Rabu, 21 Disember 2011BABAK TERAKHIR : SANDIWARA MAT PANCUT

Semua yang wajib dilakukan telah dilakukan. Seperti yang dirancang - skrip adalah yang paling awal disiapkan. Para pelakon telah dilatih. Pentas telah disediakan. Cahaya dan tirai semuanya tersusun rapi. Alat pembesar suara telah diuji beberapa kali untuk memastikan yang sandiwara ini akan didengari umum dengan terang dan jelas.

Pengarah, penolong pengarah, Mak Andam, penjaga set – semuanya telah dilanggan. Terlalu ramai ‘ orang-orang penangah’ yang sentiasa bersedia untuk mengambil bahagian dalam pementasan sandiwara ini. Sang Penerbit menggigit bibir – gemetar – manalah tahu kalau-kalau lampu putus ditengah pementasan, atau pentas runtuh ketika babak babak gelap di bilik gelap atau pelakon utama kena ceret beret. Untuk memastikan semua berjalan lancar Sang Pawang dan Sang Bomoh sentiasa berada dibelakang panggung dengan kemenyan, beras hitam dan ayam dara.

Sandiwara bertajuk Mat Pancut ini dipentas khusus untuk Mak Cik dan Pak Cik Felda. Warga Felda yang kita sayangi ini diharapkan akan menjadi penonton setia sandiwara ini. Jika Mak Cik Felda dan Pak Cik Felda tidak yakin dengan sandiwara ini maka Tuan Penerbit bukan sahaja akan mengigit bibir malah berkemungkinan ditendang keluar. Silap hari bulan Tuan Penerbit akan kena ludah oleh Panglima-panglima Melayu Pegerakan Pemuda Petaling Jaya Utara – yang dalam mulut mereka telah lama terkumpul air lior.

Babak akhir sandiwara Mat Pancut ini akan dipentaskan pada minggu pertama tahun hadapan. Dari maklumat Haji Desas bin Lebai Desus tarikh ini dipilih satelah Guru Ji Tok Bomoh dari Mumbai memberi isyarat bahawa pada 9 Januari ini kedudukan bintang dan bulan telah berubah dan tidak selari untuk menggangu bumi. Bencana yang dibawa oleh gerhana bulan telah berlalu. Pada 9 Januari ini mengikut kajian ilmu falak, bintang Al-Ra’ambau akan bersinar ke arah bumi.

Bintang Al-Ra’ambau ini telah ditemui oleh Abu Abdel Alla Muhammad ibn Jabir ibn Sinan al-Raqqi al-Harrani al-Sabi al Battani pada tahun 928 dahulu di Baghdad. Mengikut Kitab al-Zij karangan al-Battani sendiri, beliau telah ternampak bintang Al-Ra’ambau secara tidak sengaja ketika dia mencungkil gigi setelah makan ikan bakar ditepi Sungai Dajlah.

Pengaruh bintang al-Ra’ambau inilah yang dijadikan pedoman oleh Guru Ji. Mengikut ramalan dan telekan bomoh dari Mumbai ini 9 Januari 2012 adalah hari dan saat yang terbaik untuk memenjarakan Anwar Ibarahim.

Ada sesiapa yang tidak faham apa yang telah saya tulis? Jika tidak faham biar saya terangkan dalam bahasa pasar. Apa yang hendak saya katakan ialah : Sandiwara Mat Pancut yang saya tulis itu sebenarnya ialah kes Lubang Jubur Saifol. Kesah lubang jubur yang tersumbat dengan plastik - kes yang telah menghiburkan kita selama lebih dari dua tahun. Kes Lubang Jubur Saifol ini telah dirancang oleh Rosmah Mansor dan Najib Razak. Kerja jahat laki bini ini telah dibantu oleh Ghani Patail, Musa Hassan, Mumtaaz Jafaar dan ramai lagi kaki-kaki bodek yang tidak mahu Anwar Ibrahim menjadi Perdana Menteri.

Mereka benci dan tidak suka kepada Anwar Ibrahim. Mereka benci dan takut dengan Anwar Ibrahim. Mereka amat takut kerana jika Anwar Ibrahim menjadi PM maka Rosmah Mansor, Najib Razak, Mahathir Muhamad dan Daim Zainudin akan ditangkap untuk didakwa di mahkamah. Selain dari ahli-ahli politik ini akan juga ditangkap dan didakwa ialah ahli-ahli peniagaan yang selama ini telah menipu dan merompak wang rakyat. Mereka ini ialah: Ananda Krishna, Vincent Tan, Syed Mokhtar dan Mukzani Mahathir. Kalau tulis macam ini pasti lebih senang untuk faham kan? Jelas terang tanpa berselindung.

