.

Selasa, 1 Jun 2010

PERCUBAN MENIPU TERUS DILAKUKAN
REPELIKA LUBANG JUBUUR SAIFOOL SEBELUM PLASTIK DI KELUARKAN


DARI MAHKAMAH JALAN DUTA


INI TIPU LAGI


TERKINI--LAGI CUBAAN MENUTUP BUKTI!
:

Anwar memberitahu bahawa, ketika lawatan ke kondo sebentar tadi, mereka tidak dibenarkan melihat unit yang mereka minta untuk lihat, tetapi dibawa melihat unit lain.


KANTOI MANTOI

Saiful mendakwa dia diliwat oleh Anwar di sebuah bilik di kondo tersebut sedangkan pada ketika itu Anwar sedang mengadakan mesyuarat di bilik lain! -- kenyataan peguam Karpal Singh dalam Malaysiakini

KAH KAH KAH


woit… TAK HABIS HABIS MENIPU…kah kah kah

woit… TANYA MAT MONGOL… ADA BELI ALBUM ZIANA ZAIN ATAU TIDAK… kah kah kah..

woit... INI SANDIWARA ABSURD... kah kah kah..

kah kah kah... CAKAP KENA SUTUT DI REMBAU...kahkah kah..

kah kah kah... BUAT LAPORAN POLIS KENA SUTUT DI SENAWANG...kah kah kah..

kah kah kah... BILA NAK BUKTI TEMPAT BAWA POLIS KE TAMPIN... kah kah kah..

woit... INI KAMU INI BODOH MACAM PLASTIK KAMU KE?.... kah kah kah

HINGGA TAK DAPAT BERNAFAS
TERSANGKUT DAN TERIKAT
HUSAM: MALAYSIA BERDENGKUR DALAM DAKAPAN APCO – malaysiakini

Serangan Israel ke atas flotila kapal yang membawa bantuan kemanusian kepada rakyat Gaza yang dikepung terus dikecam pelbagai pihak.

Lewat malam semalam, exco Kelantan, Husam Musa membidas kekejaman Zionis itu yang mengakibatkan sekurang-kurangnya 20 sukarelawan kemanusiaan yang menuju Gaza terbunuh manakala puluhan lagi cedera.

Bagaimanapun, menurut Husan apa yang paling dikesalinya ialah sehingga jam sembilan malam semalam, semakan menerusi laman web Bernama, menunjukkan tidak ada satu pun kenyataan dari mana-mana pemimpin Malaysia mengenai serangan Israel itu.


KAH KAH KAH…

kah kah kah… CIIIS HUSAM BEDEBAH KAMU...kah kah kah..

kah kah kah... CIIIS HUSAM ... ANAK DERHAKA KAMU…. kah kah kah..

kah kah kah.. GAPO MU ROYAK MACAM NI…kah kah kah..

kah kah kah… MAT MONGOL TERSANGKUT DI KOPEK BIK MAMA…kah kah kah..

kah kah kah… BUKAN DI DAKAP… TAPI KENA IKAT…kah kah kah..

APCO DAN APNO
DI ISREAL ADA APCO - DI MALAYSIA ADA APNOPEMIMPIN MELAYU GILA BURET AKAN DI PAUGAZA : NAJIB DIBERI 48 JAM UNTUK BERTINDAK -mkini

Najib Razak diberi tempoh 48 jam untuk bertindak segera membentang pelan bagi menyelamatkan rakyat Malaysia yang ditawan oleh rejim Zionis.

Menurut Naib Presiden PAS, Mahfuz Omar, parti itu juga menuntut dalam tempoh 48 jam berkenaan Najib perlu memanggil sidang khas parlimen membincangkan isu serangan Israel ke atas flotila kebebasan yang menghantar bantuan ke Semenanjung Gaza

KAH KAH KAH…

woit… MAT MONGOL INI TAK KAN SERANG DAN KUTUK ISREAL… kah kah kah..

woit… KALAU SERANG ISREAL… APA JADI DENGAN APCO… kah kah kah..

woit… TUNTUT AGAR APCO DI HALAU DARI NEGARA INI…kah kah kah..

kah kah kah… INI TUNTUTAN PALING MINIMA ….kah kah kah..

