Sabtu, 4 Jun 2011

CARI JANGAN TAK CARI
YANG INI SYAITAN TAK JUMPA
MUKTAMAR TAHUNAN PAS KE 57 : HADI GELAR ULAMA PRO-BN SYAITAN BISU – berita hairan

Perasmian Muktamar Tahunan PAS Ke-57, semalam dijadikan pentas untuk terus mengecam dan menyelar golongan ulama yang menyokong perjuangan UMNO dan Barisan Nasional (BN).

Malah istilah ‘syaitan bisu’ kembali dilaungkan Presidennya, Abdul Hadi Awang di hadapan pemerhati dan perwakilan yang memenuhi Dewan Dato Fadhil Noor, Kolej Universiti Islam Zuklifli Mohammad (KUIZM), Taman Melewar, Gombak, di sini.

“Anggota Dewan Ulama mesti berdepan ulama yang berdiam diri yang sanggup menjadi syaitan bisu melihat kemungkaran di depan mata, pada hal sekurang-kurangnya mampu mencegah dengan lisan dan tulisan,” katanya dalam ucapan dasar bertemakan Membangun Negara Berkebajikan.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… ULAMA GEROMBOLAN KERJANYA CARI AYAT… kah kah kah..

kah kah kah..CARI AYAT YANG BOLEH HALALKAN BUNUH MODEL… kah kah kah..

kah kah kah..CARI AYAT YANG BOLEH HALALKAN KOMISEN KAPAL SELAM… kah kah kah..

kah kah kah..CARI AYAT YANG BOLEH HALALKAN ROGOL AMAH… kah kah kah…

kah kah kah…CARI AYAT YANG BOLEH KERJASAMA DENGAN IMPERIALIS AMERIKA… kah kah kah

kah kah kah…CARI AYAT YANG BOLEH HALALKAN ANTA TENTERA MALAYSIA KE BAHRAIN..kah kah kah..

kah kah kah... CARI AYAT YANG HALALKAN ANTA TENTERA MALAYSIA KE AFGHANISTAN.. kah kah kah

kah kah kah… SESEKALI SESEKALA ...NAK TUNJUK TAK BODEK...kah kah kah..

kah kah kah..LALU KELUARKAN FATWA HARAM KAN YOGA…. kah kah kah9 JULAI PESTA HUMBANKAN GEROMBOLANKENYATAAN RESMIPDRM DAN PEGUAM NEGARA PERLU JELASKAN KEGAGALAN MEMBERI JAWAPAN DAN KES ALLAHYARHAM SARBIN
I

Kami merujuk kenyataan yang dikeluarkan oleh Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Ku Chin Wah pada 2 Jun di mana polis akan memohon sebuah inkues dibentuk bagi kes kematian pegawai kanan Kastam Allahyarham Ahmad Sarbani Mohamed. Turut dilaporkan Peguam Negara telah bersetuju agar sebuah inkues dibentuk.

Kami melihat keputusan mengejut oleh PDRM dan Peguam Negara ini sebagai sesuatu yang meragukan, tidak sesuai dan tidak tepat dalam konteks undang-undang.

Sebuah inkues tidak boleh ditubuhkan sewenangnya apabila pendakwaan kes jenayah lebih sesuai dijalankan. Sarbani adalah seorang individu berkeluarga yang sempurna akal dan sihat tubuh badan yang secara sukarela datang ke Pejabat SPRM untuk membantu siasatan; tiada bukti konkrit beliau membunuh diri, dan telah terbukti bahawa beliau tidak mengumpul kekayaan di luar keupayaan dan kemampuan beliau. Motif bunuh diri adalah sangat tidak munasabah dan tidak wujud sekelumit pun.

Beberapa fakta yang wujud secara jelas dan tegas membuktikan kewujudan salahlaku yang membawa kepada kematian Sarbaini, khususnya apa yang diperincikan oleh balu Allahyarham di dalam laporan polis yang dibuat pada 2 Mei 2011, di mana pegawai penyiasat SPRM telah mengakui bahawa 'orang mereka' bertanggungjawab atas kematian tersebut.

Sekiranya terdapat keraguan yang serius mengenai punca kematian, pihak PDRM dan Peguam Negara seharusnya mengarahkan pembentukan inkues pada kadar segera sejurus selepas kematian berlaku.

Adalah sangat mengejutkan dan menimbulkan persoalan yang sangat besar mengapa inkues hendak ditubuhkan hanya selepas dua bulan berlalu.

