Selasa, 2 Oktober 2012

NAJIB LARI TERKENCING DALAM SELUAR - TAKUT BILA YB NAK TANYA SOAL BELANJAWAN
 SEMUA TURUN KONSERT 8 TUNTUTAN  BERSIHPM NAJIBAH
KENYATAAN MEDIA
2 OKTOBER 2012

BELANJAWAN 2013BARISAN NASIONAL WAJAR BERANI BERDEBAT

Belanjawan 2013 yang masing-masing dibentangkan oleh Pakatan Rakyat dan Barisan Nasional memberi peluang kepada rakyat membuat perbandingan di antara dasar-dasar ekonomi yang dibawa.

Lazimnya, perdebatan ekonomi di antara kedua-dua pakatan politik kebelakangan ini berkisar kepada tawaran-tawaran yang dibuat oleh Pakatan Rakyat yang dilihat lebih berpihak kepada rakyat terbanyak, tetapi dipersoalkan oleh Barisan Nasional atas kebimbangan ia tidak mungkin dapat dilaksanakan.

Ini satu perkembangan baik kerana ia melambangkan sistem dua parti semakin mendapat tempat di Malaysia. Perbandingan dasar seperti ini juga adalah fungsi dan tanggungjawab utama pembangkang persekutuan seperti yang selalu dituntut melalui kabinet bayangan. Kebolehan Pakatan Rakyat menampilkan satu gagasan ekonomi yang jelas berbeza dari pendekatan Barisan Nasional hingga berjaya mempengaruhi perdebatan ekonomi adalah bukti sistem bayangan sedia ada (seorang wakil dari tiga parti bagi setiap portfolio) berfungsi dengan baik.

Pun begitu, perdebatan yang sihat ini hanya boleh berlangsung dengan keikhlasan kedua-dua pihak duduk di atas satu pentas membincangkan fokus ekonomi negara. Tindakan ahli parlimen Barisan Nasional terutamanya barisan kabinet yang memulaukan pembentangan dan jawapan balas Ketua Pembangkang terhadap Belanjawan 2013 bukanlah amalan yang baik dalam sistem demokrasi. Begitu juga keengganan Najib  Razak untuk berdebat dengan  Anwar Ibrahim mengenai ekonomi walaupun beliau menggunakan peluang lintas langsung pembentangan Belanjawan 2013 untuk menyerang Ketua Pembangkang.

Oleh yang demikian, Pakatan Rakyat meneruskan saranan dan jemputan kami supaya wakil-wakil dari Barisan Nasional berani hadir dan tampil mempertahankan pendekatan ekonomi mereka sambil menjawab soalan dari rakyat, bukannya hanya berani berhujah dalam siaran televisyen atau di Dewan Rakyat semata-mata. Tawaran dan saranan ini ditujukan khas kepada tokoh-tokoh pimpinan muda Barisan Nasional seperti Khairy Jamaluddin, Abdul Rahman Dahlan, Chua Tee Yong atau P Kamalanathan.

Pakatan Rakyat akan mengadakan Forum Terbuka Belanjawan 2013 untuk mengupas situasi ekonomi semasa dan perbandingan belanjawan Pakatan Rakyat dan Barisan Nasional pada hari Rabu (3 Oktober 2012) jam 830 malam bertempat di Dewan Ilmu, Perpustakaan Komuniti Petaling Jaya (berdekatan Hospital Assunta). Forum akan disertai oleh ahli-ahli panel dari Pakatan Rakyat iaitu YB Dr Dzulkifly Ahmad (PAS), Dr Ong Kian Ming (DAP) dan Sdr Rafizi Ramli (KEADILAN).

Forum ini adalah terbuka kepada semua terutamanya kepada pimpinan muda Barisan Nasional atau mana-mana wakil Barisan Nasional yang berani tampil ke depan mempertahankan Belanjawan 2013 yang dibentangkan Jumaat lalu.

