Rabu, 31 Ogos 2011

MAT INDERA PEJUANG MELAWAN BRITISH





MAT SABU PENYAMBUNG SUARA RAKYAT




SURAT DARI PEMBACA YANG TELAH MENDAPAT PENCERAHAN


Bro TT, Selamat Hari Raya.. Minta Bro tolong siarkan sejarah pejuang Mohamad Indera..Kalau boleh, dari lahir hingga ke tali gantung. Sebagai rakyat negara ini, kita mesti mengetahui hal sebenar dan menghayati perjuangan beliau.. TK.
By mat s on MAT SABU - MAT POPULAR on 8/29/11

Welcome home Mat Sabu.. He is the man.. selamat hari raya ... maaf zahir batin...
By Anonymous on MAT SABU - MAT POPULAR on 8/29/11

Percubaan mengulang,ulang,ulang,ulang...........akhirnya terkantoi. Jins Shamsudin ?....kah,kah,kah Kalau diteliti watak Jins Setan ni dalam cerita Sarjan Hassan lakonan P.Ramlee....begitulah kehidupan Jins dari kecik sampailah sekarang udah nak mampus. Cari makan,jadi barua,menipu.... Dipanggil oleh ketua polis negara ketika itu untuk membuat cerita bukit kepong...skrip,lakon layar,pegarah,dll dialah yang buat. Duit entah berapa juta ditanggung oleh sebuah bank tempatan dan satu lagi organisasi buat modal cerita bukit kepong.Dengan bangga diri berkata modal ketika itu amat besar,tak pernah filem tempatan menelan belanja begitu besar....maka terhasillah cerita bukit kepong versi barua British..

Kenapa filem Datuk Maharajalela yang diwar-warkan akan dibikin hilang lenyap begitu ? Entah berapa duit dah digasak oleh Jins Setan ni.....!!! Mana mungkin barua Umno(B)/British ni berani membuat filem yang mana orang melayu bunuh orang putih....balik-balik komunis...komunis,jepun,komunis jepun.... Sejarah orang melayu bunuh orang putih tak akan timbul selagi barua-barua ni ada...al-maklum orang putih tuan mereka. Isham...!!!..saranan tanpa nama 28 Ogos 2011 3:09 PM gua sokong 100% Selamat berhari lebaran Isham...
By Sudin on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

Bro TT, keep on giving information. we need to understand what really happens
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

Patutlah aku gagal sejarah dulu, rupa-rupanya fakta yang aku bagi semua benar lerrr
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

This article should be translated into English for better coverage for overseas readers.
By Yap on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

nasib milayoo kena tipu, suka kena tipu dan bangga sebab kena tipu. hari ini ada penipuan paling besar: meladenai sistem ekonomi dimana melayoo terus jadi barua kepada bapak-bapak barua sbg kuli batak. sistem ini jangan ada milayoo yg cuba berevolusi utk memandai-mandai jadi bijak dan wira menentang mereka atau akan mereka ditekan , digantung, dihina sbg pengkhianat kpd bangsa. jika boleh biar milayoo ini terus jadi bodoh.

malangnya milayoo sanggup jadi species yg hina tanpa evolusi, tanpa persaingan melainkan dipilih diantara mereka saja. dalam hal agama pun begitu, lagi jumud lagi baik, melalak la sbg org sakit jiwa di mesjid janji duduk diam-diam. apa marx kata: a supersructure erected to disguise and promote economic interests. di sini mufti dan ulama dijadikan barua utk menakut-nakutkan agar terus akur dan biol. freud kata manifestasi biol ini tidak akan mengangkat martabat manusia jadi mulia. sebolehnya jgn dibiarkan bangsa ini banyak menanya, menggorek kebenaran.

itu sebab kita dapati bangsa ini mempunyai agama yg mereka sendiri tidak berapa reti apa bendanya yg mereka percaya. maka sosok yg maha mulia diikonkan utk menegah mereka utk milayoo jadi cerdik, positif dan berani----macam lu la tt! ya, siapa berani kata mata-mata barua inggeris. siapa berani kata maharaja lele, tok janggut, mat indera itu wira bangsa? tapi tt berani sebut rajagopal je kah kah kah. geng, jika mau benar-benar merdeka jadilah mat sabu walau kalah dalam perjuangan. setakat berani baring bawah tayar rajagopal ape mendenya!!!! setengah abad kena tipu, siapa boleh percaya? patutlah temasik boleh digadai macam kuih badak berendam kah kah..lu orang nasib baik sebab tak kebulur je. itupun hasil kuah barua dan cukong! balik-balik kominis, balik-balik dap, balik-balik sodomi, sah biol! macam anjing kurap jalanan melalak kat hantu, kena sergah, kena baling sisa tulang. lepas posa ni jika biol gak, pi lanchoww laa!
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

saya perlukan lebih banyak bukti
By MomTom on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

Aden menunggu sejarawan terulung UMNO, Ramlah Adam untuk menangkas hakikat ini secara ilmiah. Habis anak bangsa lepas 1957 dan guru, pensyarah sejarah mangkuk hayung dah kena tipu, hakikat sebenar di pusing dan dipenyapkan sekian lama cerita ini. Memamng pun mana ada pemimpin UMNO yng berjuang dan masuk keluar jel dan diburu di penjajah Inggeris khasnya Tungku, dia pegawai di Langkawi suka memacing dihelikopterkan dek British untuk sibuk mengusaha ke hulu ke hilir untuk memformalkan pengistiharan MERDEKA.
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

Saya lebih prefer, kalau boleh, saudara letakkan bahan2 rujukan yang mengatakan fakta2 tersebut bukan sekadar point yang berasaskan sentimen (saya tau saudara memang benci plus menyampah tahap gaban ngan UMNO...). Saya bukan nak membangkang saudara, tapi saya nak mencari kebenaran. Banyak je buku2 sejarah yang ada, so buku jenis macam mana yang termatub kebenaran tersebut? Di mana? Tulisan siapa? etc.
By YK on MALAPETA 31 OGOS on 8/29/11

assalamualaikum.. sayangnya walaupon menjadi tali barut british 25 org yg mati tu masih percaya kepada tuhan. adekah mumammad indra percaya? kerana setahu sya ideologi komunis tak percaya kepada tuhan. maaf la sbb sya tak mendalami sejarah ni seperti penulis dan anda semua. ttp kalau ikut pemikiran rasional sya begitulah pendapat sya.

kerana mase tu UMNO pon tak wujud. dan pada mse tu mcm2 ideologi wujud untuk membentuk negara selepas kejatuhan kerajaan khalifah yg besar pada mase tu. kalau beginilah pendapat mat sabu, kiranya org2 islam eropah yg berjuang menentang komunism sbb mereka tak dpt praktikkan islam di negara mereka adlh salah. sukurang-kurangnya ideologi demokrasi tahi british yg dibawa negara kita ni tidak menghalang perkembangan dan dakwah ISLAM dan selebihnya adlh acuan kita sendiri sebenarnya selepas kita sudah merdeka.

bagaimana sejarahnya sekali pon, sejarah yg boleh membentuk diri kita sebnrnya adlh sejarah ISLAM itu sendiri. kita sbgi generasi hari ini patut memikirkan ape sejarah yg boleh kita cipta dlm ISLAM utk dijadikan tauladan kepda generasi akan dtg. sekian, assalamualaikum...
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Salam bro,aku betul-betul suka dengan penulisan ko kali ni just in case ko ade kelapangan buat entri khas pasal Perlembagaan Rakyat 1947 dengan Perlembagaan Federation ulas dari sudut isi perlembagaan tu.Risau aku ramai budak muda tak tahu pape langsung pasal benda ni.Nak lagi best ko post masa 31 Ogos ni :)Orang Melayu perlu fikir balik kenapa mata-mata dan Rumah Pasong digunakan.Mereka perlu faham sejarah negara sudah dipesongkan!
By toux| on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Tulisan sejarah yang terdapat dalam buku teks di sekolah ditulis mengikut kacamata orang UMNO,contohnya lihat teks sejarah tingkatan 2 oleh Dr.Ramlah dan kknya.Mempropaganda peranan orang UMNO sahaja.
By Shakir Taha on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

err tapi bang isham. saya macam teringat masa tunku mati tu, saya siap-siap nak pergi sekolah ayah saya kata tak payah, hari ni cuti, tunku mati.
By Cahatomic on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Dear TT, A very daring exposure from U. This is why I love U so much!!!! I really hope we will meet one day. Take care.
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

salam, hanya di tt sahaja kita akan berjumpa tulisan sebegini-berani, jujur dan bermaruah. syabas tt, teruskan usaha pencerahan anda. hidup tt... p.s.- tt, kau bila nak kahwin daa... ada anak esok, boleh sambung jejak langkah kau...
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

tt tak sebut pun nama Dr. Burhanuddin Helmy yg slah seorang yng terlibat dlm penubuhan KMM. mmg org so sialis sungguh.ni pun jenis sembunyi fakta
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

buku teks sejarah memang ciptaan manusia pun.. memang tak percaya dgn isi kndungan sebenar buku teks sejarah pun. byk yg tak betul. kena dirangka balik. pasal zaman paleolitk sampai k zaman logam tu pun dah dibuktikan KARUT.
By nurul iman on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

terima kasih utk kenyataan ini.
By nurul iman on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

cis...ruipanya aku telah tertipu sejak dari sekolah randah lagi... memang BAGERO uMNO NI.... rAKYAT BERMANDI DARAH MENENTANG BRITISH...RUPANYA BARUA2 TU DGN MUKA TAK MALU MENGANGKAT DIRI NAK JADI PEMIMPIN. syabas Hisham mendedahkan perkara sebenar
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

gerombolan dah tak boleh menipu , sekarang zaman internet. sekrang zaman encyclopedia britannica.skrang zaman wikipedia.zaman CIA factbook.zaman wikileak.Youtube.,tukar tiub library of congress, oxford journal, british library.. sEmuanya di hujung jari...!
By Non-Governmental Individual on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

