Khamis, 16 Jun 2011

MANA ZUL NORDIN PEJIHAD ISLAM?
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...MANA PUKIPM...kah kah kah

kah kah kah..MANA GPMS...kah kah kah...

kah kah kah...MANA BRAHENG ALEEEE.... kah kah kah..

kah kah kah....MANA PERLASA.... kah kah kah..

kah kah kah...CUKONG INI REMBAT DUIT.... NAPA SENYAP... kah kah kah..

kah kah kah...CUKONGBUAT FACEBOOK ... KENA 1.8 JUTA RINGGIT.... kah kah kah


DENGAR DAN DENGAR


TURUN BERPESTANAJIB PILIHARA CUKONG BARU
SIAPA MALAON OMAR ONG?


16hb Jun 2011

Rakyat Malaysia berhak untuk tahu tentang semua perkara berkaitan (termasuk kerugian yang dialami di peringkat subsidiari-subsidiari dan bukan sahaja di peringkat Kumpulan) Felda Global Ventures Sdn Bhd dan syarikat induknya Lembaga Pertubuhan Felda, kerana kami percaya bahawa Felda Global Ventures dan Lembaga Pertubuhan Felda telah meminjam sebanyak RM6 billion daripada Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) (pada mulanya Lembaga Felda telah meminjam RM6 billion daripada KWSP dan kemudian sejumlah RM3 billion daripada itu dipinjamkan oleh Lembaga Felda kepada Felda Global), yang mana sudah tentulah dana tersebut datang daripada rakyat Malaysia.

Kenapakah pinjaman yang dibuat itu tidak pernah dibentangkan di Parlimen yang mewakili rakyat Malaysia? Siapakah yang mengarahkan KWSP untuk meminjamkan jumlah besar wang tersebut kepada Kumpulan Felda? Kami juga percaya pelaburan luar negara yang dibuat oleh Kumpulan Felda dengan menggunakan wang yang dipinjam daripada KWSP itu semuanya mengalami kerugian. Kami percaya bahawa semua pelaburan luar negara yang dibuat oleh Felda Global dengan menggunakan pinjaman wang KWSP itu dalam Felda Iffco Sdn Bhd, Twin Rivers Technologies US, TRT-ETGO Canada, Felda Global Ventures Middle East dan juga Felda Global Ventures Arabia semuanya mencatatkan kerugian terkumpul daripada tahun 1997 hingga 2010 hampir RM500 juta dan kebodohan pengurusan Felda Global Ventures adalah setara kalaupun tidak lebih besar daripada salah urustadbir Sime Darby.

Dengan kerugian yang dialami Felda Global Ventures dalam pelaburan luar negara itu, kami difahamkan pinjaman daripada KWSP itu tidak akan dibayar tetapi akan dilanjutkan tempoh pembayarannya yang sudah tentu ditanggung oleh rakyat. Kami percaya bahawa Perdana Menteri tidak tahu menahu seteruk itu kerugian yang dialami oleh Felda Global Ventures dalam pelaburan luar negaranya kerana kerugian itu diselindung dengan keuntungan besar Felda Global dalam perniagaan minyak kelapa sawit saban tahun.

Sebenarnya, keuntungan daripada bahagian minyak kelapa sawit Malaysia di Felda Global telah dijadikan subsidi untuk kerugian yang dialami pelaburan luar negara Felda. Perdana Menteri begitu bangga sekali memuji Felda Global Ventures yang kononnya telah membuat pelaburan di luar negara tetapi adalah sesuatu yang sangat memalukan kerana kami percaya bahawa hampir semua pelaburan yang dibuat oleh Felda Global itu mengalami kerugian.

Kami difahamkan bahawa pelaburan yang dibuat di Twin Rivers Technologies AS, sebuah kilang minyak dan lemak di AS, adalah pelaburan terburuk yang pernahdibuat dalam sejarah korporat Malaysia. Pelaburan awal sebanyak RM175 juta dibuatuntuk memperoleh Twin Rivers Technologies AS, yang sebelumnya dijual olehProcter & Gamble.