woit… KALAU APCO TERUS BEROPERASDI DI MALAYSIA BUKTINYA ZIONIS TELAH MULA BERSARANG…kah kah kah

kah kah kah… PDRM TELAH JADI PIDICO… kah kah kah..

woit… HABIS NEGARA TERJUAL… SARANG ZIONIS DI SINGAPURA….kah kah kah..

kah kah kah… TAK PERCAYA….BACA SEJARAH… kah kah kah..

kah kah kah...ASKAR SINGAPURA DILATIH ISREAL… kah kah kah…

woit.. ASAS STRATEJI PERTAHANAN ISREAL - NEGARA KECIL DIKELILINGI OLEH DUNIA ARAB..kah kah kah..

kah kah kah...ATAS STRATEJI PERTAHANAN SINGAPURA _ NEGARA KECIL DI KELILINGI OLEH DUNAI MELAYU...kah kah kah...

kah kah kah... MAKA WAJIB DI PAU PEMIMPIN MEKLAYU YANG GILA BURET...kah kah kah

JANGAN BERMUNGKIR JANJI - WALAU PUN TERLEWAT
SETIA AUR KEPADA TEBINGRIMBUNAN BULUH SEBAGAI SAKSILALU AKU KE SANA SEKALI LAGI

Aku ke sana sekali lagi satelah 35 tahun. Kau belum lahir lagi ketika aku melintasi lorong di hadapan rimbunan buluh itu. Kau masih lagi disimpan di laut Kalzum – ibu kau belum bertemu dengan ayah kau lagi. Ketika itulah aku telah memulakan langkah berkelana mencari diri.

Tidak mungkin aku akan melupakan rimbunan buluh itu. Bagitu tegoh ianya berdiri bersama tebing. Inilah dia setia aur kepada tebing. Inilah dia setianya pejalanan orang kiri – teguh dan tidak pernah runtuh-runtuh mengabadi kepada yang tertindas.

Kesahnya bagini : Tahun 1974 – aku di cari polis. Maka aku wajib mengundur diri. Kemana? Tidak aku tahu satu tujuan khusus. Yang penting aku wajib meluluskan diri melintasi sempadan. Lari untuk menyelamatkan diri.

Ceritanya panjang. Lalu aku pendekkan disini. Kerana bukan itu yang hendak aku ceritakan disini. Hari ini aku hanya ingin bersurah tentang buluh itu. Buluh yang menjadi saksi di satu senja 35 tahun dahulu.

Petang Sabtu lalu aku di Kota Bahru – lalu aku ngelincir lari meninggalkan kota menuju arah ke utara. Tiga puluh lima tahun dahulu aku telah melintasi jalan ini. Tiga puluh lima tahun dahalu jalan ini tidak sesibuk petang Sabtu yang lalu.

Tiga puluh lima tahun dahulu aku memilih lewat petang untuk melalui jalan ini. Ini pun setelah si Lelaki kawan aku pergi melintasi terlebih dahulu dan mengira ada berapa garisan polis dan soldadu yang menghalang jalan. Tiga puluh lima tahun dahulu Tanah Merah adalah pentas gerila. Weng adalah laman operasi antara gerakan gerila PKM. Soldadu dan polis yang seragam dan tidak seragam berdiri merata-rata.

Untuk ke sempadan aku menyewa sebuah teksi dan diapit oleh dua Cik Mek Molek yang tidak pernah aku kenali namanya. Cik Mek Molek yang tidak pernah aku tahu namanya menjadi pendinding untuk aku mengkaburi mata polis dan soldadu. Kami mahu dilihat sebagai pasangan yang bercanda dan bercengkerama di luar sempadan.

Di manakah Cik Mek Molek ini sekarang? Apakah telah berumah tangga? Apakah telah beranak dan bersuami. Tidak - aku tidak akan melupakan Cik Mek Molek ini. Setiap kali aku di Kota Bahru mata aku liar mencari-cari apakah akan muncul Cik Mek Molek ini sekali lagi kerana aku ingin menyampaikan kata kata terima kaseh yang tidak sempat aku luahkan pada senja itu.