PR perentah kita tukar sejarah.. Bogelkan UMNO barua haramjadah Penipu sejarah..macai orang puteh... Kaki belit sebab masa tu orang melayu bodoh kena tipu di bodohkan pedatang2 Arab, siam ,Keling(mamak).. tu sebab sampai sekarang Pemimpin2 UMNO maseh lagi keturunan pendatang2 Haram ni.orang2 Melayu maseh bangang lagi...WOI DAH KENA TIPU SETENGAH ABAD DAH..CUKUPLAH.. Bangang punya MELAYU UMNO..
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Syabas pd Mat Sabu.Ahli ahli PAS tidka silap memilih beliau.Kit aperlukan org org spt iuni utk memecahkan stereotype pemikiran melayu yg lebih suka berpegang kepada status quo ciptaan penjajah dan UMNO.
By Tinta Hitam on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Aku dilahirkan 2 tahun selepas tragedi Bukit Kepong. Apapun, dlm proses aku membesar hingga mula bersekolah, aku masih ingat pejabat2 kerajaan masih diterajui oleh pegawai2 'mat saleh'...seluar puteh pendek paras lutut dan berstokin puteh panjang paras lutut dan kasut kulit. Isham, izinkan aku bawa artikel ini ke blog aku.
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11


umno tidak berani menulis sejarah awal perjuangan kemerdekaan ... dari sebelum penubuhan umno itu sendiri ... bagaimana sukarnya orang melayu berjuang menentang british ... berapa ramai yang ditangkap, diseksa dan di bunuh oleh british .. mengapa pejuang ini menetang sesiapa sahaja yang menjadi talibarut british ... semua ini tak akan di bukukan oleh umno ... kerana mereka (UMNO) di ujudkan sebagai sekatan kepada pejuang kemerdekaan tulin, menentang british.

Untuk mempastikan kepentingan british terjamin, maka british berkerjasama dengan pegawai melayu, termasuk tun razak (dia adalah pegawai besar dizaman british - check sejarah sebenar). lalu umno direstui dan di janjikan kemerdekaan. Datuk on sendiri menjadi 'talibarut british', dengan mengingatkan british akan 'bahaya dari gunung'.... maksudnya dari ulama Abu bakar baqir, hizbul muslimim, berpusat di gunung semanggul .... dan banyak lagi sejarah yang sebenar yang digelapkan oleh umno ....
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

kenapa ramai yg suka mendiskreditkan komunis? berapa ramai pengikut komunis kat dunia ni? jutaan,,,,! takkan semuanya bodoh/sesat/ dan ikut membuta tuli... nota: rakyat kita terlalu malas membaca untuk mengetahui bahawa negara Cuba memiliki healthcare system yg world class! rakyat kita terlalu malas membaca untuk mngetahui bahawa John Lennon juga sokong komunisme!,,, kah kah kah!
By Non-Governmental Individual on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Tukar Tiub adalah yg terbaik.UMNO memang selama-lamanya menipu, bukan saja sejarah tapi segenap segi...daripada sejarah kemerdekaan hingga ke pengundi hantu. Tulisan ini bagus kalau dibukukan
By indah.com on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

ya, warna nusantara ialah merah putih... seperti warna latar belakang bendera indonesia. latar belakang bendera singapura pun guna warna yg sama,cuma ada dikotori gambar bulan dan bintang. warna bendera gerombolan juga sama, merah dan putih, cuma ada dikotori gambar keris..! corak bendera malaysia ditiru dari Star Spangled Banner, lagu negara ku diciplak dari Mamula Moon idea Rukun Negara ditiru dari Pancasila ilham soekarno..! MALAYSIA NEGARA CIPLAK!!
By Non-Governmental Individual on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

selamat hariraya idulfitri kepada TT, staf TT, peminat TT, pembaca TT dan juga sesiapa yg pernah singgah kat blog TT.
By P011 Pendang on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

Tapi yang lebih celaka lagi bila ada seorang tu NASIOMAMAK mengaku NASIONALIS...kah kah kah Cuba teka siapa..? Malikat maut sedang tunggu masa jer nak cekik Nasiomamak ni sebab menyusahkan Malaysia...kah kah kah..kah
By Beruk Ketawa...kahkahkah on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

jadi, krismudin tu cucu barua britishlah. masyallah. ok tt. bila pr menang nanti. perbetulkan fakta sejarah. ini, bila u/tahun merdeka. balik2 tunku. balik2 razak. balik2 hussein. masuk penjara pun tak pernah. mana ibrahim yaakob? mana ahmad bustaman? mana ishak haji muhammad. mana2... mana2... orang2 ini keluar masuk penjara. mat indera kena gantung sampai mati. mereka berjuang rupa2nya memperkaya segelintir orang yang tak patut jadi kaya. mat sabu, jangan undur. pertahankan hujah. kalau boleh cabar belaci2 bn/umno tu berdebat. jemput johan jaffar jadi pengerusi. kalau tak, tt sendiri. tapi, dah tau jawapan dah. mereka misti tak berani, punya. tak ada teloq. - cucu mat sentol.
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

bro tt, satu kupasan yang membuka minda. banyak sebenarnye fakta yang tidak diketahui masa tragedi bukit kepong ni. cuma satu je aku nak tegur. kau jagan le guna AKAR UMBI tu. aku muak nak dgr n baca sebab tu perkataan gerombolan. apa yang AKAR? apa yang UMBI? makcik felda tak paham. harap cari perkataan lain.
By Anonymous on MALAPETA 31 OGOS on 8/28/11

31 OGOS IALAH HARI MALAPETAKA





HARI INI HARI MALAPETAKA


setiap 15 mei warga pelastine
akan mengingati NAKBA
NAKBA ialah malapetaka
yang telah menimpa keatas bumi pelestine

pada 15 mei 1948 isreal telah
dicacakkan ke bumi arab
semenjak dari tarikh itu
palestine dan arab terus hidup
dalam sengsara

tanah melayu ada MALAPETAKA
pada 31 ogos tiap tahun ialah HARI MALAPETAKA

pada 31 ogos 1957
british telah memberikan kuasa
kepada united malay national organisation
semenjak dari tarikh itu tanah melayu
terus ditimpa MALAPETAKA

tak percaya?

sila dengar lagu ini
lagu terang bualan ini
sebagai bukti bahawa
united malay national organisation
yang mengambil kuasa dari british
bukan sahaja tidak nasional - malah penciplak

bayangkan lagu kebangsaan
lagu nasional negara
yang melambangkan negara
rupa rupanya diciplak

pakah ini sifat pejuang bangsa?
apakah ini sikap nasionalis ?
pasti tidak

lagu memula moon atau terang bulan
ini sahaja telah membuktikan bahawa
tanah melayu masih dalam MALAPETAKA

pada hari ini
setiap tahun kita wajib
mengingati MALAPETAKA yang telah
menimpa kita semua

nota:

SELAMAT HARI RAYA KE 2



TERANG BULAN DARI ANNEKE GERONLOH



nota:

nona ini juga amat
popular di malaysia
dengan lagu burung kakak tua
yang dimainkan pada tahun 60'an
tetapi lagu terang bulan ini tak pernah muncul
nasib baik ada youtube - semuanya bocor
kah kah kah!




TERANG BULAN DARI PELBAGI KUMPULAN




NOTA:

apabila kerajaan baru diwujudkan
maka lagu terang bulan ini wajib
dibatalkan sebagai lagu kebangsaan malaysia

satu lagu nasional baru wajib direka
untuk melambangkan pejuangan nasionalis
anak semua bangsa!


Isnin, 29 Ogos 2011

SELAMAT HARI RAYA DARI TIM TUKAR TIUB




SELAMAT HARI RAYA DARI TIM TUKAR TIUB


kami dari tim tukar tiub
para penulis
wartawan
pemberi laporan
juru gambar
pereka graphic
sidang pengarang mengucapkan selamat hari raya

tukar tiub tidak meminta maaf apa apa
kerana apa yang ditulis itulah yang diertikan
apa yang kami lakar itulah kami maknakan
apa yang kami coret itulah yang kami maksudkan
tidak pernah salah lapor
tidak pernah berita palsu
hanya tukar tiub meneroka pembahruan

jika apa yang kami tulis menjadikan kebencian
jika apa yang kami tulis menimbulkan kejijikan
jika apa yang kami lakar menjadikan kemarahan
kami cadangkan sila minum air sejuk
kalau marah tidak hilang hantuk kan kepala ke dinding jamban

jika masih belum hilang
sila berchakwow dan khayalkan bik mama
jamin tak marh lagi kah kah kah

justeru terima lah hakikat
tukar tiub wujud
terimalah hakikat tukar tiub
adalah sebahagian dari dunia siber

sebelum berfikir
vertukar tiub dahulu



SELAMAT HARI RAYA KAMI UCAPKAN

mainkan lagu dari cik siti salmah ismail ini
inilah lagu hari raya kita

DAN DAM DUM BUNYI MERCUN




JANGAN LUPA TRADISI KITA


inilah budaya kita
inilah cara kita berhari raya
banggalah dengan tradisi ini

salut untuk anak muda di kuala kangar

anak anak muda yang lain wajib menghidupkan
tradisi ini

bergembiralan sebelum kamu di kembirikan



INI TRADISI DI WILAYAH KUALA KANGSAR




nota:
untuk lebih nikmat
makan lah tapai
dan jika ada tuak masam lagi terbiak
tuak masam masam manis dengan daging rendang
adalah salah satu nikmat pemberian yang maha esa!


JANGAN MAKAN HASIL LENDIR CHINA DOLL




MAKAN HASIL LENDIR





MAT SABU PENGGANAS, PENGKHIANAT :MUSA HASSAN - meloya

KUALA LUMPUR 28 Ogos – Musa Hassan melabelkan Mohamed Sabu sebagai pengganas dan pengkhianat negara apabila mendakwa Parti Komunis Malaya (PKM) ialah hero sebenar dalam peristiwa Bukit Kepong dan bukannya anggota keselamatan serta ahli keluarga mereka.