Kami difahamkan selepas Felda Global Technologies memperoleh Twin RiversTecnologies US, Bank of America telah menuntut USD100 juta pinjaman kepadaTwin Rivers Technologies US, sehingga Felda Global harus mengambil RM300 jutapinjaman dari CIMB untuk membayar kepada Bank of America.
Difahamkan juga Felda Global telah menghabiskan sebanyak RM600 jutauntuk kilang penghancur di Kanada di bawah anak syarikat Twin Rivers TechnologiesUS, TRT ETGO Kanada, yang sampai sekarang tidak pernah membuat sebarangkeuntungan.

Adakah Felda Global telah membuat pinjaman lebih lanjut kepada TRT ETGO Kanada sekitar RM100 juta? Oleh kerana itu, kami percayajumlah keseluruhan pelaburan di Twin Rivers Technologies US termasuk anaksyarikat adalah sekitar RM1.175 bilion. Walaupun pelaburan yang besar, kamipercaya bahawa Twin Rivers Technologies US telah mengalami kerugian setiaptahun daripada 2007 sehingga 2010 mendekati RM500 juta.

Sekiranya benar Kumpulan Felda telah meminjam sebanyak RM6 bilion daripada rakyat melalui KWSP, kami menuntut siasatan dilakukan terhadap kegiatan Kumpulan Feldaitu, sama seperti penyiasatan ke atas Sime Darby, dan mereka yang berada dalampengurusan Kumpulan Felda seperti Ketua Pegawai Strateginya, Suzana Wati IdayuOthman dan lembaga pengarahnya, yang bersalah dalam membuat keputusan yang menyebabkan kerugian dalam semua pelaburan di luar negera itu.

Mereka perlu bertanggungjawab di atas kecuaiaan mereka lakukan. Di bawah Akta Felda, keputusan pelaburan semua Kumpulan Felda pada dasarnya memerlukankelulusan Menteri yang bertanggung jawab atas Felda, yang sejak tahun 1997,dijawat oleh Najib Razak.

Sama ada kerugian dalam pelaburan itu telah didedahkan kepada Najib atau tidak didedahkan kepada Najib oleh pihak pengurusan Global Felda,kerugian dalam pelaburan itu adalah tanggungjawab pengurusan Felda Global danDato 'Seri Najib. Siasatan perlu dilakukan dan didedahkan kepada rakyat.

Difahamkan bahawa Ethos Consulting, yang seorang rakan kongsinya adalah bekas pegawai khas Najib Razak, Mustapha Omar Ong, dilantik sebagai perunding untuk Felda Global. Kami menuntut untukmengetahui berapakah bayaran yang dikenakan oleh Ethos Consulting terhadap Felda Global dan bagaimana sebuah firma perunding yang tidak mahir dalam industripertanian dilantik sebagai perunding untuk Felda Global?

Jika benar pelaburan di luar negara oleh Felda Global rugi, sepatutnya bayaran tidak harus dibuat ke atas Ethos Consuting kerana ternyata merupakan perunding yang gagal. Rakyat menuntut jawapan ke atas semua soalan di ataskerana Felda telah meminjam RM6 bilion daripada rakyat.

ANWAR IBRAHIM

CAKAP BERDOGAR DOGAR
NGO INDON TERIMA LAPORANnota:
ngo migran care telah menerima laporan
yang seorang amah telah di rogol
oleh seorang munkee di malaysia
berita ini mati begitu sahaja
hingga wikileaks membocorkan kembali
sesudah beberapa tahun kes rogol ini tenggelam


PENULIS BLOG DINASEHATI JANGAN SALAH GUNA KEBEBASAN BERSUARA
- meloya

Para penulis blog tidak seharusnya berselindung di sebalik hak asasi menyuarakan pendapat untuk meluahkan apa sahaja perkara demi kepentingan peribadi atau pihak tertentu.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr. Rais Yatim berkata, kebebasan yang dimiliki tetap mempunyai had berdasarkan ikatan kepada agama, budaya serta perundangan sesebuah negara.

"Mereka perlu melengkapkan diri dengan kekuatan dalaman bagi memilih apa yang terbaik untuk dilakukan demi rakyat sesebuah negara.


