.

Isnin, 4 Mei 2009

SEMINAR PETANG ESOKSECULAR STATE, RELIGIOUS SOCIETY:
THE ROLE OF RELIGION IN A PLURAL COUNTRY


AHLI PANEL:

Mr Mustafa Akyol (Turkey) penulis dari Istambul bukan Isketambola

YB Dr Dzulkefly Ahmad MP Kuala Selangor. Ahli parti PAS.


PENGERUSI:
Wan Saiful Wan Jan - (Director General Malaysia Think Tank)

ANJURAN : MALAYSIA THINK TANK


5th May 2009/SELASA
JAM: 7.45pm - 9.45pm


TEMPAT:
Seminar Room Buyong Adli, 2nd Floor, Wisma Sejarah, Jalan Tun Razak, Kuala Lumpur ( Sebelah Hospital PUSRAWI dan Perpustakaan Negara)SATU MALAYSIA CEKAP DAN CEPAT
JANGAN AMBIL TANAH KAMI
- melayau


Sebanyak 20 keluarga di Taman Abad di sini membantah tindakan syarikat pemaju projek perumahan membangunkan kawasan mereka untuk dijadikan sebuah taman rekreasi.

Wakil penduduk, B. Suria Ganeson, 36, berkata, tindakan itu tidak wajar kerana penduduk di kawasan tersebut tidak pernah mengusulkan cadangan atau meminta kerajaan negeri membina taman itu di situ.

Menurutnya, kesemua 20 keluarga di kawasan berkenaan telah menerima surat daripada Pejabat Tanah dan Galian negeri Johor pada 18 Disember 2008 bagi mengambil alih lot rumah di situ untuk dijadikan kawasan taman rekreasi.


KERAJAAN MELAKA TAWAR TANAH
– berita hairan

Kerajaan negeri menawarkan pemberian tanah kepada 22 keluarga yang terbabit dengan projek pembangunan di Kampung Batang Tiga Timur di sini bagi mengatasi rasa tidak puas hati yang timbul di kalangan penduduk ketika ini.

Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Klebang, Seet Har Cheow berkata, daripada jumlah itu, hanya 18 keluarga bersetuju dengan tawaran tersebut manakala empat keluarga lagi masih enggan berpindah ke tempat lain.

Menurutnya, penduduk terbabit boleh menduduki tanah pemberian kerajaan negeri itu sebaik sahaja permohonan kelulusan tanah diperoleh kelak.

''Pihak pemaju sedia bekerjasama untuk memberi tempoh kepada keluarga terbabit bagi membuat persiapan membina rumah baru di atas tanah yang akan diberi kelak," katanya di sini hari ini.

Jumaat lalu, penduduk terbabit mengadakan piket secara aman di pekarangan masjid berhampiran kawasan tersebut membantah notis mengosongkan premis kediaman masing-masing bermula bulan depan.

Penduduk enggan mematuhi arahan notis tersebut kerana mendakwa telah lama menduduki tanah di situ yang merupakan peninggalan waris keluarga sejak turun-temurun.


kah kah kah… KAH KAH KAH… kah kah kah…

kah kah kah….INILAH RAKYAT PERTAMA PRESTASI SEKARANG… kah kah kah…

kah kah kah… PERTAMA UTAMAKAN RAMPAS TANAH RAKYAT….kah kah kah…

kah kah kah… INI LAH PRESTASI CEKAP DAN CEPAT… kah kah kah…

woit… MANGKOK APA PRESTASI NI?
... kah kah kah..

woit…. TAK KAN TAK ADA PERKATAN MELAYU…. CAKAP KETUANAN MELAYU…. kah kah kah…

woit… TANYALAH MAT JOHAN KELENTONG DARI DEWAN BAHASA DAN PETAKA…. kah kah kah…

kah kah kah… MAK CIK FELDA TAK FAHAM… MAK CIK FELDA CUNT FUSED…. kah kah kah..LAWAK SERAM !!!