Lebih memelikkan, sejak kematian berlaku, pihak polis telah memberikan gambaran seolah-olah proses siasatan berjalan lancar dan keluarga Allahyarham serta sekalian rakyat akan mendapat penjelasan lanjut berhubung punca kematian Allahyarham.

Apakah gambaran ini diberikan hanya semata-mata untuk meredakan kemarahan rakyat yang bangkit berikutan kematian tragis ini?

Pada pertengahan April, pihak polis telahpun menyatakan proses siasatan telah masuk ke fasa akhir. Kini, terbukti segala bentuk siasatan yang dibuat adalah 'pemanis mulut' semata-mata dan sebuah inkues terpaksa diwujudkan.

Mengapa rakyat diselewengkan daripada fakta sebenar dalam hal ini?

Lebih menjengkelkan, pengumuman mengejut mengenai penubuhan inkues ini berlaku sehari selepas KEADILAN menyerahkan memorandum kepada Ketua Polis Negara yang mempersoalkan kelompongan PDRM dalam mengendalikan kes ini.

Ini mengundang kepada kesimpulan mudah bahawa tujuan inkues itu ditubuhkan ialah untuk melengah-lengahkan kes ini dan membuatkan rakyat terus senyap.

Kami mendesak agar sebarang bentuk hasil dan kesimpulan siasatan polis di dalam kes kematian Allahyarham Sarbani didedahkan kepada umum.

Rakyat dan keluarga Allahyarham mempunyai hak untuk tahu kenapa masih tiada sebarang jawapan mengenai punca kematian Allahyarham. Pihak PDRM dan Peguam Negara perlu menjelaskan sebab musabab mereka menyarankan penubuhan inkues dan mengapa siasatan mereka gagal memperuntukkan sebarang jawapan kepada kes ini.

Kami juga melihat wujud keperluan mendesak agar satu siasatan dan pendakwaan dibuat kepada semua yang terlibat atau bertanggungjawab ke atas kematian Allahyarham.

N SURENDRAN
NURUL IZZAH ANWAR


KERAJAAN SELANGOR HAJAR CUKONG RAMPAS TAMAH ORANG MISKIN
KENYATAAN AKHBAR
3 JUN 2011
KERAJAAN NEGERI AKAN RAMPAS TANAH DI PJS1


Kerajaan Negeri telah mengeluarkan arahan untuk merampas tanah seluas 11 ekar di PJS1 bagi memastikan rumah mampu milik dan sekolah dapat dibina di tanah tersebut.

Setiausaha kerajaan Negeri telah keluarkan arahan kepada Pejabat Tanah dan Daerah Petaling untuk keluarkan Notis 7A mengikut Seksyen 128 Kanun Tanah Negara kepada pemilik-pemilik tanah itu: Lee Man Construction Company Sdn Bhd dan Kembar Empat Sdn Bhd.

Mengikut rekod, tanah itu telah diberi kerajaan negeri pada tahun 80-an kepada dua syarikat berkenaan dengan harga RM100 seekar untuk tujuan pembangunan bagi menyelesaikan masalah setinggan di kawasan tersebut.

Kerajaan Negeri juga diberitahu bahawa Syarikat Peter Brickworks Sdn Bhd telah dipilih oleh Bank Negara Malaysia untuk memajukan tanah tersebut.

Kerajaan Negeri kesal kerana pemilik tanah telah gagal menyokong kerajaan negeri dalam mencari penyelesaian menyeluruh untuk menyediakan rumah mampu milik walaupun mereka telah mendapat ganjaran yang tinggi melalui pemilikan tanah.

Kerajaan negeri juga akan berbincang dengan Bank Negara bagi mendapatkan penjelasan berhubung pemilihan pemaju-pemaju seperti ini.

“Kita risau pemaju sebegini yang kurang bekerjasama untuk kepentingan rakyat. Sebab itu kita mahu berbincang dengan Bank Negara tentang kualiti pemilihan pemaju,” kata Menteri Besar Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim.

Dikeluarkan oleh
SEKRETARIAT AKHBAR
PEJABAT DATO’ MENTERI BESAR SELANGOR


LANGKAH TEPAT

inilah langklah paling tepat
inilah langkah yang sepatutnya
diambil sebagai contoh
ini lah contoh yang wajib diambil
oleh kerajaan negeri yang lain
jangan hanya sibuk melebong mengarut
membela rakyat - tapi tak bela rakyat pun

syabas kerajaan selangor
hidup pakatan rakyat !