Dari kota ke kota aku berjalan - setiap kali aku melihat gadis-gadis dan perempuan yang berdiri di gigi pintu rumah merah setiap kali aku teringatkan Cik Mek Molek dari Kota Bahru. Sekarang kau tahu kenapa aku tidak ada memiliki apa-apa nilai moral untuk merendahkan murtabat mereka. Kau yang mengetuk dada mengakui memiliki moral yang tinggi mungkin melihat mereka rendah kerana mendagangkan diri. Tapi untuk aku semua mereka adalah kaum revolusiner yang pernah menyelamatkan aku menlintasi sempadan.

Kereta yang kami sewa melintasi dua hadangan polis. Kawan aku si Lelaki yang menjadi perintis jalan berlagak mesra dengan sang polis. Sang polis menjengok ke dalam kereta. Mereka melihat aku diapit oleh dua Cik Mek Molek - maka kereta kami tidak di ganggu.

Di hadangan ke dua kerana telah lewat petang sang polis hanya mengarahkan kami bergerak cepat sebelum sempadan ditutup. Sempadan Golok/Rantau Panjang tutup jam enam. Ini jam enam dizaman itu - dimana matahari telah agak lama ditelan bukit.

Ketika kami sampai sempadan telah ditutup. Rantau Panjang ketika itu kelihatan daif. Dalam ingatan aku pekan ini hanya ada dua deretan kedai papan dan beberapa buah kedai batu. Ini adalah pertama kalinya aku sampai ke Rantau Panjang. Tetapi pekan ini telah banyak aku dengar surahnya terutama dari kawan di sebelah katil aku ketika aku di Kolej Melayu. Rantau Panjang dan Golok adalah pekan penyuludupan dimana beras , gula dan sex jadi dagangan.

Turun dari teksi aku tercegat berdiri dan tidak mundar mandir. Ini menghairankan Cik Mek Molek. Lalu kawan aku si Lelaki mengajak Cik Mek Molek pergi meleser dan mundar mandir melihat-lihat barangan di dalam kedai. Aku terpacak di tepi sebuah kedai tidak berani memunculkan diri. Kemudian kawan aku si Lelaki sekali lagi pergi merentas untuk melihat apakah jalan belakang tepi sungai itu selamat untuk aku lalui.

Mukhabarat polis dan tentera pasti berkeliaran. Tapi aku telah kacak berjangak diri dan bergaya. Kumis dan janggut aku telah lama hilang. Aku anak muda yang datang ke pekan sempadan ini untuk berdansa dan becanda.

Senja hampir sampai. Gelap telah datang. Kawan aku si Lelaki datang dan mengatakan masih ada SB menunggu di tepi tebing. Dada aku berdebar-debar. Jika kau melalui apa yang aku lalui maka kau akan bersimpati dengn aku. Di hadapan aku dunia kebebasan. Di belakang aku adalah penjara musuh. Yang wajib aku lintasi hanya sebuah sungai.

Cik Mek datang kembali meminta aku berjalan bersaing sama. Lalu kami berjanji dengan Cik Mek Molek untuk makan bersama. Mereka hanya perlu bersabar dan si Lelaki kawan aku meminta mereka menunggu kami di warong makan. Kawan aku pergi sekali lagi untuk melihat jalan.

Nah ! Kali ini dia hanya menunjukkan ibu jarinya. Aku menoleh ke belakang. Melihat sekali lagi untuk merakamkan ingatan kali terakir aku akan bumi kelahiran yang akan aku tiggalkan.

Kami menapak menuju ke tebing Sungai Golok. Aku berdiri menunggu di tepi rimbun buluh. Sebuah rakit buluh sampai dari seberang. Senja telah sampai. Aku teringat lagi – aku memakai baju kuning lengan pendek dan berLevis hitam. Sepatu yang dimiliki oleh seorang kawan dari Universiti Malaya. Aku tidak memakai stokin pada petang itu. Ditangan - sebuah plastik beg yang didalamnya satu persalinan lagi. Ini sajalah harta aku ketika aku melintasi sempadan.

Nah petang Sabtu yang lalu – ketika Kongress PKR berjalan di Kota Bahru – aku datang ke Rantau Panjang untuk melihat kembali jejak jejak lama aku. Bayangkan betapa gembiranya aku apabila aku melihat pokok buluh itu masih tegak berdiri. Sungai Golok masih mengalir lesu. Lorong yang aku ambil tiga puluh lima tahun dahulu kini ada tangga batu. Rakit buluh telah diganti dengan rakit perahu kayu.