Disini saya cuba sejelas mungkin menerangkan kepada para pembaca bahawa Kes Lubang Jubur Saifol ini bukan kes seksual, bukan kes rogol dan bukan kes jenayah. Kalau semuanya bukan maka apakah sebenarnya kes Lubang Jubur Saifol ini? Kalau bukan kes jenayah kenapa dibawa ke mahkamah?

Disini saya akan cuba terangkan sehingga kita semua terang seperti bersuluh ditengah hari. Saya tidak mahu jika masih ada pembaca yang belum sedar atau belum jelas tentang apa sebenarnya kes Lubang Jubur Saifol ini. Jika masih ada yang tidak faham ertinya saya telah gagal untuk menerangkan sejelas mungkin.

Lubang Jubur Saifol dipilih untuk dijadikan kes kerana apabila perkataan lubang jubur disebut maka mata dan telinga Orang Melayu terutama Mak Cik dan Pak Cik Felda akan terbuka luas. Orang mengantok jika terdengar perkataan lubang jubur pasti akan terjaga. Yang pening kepala akan hilang sakit kepala. Yang semput-semput akan segar jika terdengar perkataan lubang jubur. Inilah ‘power’ perkataan lubang jubur.

Dari kajian ilmu saikoloji Melayu – amat jelas jubur adalah sesuatu yang digunakan pagi dan petang tetapi entah kenapa Orang Melayu amat segan untuk bercerita tentangnya. Sila jangan pandang rendah tentang seksualiti Orang Melayu - mereka sedar akan nikmatnya. Sayugia diingati lubang jubur tidak pernah jauh dari mimpi dan angan-angan berahi Orang Melayu. Mereka tidak menyebutnya tetapi bukan bermakna mereka tidak berminat. Hanya mereka tidak berani berhadapan dengan lubang jubur atau merayakan nikmatnya.

Justeru apabila kes Lubang Jubur Saifol menjadi berita dunia maka semua mata dan telinga Orang Melayu terbuka luas. Secara senyap-senyap Orang Melayu sesama sendiri mula berani bersembang hal jubur menjubur. Oppps... hampir saya lupa, secara resmi perkataan jubur menjubur tidak digunakan. Secara resmi perkataan liwat telah dipakai. Ini samalah seperti menggunakan perkataan onani untuk melancap. Atau perkataan faraj untuk puki. Kenapa bagini? Saya pun tidak tahu - pasti memerlukan satu kajian rapi.

Lubang jubur telah diambil sebagai tema utama ini bukanlah satu yang baru. Malah Rosmah dan Najib juga bukan sosok ori yang menaikkan lubang jubur ke arena media antarabangsa. Terdahulu dari ini pada tahun 1998 Mahathir Muhamad juga telah menggunakan Lubang Jubur Azizan sebagai pendekatan untuk memenjarakan Anwar.

Perlu saya beritahu para pembaca disini bahawa Mahathir Muhamad juga bukan ori dalam hal jubur menjubur ini. Idea untuk menangkap Anwar Ibrahim pada tahun 1998 ditiru dari Mugabe – kawan baik Mahathir dari Zimbabwe. Pada tahun 1997 Perdana Menteri Mugabe telah menahan Presiden Zimbabwe pertama Canaan Sodinno Banana. Presiden Zimbabwe ini telah ditubuh meliwat pengawal pribadi beliau. Mahathir hanya mengalihkan sadikit tema sandiwara ini – dari Jefta Dube pengawal pribadi ke Azizan Abu Bakar pemandu pribadi. Apabila Cannan Sodinno Banana dipenjara Mugabe mengambil alih kuasa dan terus menjadi Presiden. Bila Anwar dipenjara Mahathir Muhamad terus berkuasa.

Cuba bayangkan jika Anwar Ibrahim terlibat dalam Kueh Apam Korea , atau meminati Kueh Apam Minah Kaki Bebulu atau terlibat dengan kes Ikan Sepat Mak Janda pasti sandiwara ini tidak segempak kes Lubang Jubur Saifol. Malah untuk para pengkaji sejarah yang rapi dan para pelajar sejarah Politik Moden Malaysia wajib melihat kembali laporan media dihari pertama sesudah Anwar Ibrahim dibuang dari kerajaan. Laporan akhbar dipagi itu semuanya menceritakan bagaimana Anwar Ibrahim amat gian dengan Apam Korea, Apam Mexico dan Apam Perempuan India yang kakinya berbulu. Jangan ketawa. Ini bukan fitnah – semua yang saya tulis ini adalah fakta yang tersimpan dalam arkib negara.

