Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Rabu, 10 September 2008

URUTAN BERITA

 

Ahmad Ismail ( cincin besar ) telah digantung dari  United Malays National Organisation selama 3 tahun. Ini adalah   keputusan Majlis Tertinggi United Malays National Organisation yang baru sahaja diambil setelah mengadakan sidang tergempar yang 'bertengakar' selama  3 jam.

SELAMAT BERBUKA PUASA

 

Kuala Lumpur cuaca enak dan gemilang
Macam musim bunga di San Sebastian
Tuan empunya warong jajan senang hati

Kueh gulung makin kecil
Kueh lapis makin nipis
Gula melaka menguli kecil
Ketul ayam makin petite
Semua tanda tanda

Raya lagi 20 hari
Cepat betul hari beralih

Malam kelmarin saya di batu road dan chow kit
Beli buah dan rokok keretek
Belum jam 12.00 malam – banyak warong telah tutup kedai
Tak sibuk tak berpusu-pusu
Tak ade kedai batik
Tak ada kedai songket
Tak ade kedai songkok
Hairan – ini bukan macam tahun dulu
Di kaki lima batu road dbkl telah sediakan tempat niaga
Banyak yang kosong
Tak rebut rebut
Tak rasuah rasuah

Paling menarik – ada banyak warong Bundle dibuka sepanjang batu road
Tanda-tanda masa – tanda-tanda zaman – tanda tanda fulus
Tanda-tanda…. tanda.. tanda apa lagi…. tanda-tanda kita akan dapat kerajaan baru.

PEMECAH BERITA - HOT! HOT! HOT!

Ahmad Ismail (cincin besar ) ketua bahagian United Malays National Organisation Bukit Bendera telah di buang dari parti.

KERAJAAN TIDAK MUNGKIN DITUBUH 16 SEPTEMBER INI – PAS – Utusan Melayau


KUALA TERENGGANU 10 Sept. - Pesuruhjaya Pas Terengganu, Datuk Mustafa Ali berpendapat penubuhan kerajaan baru pada 16 September ini seperti yang digembar-gemburkan oleh Datuk Seri Anwar Ibrahim tidak mungkin berlaku atas faktor teknikal dan politik.

kah kah kah…. mamat ni biar betul ….bila pulak dia jadi pesuruhjaya pas terangganu… dia ni budak pesuruh united malays national organisation dalam pas…. kah kah kah…

dia ni dulu kawan baik boyfren sarimah..... kah kah kah.... tak caya tanya nasaruddin...kah kah kah

HOT ! ADNAN TAK TANDING KETUA PEMUDA ‘TAKUT MENANG’ – Utusan Melayau


KUANTAN 10 Sept. Menteri Besar Datuk Seri Adnan Yaakob hari ini mengumumkan keputusannya untuk tidak bertanding Ketua Pemuda UMNO pada pemilihan parti Disember ini kerana bimbang tidak dapat memikul tanggungjawab jika menang.

Katanya beliau membuat keputusan itu selepas menimbang dengan teliti sejak dua minggu lepas.

Saya dapati kalah itu ada kemungkinan, menang tidak mustahil, saya ambil kesimpulan saya takut saya menang.


kah kah kah….. mamat munkee ngok ni dah katoi….. projek wifi dia telah kena sabo oleh KJ…kah kah kah….. mamat ni kawe raso boleh gi jauh…. dio tahu main singal tangan…. kocok-kocok pandai… kah kah kah…

rakyat satu malaysia dengan ini merakamkan rasa kecewa dan takziah yang amat sangat kerana negara ini tidak dapat di pimpin oleh seorang pemimpin yang ngooooook lagi munkee….. kah kah kah…

muka munkee poyo ni boleh memimpin ke….soalan cepu emas …. muka sapa lebih banyak jerawat – nan yakob atau ahmad ismail….kah kah kah…. muka  munkee mana yang boleh buat moon landing….kah kah kah

SABAH SEMAKIN BERGOLAK !


KUALA LUMPUR, Sept 10 Yang Berhormat Datuk Anifiah seorang yang amat berpengaruh dalam United Malays National Organisation Sabah telah merasa risau kerana pemimpin kanan partinya telah membenarkan kerenah Ahmad Ismail berpanjangan. Pemimpin kanan United Malays National Organisation mengambil masa yang agak lama hanya untuk memikirkan satu tindakan.

Beliau juga merasa risau dengan munculnya satu trend terhadap pemimpin kanan parti, ini apabila ketua bahagian parti ‘ tidak lagi mendengar presiden parti’. Beliau merujuk kepada ketua bahagian Bukit Bendera yang enggan minta maaf atau mengundur diri.

“ Pekara seperti ini tidak pernah didengar. Ini tanda-tandayang ahli United Malays National Organisation tidak ambil indah kata dan nasihat presiden mereka. Ini cukup mengerunkan, terutama kepada puncuk pimpinan United Malays National Organisation sekarang’.


kah kah kah…. jeng ..jeng… jeng…. orang sabah pulak nak lawan dolah… 3bilion ringgit baah…. mana cukup baaah.. balak dah abis baaah….

woit ! orang sabah…. presiden hang bukan orang parti hang saje yang tak dengar…. kucing gua yang namanya siti nurhaliza tu pun tak mau dengar….. kah kah kah

BERITA PANAS DARI UTARA BARU MASUK

Warung jual jajan di Kuala Nerang cukup sibuk. Pasar Ramadan  ini sedang dikerumi oleh ramai pembeli.