Pada petang Sabtu lalu – aku duduk ditepi tebing sabentar untuk melihat air sungai yang keroh dan kuning. Perahu-perahu kayu berlabuh di dalam sungai. Lorong belakang ini masih tidak berubah. Ianya masih jadi laluan gelap untuk sesiapa sahaja.

Tiga puluh lima tahun dahulu dari tebing inilah aku menyeberang untuk mencari kebebasan. Rimbunan buluh inilah yang menjadi saksi. Aku hanya membayar dua puluh sen kepada anak muda tuan empuya rakit buluh yang membawa aku ke dunia bebas.

Petang Sabtu lalu , ketika aku duduk ditebing Sungai Golok - aku perhatikan pohon pohon buluh itu - lalu ingatan ingatan lau datang kembali kepada dua Cik Mek Molek yang aku bermungkir janji. Pasti mereka menunggu aku di warung makan itu. Pasti mereka menganggap aku jantan pendusta kerana tidak sampai-sampai. Betapa bersalahnya aku di senja itu. Tetapi jika mereka tahu apa yang mereka telah lakukan maka aku yakin mereka adalah revolusiner di barisan hadapan.

Satelah kau mendengar surah ini dan jika kau ada bertemu dengan si Cik Mek Molek yang aku ceritakan ini maka kau sampaikan terima kaseh aku. Dan katakan juga aku meminta maaf kerana pada petang itu aku telah mungkir janji. Kau katakan juga pada petang Sabtu yang lalu aku telah datang kembali sebagai tanda setiakawan aku walau pun aku terlewat tiga puluh lima tahun.(TT)

( dari nota- nota ingatan)


JENG ENG JENG - TUNGGU DAN NANTI
BERMINYAK MINYAK MUKA BIK MAMA

KENYATAAN MEDIA


31 Mei 2010

GANJARAN WANG DAN KONTRAK UNTUK WAKIL RAKYAT MELOMPAT

Selama ini acapkali kita mendakwa wakil-wakil rakyat Pakatan Rakyat yang "melompat" dan bersekongkol dengan Umno-BN di atas nama 'wakil bebas mesra BN' diberikan ganjaran wang dan kontrak. Selama itulah mereka belum memberikan sebarang penafian tegas, sebaliknya berdolak dalih mengalih pandangan massa.

Kini kita telah memperoleh keterangan kukuh bahawa ahli Parlimen ditawar RM2 juta dan ada juga yang mendapat kontrak kerajaan berjuta ringgit nilainya.

Kami masih menunggu reaksi mereka sebelum mendedahkan maklumat kepada umum. Yang pasti, keterangan tersebut jelas menggemparkan dan akan membuktikan rasuah politik pimpinan Umno dan agen mereka.

Maklumat tersebut akan didedahkan kepada umum dalam tempoh terdekat inshaAllah.

ANWAR IBRAHIM
Ketua Umum
Parti Keadilan Rakya
t


KAH KAH KAH...

woit... INI TAK SABAR MENUNGGU NI... kah kah kah..

kah kah kah... NAK TAHU PANGLIMA ISLAM DAPAT BERAPA?.... kah kah kah..

kah kah kah... NAK TAHU PEJUANG MELAYU DAPAT BERARAPA?.... kah kah kah..

woit... DEDAH JANGAN TAK DEDAH... kah kah kah..

kah kah kah...BUKAN BAGI BAGI MEREKA MALU... TAPI TERUS HINA MEREKA...kah kah kah

LAWAN JANGAN TAK LAWAN
DI SETIAP ADUN/MP GEROMBOLAN MESTI ADA CUKONG

PEMBANGUNAN KAMPUNG BARU BERDASARKAN NISBAH 60:40 BELUM MUKTAMAD
- mkini

Cadangan membangunkan hartanah di Kampung Baru berdasarkan nisbah 60:40 bagi Bumiputera dan bukan Bumiputera belum muktamad selagi tidak mendapat persetujuan daripada pemilik tanah di kawasan berkenaan, kata Raja Nong Chik Raja Zainal Abidin.
Kerajaan akan mendengar serta menerima maklum balas daripada pemilik tanah di kawasan berkenaan sebelum mengambil sebarang keputusan.