Jubur Azizan Abu Bakar dan beberapa jubur termasuk jubur Munawar Anis jantan India yang berbulu lebat mula muncul satelah didapati bahawa Orang Melayu tidak ambil pot jika pemimpim mereka meminati Apam atau Ikan Sepat. Lebih banyak Apam dimakan lebih berjaya pemimpin itu. Dari risikan Kemas dan BTN didapati Orang Melayu akan merasa marah jika pemimpim mereka meminati jubur. Maka dari sinilah asas jubur sebagai alat politik bermula. Berjubur dilihat amat hina berbanding sdengan memakan kueh Apam.

Tuan pembaca yang budiman – pada 9 Januari tahun hadapan tolonglah jangan percaya kepada Mahkamah Malaysia ini. Kalau kes curi ayam, curi kambing mungkin boleh kita percaya. INi kerana kes kes ini tidak banyak duit bertukar tangan. Tetapi dalam kes jubur menjubur dan yang terlibat orang politik maka jangan sesekali percaya kepada mahkamah Malaysia ini.

Kenapa jangan percaya: Ini kerana yang melantik Hakim dan yang menaikkan gaji hakim ialah Menteri dari United Malay National Organisation. Mustahil gerombolan lanun ini akan melantik hakim yang tidak setia kepada kepentingan mereka. Memang betul sesekali ada hakim yang akan membuat keputusan bercanggah dengan kepentingan gerombolan lanun ini. Bila ini berlaku – sedarlah – ini hanya sebahagian dari sandiwara agar kita semua kembali percaya dengan lembaga kehakiman dan mahkamah.

Lihatlah peranan VK Lingam. Orang India ini bukan saja bebas dari hukuman malah dia sendiri dapat menyusun hakim mana dinaikkan pangkat dan hakim mana wajib dipinggirkan. Seorang Nandek seperti ini cukup berkuasa – bayangkan betapa berkuasnya Nandek saperti Ananda Krishan. Mungkin berjuta kali kuasanya.

Bagaimana dengan Polis? Kalau ada para pembaca yang memiliki kepercayaan dengan Polis Malaysia ini maka ertinya ada pembaca yang percaya bahawa ketika membuat Haji di Mekah kita juga boleh membeli Anak Toyol yang ada dijual tidak berapa jauh dari Kaabah.

Apa yang ingin saya nyatakankan disini ialah hakim hakim yang berkedudukan tinggi dan para pegawai polis yang berpangkat-pangkat semuanya ada kepentingan ekonomi untuk memastikan kuasa kerajaan United Malaya National Organisation ini diteruskan. Mereka dengan penuh kesedaran tahu jika Anwar Ibrahim tidak dipenjara mereka dalam bahaya. Jika Pakatan Rakyat berjaya menubuhkan kerajaan baru – mereka pasti akan ditangkap untuk di dakwa.

Dalam masa tiga minggu kita akan melihat bersinarnya cahaya bintang al-Ra’ambau. Sandiwara Mat Pancut a.k.a Jubur Saifol akan dipentaskan. Untuk saya Anwar akan didapati bersalah. Sama ada dipenjara atau tidak pada hari itu masih belum jelas. Untuk saya ianya bukan persoalan penting.

Apa yang penting ialah : Sama ada sandiawara ini akan diyakini atau tidak oleh Mak Cik dan Pak Cik Felda. Untuk saya warga Felda ini menjadi tangga patukan Orang Melayu. Mereka , untuk saya adalah sensibiliti atau kesedaran Orang Melayu. Manusia Melayu di bandar – Pak Cik Gombak dan Mak Cik Pantai Dalam , Pak Cik dan Mak Cik Warong di pekan dan kota kecil kebanyakan telah sedar akan kezaliman United Malay National Organisation. Pada ketika ini hanya warga Felda sahaja yang merasa mereka terhutang budi dengan gerombolan lanun ini.

Jika sekiaranya sandiwara Jubur Saifol ini tidak berjaya. Warga Felda merasa mereka ditipu dan dibodohkan. Mereka marah lalu menyusun seluruh warga Felda untuk mogok. Bayangkan apa yang akan terjadi.