Sehubungan itu, katanya, Polis Diraja Malaysia (PDRM) perlu memantau tindak-tanduk Timbalan Presiden Pas itu dan mengambil tindakan tegas terhadapnya termasuk dikenakan Akta Keselamatan Dalam Negeri (ISA) kerana kenyataannya itu menunjukkan beliau mempunyai kecenderungan menjadi pengganas.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit..BERCAKAP DENGAN ORANG BANGANG INI SUSAH...kah kah kah..

kah kah kah..INI LAH HASIL RASUAH TERLALU BANYAK.... kah kah kah..

kah kah kah...SAMPAI SEJARAH SENDIRI PUN TAK TAHU.... kah kah kah,....

woit...MACM MANA BOLEH JADI POLIS....KALAU BANGANG MACAM INI...kah kah kah..

MEH SINI BACO FAKTA SEJARAH

Ketika Rumah Pasong Bukit Kepng di serang Tanah Melayu adalah tanah jajahn Inggeris.

Ketika Rumah Pasong Bukit Kepong di serang Pesuruhanjaya POlis tanah Melayu ialah Sir Arthur E.Young

Ketika Rumah pasong Bukit Kepong diserang mata mata dibayar gaji oleh British

Ketika Rumah Pasong Bukit Kepong diserang belum ada lagi Polis Di Raja Malaysia - malah Malaysia belum ada - yang ada Tanah Melayu.

Ketika Rumah Pasong Bukit Kepong diserang – belum ada konsep Ketua Polis Negara lagi. Soldadu upahan ini dipanggil SC atau Special Constable – polis ketika itu dipanggil mata mata.


TAK PERCAYA?

Hampir setahun selepas Hari Kemerdekaan, iaitu pada 24 Julai 1958, DYMM Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong, Almarhum Tuanku Abd Rahman Ibni Almarhum Tuanku Mohamad telah berkenan mengurniakan gelaran 'Diraja' kepada Pasukan Polis Persekutuan Tanah Melayu. Upacara ini dijalankan di Pusat Latihan Polis (PULAPOL), Jalan Semarak, 54100 Kuala Lumpur. Mulai dari saat itu pasukan polis dikenali dengan nama "Polis Diraja Persekutuan" atau "The Royal Federation of Malayan Police" dan pada 1963 ditukar kepada Polis Diraja Malaysia.

Konsep "Bersedia Berkhidmat" diperkenalkan oleh Pesuruhjaya Polis Tanah Melayu Sir Arthur E. Young pada 15 Disember 1952. Melalui arahannya, Arahan Pesuruhjaya Polis No. 36, tahun 1952: "Operation Service", A. E. Young menegaskan pendekatan polis terhadap orang ramai serta mewujudkan persefahaman terhadap kedua-dua pihak. Beliau juga berharap dengan konsep "Bersedia Berkhidmat" ini, pandangan negatif pasukan dapat dikikis dan sebaliknya dihormati.

( dari wikipedia)

NOTA:
jangan banyak sangat makan hasil lendir china doll
jadi bangang dan meraban


ROSMAH HILANG TIGA KILO BILA BACA BERITA INI




SEORANG PEMIMPIN MIC



MUTINY IN UMNO : MIC MUST BACK NAJIB – m2day

MIC should reconsider its position in Barisan Nasional if Najib Razak is toppled from power by certain forces within Umno, said party Central Working Committee (CWC) member S Vell Paari.

In a news report published in Tamil Nesan yesterday, he said there was intense speculation that Najib is facing a challenge in Umno.

If there is any truth to the speculation, Vell Paari urged MIC to defend Najib.
“He is the best prime minister we have in terms of catering for the Indian community, so we must stand by him.

“We don’t know if the rumour is true but MIC must protect Najib against those who are working against the prime minister,” he added.

Vell Paari, who raised the matter during the MIC CWC meeting yesterday, said that it was his personal opinion.

“This is my own opinion. It is up to the party leadership and CWC members to accept my opinion or not,” he added.

MEMAHAMI BERITA INI
berita najib akan ditendang ini keluar dalam akhbar tamil
ertiny kesah dan cerita najib hendak disingkirkan semakin berkembang
akbar tamil nesan ini milik mic
tt tidak jelas akhbar ini menyebelah tim mic yang mana

apa yang jelas
walau pun isi berita ini menyokong najib
tetapi dengan kemunculan berita ini sahaja
bermakna kesah najib nak disingkir semakin merebak

bijak anak sami ini
sekali baca macam dia menyokong najib
tetapi halusi betul betul
fikir tenang tenag
maka kita akan lihat
berita ini tibai najib
berita ini beri manafaat kepada muhyiddin
beerita ini sokong muhyiddin

ini cara ank sami tuntut bela
kerana gerombolan malukan ayahnadanya


nota:
ini bukan auta keling
ini akal keling kah kah kah

BERITA BAIK PETANG RAYA UNTUK RAKYAT MALAYSIA




NAJIB AL-MONGOLI




MERDEKA CENTER : POPULARITI NAJIB TERUS SUSUT - malaysian insider

Populariti Najib Razak menjunam ke paras 59 peratus — penurunan dari 72 peratus, paras paling tinggi, yang direkodkan pada Mei tahun lalu, dipercayai berhubung kait dengan perhimpunan Bersih 2.0 yang diadakan awal Julai.

Kajian terbaru Merdeka Center menunjukkan arah aliran populariti Najib terus mengalami penurunan daripada 72 peratus pada Mei 2010 kepada 69 peratus November lalu, 67 peratus pada Mac tahun ini dan seterusnya ke paras 65 peratus Mei lalu dan yang terbaru 59 peratus.

NOTA:
najib isteri kepada rosmah
adalah pembawa malapetaka

isteri rosmah ini dikatakan terlibat
dalam kes pembunuhan model mongolia
yang bernama ziana zain...opps maaaf
yang bernama akltantuya

pada bulan september ini
di kota paris akan ada perbicaraan
tentang kes rasuah jual beli kapal seklam scorpene
nama najib dan nama razak baginda akan mucul
tetapi
yang paling menarik nanti ialah nama altantuya juga akan muncul
sumpah sumpit ladi lada najib akan makan tuan
dari paris akan dibuktikan
bahawa isteri rosmah ini kenal altantuya
malah dari akuan bersumpah saifool isteri rosmah ini
bukan shaja kenal altantuya tetapi telah..............
( sila isikan ruang kopsong..kah kah kah)

BERSEDIA UNTUK SEKALI LAGI



NOTA :


lihat dan lihat
sekali lagi sejarah perjuangan
jangan lupa
dunia ini akhirnya adalah
milik anak muda

anak muda yang berani
ke jalan raya!






PAS TENTANG PPSMI DI KEMBALIKAN SEMULA
- malaysiakini

PAS menentang sama sekali dalam apa bentuk sekali pun cadangan atau tindakan bagi mengembalikan semula pengajaran dan pembelajaran sains dan matematik dalam bahasa Inggeris (PPSMI).

Ini kerana menurut pengerusi lajnah pendidikan PAS, Abu Bakar Chik, rata-rata kajian mendapati PPSMI gagal memajukan bahasa Inggeris di kalangan anak-anak terutama di luar bandar.

“Apatah lagi kita boleh mengatakan bahawa, keciciran (di kalangan pelajar) telah begitu banyak dan begitu meluas sekali kerana akibat daripada PPSMI ini,” katanya dalam satu kenyataan kepada Malaysiakini

NOTA:
awas dan waspada
malikul sembab sedang main kong kali kong
tetapi baik juga kalau malikul pusing balik

jika ini berlaku makan anak anak muda
jika ini berlaku para pencinta bahasa
jika ini bertlaku pejuang nasionalis bangsa
akan turun ke jalan raya


NOTA:

anak anak muda bersedia!

LAGI KES GEROMBOLAN TIPU UNDI




NOTA:


telah jelas piliharaya akan datang
pakatan rakuyat akan menang besar

tetapi

pakatan rakyat akan dikalahkan
kerana terlalu banyak penipuan
pakatan rakyat akan ditipu
rakyat akan ditipu
pendundi akan ditipu

semua penipuan dirancaang secara rapi
spr merancang
gerombolan sama merancang
jabatan pendaftran sama merancang
mata mata sama merancang

jelas rakyat akan ditipu

tak peracya?

bawah ini satu lagi bukyinya
ada beratus ribu kes seperti ini



SATU LAGI BUKTI PENIPUAN




NOTA:

kalau pilihanraya boleh mengubah apa apa
pasti pilihanraya telah lama diharamkan
di malaysia kah kah kah

NOTA:
sebelum ke pilihanraya
kita ke jalan raya

MAT SABU - MAT POPULAR




PEMINAT SETIA BERADA DIMANA SAJA





PERSATUAN BEKAS POLIS BUAT LAPORAN POLIS TERHADAP MAT SABU
- meloya

Persatuan Bekas Anggota Polis Negeri Terengganu yang mempunyai 4,500 anggota hari ini membuat laporan polis berhubung kenyataan timbalan presiden PAS, Mohamad Sabu yang dianggap keterlaluan hingga sanggup menghina polis demi mencari populariti.

Pengerusinya Hussin Awang Ngah berkata tindakan Mohamad menyanjung komunis dan merendahkan maruah anggota keselamatan amat dikesali, sekaligus menunjukkan beliau telah terpengaruh dengan ideologi komunis.

"Saya hairan kenapa sekarang orang kuat nombor dua PAS itu baru menimbulkan perkara tersebut dan tidak membangkitkannya selama ini.

"Saya percaya, tujuannya tiada lain kerana beliau nak mencari populariti kerana tiada isu lain yang boleh dibangkit memandangkan pilihan raya umum telah hampir tiba," katanya kepada pemberita selepas membuat laporan polis di Ibu Pejabat Polis Kampung Raja di Besut hari ini.

