatkan saya sebagai “bodoh tahap maksima”.
Setiausaha DAP Wilayah Persekutuan merangkap Ahli Parlimen Segambut, Lim Lip Eng, mempertikaikan kualiti kesarjanaan saya dan pensyarah universiti tempatan lain. Tulis Lim Lip Eng: “Many citizens are worried about the quality of our local university lecturers after Kamarul’s statement”.
Ahli Dewan Undangan Negeri Damansara Utama, Yeo Bee Yin, dilapor mempersoalkan kredibiliti saya sebagai ahli akademik yang sepatutnya berfikiran matang memahami konsep penulisan buku Hannah Yeoh.
Penolong Setiausaha Publisiti Wanita Kebangsaan DAP, Syerleena Abdul Rashid, mempersoalkan kelayakan saya sebagai ahli akademik. Tulis Syerleena Abdul Rashid: “Any sound minded Malaysian would laugh at the absurdity of his remark and quite possibly question his credentials as a learned academician”.
Kolumnis Malaysiakini, Stephen Ng, menyifatkan saya memalukan dunia akademik, dengan menyifatkan saya sebagai separuh masak dan berpandangan sempit, dan ini dikaitkan beliau dengan ranking UUM yang didakwa rendah. Tulis Stephen Ng: “Kamarul Zaman Yusoff, a lecturer at Universiti Utara Malaysia (UUM), has indeed joined the ranks of controversial academic figures who continue to bring disgrace to the academia. Half-baked and narrow-minded political scientist is how I would describe him. If this is the kind of academic staff that we have at UUM, it is no wonder why UUM has never been ranked highly, locally and internationally.”
KESIAN

kesian pada pelajar
universiti sintok
nama sintok ni berat
dah lama jadi low class
kini ada bukti 
pensyarah amat bangang 
lagi bebal 
tambah bodoh
kesian sintok
dulu ada 
mat nordin kardi
sekarang ada
mat kamarul 


BERAT



---------------

TERENGGANU AKAN JATUH PADA CHINA









INGATAN

ADALAH DIBERITAHU
DALAM MASA TERDEKAT
JIKA NAJIB TIDAK
DISINGKIR
JIKA TIDAK DIDAKWA
MASIH  BERKUASA
MAKA
TANAH MELAYU
AKAN DIJUAL
AKAN DIGADAI 
KEPADA 
CHINA MERAH

TUJUH RATUS RIBU
CHINA MERAH
AKAN BERMASTAUTIN
DI ECO CITY
JOHOR


DAN 
PALING BARU
HAMPIR SATU JUTA
CHINA CHINA TUA
DARI CHINA MERAH
AKAN DATANG DUUK
KE TERENGGANU


TAK CAYA TUNGGU
TAK CAYA NANTI

WATAK MARANG
MELAYU ISLANG
AKANG LENYAP

HADI AWANG
MASIH TAK SEDANG







-------------------

MEREKA YANG BAIK HATI








DALAM DUNIA

INI YANG BAIK

LEBIH BANYAK

DARI YG JAHAT

JAHAT HANYA

NAJIB  DAN

GENG JUAL

NEGARA PADA

CHINA MERAH



Mahasiswa pungut 80 kucing terbiar

KUALA LUMPUR: Prihatin terhadap kucing-kucing terbiar, sukarelawan di kalangan mahasiswa yang menuntut di Universiti Malaya (UM) mempunyai inisiatif mereka tersendiri.

Salah seorang sukarelawan pusat jagaan kucing di Kolej Kediaman Tuanku Bahiyah (KKTB) yang dikenali sebagai House of Muezza (HoM), semenjak tahun lalu mereka telah berjaya menjaga dan merawat 80 ekor kucing terbiar dari sekitar institut itu.

“Dari mula sampai sekarang kami dah jaga 80 ekor kucing. Sejak Oktober 2016.rumah kucing1

“Ada juga orang awam dari sekitar Petaling jaya beri kucing terbiar kepada kami, kami terima tetapi keutamaan yang berada di dalam kampus sahaja,” katanya kepada Berita Daily.

Idea dan inspirasi yang dicetuskan oleh salah seorang pensyarahnya, pelajar Ijazah Sarjana Muda dalam bidang Kejuruteraan Bioperubatan berusia 22 tahun itu berkata usaha murninya itu dirasakan tidak membebankan dengan pertolongan 29 mahasiswa yang turut secara sukarela menjadi ahli HoM.

“Ada seorang pensyarah di fakulti saya, selalu beri makanan kepada kucing terbiar di kawasan fakulti, selepas itu tengok memang banyak kucing di situ.