Di tengah-tengah kesibukan ini tiba-tiba seorang anak lelaki 10 tahun menjerit R-E-F-O-R-M-A-S-I !

Orang ramai behenti tercengang seketika. Budak ini ketawa dan terus beredar.

SERTAI UMNO KALI KE 3? MAHATHIR SETUJU DEMI KUKUHKAN PARTI – mStar

Tun Dr. Mahathir Mohamad yang keluar Umno empat bulan yang lalu telah melahirkan hasrat untuk kembali ke pangkuan parti itu dengan mengambil kira perkembangan-perkembangan semasa.

Ketika mendedahkan perkara itu di sini pagi ini, Naib Presiden Umno, Tan Sri Muhyididn Yassin berkata, Dr. Mahathir sendiri memberitahu beliau akan hasratnya untuk kembali ke Umno bagi membolehkannya memberikan pandangan dalam usaha mengukuhkan semula Umno dan Barisan Nasional (BN) berikutan pelbagai perkembangan tidak menggembirakan sejak akhir-akhir ini.

"Ya, saya bersetuju, katanya tetapi kemudian beliau menyatakan kebimbangan sama ada akan diterima semula oleh MajlisTertinggi
.

kah kah kah….. ya , saya setuju….. matilaaaa dolah dan kairi…. mana nak lari… si kuti dah nak masuk balik… kah kah kah.

ada satu idea… jeng... jeng... jeng…. ikut cara kuti dulu… datuk haron nak masuk… kuti buatsenyap….. hussein onn nak masuk…. kuti buat  senyap….. make donno je….kah kah kah
lagi best kalau dolah terus tido dan lupakan borang kuti…. after all dolah menang kaki tido...kah kah kah

kuti ni keluar masuk keluar masuk ni…… tak pancut pancut-pancut apa hal? …kah kah kah

GEMPAR !! NEGERI SEMBILAN AKAN BUBAR DUN

SEREMBAN 9 Sept. - Menteri Besar Negeri Sembilan, Datuk Seri Mohamad Hasan berkata, beliau akan membubarkan Dewan Undangan Negeri jika terdapat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) melompat parti hingga membolehkan pembangkang menguasai negeri berkenaan.

Menurut Mohamad, tindakan itu diambil kerana beliau yakin Barisan Nasional (BN) mampu memperoleh lebih banyak kerusi jika pilihan raya diadakan.

"Jika ini berlaku, saya akan bertindak membubarkan Dewan Undangan Negeri dan saya yakin lebih banyak kerusi yang akan kita dapat kerana saya rasa rakyat sudah mula bosan dengan permainan pembangkang.

kah kah kah…… dalam sonyap sonyap ni den lupo kampong den…. laaaaa ….baru den ingat jang….nak mapuih daaaa…..parti cikun ni…. kah kah kah….

mat san oooiiii bueklaaaa kalau berani….. den nak tanding di senawang….. kah kah kah…. torberak-berak laaaa kao…. kah kah kah

PENGUMUMAN FORUM

Forum bertajuk : DARI  PERMATANG  PAUH  KE  PUTRAJAYA

Tempat : Dewan Perhimpunan China Selangor – Jalan Maharaja Lela

Hari : Rabu 10hb September 2008

Waktu : 8.30 malam

Ahli Panel:

Sdr.Ng Chong Soon  -           Dewan Perhimpuan China
Sdr. Saifuddin Nasution –   Ahli parlimen Parti Keadilan Rakyat
Sdr. Yong Teck Lee -           Presiden Sabah Progresif Parti ( SAPP)
Sdr. Zaid Kamaruddin -       Presiden Jamaah Islam Malaysia ( JIM)
dan…. Tukar Tiub –             Non Govermental Individual ( NGI)

Semua di jemput datang.

'BELI' AHLI PARLIMEN LEBIH TIDAK BERMORAL – Utusan Melayau

PUTRAJAYA 9 Sept. - Datuk Seri Najib Tun Razak berkata, perbuatan 'membeli' Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) adalah lebih tidak bermoral daripada keputusan Kelab Penyokong- penyokong Kerajaan Barisan Nasional (BNBBC) mengadakan pemukiman di luar negara.

Sambil menegaskan keputusan BNBBC mengadakan pemukiman di luar negara tidak mempunyai kaitan dengan cubaan untuk menubuhkan kerajaan oleh pakatan pembangkang, beliau berkata, perbuatan 'membeli' Ahli Parlimen BN memusnahkan prinsip demokrasi berparlimen.

Kah kah kah….. mamat ni dah pening kepala…. Orang tak tanya apa-apa pun dia nak jawab…. orang tak mintak dia bersumpah … dia bersuumpah….kah kah kah.