TER KINI TEERNOW !!!MIMPI NGERI JADI KENYATAANPengumuman Timb Presiden....Mat Sabu 424, Nasharuddin 224 dan Tn Ibrahim 398..
Naib Presiden..Husam Musa dan Mahfuz Omar dan Salahuddin Ayub.


NOTA:

kita tunngu apa meloya akan tulis
sila ikuti ramalan tt
yang telah muncul awal
pagi tadi!
KITA RAYAKAN PADA 9 JULAInota:
anak anak muda
mari kita sama sama rayakan
politik baru yang sedang bersinar
di tanah air kita!

anak muda akhirnya dunia ini
adalah milik kamu !
BERSAMA KITA TURUN 9 JULAI
KITA RAYAKAN PADA 9 JULAI INI
MIMPI NGERI KERAJAAN PEPADUANG

bayangkan esok apa jadi pada mat mongol
bayangkan esok apa jadi pada malikul sembab
bayangkan esok apa jadi pada lidah kontot
bayangkan esok apa jadi pada meloya

semua akan terkejut apabila diberitahu bahawa:

mat sabu
husam
salahuddin
mahfuz
semua menang


atau malam ini lagi
malaon ini telah mimpi ngeri
untuk meloya bersedia buat fitnah

INI AKAN DITULIS OLEH MELOYA:

- pas telah lari dari pejuangan islam
- puak sekular menang dalam pas
- puak ulamak dipinggir
- hadi kini hilang kuasa

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

- hari hari akhir ketuanan melayu
- hari hari akhir kerajaan perpaduangKEPUTUSAN RESMI PEMILIHAN PAS AKAN DIKETAHUI 10 PAGI ESOK – berita hairan

KUALA LUMPUR: Keputusan rasmi pemilihan jawatan bagi pucuk pimpinan PAS pusat hanya akan diketahui pada pukul 10 pagi esok, kata Pengerusi Jawatankuasa Pemilihan Datuk Abdul Halim Rahman.

Dalam taklimatnya beliau berkata, pemilihan akan dilakukan bagi jawatan Timbalan Presiden, Naib Presiden dan anggota jawatankuasa kerja PAS pusat bagi sesi 2011-2013.

Bagi jawatan Presiden, penyandangnya Abdul Hadi Awang menang tanpa bertanding bagi penggal kelima berturut-turut.

Abdul Halim berkata proses pengundian yang berlangsung dari pukul 4 petang hingga 7 petang ini, melibatkan 1,077 perwakilan yang berdaftar dan layak mengundi.


KITA RAYAKAN 9 JULAI

nota:
marilah kita bersama sama
merayakan kegembiraan apabila
kerajang perpaduang hancus
kah kah kah


BUNUH KEMUDIAN BUAT DEEEK
MANGSA RASUAH
KES SARBAINI : TUBUH SURUHANJAYA DIRAJA BUKAN INKUES , KATA DAP - minsider

Putrajaya seharusnya mengambil teladan daripada pengalaman lalu dengan terus mengadakan satu suruhanjaya diraja siasatan berhubung insiden kematian pegawai Kastam Diraja Malaysia, Ahmad Sarbaini Mohamed berbanding inkues disyorkan polis, kata pemimpin DAP hari ini.

“Pihak berkuasa perlu belajar daripada hasil yang tidak memuaskan dalam inkues Teoh Beng Hock dan terus adakan suruhanjaya diraja siasatan,” kata Lim Kit Siang.

Lim berkata, sesuatu yang amat tidak memuaskan apabila polis dan Jabatan Peguam Negara mengambil masa dua bulan untuk membuat syor agar diadakan satu inkues berhubung kematian penolong pengarah Kastam Diraja Malaysia itu.


POLIS FAIL PERMOHONAN INKUES AHMAD SARBANI
- meloya

Polis hari ini memfailkan permohonan supaya diadakan inkues bagi menyiasat kematian Penolong Pengarah Kastam Selangor, Ahmad Sarbani Mohamed, pada April lalu.