ASAS IKATAN KESETIAAN DAN BAI’AH DALAM SEKTOR AWAM
- melayau


Najib Razak mengajak anggota pentadbiran kerajaan dan penjawat awam agar mewujudkan satu bentuk perhubungan berasaskan ikatan janji kesetiaan dan komitmen padu bagi mengukuhkan pencapaian sektor berkenaan.

Perdana Menteri berkata, perhubungan berasaskan kepada konsep al-wa'ad dan bai'ah itu adalah lebih kukuh berbanding konsep perkongsian kerja sekali kus mampu mewujudkan suasana kerja yang lebih baik dan tenteram.


KAH KAH KAH… kah kah kah … KAH KAH KAH

kah kah kah… YA ANTA YA CAKAP YA ARABIAH…kah kah kah..

kah kah kah…. YA ANA TARAK FAHAM… BA MAA ARIF kah kah kah..

kah kah kah... YA AKUL YA ANAS... DALAM BAKUL ADA NENAS....kah kah kah

kah kah kah… YA AMPOOOON YAN UZTAZ…. YANG ANA MAHU BERAK ATAS FOKOK… kah kah kah…
BERITA SERAM TAPI SATU MALAYSIA SUKA HATI


DAP PUTUSKAN HASRAT LETAK JAWATAN MANOHARAN TIGA EMPAT MINGGU LAGI
- mStar

Setiausaha Agung DAP, Lim Guan Eng berkata parti itu akan membuat keputusan dalam tiga hingga empat minggu lagi berhubung hasrat anggota Dewan Undangan Negeri (ADUN) Kota Alam Shah di Selangor M. Manoharan untuk meletak jawatan.

Lim, yang juga Ketua Menteri Pulau Pinang, berkata keputusan Manoharan itu bagaimanapun belum muktamad sebaliknya hanya menyuarakan hasrat berbuat demikian kerana kecewa tidak dapat berkhidmat kepada pengundi di kawasannya.

"Memang parti berpendapat beliau tidak wajar berbuat demikian bagaimanapun kita perlu menghormati pendirian beliau.kah kah kah… INI MENGERUNKAN…. INI BERITA SERAM UNTUK MAT MONGOL …kah kah kah…

kah kah kah… LEPAS INI BUKIT LANJAN… kah kah kah…

kah kah kah…. RAKYAT CUKUP SUKA PILIHANRAYA KECIL… kah kah kah…

kah kah kah…. ADA PESTA…. ADA PROJEK… ADA TURAP JALAN… ADA MAKAN FREE….ADA KOMIK PORNO FREE… kah kah kah..

woit… SILAP SILAP ADA…. APA NAMA… APA NAMA… MAT KOTAI HANTU RAYA DATANG BUAT CERAMAH BODOH… kah kah kah…

p/s: KALAU TAK TAHU MAKNA KOTAI TANYA ORANG N9 kah kah kahPENGUNDI PENANTI NAK TENGOK MUKA AMINAH BINTI ABDULLAH


HANYA 5000 BOLEH IRINGI CALON
- mStar


Dalam usaha mengawal persekitaran luar kawalan pada hari penamaan calon, parti-parti politik yang bertanding 'dilarang' membawa penyokong mengiringi calon tidak lebih daripada 5,000 orang.

Pendekatan itu akan dikuatkuasakan semasa pilihan raya kecil kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti, Pulau Pinang bulan ini.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) dan polis telah mencapai persetujuan mengenai soal itu semasa satu pertemuan Khamis lalu.


