.

Khamis, 9 Julai 2015

TEMPAT BERZAKAT






FACE BOOK



Sesiapa yang nak derma atau menunaikan zakat untuk warga miskin kota, boleh salurkan kepada dapur jalanan.
tahun lepas dan tahun ini - Insya Allah - saya membayar zakat di Dapur Jalanan. Salurkan zakat terus kepada warga miskin kota.
maklumat info, sila cari dan tekan like Facebook page DapurJalanan KualaLumpur dan follow twitter: dapurjalananKL
-yang mahu menyumbang boleh masuk ke akaun dapur jalanan
800-172-7849 CIMB spkl collective
yang ingin sama-sama potong bawang atau sumbang makanan atau apa-apa nak disumbang boleh tekan number dibawah
Pakwan = 019-267-12-85
atau Hadikhalid = 012-664-88-73
--------------------------
akoun dapur jalanan: 

Bank CIMB

800-172-7849 

spkl collective
---------------------




















------------

SILA TUTUP JANGAN BANYAK CAKAP








LANCBERANI

KALAU BERANi 

TUTUPLAH



Kerajaan sedia kaji 

kewajaran 

tutup Facebook

 - Ahmad Shabery


KUALA LUMPUR: Kerajaan bersedia mengkaji kewajaran menutup laman sosial Facebook ekoran pelbagai penyalahgunaan di laman itu, kata Menteri Komunikasi dan Multimedia Ahmad Shabery Cheek.

Beliau berkata kementerian akan menjalankan kajian bagi mendapatkan maklum balas orang ramai berhubung perkara itu.

"Sekiranya orang ramai berpendapat Facebook harus ditutup, kita bersedia untuk melihat (perkara itu) tetapi ia satu pendekatan yang radikal", katanya kepada pemberita selepas merasmikan penutupan Mesyuarat Perwakilan Pergerakan Wanita Umno Bahagian Cheras malam tadi.

WOiT
kah kah kah
arab spring mula 
dengan twitter 
dibantu oleh blog
diluaskan oleh face book
kemudian mubarak  tutup semua
kah kah kah
sila tutup 
pucuk lalu ulam mendatang
biduk lalu ayam pun terbang
jawabnya dataran merdeka

AH LAN WA

SAH LAN


------------------

HADI MASIH SOTONG







WAT  iS DE

 BEKAUSE


Mujahid questions Hadi's defence of Najib

PAS president Abdul Hadi Awang's apparent defence of Prime Minister Najib Abdul Razak's alleged involvement in the 1MDB scandal has shocked even his own members.

Parit Buntar MP Mujahid Yusof Rawa said the least Hadi could have done was ask Najib to deny the report incriminating him in The Wall Street Journal.

"With due respect to the president, when there are allegations against a top government official, and backed with documentary evidence, I would have made a stand to ask Najib to deny the claims and if the report is untrue, to sue WSJ," Mujahid said.



DE BEKAUSE 

mi spik no inglis
mi only one sotong
not one em di bi
u no bawah berdiri

KAH KAH KAH



-----------------

SELAMAT BERBUKA







HARi

 DUA DUA 
hari ini spesial
gwa ada jemputan
buka puasa
ini jemputan kawan lama
tak datang tak baik
tiap tahun
 kawan gwa ini buat kenduri
lu tak payah tahu
di mana




iNGAT
lu jangan sebar fitnah
najib masih lagi pm
rosmah masih di putar jaya
jangan buat ceritat
kapal terbang
 dah isi minyak
jangan buat cerita
kapal terbang 
dah start injin
semua tak betul


SiRUL
gwa hanya tanya khabar
gwa hanya cakap
di bukit gantang
sekarang musim durian
lu jangan tambah tambah



SELAMAT 

BERBUKA




----------------

IKUTI DARAI PUTRAJAYA KE PENJARA





TWiT SEDANG 

TRENDiNG



#DariPutrajaya

KePenjara

Apa? kau kata? Fitnah bijik kelentit engkau. Memang si tu

 
Keep it coming Malaysian!! Real criminal wear tie not tatooooo!! ..Together we stand

Tahukah anda dalam dok samun Mahathir merasa jugak kita KLCC, Litar Sepang, Putrajaya, samun Najib apa pun tak nampak. Kahkahkah!

Bring the corrupt leader down

How Twitter can cause Arab Spring & Ukraine conflict, can it cause Najib to step down too?


---------------