Kata Hussin, beliau sedih dengan pendirian Mohamad Sabu yang sanggup memainkan apa jua isu asalkan dirinya mendapat sokongan dalam kalangan penyokongnya.

KAH AKH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAh


woit... PERSATUAN BEKAS TENTERA INI OKAY... kah kah kah...

kah kah kah...INI NGO YANG BAIK... kah kah kah

kah kah kah...TAPI BILA PENGERUSI PERSATUAN INI BUKA MULUT...kah kah kah

kah kah kah ... NAMPAK BENGONG NYA.... kah kah kah...

woit... MAT SABU TAK PERLU PUBLISITI.... kah kah kah..

kah kah kah...SATU NEGARA TAHU SIAPA MAT SABU INI...kah kah kah...

kah kah kah...MAT SABU TAK PERLU CARI PUBLISITI.... kah kah kah...

woit...YANG PERLU CARI PUBLICITY ...kassh kah kah..

kah kah kah....PRESIDEN PERSATUAN WAJIB TAHU APA MAKNA PUBLISITI.... kh kah kah...

Ahad, 28 Ogos 2011

MALAPETA 31 OGOS




MAT SABU HINA PEJUANG NEGARA
- meloya

KUALA LUMPUR 26 Ogos – Timbalan Presiden Pas, Mohamad Sabu mencetuskan kontroversi baru apabila menganggap pengganas dalam Kompeni Pasukan Ke-4 Parti Komunis Malaya (PKM) yang menyerang dan membunuh anggota keselamatan dan keluarga mereka dalam tragedi Bukit Kepong sebagai hero sebenar.

Menurutnya, Muhammad Indera, lelaki Melayu yang bersekongkol dengan Goh Peng Tun dan 200 anggota komunis adalah hero sebenar, bukannya 25 anggota polis dan keluarga mereka yang mempertahankan diri dalam serangan di balai polis itu.

Dalam ceramahnya di Tasek Gelugor, Pulau Pinang 21 Ogos lalu, Mohamad turut mendakwa Onn Jaafar dan Tunku Abdul Rahman tidak layak dianggap sebagai pejuang kemerdekaan kerana tokoh tersebut adalah pegawai British.

Beliau juga berikrar untuk mengubah semula sejarah kemerdekaan negara jika pembangkang berjaya merampas Putrajaya kerana dakwanya, sejarah yang tertulis pada hari ini tidak memaparkan fakta sebenar selain hanya memihak kepada UMNO.

“Dekat nak merdeka nanti, siarlah cerita mengenai Bukit Kepong. Bukit Kepong ini, polis yang mati itu polis British. Hat (yang) serang Bukit Kepong itulah pejuang kemerdekaan yang sebenar, yang serang Bukit Kepong itu Mat Indra (Muhammad Indera). Dia Melayu tapi semua sejarah itu ditutup.



“Jins Shamsudin buat filem, Jins Shamsudin itu orang UMNO. Cerita Bukit Kepong (yang dibuat Jins) hat serang itu pula penjahat, hero yang mempertahan balai polis. Padahal Mat Indera yang mengetuai operasi itu akhirnya dihukum gantung,” katanya dalam ceramah itu.

Dalam tragedi berdarah Bukit Kepong yang bermula kira-kira pukul 5 pagi pada 23 Februari 1950, satu persatu anggota keselamatan dan ahli keluarga mereka gugur selepas diserang dari setiap sudut oleh 200 pengganas komunis, malah sebahagian daripada mangsa dicampak hidup-hidup ke dalam api.

Mohamad mendakwa semua sejarah negara adalah bohong apabila pegawai British diangkat sebagai pejuang kemerdekaan manakala yang melawan British menjadi penjahat.

“Semua sejarah negara kita bohong, pegawai British jadi pejuang kemerdekaan, lawan British jadi penjahat. Siapa pegawai British? Onn dan Tunku Abdul Rahman itulah pegawai British. Tapi bila tiba bulan merdeka hanya mereka yang ditonjolkan. Kalau begitu UMNO seorang sajalah yang merdeka, betul tidak,” tuduhnya.


WAJAH NASIONALIS PEJUANG BANGSA




KOMENTAR TUKAR TIUB


Ucapan dan ceramah yang disampaikan oleh pimpinan parti Pas saudara Mat Sabu itu adalah tepat dan benar. Malah Tukar Tiub dari awal lagi telah berkata bahawa pada bulan Ogos ini United Malay National Organisation akan menjadi mamai. Pada bulan Malapetaka ini United Malay National Organsiation akan membuka kesah kesah dongeng tentang perjuangan mereka.

Mereka menaburkan kesah dogeng bahawa mereka bangun menentang komunis. Ini cerita sasau. Rakyat Tanah Melayu sedang bermandi darah bangun mengangkat senjata melawan penjajah British. Mangkok hayun ini melawan orang yang melawan British. Nationalis kepala bana jenis apa ini?

Mari kita ambil pertempuran gerila Rakyat Tanah Melayu pada tahun 1950 di Bukit Kepong. Baca betul betul. Ini berlaku pada 23 Februari tahun 1950. Yang berkuasa British. Justeru yang diserang ialah soldadu upahan British. Ketika itu ada soldadu upahan British dari Ghana, Kenya, Fiji, Nepal dan termasuk anak tempatan. Anak tempatan direkrut kerana tidak ada kerja lalu menjadi soldadu upahan Bristish. Ini hakikat. Ini hakikat fakta sejarah.

Sila pergi lawati Taman Tasek di Taiping atau pergi ke tanah perkuburan di hadapan Dewan Bahasa para pembaca budiman akan bertemu dengan kubur soldadu upahan dari luar negara. Jika ini bukan bukti wujudnya tentera upahan British maka Rosmah Mansor masih anak dara lagi.

Dalam serangan ke atas Rumah Pasong Bukit Kepong – yang memimpin serang ini ialah Mat Indera. Sosok ini adalah nasionalis yang bangun mengangkat senjata bersama Parti Komunis Malaya untuk memnghalau British. Memang betul soldadu dalam Rumah Pasong ialah Melayu – mereka soldadu upahan. Memang betul Mat Indera juga Melayu



Dalam serangan ini bukan Melayu atau Punjabi atau Mamak Kutty yang di pentingkan. Yang penting ialah garis perjuangan – menentang British atau menjadi barua British. Inilah dua garis politik ketika itu. Hanya gerombolan United Malay National Organisation yang kepala hangguk - heboh tentang Melayu hingga ke hari ini.

Sekali lagi Tukar Tiub mengingatkn para bahawa bahawa serangan keatas Rumah Pasong di Bukit Kepong berlaku pada tahun 1950 – di zaman British memerintah. Sila buka kepala dan fikir betul betul.

Pejuang Mat Indera ini penuh dengan cerita dan mitos rakyat. Hingga ke hari ini. Terbukti kesah kebenaraan tidak mungkin dapat ditutup. Mungkin untuk sementara fakta sejarah boleh dikaburi tetapi akhirnya fakta akan muncul.

Akhirnya Mat Indera mati digantung oleh British. Saya sendiri telah melihat tempat Mat Indera di gantung. Pejuang nasionalis kita ini digantung di penjara Ayer Molek Johor Bahru. Saya sempat melihat tempat itu kerana pada September 1974 saya telah ditahan di penjara yang sama kerana menyokong peneroka bandar Tasek Utara. Seorang warden Melayu dengan sedih tetapi merasa bangga telah menunjukkan kepada saya wilayah dimana nasionalis Mat Indera digantung. ( Jika apa yang saya nyatakan ini salah – maka saya telah diberi maklumat yang salah)

Apakah Onn Jaafar nasionalis?
Apakah Tunku nasionalis?


Pasti jawabnya TIDAK dan BUKAN. Mereka bukan berjuang menentang British. Mereka tidak bangun berjuang menentang British. Mereka berebut-rebut untuk menjadi barua British. Cuba ingatkan apa kata Onn Jaafar ‘... nak buat jarum pun belum tahu...inikan pula nak merdeka....’ Ini hakikat sejarah. Hari ini dengan wujudnya internet satu demi satu cerita karut lagi marut dari United Malay National Organisation telah dibongkar.

Ini fakta sejarah - parti nasionalis yang tertua di Tanah Melayu ialah KMM – Kesatuan Melayu Muda . Ditubuhkan pada tahun 1938.....deek sila lihat tarikh ini... 1938 deek. Slogan mereka ialah MERDEKA.

United Malay National Organisation yang memakai nama Inggeris hingga ke hari ini ditubuh pada 1946. Gerombolan ini tidak berani bangun menuntut Medeka. Justeru slogan mereka ialah Melayu kurang oxygen - Hidup Melayu – hingga ke tahun 2011 ini mereka masih lagi kureeeng oxygen.

Bulan Ogos ini adalah Malapetaka untuk Tanah Melayu. Pada 15 Mei setiap tahun warga Palestin mengingati Nakba. Nakba ialah malapetaka yang terjadi pada tarikh ini apabila Israel diwujudkan di bumi Arab. Tanah Melayu juga ada Nakba nya – Malapetaka terjadi pada 31 Ogos 1957 apabila British menyerahkan pentabiran Tanah Melayu kepada United Malay National Organisation. Seluruh Tanah Melayu ditimpa Malapetaka.

Kepada jenerasi muda yang kurang faham biar diterangkan disini. Pada tahun 1958 bukan main heboh lagi gerombolan ini berlabon tentang pencapaian Merdeka tanpa tumpah darah. Bongak. Ini bohong. Rakyat Tanah Melayu telah bangun angkat senjata untuk menghalau British. Kuasa imperial Brtish telah digugat hingga ke akar umbi oleh Tentera Pembebasan Rakyat Malaya – ini fakta sejarah. Jika kurang percaya sila pergi rujuk ke Colonial Office di Kew Garden London. Semua bahan sejarah ini wujud disana. Busuk busuk pun British mereka TIDAK akan mengubah fakta sejarah – mereka mungkin memberi analisa yang berbeza. Ini British - mereka main criket bukan main guli.