kah kah kah…. 5000 INI ANGKA AHLI GEROMBOLAN YANG BOLEH DATANG… kah kah kah… ITU PUN TAK SAMPAI...kah kah kah

kah kah kah…NAK KUMPUL LEBIH DARI 5000 PERIT… ITU PUN ADA YANG DI PAKSA… ADA YANG DI BAYAR… ADA YANG JANJI DAPAT KONTREK… ADA YANG KENA UPAH… ADA YANG NAK TUNJUK MUKA… ADA YANG CARI KONTREK… kah kah kah…

woit… APA JADI KALAU SEMUA PENGUNDI DI PENANTI TURUN PADA HARI ITU KERAN NAK TENGOK MUKA SITI AMINAH BINTI ABDULALH?.... kah kah kah

woit… DI PENANTI ADA 15,384 PENGUNDI BERDAFTAR… KALAU MEREAK SEMUA TURUN APA JADI?.... kah kah kah…

kah kah kah… SPR INI BETUL POTONG STIM BODEK GEROMBOLAN…. kah kah kah

kah kah kah… MAK CIK JUAL NASI ITIK KECEWA…. kah kah kah…

kah kah kah… TAK SEDAR KE… TAKTIK INI BUATKAN PENGUNDI TAMBAH BENCI PADA GEROMBOLAN….kah kah kah
SATU MALAYSIA NAK DENGAR CERITA BEROK JANTANRAIS MINTA SEMUA MEDIA TONJOL KISAH KEPENTINAGAN MANUSIA
-bernama


Semua media di negara ini diminta supaya lebih banyak menonjolkan artikel dan kisah kepentingan sejagat manusia di tanah air.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan Rais Yatim berkata pada masa ini kebanyakan kisah di televisyen memaparkan tentang orang kenamaan atau pun apa saja yang disebut oleh individu tertentu, tetapi jarang melihat 'human interest' atau pun kepentingan sejagat manusia dalam negara ini.

"Misalnya kisah kejayaan pekebun kecil orang Cina di kampung baru yang mendapat bantuan Risda. Tetapi kisah itu langsung tidak tersiar. Atau contoh lain, satu masyarakat India berjaya memelihara berpuluh ekor kambing...cerita itu pun jarang kita lihat.

"Tetapi yang selalu ditumpukan ialah ucapan atau pun sesuatu yang diluahkan menerusi sosio politik sahaja. Bukan saya menyatakan kenyataan itu tidak penting...ia penting, namun stesen televisyen harus sedar kita membina masyarakat dan amalan yang sihat harus kita tonjolkan," katanya kepada pemberita selepas merasmikan karnival ulang tahun ke-60 Kampung Baru Titi dekat sini, hari ini.


KAH KAH KAH….kah kah kah… KAH KAH KAH..

woit… ADA SATU CERITA BEST PUNYA…. ADA JANTAN SUDAH ENTOT ENTOT BINI… BILA SUDAH BUNTING BEROK JANTAN NI BELAH…. kah kah kah..

kah kah kah… CERITA BEROK JANTAN INI BESAT TAK ?..... kah kah kah..

kah kah kah… ATAU CERITA BEROK BETINA PAKAI BAJU WOOL … kah kah kah…

kah kah kah… ATAU CERITA BEROK JANTAN TIPU ORANG KAMPONG … GUNA AKTA TANAH…AMBIL TANAH DI KUALA KLAWANG JELEBU JANJI BUAT PADANG SEKOLAH… LEPAS TU JUAL PADA TOWKAY BUAT PEREUMAHAN…. BEST TAK CERITA INI…. TAK ADA VIP… HANYA CERITA KAKI SONGLAP….kah kah kahARAHAN KAKI BODEK TAK LAKU
SPEAKER BENAR SEMUA MEDIA BUAT LIPUTAN SIDANG DUN PERAK
– berita hairan

IPOH: Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak, V Sivakumar, hari ini membuat ketetapan bahawa semua pihak media akan dibenarkan untuk membuat liputan persidangan DUN Perak yang dijadual bermula pada 7 Mei ini.

Sivakumar berkata, semua media termasuk yang dihalang untuk membuat liputan sebelum ini diminta untuk membuat permohonan bertulis di Pejabat Speaker, Aras 2, Bangunan Perak Darul Ridzuan mulai jam 9 pagi esok.

