.

Sabtu, 21 Februari 2009

MAAF MEMINTA MAAF
Tukar Tiub meminta maaf kepada segala jenis beruk, cikah, kera, siamang dan lotong.

Tidak ada niat untuk menghina jenis-jenis berok ini. Mereka ini semuanya cool.

Tukar Tiub hanya memashorkan pengumum untuk orang awam tentang berita saekor Berok Tunggal yang terlepas dari sangkarnya di Zoo Negara.

Dimaklumkan, berita terakhir diterima mengatakan Berok Tunggal telah di lihat pada Khamis yang lalu sedang bersidai menjarjis jarjis bontotnya di kawasan parlimen. Apabila Jabatan Pemberokan di panggil datang Berok Tunggal ini telah menghilangkan diri.

Berok berok yang lain tidak perlu risau. Kerana saekor Berok Tunggal tidak akan rosak berok sebelanga.

p/s Berita baru diterima bahawa di Serawak ada lagi saekor berok tua yang mengakui ekornya sebagai Raja Berook. Apakah Berok Tunggal dan Raja Berook ini ada pertalian masih belum dapat di pastikan DNAnya.
TERNOW - TERSEKARANG - TERKINI – PENGUMUMAN AWAM - PERTUKARAN NAMA


Adalah dimashorkan kepada seluruh rakyat bahawa Malaysian Anti-Corruption Commission (MACC) kini dikenali sebagai “Malaysian Agency for Car and Cows” (MAAC ).

Menurut Saudara Lim Kit Siang dalam blog beliau, nama ini diubah kerana badan rasuah ini kelihatan telah begitu cekap dan amat dinamik sekali dalam hal memintas lembu dan menangkap kereta.

Lembu dan kereta telah di takrif oleh MACC sebagai penjenayah rasuah numero uno.

Lembu-lembu dan kereta-kereta mengikut MACC sedang mengamalkan perangai rasuah yang tidak terhingga. Rasuah ini boleh memandulkan perkembangan ekonomi global.

Justeru rakyat saentero negeri diberitahu jika ternampak lembu naik kereta atau kereta naik lembu sila laporkan dengan segera kepada lembaga lembu ini.(TT)
INI MANUSIA TAK BOLEH DIGERTAK – KHALID IBRAHIM – MkiniMenteri Besar Selangor, Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim menyifatkan dakwaan bahawa beliau menyalahgunakan kuasanya menggunakan wang kerajaan untuk penyelenggaraan kereta miliknya adalah "satu gertakan".

"Saya guna kereta saya (untuk keperluan peribadi), kerajaan negeri tak payah bayar (penyelenggaraan).

"Ini manusia tak boleh digertak," katanya sambil mendapat tepukan gemuruh kira-kira 5,000 hadirin di majlis makan malam sempena ulang tahun pertama kemenangan Pakatan Rakyat di padang berhadapan dengan bangunan Amcorp Mall, Petaling Jaya, malam tadi.

Majlis anjuran PKR Selangor dan Kuala Lumpur turut dihadiri perwakilan asing termasuk daripada Australia dan India yang bertujuan untuk mengutip dana parti.
kah kah kah…. HEBAT ! … HEBAT !.... HEBAT !..... kah kah kah

woit… MACAM NI LAH MB YANG KITA MAHU…. BUKAN YANG CURI PENYAPU…. kah kah kah….

kah kah kah…. BUKAN YANG SURUH BINI BAWA LARI DUIT 9 JUTA… kah kah kah…

woit… APA JADI DENGAN LEMBU LEMBU MAT EZAM YANG TAK BERGERAK GERAK… kah kah kah..MAKLUMAT AWAM !
ADALAH DI BERI TAHU KEPADA SELURUH NEGARA !


Pegawai Pemangku Zoo Negara Datuk Paduka Kadeeer Azeez Mydin telah mengadakan sidang akhbar pada petang ini untuk memberitahu bahawa saekor Berok Tunggal telah terlepas dari sangkarnya di Zoo Negara.

Berok Tunggal ini sedang menerima rawatan psychiatric kerana terkejut berok sesudah peristiwa 8 March tahun lalu.

Menurut Datuk Paduka Kadeeer Azeez Mydin mengingatkan orang ramai bahawa Berok Tunggal ini amat merbahaya kerana pernah dikatakan membawa sebilah keris ke hulu ke hilir sebelum ianya dapat di masukkan ke dalam sangkar di Zoo Negara.

Orang ramai dinasehatkan agar jangan cuba mengumpan Berok Tunggal ini dengan pisang. Mengikut kata Pemangku Zoo Negara, Berok Tunggal ini hanya boleh di umpan dengan projek komputer yang bersangkutan dengan maths dan sains dalam bahasa inggeris.