Kalau tak yakin sila selidik dan tanya siapa dia Shamsiah Fakeh. Siapa dia Ahmad Boestaman. Siapa dia Burhanuddin al-Helmi. Siapa dia Rashid Mydin. Siapa dia Abdullah Sidi. Siapa dia Chen Peng. Siapa dia Mukhtaruddin Lasso. Siapa dia Ibrahim Yacob.

Justeru, kenyataan Mat Sabu berasaskan fakta. Tidak ada apa apa penghinaan. Menyangkut kan mat Sabu dengan DAP adalah hujah lapok gerombolan. Untuk Hishamudin Husssein sila jangan buka bontot sendiri. Hussein Onn anak Jaafar Onn ayah kepada Hishamudin ini adalah soldadu upahan British. Ketika British menjajah Iraq, Hussein Onn adalah barua setia kepada British. Sila lihat dan baca fakta sejarah. Jangan malas membaca dan menkaji. Jangan Jadi Melayu yang malas.Jangan jadi Melayu yang suka mendengar tetapi malas membaca dan mentelaah.

Justeru, amat jelas bahawa United Malay National Organisation membawa Malapetaka ke Tanah Melayu. Buktinya lagu Terang Bulan diciplak untuk dijadikan lagu kebangsaan kita. Tidak ada apa apa kebangsaan dalam lagu Terang Bulan ini. Ini bukan lagu ciptaan anak watan Tanah Melayu. Ini diciplak dari lagu Memula Moon lagu Peranchis. Lagu ini wajib dilupuskan.

Satu lagi bukti yang jelas ialah bendera. Ini juga dicaplak dari bendera Amerika. Motif Nusantra ialah Merah dan Puteh. Justeru lihat bendera Singapura, lihat bendera Indonesia malah bendera United Malay National Organisation sendiri menggunakan motif Nusantra. Bendera ini juga wajib dilupuskan dan direka bendera baru.

Kita jangan merasa gentar dengan ancaman dan tuduhan bahawa kita tidak hormat atau menghina Onn Jaafar atau Tunku. Tidak ada apa apa yang perlu dihormati. Mereka berdua hanya sibuk berebut untuk menjadi barua British.

Tidak ada apa apa yang hebat. Kalau tak percaya sila tanya Mahathir Muhamad sendiri. Apabila Tunku meninggal dunia Mahathir Muhamad Perdana Menteri ketika itu. Apa terjadi? Tidak ada cuti am untuk pengkebumian Tunku. Mahathir Muhamad yang menjadi Presiden United Malay National Organsiation sendiri tidak hormat kepada Tunku – jangan harap orang lain ambil pot. Pelik ketika itu tidak ada pula yang berani menuduh Panddy Kuttyy ini tidak hormat pada Tunku.



Juga sila jangan campur adukkan tentang Bukit Kepong sebagai penghinaan terhadap Polis Diraja Malaysia. Kesetiaan mata-mata upahan pada ketika itu kepada Baginda Raja Britain.

Biar saya dituliskan disini sejelas mungkin. Pada tahun 1950 mereka BUKAN dipanggil polis. Orang Melayu dengan tepat telah memanggil mereka MATA-MATA. Sila rujuk sejarah – ini bukan tohmah. Justeru mereka adalah mata-mata penjajah. Juga tempat itu bukan BALAI POLIS tetapi dipanggil RUMAH PASONG. Ini nama yang telah diberi oleh orang Melayu kerana rumah ini ramai rakyat telah dipasong.

Justeru serangan pada 23 Febuarari itu ialah serangan nasionalis terhadap Mata-Mata British di Rumah Pasong Bukit Kepong.Khalas.Perid.End. Fin.

SENYUM PETANG AHAD



NOTA:


paling susah dalam dunia ini
ialah mencari di mana letaknya
sentral bik mama
dimana punat bik mama tersepit
di celah celah berkilo kilo daging
mana sentralnya kah kah kah



LAGU NEGARA KU ADALAH LAGU CIPLAK




DENGAR LAGU MEMULA MOON INI





nota:
lagu ini diciplak
bagimana lagi kebangsaan pun diciplak?


ADA DUA EKOR HSSAN ALI




UNTUK YANG BEBAL







nota:
sila perhatikan logo dikain rentang
untuk yang bebal dan tidak faham makna dan erti logo
warna hijau dan ada bulat puteh ditengah tengah
ialah lambang parti pas

sila ambil perhatian!


SURAT KEMARAHAN PEMBACA

i dedicated the above foto to dr che rosli and pemimpin pas yang bersikap terhegeh2 untuk bertindak dan masih nak simpan tong ug.
By hussin on HANYA JAWAB PERTANYAAN INI on 8/27/11

Dimanakah Che Rosli Sewaktu Trajedi Bukit Merah? TV3 suku menyiarkan kenyataan seorang MP PAS bernama Che Rosli yg mendakwa kilang yang bakal di bina di Kuantan itu selamat untuk semua orang. Merujuk kepada biodata Che Rosli di Facebook, tertera: AHLI JAWATANKUASA PERLINDUNGAN SINARAN. LEMBAGA PERLESENAN TENAGA ATOM, MALAYSIA, 1984-1999 Ini bererti Dr. Che Rosli adalah antara yang memberi khidmat kepada Lembaga Perlesenan Tenaga Atom(LPTA) sewaktu berlakunya trajedi keracunan radioaktif di Bukit Merah sekitar 1984 hingga sekarang.

Keracunan radioaktif (antara lain)akibat stor simpanan bahan buangan kilang nadir bumi milik Mitsubishi Chemicals, Tabung Haji serta beberapa syarikat bumiputra yang lain. Mengapa LPTA disebut? Ini adalah kerana sewaktu berlaku keracunan radioaktif ini, LPTA telah mengeluarkan lesen bagi kilang tersebut untuk beroperasi. Di dalam ombak protes dari penduduk2 tempatan, LPTA terus memberi lesen.

LPTA terus memberi lesen kerana mereka berkata kilang tersebut selamat dan tidak membahayakan kesihatan penduduk setempat. Dan dari biodata Dr. Che Rosli, beliau berkhidmat dengan LPTA sepanjang skandal/trajedi Bukit Merah yang meragut nyawa itu. Maka, Tulang Besi tidak boleh menerima jaminan Dr Che Rosli bahawa kilang Lynas itu bakal selamat.

Ini kerana LPTA juga telah memberi jaminan kepada penduduk Bukit Merah bahawa kilang nadir bumi Mitsubishi itu selamat. Malangnya, jaminan LPTA satu masa dahulu adalah pembohongan semata-mata dan 9 penduduk tempatan telah menghadapi penyakit leukemia, anak2 lahir cacat dsbnya. Dan oleh kerana Dr Che Rosli berkhidmat dengan LPTA sewaktu trajedi Bukit Merah berlaku, maka Tulang Besi beranggapan apa-apa jaminan yang datang dari alumni LPTA tidak boleh dipercayai angkara trajedi Bukit Merah.

Tulang Besi juga rasa, kalau benarlah dakwaan Che Rosli ni, Tulang Besi cadang kilang RARE EARTH ini dibina di sebelah rumah Che Rosli. Tulang Besi nak tengok berani atau tidak? Tidak hairanlah walaupun diberi jaminan berulang-ulang kali oleh LTAP dan beberapa pakar, penduduk Kuantan dan Gebeng tetap menolak kilang Lynas. Mereka belajar dari pengalaman rakyat Bukit Merah. Dari Blog Tulang Besi
By Monkey Shooter on SAEKOR LAGI HASAN ALI on 8/26/11

MAT BEBAL


nota:
perhatikan muka mat bebal ini betul betul
ada selera tak?
kalau tak ada selera bagus
puasa diteruskan
kah kah kah




TANAH TUDM SIAPA REMBAT?




INI KERJA GEROMBOLAN




nota:
bagaimana tanah tudm kena rembat?
bagaimana tanah tapak penjara pudu kena rembat?
kenapa tak ada laporan?





KAMPUNG MELAYU TERGADAI
– berita hairan

Sebuah perkampungan Melayu tradisional, Kampung Bukit Kechil Sungai Nibong, di sini yang berusia 150 tahun bakal berkubur berikutan sebahagian tanah sudah berpindah tangan kepada pemaju untuk dibangunkan dengan projek perumahan mewah.

Setakat ini, dua lot tanah seluas 1.54 hektar menempatkan kira-kira 30 rumah sudah dijual kepada pihak pemaju. Kampung berkeluasan enam hektar itu secara keseluruhan menempatkan 200 rumah.

Difahamkan, pemaju menjanjikan bayaran RM70,000 bagi setiap rumah di tapak seluas 1.54 hektar yang sudah dijual itu, tetapi masih ada pemilik belum menerima bayaran walaupun sudah mengosongkan rumah sejak awal tahun lalu sebelum kerja merobohkan semua kediaman berkenaan dilakukan, disusuli kerja meratakan kawasan bermula awal tahun ini.

Berikutan kerja di dua tapak di kampung itu sudah bermula, penduduk mula merasa kesan dari aspek keselamatan, kerosakan jalan akibat kenderaan berat keluar masuk ke tapak projek itu selain mendakwa penggunaan jentera berat mengakibatkan paip air pecah dan proses pembaikan menimbulkan kerumitan.