"Saya akan mengeluarkan surat kebenaran kepada media mengikut pertimbangan saya. Di sini, saya menggunakan Perintah-perintah Tetap 84 (DUN Perak) yang memberi kuasa kepada Yang Dipertua Dewan Negeri untuk mengeluarkan kebenaran am kepada wakil mana-mana jurnal menghadiri persidangan dewan.

"Perintah-perintah tetap ini juga membolehkan Yang Dipertua Dewan untuk membatalkan kebenaran yang diberi," katanya dalam satu kenyataan media, di sini.

Sivakumar berkata, arahan itu dikeluarkan untuk menjamin prinsip demokrasi dan kebebasan media.

Sebelum ini hanya 13 media elektronik dan cetak iaitu RTM, BernamaTV, TV3, The Star, The New Straits Times, Berita Harian, Utusan Malaysia, China Press, Sin Chew Daily, Nanyang Siang Pau, Tamil Nanban, Tamil Nesan dan Bernama dibenarkan membuat liputan persidangan dewan yang dijadualkan pada 7 hingga 13 Mei ini.kah kah kah… INI BARU ARAHAN BETUL DARI TUAN SPEAKER….kah kah kah..

woit… MANGKOK INI TAK TAHU PERLEMBAGAAN KE?.... BACA INI : Perjalanan persidangan Dewan Negeri terletak di bawah bidang kuasa Speaker.

" Setiausaha Kerajaan Negeri Abdul Rahman Hashim tidak berunding dengan Speaker berkaitan dengan hal ini.

"Beliau membuat keputusan sendiri secara sewenang-wenangnya," kata Speaker, V Sivakumar.

kah kah kah…. MANGKOK INI KAKI BODEK…. kah kah kah…MANGKOK YANG INI TAK TAHU BAHASA


PINDA AKTA PENANGKUTAN JALAN BENDUNG MAT REMPIT :MCPF
– berita hairan


Yayasan Pencegahan Jenayah Malaysia (MCPF) mahukan Akta Pengangkutan Jalan dipinda bagi membendung gejala 'mat rempit' dan perlumbaan motosikal haram.

Naib Pengerusinya, Lee Lam Thye, berkata mengikut akta itu seseorang pelumba haram yang disabitkan kesalahan hanya dikenakan tindakan undang-undang 'memandu secara berbahaya' dan hukumannya tidak berkesan untuk mencegah mereka daripada mengulangi perbuatan sama.

"Polis sudah mencadangkan supaya akta itu dipinda supaya hukuman yang lebih berat dapat diperkenalkan terhadap pemandu yang 'gila laju' seperti mat rempit yang mengambil bahagian dalam perlumbaan haram dan ditangkap lebih daripada sekali
.


kah kah kah… MACAM MANA NAMA : YAYASAN PENCEGAHAN JENAYAH MALAYSIA … TIBA-TIBA JADI MCPF … kah kah kah..

woit … YPJM LAH… APA TAK BELAJAR MATHS DAN SAINS DALAM BAHASA INGGERIS KE ?.... kah kah kah… MAT SALEH DAH BLAH 50 TAHUN DULU… TAK TAHU SEJARAH….kah kah kah

kah kah kah… APA NAK PANGGIL MAT REMPIT : JOHN BIKE… kah kah kah…

woit… INI MALAYSIA BUKAN LONDON… PAKAILAH BAHASA MELAYU…. kah kah kah…

kah kah kah… TAK KAN SAMPAI TUA DUDUK DI NEGARA INI TAK TAHU BAHASA MELAYU… kah kah kah…

kah kah kah… MAT REMPIT MALAYSIA AKAN BERTEMPIK ….POOOORAhhhh PADA MANGKOK KAKI BODEK INI… kah kah kah..

kah kah kah…. SURUH MANGOK INI BUAT NGO GUNA BAHASA MELAYU… kah kah kah…

woit… SEBELUM NAK NASEHAT ORANG GUNAKAN BAHASA MELAYU DULU… kah kah kah…

woit… JOHN BIKE OF THE WORLD UNITE AGAINST KAKI BODEK…kah kah kah