“Dia beri idea untuk kami buat projek di kolej (asrama) menjaga kucing-kucing terbiar di universiti ini.

azrah“Sukarelawan yang menjaga ada 30 orang yang akan ditugaskan setiap hari tiga orang di kolej (asrama) ini. Setiap akan ada yang ada kelas setiap hari, siapa yang ada masa sahaja yang akan ditugaskan menjaga kucing,” ujarnya.

Satu-satunya pusat jagaan kucing terbiar pertama dalam negara yang diinisiatifkan oleh mahasiswa ini meneruskan tugas seperti biasa sebagai mahasiswa, menjaga haiwan penyatang ini dan dalam masa sama menggunakan kelebihan mereka berniaga secara kecil-kecilan dengan menghasilkan begi tangan sendiri bagi tujuan meraih pendapatan.

Wang yang dijana itu dikumpul bagi peruntukan belanjawan kos perubatan semua kucing di bawah jagaan mereka.

“Peruntukan sebulan untuk perubatan kucing lebih kurang RM300. Kami raih wang menerusi jualan beg dijahit sendiri, berniaga kecil-kecilan yang kami lakukan kami gunakan untuk beli ubat-ubat kucing.

“Kami kumpulkan dan menghantar mereka ke klinik untuk pemeriksaan agar kesihatan mereka lebih terjamin.

“Dari segi peruntukan makanan kami dapat tajaan daripada Power Cat hasil daripada kami menghubung kelab-kelab pencinta kucing dan kemudian ke Power Cat, kami gunakan media sosial” tambah Azrah.

Menjadikan HoM sebagai platform mahasiswa untuk mencintai haiwan dan menggalakkan mahasiswa meggunakan masa dengan lebih berfaedah, Azrah berharap institut pengajian yang lain juga akan terinspirasi dengan HoM untuk memastikan kucing-kucing jalanan tidak lagi terbiar.






---------------------

HADI MAKIN MENTAL





FACE BOOK

Putus hbgn dgn PKR kpts tepat kata Khalil Hadi. Tp bila nk ltk jwtn Exco jd tak tepat pulak sbb kena tggu perkenan Sultan. Amacam?

Zulkifli Bin Ismail Haji wal fulus al rembati..
LikeShow more reactions
Reply
1
Yesterday at 12:43pm
Raja Sa'ad Pas buat keputusan mcm budak²
LikeShow more reactions
Reply23 hrs
Shaprilubis Shaprilubis Bebudak pun tak sebuduh anak hadi ni.
LikeShow more reactions
Reply23 hrs
Rawna Miharbi Apa macam apa lg. PAS memang parti pembelit laah.
LikeShow more reactions
Reply
1
22 hrs
Mohamed Ali Bakri Anak dgn bapa sama jee...dedak punya hal..
LikeShow more reactions
Reply
1
22 hrs
Abdul Kadir kepimpinan PAS penuh dgn pemimpin yg flip-flop, keputusan bukan berdasarkan prinsip tetapi lebih kepada al-fulusi
LikeShow more reactions
Reply
1
20 hrs
Din Talib TB Talib Xda pendirian....ckp tiada orang lain yg betol tapi sendiri xbetol...........nie lah party flip flop flap.......
LikeShow more reactions
Reply
1
20 hrs
Ismail Rosiah Menantu hadi mana.
LikeShow more reactions
Reply
1
20 hrs
Abdul Wahab Kua kua kua tokua betoi
LikeShow more reactions
Reply20 hrs
Mohamad Anuar Itu la bahana bercakap menggunakan siku dan lutut bukannya iman...
LikeShow more reactions
Reply
1
20 hrs
Yob Sojer Parti hadi makin keliru



----------------

BACA SEKALI LAGI





BACA SEKALI LAGI DISINI:

http://www.malaysiakini.com/columns/382367


Ujang Mohd
"Bani Melayu wajib memiliki jati diri yang kukuh. Tidak memiliki jati dari yang kukuh hasilnya ialah Orang Melayu yang kita semua lihat pada hari ini."

orang melayu dididik oleh bani yang memimpin supaya tidak menjadi bangsa yang kreatif kerana bani yang kreatif mempunya prospek untuk menjadi pemberontak..Maka kaum kapitalis yang mendanai pihak bani yang memimpin juga takut kerana bani yang kreatif ini bakal mengagalkan usaha mereka untuk menukar bani yang mandom ini menjadi mereka yang jauh dari agama dan menjadi super liberal agar senang di cucuk hidung mereka dan di atrik kesana kemari..


------------------