PEROGOL AMAH DINASEHATI JANGAN SALAH GUNA KEBEBASAN BERSUARA
- meloya

Perogol amah Indon tidak seharusnya berselindung di sebalik kuasa menteri sambil menyuarakan hak asasi. Perogol amah tidak seharusnya menafikan rogol itu berlaku. Ini dilihat sebagi meluahkan apa sahaja perkara demi kepentingan peribadi atau pihak tertentu.

Amah Indon yang bernama Rogayah berkata, kebebasan yang dimiliki menteri tetap mempunyai had berdasarkan ikatan kepada agama, budaya serta perundangan sesebuah negara.

"Perogol amah ini perlu melengkapkan diri dengan kekuatan dalaman bagi memilih apa yang terbaik untuk dilakukan demi rakyat sesebuah negara’.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...NOW I CHANGED MY MODE.... kah kah kah..

kah kah kah...NOW I DONT ROGOL LEMBU.... kah kah kah..

kah kah kah.. NOW I LOVE ROGOLING AMAH INDON... kah kah kah..


DONGAR DAN DENGAR APO BONDONYO


DUA HARI TAK SAMPAI DUA RIBU
SATU JUTA KUTUK BIK MAMA
FACEBOOK RAKYAT MALAYSIA KUTUK BERSIH
- meloya

KUALA LUMPUR 15 Jun - Seramai 1,096 rakyat Malaysia daripada pelbagai latar belakang berterusan mengutuk penganjuran Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih) yang dinaungi pembangkang.

Api kebencian itu disuarakan secara terbuka dalam laman sosial Facebook melalui kumpulan yang menggelarkan diri mereka 'Rakyat Malaysia Tentang Demonstrasi Bersih' yang mula dilancarkan 48 jam lalu.

Mereka menyifatkan demonstrasi haram itu sengaja dicetus demi kepentingan politik pembangkang kerana jika benar sistem pilihan raya negara kotor, mana mungkin pakatan menang besar pada 2008.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit…. GEROMBOAN PANDAI PULAK MAIN FACEBOOK…. kah kah kah..

kah kah kah.. . NAK BUAT MACAM MANA…. kah kah kah…

kah kah kah… AKHBAR GEROMBOLAN TAK ADA MEMBACA…. kah kah kah..

kah kah kah…KALAU MAT MONGOL BERI UCAPAN PAKAI YOU TUBE…. kah kah kah…

kah kah kah…. AYER TALKIN DAH MASUK KE RUMAH…. kah kah kah….

nota:
berapa juta pulak upah
buat face book ini
kelmarin kementerian bayar 1.8 juta untuk facebook
ini berapa agaknya
kah kah kah

projeeeeek kah kah kah

nota:
kalau dua hari tak sampai dua ribu join facebook
ini peeeerit
ini sudah berat
kah kah kahINI BUKAN PROOOJEK INI DEMO

CUBA TEKA APCO BAYAR BERAPA?ANCUK OMAK KAO LAAAA

nota:
kalau berancuk dah bunting
nak kahwin
pakai laaa duit sendiri
kah kah kah


MALAYSIA ANTARA PALING SELAMAT
– berita hairan

Hasil kajian juga letakkan negara pada kedudukan ke-25 bebas rasuah

Kajian The World Justice Project, sebuah badan bukan kerajaan (NGO) antarabangsa bertajuk ‘Rule of Law Index’ menunjukkan Malaysia adalah antara negara berpendapatan sederhana tinggi yang paling selamat di dunia.

Kajian yang dijalankan di 66 negara juga meletakkan Malaysia lebih selamat berbanding negara kelas pertama seperti Perancis dan Belgium.

Kajian yang mengukur sejauh mana rakyat sesebuah negara rasa selamat ketika melakukan kegiatan harian mereka, selain perasaan takut terhadap polis, menunjukkan Malaysia berada pada kedudukan teratas negara paling selamat.

Malaysia juga berada pada tempat ketiga paling bebas rasuah di antara 19 negara berpendapatan sederhana tinggi yang dikaji dan pada kedudukan ke-25 daripada 66 negara yang dikaji di seluruh dunia.