W.S Rendra telah menulis:

Pelacur pelacur kota Jakarta
Mogoklah sebulan
Lalu mereka akan berzina
Dengan isteri saudaranya

Dan saya menulis:
Mak Cik dan Pak Cik Felda mogoklah sebulan
jangan dipungut buah sawit
jangan dipotong pelepah tua
lihatlah apa yang terjadi
mahathir lari ke argentina
daim lari ke dubai
rosmah bercukur rambut lari ke kazakhtan
najib bertaubat
terbang ke mekah untuk menjaga makam nabi
-TTNOTA:
tulisan ini telah disiarkan
dalam akhbar
SUARA KEADILAN
yang terbaru - sesiapa ingin
melanggan akhbar mingguan ini
sila pukul talipon
: 03-22-72-40-45

LEPAS SHARIZAT LEMBU - KITA TANGKAP NATANG BEWOKTERBARU - TERKINI - TER NOW!


turun ke jalan raya
turun berdemo
turun menunjukkan perasaan
telah menjadi budaya dunia

tahun ini majalah time
majalah yang mewakili kepentingan kaum pemodal
telah menobatkan para demonstaran
sebagai sosok untuk tahun 2011

jangan lupa turun ke jalan raya
pada 9 januari 2012
kita jadikan tunjuk perasaan
budaya kita untuk tahun 2012

nota:
madey menangislah
kamu kah kah kah

--------------------------------------


DARI FACEBOKK: WAN JI AT-TA'ADUDDI


Timbalan menteri kewangan Datuk Dr Awang Adek hari ini menjelaskan bahawa deposit wang ke dalam akaun peribadinya, seperti didakwa satu blog, merupakan sumbangan untuk program sosial. -- walau pun ada rekod, tetapi dari segi etika, ia sudah salah...klu ia berlaku dalam syarikat besar2 pun dah salah, inikan pula dalam kerajaan...Awang Adek wajar letak jawatan...
AWANG ADEK AKUI TERIMA DEPOSIT, TAPI
.... mkini

Timbalan menteri kewangan Awang Adek hari ini menjelaskan bahawa deposit wang ke dalam akaun peribadinya, seperti didakwa satu blog, merupakan sumbangan untuk program sosial.

Ketua bahagian Umno Bachok itu mengakui telah menerima sumbangan yang dipertikaikan itu melalui salah satu daripada tiga akaun peribadinya.

Akaun peribadi itu dibuka pada 2004 untuk membiayai program di kawasan Bachok, katanya.

Bercakap dalam sidang media di bangunan parlimen hari ini, Awang berkata beliau mempunyai semua rekod transaksi daripada sumbangan berkenaan yang dikendalikan oleh seorang pegawai khas.

"Banyak syarikat dan individu derma untuk jalankan kegiatan dan program untuk rakyat Bachok, bahagian saya. Semua diuruskan melalui akaun saya.

"Rekod ada. Siapa bagi, ada. Perbelanjaan pun ada," katanya lagi yang menambah, rekod berkenaan akan diserahkan kepada Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia.

Awang berkata, sumbangan dalam bentuk cek dan tunai itu digunakan untuk program seperti bantuan Hari Raya sebanyak RM100 untuk 4,000 keluarga dan juga kelas tuisyen kepada pelajar di 33 sekolah rendah.

Katanya beliau menerima semua sumbangan melainkan ia diberikan dengan niat tertentu seperti untuk mendapatkan projek.

Tegasnya, beliau tidak ada kena mengena dengan penganugerahan kontrak kerana ianya dibuat pada peringkat jawatankuasa dan beliau hanyalah seorang timbalan menteri.


SAHEH PENYAMUN!SIAPA SEBENARNYA HASAN ALI?PAS SELANGOR DAKWA NASHARUDDIN , HASAN SERANG PARTI KERANA KECEWA - minsider

Sikap ‘dingin’ Nasharudin Mat Isa dan Hasan Ali terhadap PAS sejak kebelakangan ini dikatakan ekoran kekecewaan mereka gagal dalam pemilihan Jun lalu selain ketiadaan pencalonan untuk mempertahankan kerusi negeri, demikian menurut beberapa pemimpin hari ini.

Pesuruhjaya PAS Selangor Dr Abdul Rani Osman dan timbalannya Khalid Samad mendakwa kedua-dua Hasan dan Nasharudin mengambil sikap tidak mahu dihubungi dan tidak memberi respons kepada usaha pemimpin-pemimpin parti itu yang cuba berhubung dengan mereka.

Khalid berkata adalah sesuatu yang mengejutkan kerana Nasharudin dan Hasan membuat kecaman-kecaman keras terhadap PAS, di mana-mana kedua mereka menyokong prinsip-prinsip dan hala tuju parti Islam itu sebelum ini.

“Ada tanda soal di sini. Kami faham kekecewaan tewas dalam pemilihan. Tetapi, ia tidak harus menjadi satu isu,” katanya.