“Pemilik tanah Kampung Baru tidak perlu risau. Apa yang kami bentangkan pada Sabtu lalu adalah baru permulaan untuk mendapatkan persetujuan dan maklum balas daripada pehttp://www.blogger.com/img/blank.gifmilik sendiri,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

KAH KAH KAH…

woit… SATU LAGI BELUM MUKTAMAD…. kah kah kah..

woit… GST AKAN DI PERKENALKAN… INI PUN BELUM MUKTAMAD… kah kah kah..

woit… GULA AKAN NAIK HARGA… INI PUN BELUM MUKTAMAD…. kah kah kah..

woit…SUBSIDI AKAN DI LUPUS … INI PUN BELUM MUKTAMAD… kah kah kah..

woit… MINYAK PETROL AKAN NAIK HARGA… BELUM MUKTAMAD…kah kah kah..

woit…. MODEl EKPONOMI BARU…. INI PUN BELUM MUKTAMAD…. kah kah kah..

woit… APA YANG DAH MUKTAMAD?.... kah kah kah..

kah kah kah…. JUDI BOLA CEPAT MUKTAMAD…. kah kah kah..

kah kah kah…. TANAH LAPANGAN TERBANG SUNGAI BESI … KENA REMBAT BANYAK CEPAT….. SUDAH MUKTAMAD….kah kah kah..


nota:
ini cepat muktamad:
bagi 217 hektar pada lee kuan yew
gantinya 5 hektar kah kah kah kah..

kah kah kah… bangang ! kenapa berlaku
macam ini ? kerana singapura ada negatif kah kah kah
siapa ada negatif ... semua boleh selesai.
ada negatif hanya tanda tangan saje

kalau persidangan negatif cepat muktamad
kah kah kah


SONGKOK TINGGI KENA TIBAI
PENYOKONG DAUN KEKATAK

PEMUDA MCA PANGGIL MAJLIS PERUNDINGAN MELAYU KUNO KERANA TOLAK MODEL EKONOMI BARU
– minsiderMCA YOUTH CALLS NEM REJECTOR PRIMITIVE
- minsider

MCA Youth chief Wee Ka Siong took up the cudgels for the New Economic Model (NEM), calling the Malay Consultative Council’s (MPM) rejection of the proposals as a “primitive understanding” of the global economic climate.

Malaysia Plan this June 10 and has asked for public feedback to the proposals “It is disappointing that the MPM had rejected the NEM. Such thinking is primitive which has not caught up with the pace of globalisation National wealth should be allocated as per needs and merit “.

KAH KAH KAH…

woit… NAK TUNGGU GENG SONGKOK TINGGI … BILA NAK BAGI AMARAN… kah kah kah..

kah kah kah… NAK BAGI 48 JAM… ATAU NAK BAGI 24 JAM… kah kah kah..

kah kah kah… TAK KAN TAK BERI AMARAN TARIK BALIK KENYATAAN… kah kah kah..

woit… NAK TENGOK APA PEJUANG ISLAM AKAN BUAT… kah kah kah..

kah kah kah… APA ZUL NORDIN AKAN BUAT… kah kah kah..

kah kah kah…. APA PEKASAM AKAN GORENG…. kah kah kah….

DUA KALI KENA BODOH
INI JALA UNTUK CARI MAKANINI JALA NAK MENIPU NAK BAGI SELURUH MALAYSIA TERSEKSARAKYAT DIGALAK BERI CADANGAN BERHUBUNG ISU SUBSIDI
- mStar

Sekarang adalah masa yang sesuai untuk rakyat negara ini memberikan pandangan berhubung cadangan Idris Jala yang menyarankan kerajaan memansuhkan beberapa subsidi.
Sabri Yaakob berkata, cadangan itu penting bagi memastikan rakyat berpuas hati apabila kerajaan membuat keputusan kelak.

Bagaimanapun katanya, hasil kajian daripada makmal Unit Penyampaian dan Pengurusan Prestasi (Pemandu) itu hanya cadangan dan pengurangan subsidi yang berkenaan masih belum dimuktamad dan belum diluluskan oleh Kabinet.