Bagaimanapun, kajian The World Justice Project meletakkan Malaysia pada kedudukan ke-18 daripada 19 negara berpendapatan sederhana tinggi dan pada tempat ke-59 daripada 66 negara berhubung isu hak asasi manusia.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… KAH KAH KAH… KAH KAH KAH….KAH KAH KAH… kah kah kah..

woit… KAH KAH KAH…KAH KAH KAH…KAH KAH KAH….. kah kah kah..

kah kah kah...GOLAK SAMPAI TORKONTOUUUT.... kah kah kah..

kah kah kah….. KALAU MALAYSIA NEGARA SELAMAT….. kah kah kah…

kah kah kah…. AGAKNYA MACAM MANA NEGARA KUREEENG SELAMATNYA…. kah kah kah…

kah kah kah.. KALAU MALAYSIA NO 3 BEBAS RASUAH…. TAK DAPAT BAYANGKAN NEGARA NO 5 , 7, 9… DAN DAN DAN…. kah kah kah

woit... DI MALAYSIA ANAK NAK BERANCUK ... PAKAI DUIT RAKYAT... kah kah kah..

kah kah kah ...DI NEGARA NO 5, 6, 7... MACAM MANA AGAKNYA.... kah kah kah

nota:
agaknya berapa ngo ini
dapat fulus dari apco
kah kah kah


nota:
ngo ini belum baca berita ini lagi:

PESERTA BERSIH AKAN DI TAHAN – berita hairan

Polis beri amaran keras, batal semua permohonan adakan perhimpunan

KUALA LUMPUR: Polis memberi amaran keras akan menahan penganjur dan peserta perhimpunan BERSIH 2.0 yang dirancang serentak di ibu negara, Kuching dan Kota Kinabalu, pada 9 Julai ini kerana dikhuatiri tindakan mereka menggugat keselamatan negara dan ketenteraman awam.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


INI BUKAN PESTA ANCUK BDERANCUK


LAMAN GEROMBOLAN KENA GODDAM
ANAK MUDA PENGGODAM ANTI GEROMBOLAN

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… DIBAWAH INI SENARAI OPIS GEROMBOLAN YANG KENA GODDAM…. kah kah kah..

kah kah kah….PADAN MUKA…. kah kah kah..

kah kah kah… ANAK MUDA TELAH BANGUN MELAWAN…. kah kah kah..

kah kah kah…ANAK MUDA LAWAN ORANG TUA KAKI RASUAH…. kah kah kah..

kah kah kah…ANAK MUDA MULA BERANI LAWAN MAT MONGOL KAKI MAKAN FREE…. kah kah kah..

kah kah kah…ANAK MUDA MULA BERANI LAWAN BADAK BERENDAM…. kah kah kah

OPERSAI MALAYSIA

"Greetings, Malaysia, We have seen the censorship taken by the Malaysian government, blocking sites like The Pirate Bay, and WikiLeaks. Malaysia is one of the world's strictest governments, even blocking out movies, and television shows. These acts of censorship are inexcusable.

You are taking away a basic human right. The internet is here for freedom, without fear of government interference. Do not think that no one else notices. Your structured government has done the talking, and we hear loud and clear.

Let this be an announcement to all your people. This is a sign, a warning, and an opportunity to listen to ideas above your own. In a way you are being stubborn. But how will this help anyone or your country.

We fear that if you make further decisions to take away human freedom. We are obligated to act fast and have no mercy. For rules were meant to be broken. And corruption was meant to be washed away and forgiven. Now we will wash your corruption away so be prepared. Take this as a favour."