KOMENTAR TUKAR TIUB
apa yang sebenarnya sedang berlaku?
dalam politik ini dipanggil perjuangan dua garis
apa dia perjuangan dua garis?

garis satu ialah ketuanan melayu
garis lagi satu ialah ketuanan rakyat


inilah sebenarnya yang sedang berlaku sekarang

hasan ali dan nasa walau pun memakai kopiah islam
sebenarnya kalau di carik kulitnya akan timbul melayu
malah ramai dalam pas
malah ramai dalam pkr
kalau dicarik kulitnya akan keluar melayu
bagitu juga dalam dap
kalau dicarik kulit nya akan keluar cina


kes hasan ali ini bukan ganjil
hasan ali memiliki masalah hutang di bank
ini diketahui umum
hutang dibank ini menjadikan hasan ali terperangkap
ini samalah macam kes zul nordin tipu cap mohor spr

untuk selamtkan diri hasan ali menjual islam
islam ini hanya topeng untuk menutup hutang dibank
sekarang ini hasan ali jual islam lebih islam dari islam
ini samalah macam madey nak angkat sumpah
ini samalah macam obama nak buat umrah
ini samalah macam najib bersumpah tak pernah entot altantuya

kembali pada malam kemenangan 8 march 2008 dulu
hasan ali cuba buat deal dengan toyo
untuk tubuh kerajaan campuran di selangor
hasan ali bercita nak jadi menteri besar
cita nak jadi mb ini bukan satu jenayah
kalau jadi meneri besar boleh dapat banyak projek
dapat banyak projek boleh bayar hutang
ini dalam kepala hasan ali

hutang banyak ini bukan satu yang menghairankan
khalid ibrahim mb selangor sekarang pun banyak hutang
khalid ibrahim masih ada kes hutang saman menyaman

kesah hasan ali nak jadi mb ini bukan rahsia lagi
malah perundingan antara pas dan gerombolan berterusan
perundingan diteruskan sesudah tertubuh kerajaan pakatan di selangor
ini bukan fitnah dari tukar tiub
khalid samad sendiri mengaku
khalid samad pernah pergi ke jalan bellamy
pergi ke rumah mat ngantuk untuk berunding
menubuhkan kerajaan campuran
ini untuk mengenepikan pkr dan dap

asanya ialah: ketuanan melayu

ini juga bukan satu yang pelik
politik bukan agama
agama hanya digunakan untuk mengolah persetujuan
politik ialah kuasa
ada kuasa dapat rembat harta kekayaan negara
ini realpolitikpolitik tidak ada agama
politik tidak ada bangsa
politik tidak ada gender
politik ialah seni untuk mendapat kuasa
agama
bahasa
bangsa
adalah unsur-unsur untuk diolah sebagai jalan untuk mendapatkan kuasa


mari kita kembali kepada ketuanan melayu
agenda ini telah hancuuuus
ini kerana gerombolan yang mengajukan ajenda ini
adalah lanun dan perompak
malah dalam suasana politik dunia hari ini
ketuanan apa saja akan dilawan
ini jelas bahawa ketuanan melayu ini telah kaput

masuk ketuanan rakyat
ini ajenda baru
ajenda ini di kahwinkan pula dengan negara berkebajikan
ini menjadi satu pengolahan yang ampoh
ini menjadi satu kempen yang menjanjikan
ini menjadi satu program yang menarik hati


hasan ali dan nasa telah main kayu tiga
main kayu tiga dengan gerombolan
hasilnya mereka telah di tendang oleh ahli parti dalam muktamar yang lalu

waspada!
kulit melayu masih banyak dalam pas
sama macam banyak kulit cina dalam dap
sama macam banyak kulit gerombolan dalam pkr
gerombolan sedar hal ini


rancangan gerombolan cukup senang
pecahkah pakatan rakyat
keluarkan pas dari pakatan
ini kerana pas adalah satu satunya parti politik massa

gerombolan telah merancang:
mula mula ajak pas masuk barisan
bila gagal maka dimunculkan hasan ali dan nasa

inilah peranan hasan ali
ini lah peranan nasa
mereka akan bikin kacau dalam pas
kalau dalam pas terggangu
makan tempiasnya akan menggangu pakatan rakyat

strateji gerombolan cukup senang
sebelum pru13 ini jika pas pecah
sebelum pru13 ini jika pakatan pecah
maka gerombolan akan terus berkuasa
apa yang dilakuan oleh hasan ali dan nasa
ialah bikin kacau dalam pas
ini bukan tuduhan tukar tiub
ini kata kata mustapha setia usaha pas sendiri
mustapha ini pada satu ketiak dulu
masuk juga dalam tim yang hendak menubuhkan
kerajaan perpaduan
hari ini mungkin telah sedarkita tak perlu pergi havard untuk belajar politik
kita tak perlu pergi oxford untuk belajar politik


jadi apa yang perlu kita lakukan?
jangan percaya orang politik yang amat heboh cakap hal islam
jangan percaya orang politik yang amat heboh hal bangsa
lagi banyak cakap hal islam
lagi dalam maloan ini nak menyelam

malaon macam hasan ali dan nasa
ada dimana-mana
kalau di pejabat dia kaki bodek boss
kalau dalam dalam kilang dia kaki bodek tuan empunya kilang
kalau dalam askar dia tukang gosok kasut sarjan

tugas kita hanya satu
humbankan gerombolan!