Orang ramai juga di ingatkan agar jangan cuba menangkap Berok Tunggal ini. Jika sesiapa melihat Beruk Tunggal ini sila hubungi Jabatan Pemberokan atau menalipon 07-89-00-45-187.
MAHDZIR TIDAK NAFI JUMPA ADUN PKR - MkiniBekas menteri besar Datuk Seri Mahdzir Khalid tidak menafikan bertemu wakil rakyat PKR Kulim, Lim Soo Nee tetapi "tidak ingat pertemuan itu di mana."

Pengerusi BN Kedah berkata, beliau juga bertemu dengan wakil-wakil rakyat PAS dan PKR "untuk minum kopi dan bersembang-sembang."

Dalam perbahasannya di Dewan Rakyat, ketua pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim mendakwa Mahadzir dirakam mengadakan pertemuan dengan Lim oleh Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Pertemuan hujung tahun lepas di sebuah hotel di Seberang Jaya, Pulau Pinang didakwa sebahagian usaha memujuk wakil-wakil rakyat Pakatan Rakyat di Kedah agar melompat kepada BN dan menumbang kerajaan negeri tersebut.ah kah kah…. NGOOOK…. MUNKEE NI CEPAT LUPA… MUNKEE NI MAKAN SEMUT..kah kah kah…

woit… NASIB BAIK TAK JADI MB LAGI…. kah kah kah…

kah kah kah… KALAU TIDAK SUSAH ORANG KEDAH…NGOOK MUDAH LUPA….kah kah kah…

woit… TANYA MUNKEE NI KALAU TUNJUKAN GAMBAR BOLEH INGAT TAK?... kah kah kah…

kah kah kah… MINUM KOPI DAN SEMBANG SEMBANG ? … kah kah kah

kah kah kah… INI MESTI SEMBANG SEMBANG HAL TENGOK GAMBAR ELI WONG…kah kah kah….

kah kah kah… MUNKEE NI MUKA KAKI CHAK WOW…. kah kah kahPAS MINTA IBRAHIM ALI LETAK JAWATAN – Mkini


PAS yang tidak senang dengan kelantangan Datuk Ibrahim Ali di Dewan Rakyat menyifatkan anggota parlimen Pasir Mas itu "tidak mengenang budi" dan menggesanya meletakkan jawatan.

Setiausaha Badan Perhubungan PAS Kelantan, Datuk Takiyuddin Hassan berkata sebagai wakil rakyat yang diberi peluang oleh PAS bertanding atas tiket parti itu, Ibrahim tidak sepatutnya sering menghentam PAS "seolah-olah beliau sahaja yang betul", lapor Bernama.

"Kalau dia bermaruah, dia boleh meletak jawatan," beliau dipetik berkata.woit.... SEMENJAK BILA KATAK ADA MARUAH.... kah kah kah....

kah kah kah… kah kah kah… kah kah kah…

kah kah kah….SAEKOR KATAK TERJUN DENGAN LABU LABUNYA….. kah kah kah

kah kah kah… SAEKOR LABU TERJUN DENGAN KATAK KATAKNYA… kah kah kah

woit.... KESIAN ORANG PASIR MAS ... kah kah kah....80,000 PEKERJA DIBERHENTI SEMENTARA - Mkini


Seramai 80,000 pekerja di negara ini menghadapi pemberhentian kerja sementara sehingga hari ini, suatu peningkatan yang mendadak berbanding 45,000 yang dicatat pada akhir bulan lalu.

Menteri Sumber Manusia Datuk Dr S Subramaniam berkata jumlah pekerja yang diberhentikan sepenuhnya juga meningkat daripada 15,000 kepada 19,000 untuk tempoh sama.

Beliau berkata, jumlah yang tinggi bagi pemberhentian sementara itu adalah kerana ia terdiri daripada pelbagai kategori.

"Sesetengah mereka bekerja empat hari seminggu, sebelum ini, sesetengahnya bekerja 12 jam tetapi kini hanya lapan jam, semunya di bawah kategori pemberhentian sementara kerana mereka tidak ada pekerjaan sepenuhnya seperti yang diperoleh sebelum ini."woit….. BERHENTI SEMENTARA INI BERAPA LAMA ?.... kah kah kah

kah kah kah…. TUJUH HARI…. TUJUH MINGGU ATAU 7 TAHUN… kah kah kah

woit…. CAKAP : OUR ECONOMY HAS NO PROBLEM…. kah kah kah…

woit… CAKAP : OUT FUNDAMENTALS IS VERY STRONG…. kah kah kah…

kah kah kah…. JANGANLAH LEBONG… JANGANLAH KELENTONG… kah kah kah…. NAK BODOHKAN ORANG MELAYU KE ?.... kah kah kah