"Rakyat tidak perlu gelabah dan panik apabila kenyataan itu dikeluarkan kerana itu hanya cadangan daripada Pemandu untuk mengelakkan Malaysia berhadapan dengan risiko untuk muflis menjelang tahun 2019 sekiranya kerajaan tidak mengurangkan pemberian subsidi dan mengawal pinjaman sedia ada," katanya.

KAH KAH KAH….

kah kah kah… SATU LAGI BELUM MUKTAMAD…. kah kah kah..

woit.. MALAON INI BUKAN SAHAJA NAK TIPU MELAYU… kah kah kah..

kah kah kah… MALAON INI NAK MENJALA ORANG MELAYU… BIAR BODOH..kah kah kah..

woit… BODOH SATU HAL… KENA BODOHKAN KAN OLEH JALA INI SELUTRUH NEGARA JADI DUA KALI BODOH…kah kah kah…

woit… NAK MINTA PANDANGAN BUAT APA?.... kah kah kah..

kah kah kah… SELURUH MALAYSIA MAHU SUBSIDI DI TAMBAH BUKAN DI POTONG…. kah kah kah..

SISA PLASTIK TAK BOLEH JAGA - MACAM MANA NAK JAGA SISA URANIUM
PLASTIK TAK TERJAGA - INGAT URANIUM BOLEWH JAGA
RATUSAN SISA PLASTIK DEKAT TAMAN PERUMHAN DI KUALA KETIL – berita hairan


Sejak beberapa bulan lalu, penduduk Taman Orkid dan Taman Batu Pekaka di Kuala Ketil dekat sini berhadapan dengan masalah sampah dan bau busuk tidak terhingga berikutan tindakan pihak tertentu melonggokkan beratus-ratus tan bahan buangan sisa plastik berhampiran kawasan kediaman mereka.

Lebih membimbangkan tengah hari semalam pihak yang tidak bertanggungjawab itu bertindak membakar sampah yang dimasukkan ke dalam lubang yang dikorek hingga menimbulkan asap tebal dengan bau busuk yang dapat dilihat dalam jarak lebih tiga kilometer.

Beberapa penduduk di sini mendakwa pembuangan bahan daripada sisa plastik di kawasan itu berlaku lebih tiga bulan dan tiada tindakan mana-mana pihak termasuk Majlis Daerah Baling (MDB), walaupun selepas aduan dibuat

Seorang Ahli Majlis Daerah Baling, Chang Sung Lim, 50, ketika ditemui di tempat pembuangan sisa plastik berdekatan Taman Orkid petang semalam berkata beliau beberapa kali membangkitkan perkara itu dalam mesyuarat majlis tetapi tiada tindakan diambil hingga semalam.

Beliau turut kesal dengan tindakan pihak yang tidak bertanggungjawab membakar bahan sisa plastik yang mengeluarkan bau busuk hingga mengganggu penduduk di kawasan taman berkenaan.

"Tindakan membakar bahan plastik ini tidak wajar kerana ia boleh menyebabkan pencemaran udara di kawasan taman perumahan di sini," katanya kepada pemberita.

Sementara itu seorang penghuni Taman Batu Pekaka, Mohd Zailani Hashim, 45, berkata tiada tindakan diambil oleh pihak yang sepatutnya untuk menyelesaikan masalah itu.
"Saya amat kesal kerana beratus tan sisa buang daripada bahan plastik dibuang di kawasan ini, tetapi tidak ada sebarang tindakan daripada mana-mana pihak," katanya.

KAH KAH KAH…

KAH KAH KAH

KAH KAH KAH…woit… INI BARU PLASTIK…. kah kah kah..

woit…. INI BARU SISA PLASTIK…. kah kah kah..

kah kah kah… BELUM LAGI SISA URANIUM…. kah kah kah..

kah kah kah… BELUM LAGI SISA RADIOAKTIF…. kah kah kah..

kah kah kah… BARU TERCIUM BAU BUSUK…. kah kah kah..

kah kah kah… KALAU SISA URANIUM…. HIDUNG TERUS HANCUR… kah kah kah…

kah kah kah… LANGSUNG TAK ADA BAU APA-APA …. kah kah kah…

nota:
lihat sisa plastik lagi
tak dapat dijaga
bagaimana nak jaga sisa uranium
nak harapkan ghurkha dari nepal jaga kah kah kah