.

Sabtu, 10 September 2016

SIAPA KENAL ANAK MUDA INI?





BANTUAN

SIAPA KENAL ANAK MUDA 
YANG BERNAI INI
SILA HUBUNGI TT
UNTUK JEMPUT ANAK MUDA INI
SEBAGI TAMU BERSIH5
DAN
TEMU BUAL DI RADIO BANGSAR

LEDAKAN AKAN SAMPAI






JENG JENG

BETUL TAK

GUA CAKAP

LEDAKAN

AKAN SAMPAI

Pakar ekonomi: Secara teori negara boleh bankrap jika hutang melebihi 55%

 | September 9, 2016
Tetapi Malaysia punyai sumber pendapatan yang agak kukuh dan tetap, maka tidak sesuai dibandingkan dengan situasi ekonomi Greece

PETALING JAYA: Secara teori Malaysia boleh muflis sekiranya nisbah hutang semasa negara berbanding Keluaran Dalam Negara Kasar (KDNK) melebihi 55%, namun hakikatnya ia bukan semudah itu, kata pakar ekonomi Prof Dr Barjoyai Bardai.
Beliau menjelaskan kadar 53%, yang diuar-uarkan melalui media sosial dan laporan media, sebenarnya titik potong (cut-off point) mengikut kebiasaan.
“Kalau naik terlampau tinggi melebihi 55% itu merupakan tanda-tanda awal negara akan mengalami masalah kewangan yang besar yang boleh menjadikan ia bankrap.

BERSEDIA

TURUN

BERSIH5


-------------

LAGI BERITA DARI LAOS







BERITA LAOS
ketika jamuan makan malam
resmi kerajanan laos
obama duduk dimeja tamu
bersebelahan
 dengan sultan berunai


BERITA

najib diletakan di meja biasa
ketika jamuan resmi
kerajaan laos
bukan 
kerana sultan berunai
tidak tahan bau badan rosmah
ini berita fitnah

najib didudukkan di meja biasa
oleh kerajaan laos
kerana obama
tidak mahu melanggar
peraturan DOJ
untuk tidak bermesra dengan
penjenayah



------------------

KE JALAN RAYA





BERSIH5


sebelum 

ke pilihan raya

kita turun 

ke jalan raya




-----------

APA SUDAH JADI?





APA SUDAH JADI

MANA GAMBAR

DENGAN OBAMA

DI LAOS

NAPA GAMBAR

DARI SIAM


Najib bersalam dengan Prayut Chan-O-Cha sebelum menghadiri Mesyuarat Rundingan Tahunan Ke-6 Malaysia-Thailand di Rumah Kerajaan, Bangkok, semalam. Turut hadir suami Najib Rosmah Mansor dan isteri Perdana Menteri Thailand, Dr. Naraporn Chan-O-Cha.






------------

BERITA PALSU DARI LAOS









BERITA LAOS

obama tidak jadi
main golf dengan najib
di le club vert  laos
kerana kayu golf obama
telah dirampas kastam
dilapangan terbang vientiene
adalah berita palsu
ini fitnah semata mata





-------------

SATU INGATAN






INGATAN

dalam negara dunia ketiga
dalam negara zalim
tidak ada kerajaan zalim
dapat diubah melalui pilihanraya

dalam negara zalim
jika pilihan raya boleh mengubah apa apa
maka pilihan raya itu diharamkan

CONTOH:
pilihanraya kerajaan tempatan
di malaysia telah diharamkan
pada thun 1964 apabila
setiap kali diadakan parti buruh
setiap kali diadakan parti rakyat
telah menang bersar
akhirnya pilihan raya ini diharamkan



-----------

MUSTAHIL GEROMBOLAN KALAH




SETUJU

BETUL

MUSTAHIL

KALAH



'Bukan mudah tumbangkan BN'

BAGAN DATOH - Cadangan Mahathir Mohamad untuk menyatukan semua parti pembangkang bagi menumbangkan kerajaan BN dilihat tidak akan menjadi semudah apa yang dikatakannya.

Timbalan Perdana Menteri, Ahmad Zahid Hamidi berkata, beliau yakin cadangan berkenaan merupakan cadangan yang sukar diterima oleh semua parti pembangkang.

NAJIB ADA DUA

BUTIR NUKLEAR

BERNAMA BADI

JINAKOLOJIS

DAN 3 PELURU

BERPANDU:

ABODOH

TON TON WI

NIK MENYAMAR


--------------

MALAM INI DI BANGSAR UTAMA




MALAM INI



Joe Kidd

I've been invited by KBU (Kelab Bangsar Utama) to do a talk on the history and influence of "underground music" in Malaysia. It's on this Saturday night, Sept. 10TH at 8.30pm till 10.30pm

FB Event Page: https://www.facebook.com/events/682646978554861

*two hours, with a couple of dialogue/Q&A sessions in between the many cigarette breaks (hopefully). It will be streaming live on KBU's on-line radio station Radio Bangsar Utama, available on their site: 

radiobangsarutama.com - those who wanna come to the "studio" here's the address: 52C (third floor, above Restoran Mydin), Jalan Kemuja (the road behind that tall building connected to LRT Bangsar - Menara UOA), Bangsar Utama, KL - do note: it will be in bahasa (with my usual intermittent English).

KBU's note: Siri Kuliah Bangsar Utama: Sejarah & Pengaruh Aliran Muzik Underground Di Malaysia bersama Joe Kidd - Sabtu 10 Sept 8.30mlm di Kelab Bangsar Utama, 52C, Jalan Kemuja, belakang LRT Bangsar. Siaran langsung dari Radio Bangsar Utama di www.radiobangsarutama.com




--------------

BERITA DATUK SERI







TERKINI

PERSATUAN DATOK SERI
AKAN MENGADAKAN
MESYUARAT TERGEMPAR
PETANG AHAD INI
DENGAN AGENDA 
MENYINGKIR
DATUK SERI SYED AFENDY
DAN 
MENUNTUT DARJAH
KEBESARAN DITARIK BALIK
KERANA TELAH MEMALUKAN
STATUS DATUK SERI
DAN 
DALAM MASA YANG
SAMA MEMILIKI MUKA
MACAM CIBAI MASAM
AMIN

-----------

APO NAK DIKATO




MILAH DAH KAHWIN
Eh boto tu tt, kau sebagai otai jauh pandangan dan luas perjalanan mosti lah bersedia untuk segala kemungkinan, tuan guru haji hadi jadi best friend forever dongan tuan amnu haji najib, mahathir jadi bff dongan anwar, nurul izzah kawin dongan ekau, ehhhhh..... 

Jadi tormasuklah ekau kono sedia dongan kemungkinan ahli exodus lalu haji najib bertigo dongan hisamudin husin dan adnan putarjaya terpakso berpeluh gulung tikar amnu... dan lebih menambah impact, bff dio haji hadi pun cakap "I follow!" lalu nasruddin pun tolong dia bungkus pas sama... 

Maso tu apo kau nak buek tt?? Tomonung yo laa.. Milah dah kawin.. eh, rosmah dah kawin...!! Takdo apo tinggal lagi untuk kau tt oiii! on PARTI KETUAN MELAYU TANPA MELAYU
Publish | Delete | Spam
Anonymous
on 9/9/16





-----------

MUKA DATO SERI PUKI MAK





MUKA 

DATUK SERI

PUKI MAK


TERIMA LENDIR 
DARI CUKONG 
MALU PULAK
SURUK TANGAN 
KENA GARI 
DITUTUP JAKET