Penduduk mendakwa, wakil pemaju kini giat memujuk baki pemilik tanah di kampung itu supaya menjual tanah masing-masing. Berikutan itu, Badan Bertindak Selamatkan Tanah Milik Melayu (BSTM) dan Teras Pengupayaan Melayu (TERAS) menggesa kerajaan Pusat campur tangan memastikan tanah milik Melayu tidak terlepas

KAH KAH KAH
KAH KAH AKH
KAH KAH KAH

woit...TAK PAYAH LAH BUAT TEATER.... kah kah kah....

kah kah kah...NAK LAPOR HAL KAMPONG MELAYU TERGADAI... kah kah kah..

kah kah kah...BERAPA HEKTAR?... jkah kah kah..

kah kah kah...BERAPA UMUR KAMPONG INI ?.... kah kah kah...

woit... KAMPONG BARU DI KUALA LUMPUR INI LAGI TUA.... kah kah kah..

kah kah kah..KG BARU LUASNYA PULUHAN HEKTAR.... kah kah kah..

kah kah kah..KG BANDA DALAM DEKAT GOMBAK LAGI TUA.... kah kah kah....

kah kah kaH...200 TAHUN.. TUJUH BUAH KAMPONG...3000 KELUARGA.... kah kah kah..

kah kah kah...SEMUA GEROMBOLAN NAK GADAIKAN.... kah kah kah...

woit...NAPA TAK ADA LOPORAN DALAM MEDIA...kah kah kah..

woit...APAKAH KERANA INI DI BAWAH KERAJAAN PAKATAN...kah kah kah...

kah kah kah...TAK SAMPAI DUA HEKTAR PUN HEBOH.... kah kah kah...

kah kah kah...YANG LIM GOH TONG REMBAT SATU GUNUNG ... KENAPA TAK HEBOH.... kah kah kah...

kah kah kah...YANG TAIK TERJULUR JULUR REMBAT TANAH TUDM TAK HEBOH...kah kah kah..

kah kah kah...YTL... REMBAT TANAH SENTUL NAPA TAK HEBOH... kah kah kah..

woit... INI BUKAN BERJUANG HAK TANAH...INI KERANA KERAJAAN PAKATAN...kah kah kah...




BERJAGA JAGA DI JALAN RAYA




BALIK KAMPONG


tim tukar tiub
berharapkan kepada
semua pembaca
dan pengutuk tt

agar

dalam perjalanan balik kampong
berhati hati dan berjaga jaga
awas dan waspada

jika memandu
pandu berhati hati

jika bermotor
jaga tangan dan kaki

jika memboceng
pegang rapat rapat

paling selamat naik pengangkutan awam
amat jarang keretapi berlanggar dengan kapal laut
jarang sekali bas berlanggar dengan kereta api

Sabtu, 27 Ogos 2011

PANTUN DAN SHAER SEBELUM BERBUKA



NIKMATILAH GURINDAM DARI ZUNAR




INI BALASAN PANTIIUN TT
anak harimau masuk ke hutan
masuk ke hutan berjumpa bulu
lacaulah anak nak berancuk
pakai duit kerajaan kah kah kah


KE JALAN RAYA SEKALI LAGI!




SUMPIT ORANG ZALIM




ORANG ASLI SEDIA BERDEMO LAGI JIKA TANAH DIRAMPAS
- mkini

Masyarakat Orang Asli sekali lagi akan berarak ke Putrajaya jika kerajaan berkeras membahagikan tanah-tanah adat mereka.

Penyelaras Jaringan Kampung Orang Asli Malaysia (JKOAM) Tijah Yok Chopil berkata walaupun Orang Asli dikenali sebagai masyarakat yang aman, namun mereka tidak mempunyai pilihan jika kerajaan masih berkeras.

"Secara jujur, walaupun tindakan itu membawa risiko yang tinggi, kami akan turun ke Putrajaya, Parlimen atau Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA). Ini bukan satu ancaman, tetapi hidup kami kini ditekan dan kami tidak ada pilihan lain.



“Jika ini membabitkan masyarakat lain, mereka sudah lama akan bertindak, tetapi kami adalah masyarakat yang cintakan keamanan dan oleh itu kami kesempatan diambil ke atas kami. Untuk masa depan generasi, kita tiada pilihan lain, walaupun jika perlu masuk penjara, " kata Tijah.

Penduduk pribumi berkenaan berang dengan pengumuman Jabatan Kemajuan Orang Asli (JAKOA) baru-baru ini bahawa mereka telah memuktamadkan perbincangan dengan kerajaan negeri berhubung cadangan pembaharuan di tanah-tanah Orang Asli.

NOTA:
bijak dan tepat
hanya tunjuk perasaan yang menghasilkan jawapan
kalau tak berdemo tak ada siapa ambil pot

lihat apabila bersih turun ke jalan raya
seluruh dunia melihat dan membaca isu bersih

orang asli wajib cari terbaik untuk turun sekali
lagi ke jalan raya !


NOTA:

kali ini pastikan
anak anak muda bukan asli
datang sama bersetiakawan!

BILA NAK TUKAR NAMA UNITED MALAY NATIONAL ORGANISATION





MANGSA MAT MONGOL






nota:ini mesti ada kroni
yang dapat projek ubah nama
siapa agaknya?
kah kah kah






PUDURAYA DIKENALI SEBAGI PUDU SENTRAL
- meloya

KUALA LUMPUR 27 Ogos - Terminal Bas Puduraya di sini yang mula beroperasi pada 1976 dan baru sahaja dinaik taraf, kini dikenali sebagai Pudu Sentral, Najib Razak mengumumkan hari ini.

Najib berkata, penukaran nama terminal bas itu selaras dengan wajahnya yang moden dan baru, setaraf dengan sebuah lapangan terbang.

Beliau berkata, keputusan itu dibuat berikutan cadangan seorang pengikut twitternya, selepas beliau tweet setelah bersahur awal pagi tadi bahawa beliau akan melawat Hentian Puduraya.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... MANA DIA RAIS YATIM .....kah kah kah....

kah kah kah.. TAK KAN SIBUK ROGOL AMAH SAJA...kah kah kah..

kah kah kah...CAKAP NAK KETUANN MELAYU... kah kah kah....

kah kah kah...CAKAP NAK GUNA BAHASA MELAYU .... kah kah kah

woit...NAMA DAH ELOK PUDU RAYA DAH ELOK... NAPA TUKAR...kah kah kah..

woit...MANA DIA PARA PEJUANG BAHASA... kah kah jkah...

kah kah kah...MANA DIA DEWAN BAHASA DAN PETAKA.... kah kah kah...

nota:

ingatkan
apabila pakatan ambil alih kerajaan
kita ubah kembali nama nama ini

ANAK SERUPA BAPAK - BAPAK SERUPA ANAK




SLIM ZIANA



NAJIB : KITA TIDAK AKAN BERTOLAK ANSUR DENGAN ANARKI – malaysian insider


Najib Razak berkata kerajaan komited kepada sistem demokrasi dan tidak akan bertolak ansur dengan anarki, keadaan huru-hara serta sebarang gangguan terhadap ketenteraman di negara ini.

Bercakap pada majlis berbuka puasa bersama diplomat dan kakitangan Kementerian Luar malam tadi, Perdana Menteri berkata undang-undang ketenteraman awam tidak boleh dipandang mudah seperti yang terbukti dalam beberapa insiden yang berlaku di seluruh dunia.

“Kita sentiasa memperjuangkan demokrasi di Malaysia sejak awal lagi, dan jika kita imbas kembali, terdapat satu detik penting dalam sejarah negara iaitu pada 13 Mei (1969), yang menyaksikan Allahyarham ayahanda saya menyerahkan semua kuasa kepada seorang individu.

“Kuasa eksekutif, perundangan, Kabinet serta Parlimen, hanya beliau yang boleh memutuskannya. Beliau memutuskan jika hari ini merupakan perundangan, esok ia akan menjadi undang-undang, dan pada ketika itu, saya hanya seorang budak sekolah.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


woit... TAK PAYAH LAAA CEERRITA HAL RAZAK....kah jkah kah..

kah kah kah...JANGAN CERITA LAA HAL ABAH ABAH NI.... kah kah kah

kah kah kah...BUKA CERITA HAL SARIMAH LAGI BAIK.... kah kah kah..

kah kah kah...LAGI NGANG...LAGI STIM.... kah kah kah

woit...SARIMAH MANA PULAK NI? ...kah kah kah

kah kah kah ....JENG JENG JENG..... kah kah kah


HANYA JAWAB PERTANYAAN INI




BAKAL DITEMUI DI GEBENG









nota:

ini gambar kanak kanak chernobyll
satu masa nanti kanak kanak yang
sama akan lahir di gebeng





PEMUDA UMNO BUAT LAPORAN POLIS BERHUBUNG TOHMAHAN AHLI PARLIMEN KUANTAN – mstar

KUANTAN: Pergerakan Pemuda Umno Bahagian Indera Mahkota membuat laporan polis berhubung tindakan Anggota Parlimen Kuantan Fuziah Salleh membuat tohmahan berterusan berhubung pembinaan kilang pemprosesan nadir bumi oleh Syarikat Lynas Corporation Ltd di Gebeng.

Laporan dibuat Ketua Pemuda Umno Bahagian Indera Mahkota Suhaimi Sulong di Ibu Pejabat Polis Daerah di sini pada kira-kira 4 petang, Jumaat.

Suhaimi berkata Fuziah dilihat masih membuat tohmahan berhubung pembinaan kilang itu dalam beberapa siri ceramahnya di sekitar bandar ini.

"Tindakan beliau perlu dihentikan kerana ia boleh mencetuskan suasana tidak tenteram kepada penduduk Kuantan. Tindakan Anggota Parlimen dari Parti Keadilan Rakyat itu telah menimbulkan kerisauan di kalangan penduduk di daerah ini mengenai tahap keselamatan mereka berdasarkan fakta yang tidak benar," katanya ketika ditemui pemberita di sini.

Isu kilang itu mencetuskan kontroversi apabila beberapa pihak membantah pembinaannya kerana didakwa bakal menghasilkan radiasi yang boleh memudaratkan kesihatan orang ramai.