Pegawai Penjaga Kompleks Mahkamah Jalan Duta, Supt R.Munusamy, berkata polis telah mengemukakan laporan mati mengejut (SDR) Ahmad Sarbani kepada pejabat pendaftar mahkamah pada kira-kira pukul 3 petang tadi. Permohonan untuk mengadakan inkues itu dikemukakan mengikut Seksyen 399(1) Kanun Prosedur Jenayah, katanya kepada pemberita di sini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit… INI PERMINTAAN DARI CHINA YANG MAKAN BABI…. kah kah jkah..

kah kah kah…INI PERMINTAAN DARI CHINA YANG TAK BERSUNAT… kah kah kah..

kah kah kah…MANA DIA PEJUANG MELAYU…. kah kah kah..

kah kah kah…MANA DIA PENJIHAD ISLAM…. kah kah kajh..

kah kah kah…TAK KAN TAK BACA DI AKHBAR…kah kah kah…

kah kah kah….SAUDARA SEBANGSA SAAGAMA TELAH DI BUNUH…. kah kah kah..

kah kah kah…MANA DIA MUFTI MUFTAK?.... kah kah kah…

kah kah kah…TAK KAN POCO POCO SAJA ADA FATWA….kah kah kah..

kah kah kah... TAK KAN DUDUK BERDUA DUA DALAM TAMAN ADA FATWA... kah kah kah

kah kah kah… YANG INI DIBUNUH KEMUDIAN BALING KELUAR TINGKAP TAK ADA FATWA KE?.... kah kah kah..


HUMBANKAN GEROMBOLAN

KETUANAN MELAYU ILAH PENYAMUN NEGARA
PENYAMUN SAH
TARIF ELEKTRIK : ANI AROPE SALAHKAN EPU, GELAR UNIT PENYAMUN EKONOMI – keadilan daily

Bekas Ketua Pegawai Eksekutif Tenaga Nasional Berhad, Ani Arope menyalahkan Unit Perancang Ekonomi kerana menaikkan tarif elektrik.

Laman web The Malaysian Insider memetik Ani sebagai berkata, TNB dipaksa menandatangani perjanjian berat sebelah, sejak hampir 20 tahun lalu.

Ani, yang menyifatkan EPU sebagai ‘Economic Plundering Unit’, memaksa TNB membeli tenaga elektrik daripada Pengeluar Tenaga bebas (IPP), Genting Sanyen sebanyak 14 sen kilowatt sejam (Kwj) walaupun wujud tawaran 12 sen kemudiannya. IPP lain kemudian mengenakan caj 16 sen/ kwj.

“Kamu tidak perlu pergi sekolah perniagaan untuk memahami mengapa perlu kenaikan tarif elektrik- hanya melihat semula syarat diberikan kepada beberapa IPP,” kata Ani yang menerajui syarikat utiliti itu antara 1990 hingga 1996 dalam status di laman sosial, Facebook.

“Dengan fasal ambil-dan- bayar, dan dengan 40 peratus rizab berlebihan yang kita ada hari ini, satu pihak hanya perlu menghasilkan setengah keupayaan pihak lain dan dibayar 80 sen dengan kapasiti dipersetujui.

“Bagus EPU — Unit ‘Plundering’ Ekonomi,” katanya mengejek unit ekonomi di bawah Jabatan Perdana Menteri itu.

Justeru, Ani meminta satu kajian semula syarat-syarat asal dengan IPP kerana perjanjian tenaga itu terus dilakukan.

Ani menimbulkan kegemparan 15 tahun lalu apabila meletakkan jawatan sebagai pengerusi eksekutif TNB kerana enggan menandatangani persetujuan tak seimbang dalam Perjanjian Pembelian Tenaga (PPA)

Ia menyebabkan kewujudan generasi pertama IPP seperti YTL Power Services, Powertek dan Malakoff, semasa negara di bawah pentadbiran Mahathir.

“TNB ialah budak belasahan. TNB tidak mempunyai kawalan harga yang ia perlu bayar kepada IPP. Pergi kepada punca masalahnya,” katanya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit.. DAIM IALAH KEPALA PENYAMUN KETIKA ITU…. kah kah kah..

kah kah kah…BAPAK PENYAMUN KETIKA ITU IALAH MADEY PANDDY KUTTY… kah kah kah…

kah kah kah…INILAH CONTOH TERBAIK KETUANAN MELAYU… kah kah kah..

kah kah kah…MELAYU KENA TIPU OLEH KETUANAN MELAYU…kah kah kah…

woit…MANA DIA PUKIDA…. kah ka ka..

kah kah kah…MANA DIA PUKIPM…. kah kah kah..

kah kah kah…MANA DIA PUKISAM…. kah kah kah…

kah kah kah…MANA DIA NGO MELAYU… kah kah kah..

woit…MANA MAT BISUL PENJIHAD ISLAM … TAKBIIIIR…. kah kah kah…HUMBANKAN GEROMBOLAN


nota:
pelik apa jadi
dengan gobala
tak kan dah padam
kah kah kah