INI SENARAI LAMAN GEROMBOLAN YANG TELAh DI GODDAM


Malaysia Official Government Website (DoS / Switched off)
Other Malaysian wesites:
SabahTourism.com - Hacked + leaked
Tour Malaysia (Not Tourism Malaysia) - Hacked
Tourism Malaysia - Up
UiTM Penang - Hacked
JBiotech - Hacked
Social Welfare Department (Ezi2Care)- Hacked
CIDB - Hacked but back up
Land Public Transport Commision - Hacked but back up
1Malaysia - DoS / Switched off
ASEANConnect - DoS / Switched off
Malaysian Meteorological Service - DoS / Switched off
Ministry of Education - DoS / Switched off
Suruhanjaya Pilihanraya Malaysia - DoS / Switched off
Bomba - DoS / Switched off
TMNet - Up
Perbendaharaan Malaysia - DoS / Switched off
Kementerian Kerja Raya Malaysia -DoS / Switched off


ANAK MUDA PENGGODAMANAK MUDA BANGUN MENGGODAM

FB INI TELAH KENA HACK


PERUNTUKAN RM1.8 JUTA BOLEH BIAYA BIASISWA PELAJAR : NIK NAZMI
– keadilan daily

Pengarah Komunikasi KEADILAN, Nik Nazmi Nik Ahmad menyeru Menteri Pelancongan, Datuk Seri Ng Yen Yen supaya lebih prihatin dengan kesusahan rakyat daripada menghabiskan RM 1.8 juta hanya untuk laman media sosial kementerian tersebut.

Demikian beliau mengulas kenyataan Ng Yen Yen yang mempertahankan jumlah peruntukan berkenaan.

Menurut Nik Nazmi, kerajaan sepatutnya meletakkan keutamaan untuk membelanjakan wang kepada perkara yang penting ketika rakyat menanggung kenaikan kos akibat penarikan balik subsidi.

“Menteri perlu bertanggungjawab berkenaan peruntukan yang begitu besar dan perlu jelaskan bagaimana wang tersebut digunakan.

“Sepatutnya di kala rakyat dihimpit kesusahan dengan subsidi ditarik, menteri tidak harus menghabiskan duit dengan begitu sahaja,” kata Nik Nazmi ketika dihubungi Keadilandaily.com.

Dalam pada itu, beliau menganggarkan sejumlah peruntukan itu boleh digunakan dalam bidang pendidikan bagi memperkasakan sektor tersebut.

“Jika digunakan wang sebanyak itu untuk membiayai biasiswa pendidikan di Malaysia sudah mencukupi.

“Kita juga mahu tahu servis apa yang melibatkan kos begitu tinggi diperlukan oleh Kementerian Pelancongan. Sedangkan banyak cara atau kaedah boleh dilakukan dengan perbelanjaan yang lebih kecil,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


kah kah kah….FACE BOOK INI TELAH DITUTUP… kah kah kah..

kah kah kah… BUAT FACE BOOK FREE…kah kah kah…

kah kah kah…. TAPI UNTUK GEROMBOLAN INI PUN PROJEK…. kah kah kah..

nota:
mainkan isu ini sebanyak mungkin dalam internet
buka cerita face book 1.8 juta ringgit ini luas luas
bagi mamat bunga dan minah skema yang tak faham politik sedar

bila mereka baca facebook harga 1.8 juta riggit baru mereka sedar
selama ini mereka dan ibu bapa mereka di tipu oleh gerombolan


BERSAMA 9 JULAI KITA GODDAM

JANGAN NAK MIMPI

KEMARAHAN
BERSIH : POLIS PATUT KERJASAMA BUKAN TANGKAP – harakah daily

Pakatan Rakyat amat kesal dengan tindakan pihak polis yang akan melakukan tangkapan awal atau tangkapan pencegahan terhadap penganjur Himpunan Bersih 2.0 pada 9 Julai ini, memandangkan ia jelas merupakan salahguna kuasa yang dilakukan oleh pihak polis di negara ini.

Tindakan seperti itu tidak sepatutnya dilakukan oleh pihak polis kerana tangkapan yang dilakukan itu bukan sekadar bercanggah dengan amalan demokrasi, tetapi juga melakukan tangkapan terhadap orang yang belum terbukti bersalah.

Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar berkata, Himpunan Bersih 2.0 diadakan atas tujuan yang murni bagi mendesak kerajaan melaksanakan pilihan raya yang bersih dan adil di negara ini.