Woit… gua nak tanya sikit dengan mamat ni …. mana lebih bermoral beli kapal selam second hand dan ambil duit komisen atau beli kapal terbang jet pejuang dan ambil duit komisen…. tolong jawab sikit… kah kah kah.

Woit …. gua nak tanya sikit lagi… mana lebih bermoral…..jumpa saifol atau jumpa altantuya….. kah kah kah.

PENGAJARAN SAINS PERTANIAN DI SEKOLAH DIKAJI SEMULA – Utusan Melayau

PUTRAJAYA 2 Ogos - Kementerian Pelajaran akan mengkaji semula pengajaran mata pelajaran Sains Pertanian di sekolah supaya ia selari dengan keperluan negara.Ketua Pengarah Pelajaran, Datuk Alimuddin Mohd. Dom berkata, mata pelajaran itu perlu diperkukuhkan sebagai menyahut langkah kerajaan untuk mempertingkatkan produktiviti pertanian negara.

''Memang ada sekolah yang menawarkan Sains Pertanian sebagai mata pelajaran bersama-sama beberapa mata pelajaran teknik dan vokasional.

Dalam pada itu, Alimuddin berkata, sekolah-sekolah juga diminta mengaktifkan semula Kelab Sains Pertanian bagi menjalankan program bumi hijau di tanah lapang.

Kah kah kah….. best punya rancangan …. bravooo…. inilah yang kita katakan malaysia boleh…. Kita ada planning…. Peningkatan ilmu pertanian….kah kah kah

Gua minta maaf…. gua silap baca …. gamin memang betulaaaa… parlimen kita sudah antar 49 orang mamat ke taiwan… rupa-rupanya 49 mamat-mamt ini akan oemimpin aktif kelab sains pertanian …. kah kah kah.

Tapi boleh dapat ijazah ke belajar 10 hari saje?  10 hari ni sudah lama... lebih lama dari belajar di sintok.....malaysia boleh….. kah kah kah.

HOT ! ‘MAD COW DISEASE’ DI PULAU PINANG

Kenyataan akhbar Kesatuan Nasi Kandar dan Nasi Bungkus Pulau Pinang telah meminta masyarakat Pulau Pinang agar jangan ‘memboikot’ warong dan restaurant nasi kandar.

Kenyataan ini juga telah menafikan yang ahli-ahli mereka terlibat dalam penjualan kari daging yang diberitakan telah membawa ‘ mad cow disease’.

Khabar-khabar angin tentang nasi kandar adalah punca ‘mad-cow disease’ ini bermula apabila orang ramai terutama penduduk Pulau Pinang melihat kelakuan seorang yang lelaki yang dikatakan menyerupai seorang mamak telah melocat-loncat dan mengoyak-ngoyakkan gambar bekas Ketua Menteri Pulau Pinang.

Sir Richard Gelimard pakar perubatan dari Holborn Hospital London telah menerangkan bahawa Bovine Spongiform Encephalopathy (BSE), lebih di kenali sebagai Mad-Cow Disease (MCD), amat bahaya dan boleh membawa maut.

Menurut Sir Gelimard yang telah menyelidiki penyakit ini semenjak tahun 1986 berkata bahawa tanda-tanda awal penyakit ini ialah meloncat-loncat dan menyiat-nyiatkan kertas-kertas. Kadang kala orang yang di hinggapi oleh penyakit ini akan menjerit beramai-ramai.

Berita yang masih belum di sahkan ini masih lagi sedang mencari siapakah dia lelaki yang terjerit-jerit dan terloncat-loncat itu. Adakah ianya Melayu atau Mamak.

GEMPAR !!! BERITA YANG BELUM SAH

Taipei 9 September: Ajensi Berita Tong Ka Pao Taiwan telah melaporkan pada petang ini parlimen Taiwan terpaksa  menyambung persidangan hingga lewat malam.

Parlimen telah menerima satu usul tergempar yang mencadangkan didirikan dengan serta merta sebuah universiti pertanian. Ini kerana Jabatan Kastam dan Imigrasi di lapangan terbang Taipei telah menahan 49 orang lelaki yang belum di ketahui asal usul mereka.

Apabila lelaki-lelaki ini ditanya ke semua mereka mengatakan yang mereka datang ke Taiwan untuk belajar hal ehwal pertanian.

Parlimen telah diberitahu bahawa pada ketika ini semua Universiti dan Kolej Pertanian di Taiwan masih lagi dalam percutian musim panas.

Hingga berita ini dilaporankan parlimen masih lagi besidang dan membincangkan sama ada projek penubuhan universiti pertanian pasang siap ini dapat diluluskan. Pengundian akan diambil lewat pagi ini.

Jabatan Kastam dan Imigrasi masih lagi menyiasat asal usul 49 lelaki ini. Pengarah Kastam bila di tanya telah enggan memberitahu sama ada mereka ini boleh bertutur dalam bahasa Inggeris atau tidak. Atau apakah mereka ini 'pendatang haram' yang ingin mencari pekerjaan di Taiwan. Mister David Chung Pengarah Kastam Taipei telah juga enggan menyatakan berapa lama 40 orang lelaki ini akan di tahan. ( Ajensi T.K.Pao)