JANGAN BUANG BAYI - GUNAKAN KONDOM

JANGAN BUANG BAYI - SENTIASA PAKAI


SURAT DARI PEMBACA

hahaha TT.. gua rasa amat geli-hati la lu punyer komen.. terbaek... Akan tetapi gua terasa kurang sakit hati... bilamana senario gua berkawan dengan:

1. anak cina, jarang sangat gua terguris hati bila berborak atau bermuamalah, berjualbeli dan be-ehem2..... isteri gua berketurunan cina, kami ada 5 anak.. keluarganya ramai masih belum islam dan makan babi, ular, biawak dan segala apa yang islam haramkan(bukan gua bangga melawan larangan agama ini)..

2. begitu juga berkawan dengan anak mat saleh yang tak pernah kenal solat dan hari2 minum arak pun, hati gua jarang terguris..senang berborak dan enjoy berbisnes..

3. apatah lagi anak2 india yang bukan islam, hati gua amat seronok bila bermuamalah dengan mereka.. mereka memakan biawak tanpa rasa bersalah kepada orang lain..

4. begitu juga akan anak2 kristian sabah/sarawak sewaktu gua bermesra di UM dulu2.. dan suku2 kaum asal di hulu perak yang tak pernah kenal Allah dan ibadat...

akan tetapi, bilamana gua kenal rakan2 yang terlebih islam (baik UMNO mahupun PAS), gua mula kenal hidup mereka ini berhasad dengki, disamping berlagak pandai dan bodoh sombong, mereka memonopoli kebenaran sampai idea kita pun jadi macam sampah.. segalanya dia tahu dan kita ni tak pandai nak berkata2..

mereka2 ini susah menerima idea orang lain.. yang boleh pakai hanyalah idea kepala pelir dia orang saja... sebab apa? sebab mereka dipengaruhi akan perasaan merekalah begiru unik dan amalan mereka sajala yang diteri Allah.. orang lain sumer masuk neraka..
sikap memonopoli kebenaran ini sukar diulas dikenali sebagai dalam bentuk konsep Narcissistic Personality Disorder (NPD).. kalau ditukar kepada bahasa melayunya, "sindrome penyakit menggunakan otak kepala pelir dia".. sindrome konsep ini dimana akan diapply pada orang2 tertentu/ masa2 tertentu/ makhluk2 tertentu/ apa2 tertentu ini digunakan mengikut masa2 tertentu kepada makhluk2 tertentu yang sesuai dengan arah kepala pelir dia jer..

hidup ini hanya mereka dan nabi mereka sahaja yang suci.. lain2 sumer orang adalah ahli neraka dan akan dipersetankan segala buah pikiran mereka.. minda di dalam kotak kepala pelir dia saja yang betul..tangkap saja spesis2 melayu ini, dan buatlah ujikaji.. percayalah NPD songsang ini akan diserlahkan dalam masa 2-3 minit saja...

apa peribahasa, kalau nak buat sesuatu, jangan ajak budak melayu.. sure kantoi punyer.. ps-> kalo TT rasa ulasan gua agak kureng dan tidak mencapai umphhh dengan apa yang gua nak addresskan, mungkin TT boleh explain lebih kritikal dalam next edition..

tapi gua rasa ini sindrome memang sudah macam suwey dan sial tak boleh dibuat apa2 lagi.. ia adalah budaya di dalam masyarakat melayu turun temurun..gua sudah 15 tahun menjadi ahli keluarga cina, apa yang gua mau explain ialah wow dan best! mujur Allah gerakkan hati bini gua untuk kawen sama gua.. kalau tidak, gua pun sama jadi NPD jugak la..
By blue-bra on LAGI BAYI DI BUANG - JUMPA DALAM BEG on 12/20/11AWAS! JAGA JAGA DAN BERWASPADANOTA:

lihat muka muka ini
ini semua muka keling
yang ingin menyamar jadi melayu
semua muka ini membawa masalah kepada orang melayu

tak kan tak sedar sedar!PKR: MADEY BOHONG TERUS BOHONG
- mnkini
PKR hari ini menunjukkan rekod kerajaan yang menunjukkan bahawa Malaysia menerima dana daripada Bank Dunia pada 1999 untuk menangani kiris kewangan.

