Nurul Izzah Aidilfitri

selangorku 1

.

Sabtu, 11 Oktober 2008

BAKAL IKUT JEJAK BAPA TERAJU NEGARA

KUALA LUMPUR 10 Okt. Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak kini hampir mengikuti jejak Allahyarham bapanya untuk memegang tampuk kepimpinan negara.

kah kah kah….. sarimah janda zulkifli dulu duduk kat mana ha?.....lama tak nampak berlakun….kah kah kah…. sarimah dah pindah ke port dickson ke?....kah kah kah

siapa ada album pertama ziana zain……kah kah kah.....album TERRunik...kah kah kah



DASAR INTERGRASI KAUM JADIKAN MALAYSIA UNIK – U.malayu

ALOR STAR 10 Okt. Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Mohd. Najib Tun Razak berkata, dasar integrasi kaum yang diamalkan di negara ini merupakan punca kekuatan yang menjadikan Malaysia sebuah negara unik.

kah kah kah…. malaysia unik? … kah kah kah….. jangan laaa tipu melayu…. cukuplaaa bodohkan melayu... dah lima puluh tahun kena bodohkan....bagilaa tahu melayu ...semua negara dalam dunia ini ada pelbagai bangsa dan ada pelbagai agama…. tak de mana uniknya malaysia ni… makcik felda bolehlah kelentong… kah kah kah….

apa yang unik di malaysia ini ialah minah cun altantuya namanya boleh hilang dari kad imigrisin….kah kah kah… inilah unik….kah kah kah... rakyat jadi unik dan hairan...kah kah kah



SEMUA LAPISAN RAKYAT TERIMA NAJIB – HISHAMUDIN – U.malayau

KUALA LUMPUR 10 Okt. - Pencalonan Datuk Seri Najib Tun Razak untuk jawatan Presiden UMNO akan diterima sepenuhnya oleh semua pihak sama ada masyarakat di kampung mahupun di bandar.

Ketua Pemuda UMNO, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, beliau yakin Najib akan diterima semua lapisan rakyat tidak kira golongan profesional, ahli politik mahupun komuniti pelabur tempatan dan antarabangsa.


kah kah kah … munkee lindah kontot…. cakap pun tak betul…nak kelentong aje…. tak baca ke pungutan suara dari Merdeka Review ….. mana orang ramai suka najib… apa punya tuuur munkeee ni… yang mengundi bukan 20 juta rakyat malaysia…. 2000 orang ahli munkee-munkeee saje… ini pun agung dah masyuuuk…..kah kah kah… tak caya nak tanya sapa?.... tanya altantuya?... dia dah arwah…. tanya ziana zain kot….kah kah kah…



MAMPU JADI ORANG NOMBOR 2 PALING BAGUS – U.malayu

SHAH ALAM 10 Okt. - Ketua Penerangan UMNO, Tan Sri Muhammad Muhd. Taib yang menawarkan diri bertanding jawatan Timbalan Presiden UMNO pada pemilihan parti Mac tahun depan, yakin mampu menjadi timbalan yang baik kepada Presiden parti.

Beliau meluahkan keyakinan itu ekoran sejarah dirinya selama ini yang begitu setia kepada pemimpin parti walaupun ketika tidak memegang sebarang jawatan dalam kerajaan

"Saya mahu menjadi orang nombor dua yang paling bagus, dan saya boleh melakukannya, rekod saya selama ini berjaya membawa kestabilan yang amat baik kepada parti.


kah kah kah….. ada kerja kosong…. munkeee ni sedang cari cikgu bahasa inggeris….kah kah kah… mi no spik inglish…mi no pil pom…. kah kah kah… munkee ni kalau jadi menteri cam mana nak buat meeting di australia…. kah kah kah… pasti kena tangkap…. dia ada kes lagi ke kat sana?.... kah kah kah… kalau jadi menteri luar cam na…. mi no spik inglis….mi no pil pom….



BELUM SAMPAI MASA UNTUK BN MENJADI SATU PARTI PELBAGAI KAUM, KATA NAJIB

ALOR STAR 10 Okt. Timbalan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak bekata belum tiba masanya lagi bagi Barisan Nasional (BN) untuk menjadi satu parti pelbagai kaum.

Beliau berkata, cadangan seumpama itu merupakan langkah besar dan memerlukan mandat daripada semua anggota parti komponen BN.

Ini adalah langkah yang amat besar dan perlu dibincang dengan semua parti komponen BN dan kita belum sampai tahap untuk perbincangan�, katanya kepada pemberita selepas menghadiri Majlis Perjumpaan Bersama Ketua-ketua Jabatan Persekutuan dan Pemimpin Masyarakat anjuran Badan Perhubungan Umno negeri di sini hari ini.


kah kah kah… munkee ni cakap nak bawa perubahan… munkeee ni tak baca paper ke…..mic, mca, gerakan, ppp ….semua dah selesai bersidang …. semua cinta dan sayang pelbagai kaum…. katakan tak nak parti satu kaum…. kah kah kah … cinta it sayang it…. kah kah kah….

kah kah kah…kalau bn jadi maltarasial susahlahhh lidah kontot nak bawak keris… susahlaaa bagi projek ikut pintu belakang…. kah kah kah….kalau dah multirasial mana ada towkay cina nak sponsor lagi…..kah kah kah



JOHOR : PERSADAN GUNA LIMA TAN BERAS CIPTA REKOD RANGGOLI TERBESAR

JOHOR BAHRU: Pusat Konvensyen Antarabangsa (Persada) Johor mencipta rekod Malaysia Book Of Records (MBOR) apabila menghasilkan Ranggoli terbesar di negara ini dengan menggunakan beras hancur sempena sambutan Deepavali akan datang.

Ranggoli berukuran 1,218.3 meter persegi (13,100 kaki persegi) itu dihasilkan sepasukan 35 orang, diketuai N Jeyasimman, disiapkan kelmarin selepas usaha itu bermula 5 Oktober lalu menggunakan lima tan beras hancur berwarna.

kah kah kah……. satu lagi projek bodoh…. satu lagi kerja bangang….kah kah kah…. penyakit zaman mahafiraun ni tak abis-abis lagi….kah kah kah … ini juga patut masuk dalam Johor Book oof Record … atau JOBOR….baru hebat…. Ini yang terbangang… yang terbodoh dan yang terkincit….kah kah kah