Menurut beliau, pihak polis perlu faham perkara itu dan sepatutnya memberikan kerjasama yang baik kepada pihak penganjur, bukannya dengan menangkap individu yang belum terbukti bersalah bagi menghalang perhimpunan itu.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit…INI HANYA AKAN BERLAKU JIKA MALAYSIA DI BAWAH PAKATAN RAKYAT…kah kah kah…

kah kah kah…. KALAU INI BERLAKU SEKARANG…kah kah kah..

kah kah kah....ADALAH SATU TANDA…. kah kah kah..

kah kah kah…TANDA AKHIR ZAMAN… kah kah kah...

kah kah kah.... DUNIA NAK KIAMAT…. kah kah kah…


BERSAMA KITA RAYAKAN


MINAH RONGGENG MUNCUL KEMBALI
TAK BERTUDUNG

BEKAS KETUA WANITA PKR FAIL SAMAN RM 6 JUTA TERHADAP 5 INDIVIDU ,PAS – tiewnama

GEORGETOWN: Bekas Ketua Wanita Parti Keadilan Rakyat (PKR) Pulau Pinang Aminah Abdullah hari ini memfailkan saman fitnah berjumlah RM6 juta terhadap lima individu dan Parti Islam Se-Malaysia (PAS) berhubung kenyataan berbaur fitnah terhadapnya yang disiarkan dalam akhbar Harakah edisi 20-22 Mei 2011.

Ketua Wanita PKR Pulau Pinang, Norhayati Jaafar sebagai defendan pertama, Timbalan Ketua PKR Cabang Jelutung, Jab Samad (defendan kedua), Setiausaha PKR Cabang Jelutong, Anuar Kamaruddin (defendan ketiga), wartawan Harakah, Mohd Sabri Said (defendan keempat), Ketua Pengarang Harakah, Ahmad Lutfi Othman (defendan kelima) dan PAS (defendan keenam).

Menurut pernyataan tuntutannya, plaintif mendakwa pada sekitar 20-21 Mei lalu defendan pertama, kedua dan ketiga telah bersama-sama melalui sidang media di Galeri Pejuang, Cheruk Tok Kun, Bukit Mertajam dengan niat jahat mengeluarkan kenyataan berunsur fitnah, kecaman berbentuk peribadi serta tuduhan tidak berasas bertujuan mengaib, menjatuh maruah, nama baik dan reputasinya.

Defendan keempat kemudiannya dengan niat jahat melaporkan kenyataan berkenaan dalam artikel bertajuk "Kenyataan Aminah Bertentangan Syariat" yang disiarkan dalam akhbar Harakah ruangan Fokus di muka surat N18, Koridor Pakatan Rakyat Edisi 20-22 Mei 2011.

Defendan kelima selaku Ketua Pengarang akhbar Harakah telah membenarkan defendan keempat untuk melaporkan kenyataan itu dan defendan keenam selaku pemilik akhbar berkenaan telah menyiarkan keseluruhan kenyataan berkenaan.

Aminah dalam pernyataan tuntutan itu mendakwa laporan akhbar itu antara lain memberi maksud bahawa plaintif adalah seorang yang jahil agama dan tiada sebarang pengetahuan syariat Islam, menerima umpan kebendaan daripada Umno termasuk dituduh menggesa Presiden PKR, Dr Wan Azizah Wan Ismail bercerai dengan suaminya, Anwar Ibrahim.

Plaintif menuntut ganti rugi am untuk fitnah slander (pernyataan fitnah dengan kata-kata atau gerak isyarat, bukan dalam bentuk kekal) sebanyak RM1 juta setiap seorang daripada defendan pertama, kedua dan ketiga.

Plaintif turut menuntut ganti rugi am untuk fitnah libel (pernyatan fitnah dalam bentuk kekal seperti tulisan, gambar ataupun filem) sebanyak RM1 juta setiap seorang daripada defendan keempat, kelima dan keenam. - TIEWNAMA

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit….INGAT TAK… SIAPA SERI KANDI PEJUANG INI?.... kah kah kah….

kah klah klah… OPPPS...BUKAN SERI KANDI… SERI PANDDY… kah kah kah..

kah kah kah…INI LAH MINAH RONGGENG…. kah kah kah…

kah kah kah…ADA LAGI EKOR EKOR NYA…. kah kah kah…


JANGAN LUPA KITA BERONGGENG