Merujuk kepada apendiks Belanjawan 2010, Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli berkata, ia jelas menunjukkan bekas perdana menteri Mahathir Mohamad berbohong dan terus berbohong dengan menafikan perkara itu.

"Kalau pun Mahathir meragui dokumen-dokumen rasmi dari Bank Dunia, beliau tidak boleh menafikan dokumen rasmi kewangan negara yang dikeluarkan oleh kerajaan Malaysia dan diluluskan di Parlimen," katanya.

Berdasarkan belanjawan 2919 yang dibentangkan Najib Razak pada 23 Oktober 2009, kerajaan menerima bantuan untuk sektor sosial daripada institusi global pada 1999


MAHATHIR SAYS TOOK BUT NEVBER SOOUGHT, WORLD BANK LOANS - minisideer

KUALA LUMPUR, Dec 20 — Mahathir Mohamad said today that Malaysia has taken World Bank loans since 1958, but the former prime minister said he had never personally written a letter or verbally requested for such funds.

Writing on his blog today, Dr Mahathir also accused Anwar Ibrahim — whom he had appointed finance minister and deputy prime minister — of implementing policies of the International Monetary Fund (IMF) to tighten conditions for bank loans and cutting government expenditure during the 1997 Asian Financial Crisis.

Dr Mahathir conceded, however, that Anwar had not opposed his decision to impose capital controls that helped Malaysia stem capital flight.

Instead, he said the Bank Negara governor and deputy governor at the time — whom he called Anwar appointees — refused to implement capital controls and resigned.

NOTA:
inilah dia apa yang datuk nenek moyang kita ajar
inilah contoh terbaik
inilah dia auta keling

dalam kitab sejarah melayu
yang ditulis 600 tahun dahulu
akan ditemui watak kitul
akan ditemui watak keling mendeliar
kesah kitul
kesah keling memdeliar
adalah ingatan untuk manusia melayu sepanjang zaman
untuk behati hati dan berwaspada
perangai keling ini tak habis habis sampai ke hari ini

kes pinjam duit dari bank dunia ini adalah contoh auta keling
mula mula mahafiraun ini kata tak ambil duit dari bank dunia
bila ditunjukkan bukti saheh dokumen bank dunia
firaun ini mula bersilat lidah
firaun mula mengaku : ada ambil duit tapi bukan dia tulis surat
bukan tulis surat .... kah kah kah
piraaaaah
pada tahun 1999 firaun ini menteri keewangan
ini lah dia contoh auta keling
ini lah dia contoh kitul
inilah dia contoh keling mendeliartok nenek kita cakap
jumpa ular
jumpa keling
ketuk kepala zul nordeng dulu

NOTA:
geng geng india dalam pakatan
jangan ingat perkataan keling ini rasis
keling ialah orang india yang tak mengaku india
keling ialah orang india yang melupakan asal usul mereka
keling ialah ialah orang india yang nak jadi melayu
keling ialah orang india mengaku melayu
jangan silap faham
jika kurang yakin sila baca dan kaji kitab sejarah melayu
sesiapa yang anggap perkataan keling itu rasis
maka ertinya dia ada cita cita nak jadi melayu kah kah kah
KETAHUI LAH SIAPA MALAON INI

NOTA:

akhirnya malaon ini diketahui juga
sesiapa yang ada maklumat
sesiapa yang tahu tentang malaoan ini
sila hebohkan

SURAT DARI PEMBACA

bebetull bro.. braderr nih poklis..sb lulusan sekolah menengah..
By Anonymous on SILA MASUK JADI KAWAN FACEBOOK ADAM ADLI on 12/20/11

roslan mokhtar! rakyat malaysia prihatin yang sangat bersyukur hidup di Malaysia ! kah kah kah
By Amir F on SILA MASUK JADI KAWAN FACEBOOK ADAM ADLI on 12/20/11


jantan tu ialah tukang kebun miskin hina yg berkerja di rumah rosmah mansur
By Anonymous on SILA MASUK JADI KAWAN FACEBOOK ADAM ADLI on 12/20/11

bro itu polis la..SB menyamar ..meman g dia slalu jadi tukang provoke kalu ada
By Anonymous on SILA MASUK JADI KAWAN FACEBOOK ADAM ADLI on 12/20/11