NOTA:
tak perlu jadi saintis
tak perlu ada phd
tak perlu ada ilmu sains
tak perlu buat laporan polis

hanya satu sahaja:

cuba terangkan kepada umum
kenapa syarikat ini asalnya mahu membuka
kilang di australia tetapi seluruh rakyat australia menentang

pasal apa rakyat australia menentang?
walhal pasti akan memberi peluang pekerjaan
dan membawa potensi perniaggan yang lain

jawab pertanyss ini
tak perlu tipu tipu


NOTA:
sila jawab kenapa harga tanah dan rumah
turun mendadak sdi kuantan

sila jawab kenapa ada ura-ura club med
di cherating akan ditutup

kah kah kah


MEMANG SUSAH JADI MELAYU




PENGIKUT SYIAH DI KARBALA IRAQ







JAIM SERBU MARKAS FAHAMAN SYIAH - meloya

MELAKA 25 Ogos - Jabatan Agama Islam Melaka (JAIM) hari ini menyerbu sebuah rumah di Taman Paya Dalam dekat sini yang dipercayai menjadi markas sebuah kumpulan penganut fahaman Syiah.

Dalam serbuan itu, sejumlah 35,000 buku dan risalah mengenai fahaman Syiah yang telah diharamkan oleh Kementerian Dalam Negeri ditemui di rumah tersebut.

Ketua Pegawai Penguat Kuasa JAIM, Rahimin Bani berkata, buku dan risalah yang ditemui itu telah siap dibungkus dan akan diedarkan melalui pos ke seluruh masjid dan jabatan-jabatan kerajaan.

Lebih mengejutkan, katanya, satu memorandum mengenai penubuhan Persatuan Syiah Malaysia yang akan dihantar kepada Yang di-Pertuan Agong, Tuanku Mizan Zainal Abidin turut ditemui di situ.

"Siasatan awal mendapati, buku-buku yang akan dihantar itu datang daripada Majlis Syiah Malaysia beralamat di Ulu Tiram, Johor Bahru dan sejumlah 6,000 naskhah telah dihantar ke seluruh negara," katanya kepada pemberita selepas mengetuai serbuan itu di sini, hari ini.

Antara ajaran kumpulan itu adalah menghalalkan para pengikutnya bernikah secara kontrak dan membenarkan sembahyang jamak dilakukan pada bila-bila masa walaupun bukan dalam keadaan darurat.

Pengikut ajaran tersebut juga menyanjung Ahlul Bait iaitu ahli keluarga Nabi Muhammad SAW secara keterlaluan dengan menganggap golongan itu maksum atau bebas daripada dosa serta anti para sahabat kecuali Saidina Ali.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit... SUSAH JADI ORANG MELAYU DI MALAYSIA INI... kah kah kah...

kah kah kah.... MAKAN DALAM GEREJA DITUDUH MURTAD.... kah kah kah...

kah kah kah.... DAPAT BATUAN DARI GEREJA DI TUDUH MURTAD.... kah kah akh

woit....YANG TERBARU.... TAK IKUT AJARAN SUNNAH WAL RASUAH KENA TANGKAP....kah kah kah...

nota:
kalau ikut ajaran sunnah wal rasuah ini
berapa ramai agaknya pengikut syiah yang akan ditangkap?
dipakistan hampir setengah penduduk ialah syiah
di iraq majhoriti syiah
di syria libanon mesir memang ramai penganut syiah
dan di iran lagi ramai
hu la la kah kah kah

Jumaat, 26 Ogos 2011

JANGAN BIARKAN INGATAN DIJAJAH





HARI 26 SELAMAT BERBUKA PUASA




APAKAH KAU TERINGAT

apakah aku teringat ketika itu
semuanya indah
apakah kau teringat ketika itu
semuanya senang
apakah kau teringat ketika itu
betapa lambatnya hari berjalan
apakah kau teringat ketika itu
betapa lambatnya fajar menyinsing dipagi raya

betapa lambatnya masa berjalan
betapa lambatnya puasa selesai
untuk sepatu baru dipakai
untuk bersongkok di kepala
untuk mundar mandir tak tentu hala

ini ketika dunia belum global
ini ketika dunia belum digital
ini ketika kampong aku memasang pelita
bukan untuk hanya di malam raya
tetapi untuk sepanjang masa

apakah kau masih ingat mengacau penganan
apakah kau masih ingat petang membakar lemang
ini sebelum lemang ada di tepi jalan
ini sebelum penganan ada di pasar raya

kini semuanya hanya ingatan
kini semuanya hanya catitan

bila dijamah rendang itu
bila dirasa dodol itu
adalah tanda satu perjalanan
yang telah selamat selesai
tanda menutup kitab yang lama
tanda membuka kitab yang baru
tanda yang berlalu telah berlalu
ianya tidak akan kembali lagi

aduh !
manusia dengan masa
dari zaman berzaman
manusia bergelut dengan masa
aku masih terpertangkap t oleh detik dan ketika

petang ini
aku ajak kau bertenang
petang ini
aku hanya ingin bertanya
sepuluh tahun dahulu dipetang ini kau dimana
dua puluh tahu dahulu dipetang ini kau dengan siapa
tiga puluh tahun dahulu dipetang ini kau membuat apa
empat puluh tahun dahulu apa janji kau pada hidup
lima puluh tahun dahulu apakah kau masih ingat
enam puluh tahun dahulu apakah kau telah wujud

petang ini jumaat 26 haribulan ogos 2011
kota kuala lumpur cuaca mendung
tengah hari hujan lebat
dan aku tidak berpuasa kerana serangan sakit kepala

bila catatan ini dibuka kembali seribu tahun nanti
aku sedang beristirehat di syurga


DENGRAKAN DAN DAM DUM INGATAN KITA




nota:

lihatlah betapa zalimnya sang pemerintah
senikata :
dam dam dum bunyi mercun
kanak kanak datang berduyun duyun
telah diharamkan dari didengar


alasan ialah untuk menjauhkan bahaya mercun

cuba tanya
dalam dalam satu tahun
berapa warga ramai mati dilanggar kereta
kenapa kereta tidak diharamkan


apa sebenranya yang berlaku ialah
untuk membu sdang pemerentah memiliki kuasa
boleh memadam kan apa sahaja
atas alasan apa sahaja
mereka boleh menafikan ingatan kita

lagu ini adalah lagu kita
kita rayakan dam dam dum bunyi mercun
kerana ketiaka itu kita kanak kanak
memang datang berduyun duyun

UTUSAN DAN BERITA HARIAN TERBAIK UNTUK KITA




INI AKHBAR PARTI KEADILAN RAKYAT





MEDIA PERDANA PERLU BEBAS DARI CENGKAMAN POLITIK
– harakah daily

KUALA LUMPUR, 26 Ogos: Dewan Pemuda PAS Pusat menggesa kerajaan membebaskan media perdana khususnya media cetak dari kongkongan parti politik pemerintah.

Apatah lag Koh Tsu Koon sebelum ini mendakwa bahawa media cetak masih lagi menjadi sumber utama berita dan sesuai dengan generasi lama

Ketua penerangannya, Riduan Mohd Nor berkata, parti pemerintah tidak seharusnya mengambil kesempatan untuk meracuni pemikiran generasi lama dengan berita berat sebelah dan menyerang pihak pembangkang semata-mata.

Media perdana milik rakyat kini seolah-olah dimiliki parti politik tertentu sehingga laporan mereka tidak lagi bersifat merakyat.

Pergantungan generasi lama terhadap media cetak sebagai sumber berita sangat tinggi kerana akses internet masih belum mencakupi keseluruh kawasan khususnya di kampung-kampung.

Namun keadaan itu telah diambil kesempatan parti pemerintah meracuni pemikiran rakyat dengan pelbagai agenda sempit kepartian BN seolah-olah media tersebut milik penuh mereka sedangkan ia akhbar perdana negara.

"Selama ini segala bahan berita yang dimuatkan hanya menunjukkan kebaikan BN sedangkan imej Pakatan Rakyat diburukkan dengan pelbagai berita yang songsang," katanya.

KOMENTAR TUKAR TIUB

tt tidak percaya kepada kebebasan akhbar
ini adalah konsep untuk menipu orang ramai
kerana di belakang akhbar ialah kaum pemodal
justeru adalah hak orang melabur untuk menyampaikan pandangan mereka
mustahil mereka melabor untuk kebaikan umum
kaum pemodal melabor untuk dapat untung
disemua akhbar dalam dunia ini ialah kaum pemodal
kecuali akhbar the guardian london
kecuali akhbar le monde paris
dua akhbar ini bukan milik pemodal

apa yang patut kita perjuangkan ialah:
kebebasan untuk menerbit akhbar

sekarang kita memerlukan lesen
untuk mencetkl akhbar
ini wajib ditentang
sesiapa sahaja seharusnya boleh menerbiitkan akhbar
sesiapa sahaja boleh mencetak
sesiapa sahaja boleh mengeluarkan pendapat

jika mereka ada modal
jika mereka ada keupayaan
jika mereka ada jaringan
sila terbitkan akhbar dan bersaing
yang terbaik akan berjaya
yang kaki bodek akan mampus

akhbar arus perdana di malaysia hari ini adalah yang terbaik
apa yang ditulis di utusan
apa yang ditulis di berita harian adalah terbaik
akhbar ini harus digalakan untuk terus
terbit seperti yang mereka lakukan hari ini

kita tidak mahu mereka menjadi seperti akhbar le monde di paris
atau the guardian d london
atau the observer di london
atau wahington post di amerika

dinegara negara ini blog dan
laman web amat susah berkembang
di negara barat orang percaya akhbar mereka
ini menyusahkan blogger
ini menyusahkan pembuat laman

kerana utusan macam utusan hari ini
kerana berita harian macam berita harian hari ini
maka di malaysia pembaca blog
maka malaysia pembaca laman web
adalah yang terbesar dalam dunia
ini adalah hasil dari media arus perdana

blog dan laman web adalah media bebas
yang wujud kerana memerlukan lesen untuk mencetak

bayangkan kalau warga percaya pada utusan
bayangkan kalau warga percaya kepada berita harian
berapa ramai akan pergi ke harakah daily

berapa ramai akan pergi ke keadilan daily?
berapa ramai akan pergi ke malaysiakini?
berapa ramai akan pergi ker malaysian insider?
berapa ramai akan pergi ke malaysia today?
berapa ramai akan pergi ke malaysian digest?

tukar tiub pasti tidak ada pembaca
kah kah kah


INI MILIK PAS



nota:
sila tanya pemuda ini apakah utusan
akan memberi laporan yang baik tentang pas

kemudian tanya pemuda ini apakah harakah
akan memberi lapoarn yang baik tentang barisan

semua media memiliki dasar
semua media mengajukan pandangan
jadi adalah hak kita untuk menerbit
bukan untuk di lesen
pandangan dan pendapat tidak perlu di lesen
kerana ianya wujud dalam fikrah

NOTA:
utusan dan harakah dan roket dan suara kedailan
adalah akhbar parti
makan mustahil akhbar ini akan bercakap baik
tentang musuh

SAEKOR LAGI HASAN ALI





RAKYAT TELAH BANGUN




LYNAS:PAS PUSAT AKAN PANGGIL DR CHE ROSLI
– harakah daily

PAS Pusat akan memanggil Ahli Parlimen Hulu Langat, Dr Che Rosli Che Mat berhubung kenyataannya mengenai isu Lynas yang disiarkan di TV3, malam tadi dalam Buletin Utama.