Kalau korang nak tahu, korang tengok baik-baik topi yang dia pakai. Topi HK tu adalah singkatan dari Heckler & Koch.Korang check makna Heckler & Koch tu. Mungkin dia nie adalah agen SB yang berkeliaran di Bukit Aman ditugaskan untuk membuat provokasi kepada mahasiswa. Apa khabar orang SB? Projek Anwar tu dah rosak ke? Kah! Kah! Kah! Kah! Kah! Kah!
By Stupid University on SILA MASUK JADI KAWAN FACEBOOK ADAM ADLI on 12/20/11
JEMPUTAN PROGRAM HARI JUMAAT INI
CARA NAK KE SANA


bro.. Sg Tengi Hulu Bernam....Hulu Selangor.. Keluar tol Bukit Tagar, simpang tiga konar kanan.,. terusssssss sampai jumpa Dataran Sg tengi neh!! Kita jumpa disana!! budakbalun htpp://budakbalun.blogspot.com
By budakbalun on PROGRAM FELDA SUNGAI TENGI HULU SELANGOR on 12/20/11FELDA SUNGAI TENGINOTA:
merayakan warga felda
di dataran felda sungai tengi hulu selangor
pada jumaaat 23 disember 2011

semua di jemput datang
dari petang hingga ke tenah malam
kita berpesta dan bergonjengFELDA SUNGAI TENGI
sila google tempat ini
untuk dapat tahu dimana kawasan felda ini
pesta dari petang hingga ke malam
akan diadakan di dataran felda sungai tengi

mari kita bergonjeng beramai ramai


JUMPA DI SANA MALAM JUMAAT INI

PANGLIMA PERANG TERGIGIT LIDAHNOTA:

nikmatilah kreativiti
nikmatilah jiwa rasa anak anak muda

facebook adam adli
telah mencapai 12,000 yang menyukainya
ini baru dua hari

tunggu dan lihat seminggu lagi
tunggu dan lihat sebulan lagi
berapa jumlah agaknya?


NOTA:
anak muda
akhirnya dunia ini
adalah milik kamu
MACAI BERMACAI MACAI MACAIBANGANG PALING KLASIK
BANGUN DAN LAWAN
MELAYU TIDAK UNDI JIKA GUNA DAKWAT KEKAL : PERKASA
– harakah daily

KUALA LUMPUR, 20 Dis: Perkasa memberi amaran, tindakan Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) mahu menggunakan dakwat kekal dalam pilihan raya umum akan datang akan menyebabkan orang Melayu tidak keluar mengundi.

Setiausaha Agung Perkasa Syed Hassan Syed Ali juga berkata, pihaknya yakin penggunaan dakwat kekal akan membawa negara ke belakang.

Semalam SPR mengumumkan bahawa semua pengundi wajib dicalit dengan dakwat kekal dan sekiranya mereka enggan berbuat demikian, maka pengundi terbabit tidak akan diberikan kertas mengundi.

Langkah itu seiring dengan syor jawatankuasa pilihan khas Parlimen berhubung penambahbaikan proses pilihan raya.

“Adalah memalukan negara yang jauh lebih maju dari negara-negara membangun lain mahu menggunakan dakwat kekal dalam pilihan raya umum.

“Malaysia bukan negara seperti Somalia, Bangladesh, Pakistan, Afghanistan, Kemboja dan lain-lain negara mundur yang rekod pengenalan diri masih tidak canggih, yang menggunakan kertas biasa dengan maklumat peribadi tulisan tangan. Memalukan,” kata Setiausaha Perkasa itu.

Syed Hassan juga mendakwa Perkasa percaya gesaan untuk penggunaan dakwat kekal adalah daripada pihak yang sebenarnya tidak mahukannya juga tapi oleh kerana ia cara untuk membuatkan orang Melayu dan Islam tidak mahu keluar mengundi.

“Siapa yang untung jika orang Melayu tidak keluar mengundi? Saya sendiri kemungkinan besar tidak akan keluar mengundi jika kekal dengan penggunaan dakwat kekal.

“Dan, kemungkinan ramai ahli Perkasa tidak keluar mengundi juga. Siapa yang akan terasa rugi jika ramai ahli Perkasa dan orang Melayu lain tidak keluar mengundi?” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit...BANGANG INI ADA MACAM MACAM... kah kah kah..

kah kah kah...TAPI BANGANG PERKASA INI... MEMANG KELAS.... kah kah kah..

kah kah kah...TAK MUNGKIN ADA YANG LEBIH BANGANG DARI INI....kah kah kah...

woit....PASAL APA ORANG MELAYU TAK NAK MENGUNDI?.... kah ah kah...

kah kah kah...PASAL WAJIB DI CALIT DAKWAT HITAM.... kah kah kah..

woit... KALAU MELAYU PERKASA TAK NAK MENGUNDI.... PERGI MAMPOSSS LAAAA..... kah kah kah..

kah kah kah... BAGUS JUGA.... KURENG UNDI GEROMBOLAN.... kah kah kah


LAWAN MUSUH INI