Selain itu, PAS Pusat akan turut mendapatkan keterangan berhubung kenyataan beliau yang mengatakan Lajnah Penerangan PAS Pusat melarang beliau mengeluarkan kenyataan tentang nuklear terutama mengenai Lynas.

Ketua Penerangan PAS Pusat, Tuan Ibrahim Tuan Man berkata, tindakan itu perlu dilakukan bagi menyelesaikan kekusutan yang timbul ekoran kenyataan Dr Che Rosli mengenai perkara itu.

Menurut beliau, sehingga kini beliau selaku Ketua Penerangan PAS Pusat tidak pernah mengeluarkan sebarang larangan kepada Dr Che Rosli untuk mengeluarkan sebarang kenyataannya tentang nuklear termasuk berhubung dengan isu Lynas.

Katanya, jadi kenyataan Che Rosli itu ternyata tidak berasas dan sehubungan itu pihaknya perlu memanggil Che Rosli bagi mendapatkan penjelasan daripada beliau sendiri mengenai perkara itu.

"Saya selaku Ketua Penerangan PAS Pusat tidak pernah mengeluarkan halangan kepada Dr Che Rosli untuk mengeluarkan kenyataan berhubung dengan nuklear. Jadi kita akan panggil Dr Che Rosli untuk mendapatkan penjelasannya," katanya pada majlis tazkirah di ibu pejabat Harakah, di sini, hari ini.

Dr Che Rosli dalam laporan Buletin Utama TV3 semalam mengatakan beliau sudah lama bersabar dalam perkara itu sebab Penerangan PAS Pusat melarang beliau membuat kenyataan berhubung nuklear termasuk mengenai isu Lynas.

NOTA:
awas siapa yab ini?
apa yang wajib dilakukan oleh paar pengundi

1 – pastikan yb ini tidak akan lagi dicalonkan
2 – jika yb ini dicalonkan juga – pastikan dia dikalahkan

kenapa?

kerana telah jelas yb sepeti ini tidak membawa apa2 manafaat
kepada kepenting orang ramai
malah memilih yn seperti ini lebih baya dari memileh yb gerombolan
yb gerombolan kita namapk jelas sebagai musuh
yb seperti ini musuh dalam seluar

belajar dari sejarah:
semasa orang putih menjajah
kita senang melawan kuasa mat saleh ini
jelas dan nampak untuk dilawan
bila gerombolan naik tahtha
ramai terkabur mata
inilah samalah seperti yb ini

nota:
anak muda anti nukelear bersedia!

SAMPUL BERSIH UNTUK RAYA




SAMPUL ANGPAU BERSIH UNTUK RAYA


para pemabaca tt
para penyokong demokrasi
para kaki demonstrasi
sila dapatkan sampul angpau bersih

ini untuk dana bersih
untuk kerja masa depan
ini untuk membuktikan bersih
bukan barua apco

sila pukul talipon:

603 - 77- 84- 49- 77

atau

012- 220-87-84

atau pergi terus ke:

13 lorong 4/48E
46050 PETALING JAYA


dapatkan sekarang!

BERSAMA KE JALAN RAYA

MEMBELUT JUBUR SENDIRI




ADA PANJANG MACAM INI?




nota:
dulu kesah raja gopal pahang
anu nya panjang berlilit
sampai ke pergelangan tangan
bila raja gopal ini mati
ada tiga batu nesan tercacak
kah kah kah

mungkin saifool ini keturunan
raja gopal yang sama kah kah kah



MUNGKIN ADA SPERMA SAIFUL DI DUBUR SENDIRI, KATA PAKAR – malaysian insider

Seorang pakar Australia tidak menolak kemungkinan sperma Mohd Saiful Bukhari Azlan sendiri ditemui pada dubur si pengadu itu.

Dr Brian McDonald, saksi keempat pihak pembela dalam kes liwat Datuk Seri Anwar Ibrahim berkata, ini kerana ahli kimia kerajaan Dr Seah Lay Hong tidak mengasingkan sel-sel sperma dengan betul daripada sel-sel bukan sperma pada spesimen rektal si pengadu.

“Beliau mengandaikan adanya sel-sel ‘epithelial’ pada pecahan (sperma). Beliau tidak melakukan ujiannya dengan rapi,” kata Dr McDonald di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur hari ini.

Sebelum ini Dr Seah memberitahu bahawa profil DNA Saiful diperoleh daripada ekstrak-ekstrak bukan sperma yang ditemui pada bahagian rektal yang tinggi.
Bagaimanapun dalam keterangannya hari ini, Dr McDonald menolak andaian sedemikian sambil berkata: “Beliau tiada bukti untuk menyokong yang itu.”

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH


wooit....INI SUDAH PELIK.... kah kah kah....

woit...BILA NAK TANGAP SAIFOOL.... kah ikah kah..

kah kah kah.... INI KESALAHAN AMAT BESAR... kah kah kah...\


kah kah kah...KESALAHAN MELIWAT DIRI SENDIRI..... kah kah kah..

nota:

berapa panjang anu saifool agaknya?
kah kah kah


KEMPEN TELAH BERMULA




SURAT DARI PEMBACA


assalamualaikum tt
gua baru sampai kampung untuk cuti raya di kedah dari bangi
sampai kampung tengok atas meja ada sepucuk surat bercop setem pos
semangat buka.tiba-tiba....

perutusan dari gerombolan! hari yang malang!
mula cerita perang badar.lailatulqadar.tahan lapar.
merdeka pom pom nakba

tiba tiba pasal pilihanraya 'tidak lama lagi'
undilah gerombolan untuk kebaikan bersama
yang pelik.dia ada alamat penuh.ic etc...ini spr punya kerjalah
gua check lagi tengok2 semua ahli rumah dapat.
nakba bani melayu sudah tiba!

ps: nanti gua try scan then hantor

-joe kuala kedah


2011/8/25 hazaha haris

salam tt,

selamat menyempurnakan ramadhan dan selamat menyambut shawal...insyAllah.

saya baru saja jumpa kawan saya pemandu teksi kl pada lbhkrg pukul 9.30 tadi.

1. kawan saya kata, dia berbuka di masjid putrajaya dan lepas tu ada acara bertemu najib dan seterusnya 'angpau' rm400 diagih2kan
kepada yang hadir.
2. 'angpau' itu dalam envelope bercop JABATAN AGAMA ISLAM WP , JPM.
3. anggaran drebar teksi yang hadir ialah 3,000 orang.
4. dan ada juga jururawat2, bekas2 askar dan beberapa lagi kakitangan2 kerajaan.

bayangkanlah berapa banyak rm dihulurkan...klu drebar teksi je 3,000, dah rm1 juta lebih tu !!!

bagi saya, drebar2 teksi dll dapat duit tu, saya tak kesah..bagus jugak boleh ringankan beban menyambut hariraya.

tetapi apa cerita orang2 susah lain terutamanya orang2 islam ??? , kerana rm yang diberi tu duit kerajaan jugak duit kita, rakyat.

sekian, harap siasat dan komen.

wassalam.
hazaha haris
hazaharis@yahoo.com

INI SUARA POKO POKO




INI ROSMAH BERENDAM









nota:

yang mana satu yang ori?
kah kah kah








MELAYU TERUS PECAH SEBAB NAJIB LEMAH DAKWA MUFTI PERAK - malaysian insider

Harussani Zakaria buat pertama kali mendedahkan beliau pernah menegur Najib Razak berkaitan tiga perkara menyentuh perpecahan orang Melayu yang berterusan - banyak diperkatakan sejak pilihan raya umum 2008.

Tanpa menyebut bila pertemuan dengan Najib diadakan, Mufti Perak ini berkata, perpecahan Melayu yang berlaku disebabkan pentadbiran negara yang cukup lemah, rasuah dan tidak amanah.

“Saya kata (kepada Najib) perpecahan Melayu yang berlaku ini disebabkan kerajaan yang cukup lemah, rasuah dan tidak amanah,” katanya pada pada Wacana Ulama Politik Untuk Dakwah Atau Parti anjuran Sinar Harian hari ini.

KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH AKH


woit... POKO POKO PUN SUDAH MULA BERSUARA...kah kah kah...

kah kah kah...JELAS BAHAWA MAT MONGOL INI TAK POPULAR...kah kah kah...

kah kah kah...POKO POKO CAKAP MAT MONGOL LEMBIK... kah kah kah...

kah kah kah...MENGAMAL RASUAH.... kah kah kah..

kah kah kah.. HANYA SATU PEKARA POKO POKO TAK CAKAP.... kah kah kah...

kah kah kah... TAK CAKAP ADA BADAK DALAM KERAJAAN... kah kah kah...