YB DR DZULKIFLY AHMAD
AHLI PARLIMEN KUALA SELANGOR/AJK PAS PUSAT

DR ONG KIAN MING
STRATEGIS PILIHANRAYA DAP

RAFIZI RAMLI
PENGARAH STRATEGI KEADILAN
 2 OKTOBER 2012 


MAT BRONSON AKAN ADA DI KONSERT BERSIH

INI PROJEK KRONI UNTUK DEWAN BAHASA DAN PETAKA SOUL SAVIOUR BERSAMA
 KONSERT  8 TUNTUTAN
 


KIBARKAN SANG SANKA BENDERA PERJUANGAN


WARGA ASING WAJIB UJIAN BAHASA MELAYU -  berita hairan

Kota Bharu: Semua warga asing di negara ini dicadang diwajibkan mengikuti ujian kecekapan bahasa Melayu dalam usaha memartabatkan bahasa kebangsaan dalam kalangan mereka.

Ketua Pengarah Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP), Dr Awang Sariyan, berkata pihaknya sudah siap menggubal kertas cadangan berkenaan dan berharap ia boleh dibawa ke Kabinet untuk dibincangkan. 

Beliau berharap usaha itu menjadi kenyataan apabila  Muhyiddin Yassin, merasmikan Bulan Bahasa Kebangsaan di Negeri Sembilan minggu depan, sekali gus membuktikan komitmen kerajaan dalam memperkasakan bahasa Melayu dalam kalangan warga asing.

DBP sudah mengemukakan cadangan kepada kerajaan supaya mewajibkan warga asing di negara ini menguasai bahasa Melayu dan berharap ia diterima untuk dibawa ke Kabinet. Sebelum ini DBP mencadangkan inisiatif sama kepada Kementerian Pengajian Tinggi khusus untuk pelajar asing, namun tiada sebarang keputusan dihasilkan, katanya


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit.... KENAPA PAKSA WARGA ASING?..... kah kah kah....

klah kah ka...INI MACAM NAK BUAT PROJEK KRONI....kah jkah lah..

kah kah kah...INI MACAM NAK BAGI PROJEK UNTUK DEWAN BAHASA DAN PETAKA....kah kah kah

kah kah kah...NAK TUBUHKAN  SEKOLAH  BAHASA YANG SEMUA PENDATANG DI PAKSA...kah kah kah

woit...RAMAI LAGI WARGA SENDIRI YANG TAK PANDAI BAHASA  MELAYU.... kah kah kah..

kah kah kah...RAMAI MENTERI BAHASA MELAYU BERTERABUR..... kah kah kah..

kah kah kah... RAMAI YANG BERHORMAT BAHASA MELAYU BERTERABUR.... kah kah kah..

kah kah klah...BANYAK NGO NGO YANG SUKA BUAT BISING TAK GUNA BAHASA MELAYU.... kah kah kah..

woit... MAT BANGLA... MINAH BURMA... MAMAT VIETNAM... JANGAN RISAU.... kah kah ka..

kah kah kah...MEREKA BERCAMPUR ADUK SESAMA SENDIRI.... kah kah kah..

kah kah kah...MEREKA MENGGUNAKAN BAHASA  MELAYU SEBAGAI BAHASA BERHUBUNG.... kah kah kah


AMBIGA BERSAMA KONSERT 8 TUNTUTAN

CAKAP BERDEKAH DEKAH - INI CONTOH MELAYU BANGANG


GARRISSON AKAN BERSAMA 
KONSERT 8 TUNTUTAN

YANG INI MELAYU  BANGANG TAK NAMPAKRazali Ahmad

Datuk Razali Ahmad bersalaman dengan Brigader General Michele G Compton

 pada majlis perasmian Pembukaan Eksesais Keris Strike - Foto Bernama

Sekat sebarang anasir negatif - meloya

KUALA LUMPUR 1 Okt. - Akta Patriotik dan Kesejahteraan Kaum wajar digubal segera bagi menyekat sebarang anasir negatif menyusup masuk ke negara ini dan meracuni pemikiran rakyat.

Presiden Jaringan Melayu Malaysia (JMM), Azwanddin Hamzah berkata, akta itu perlu bagi menyekat campur tangan asing yang menggunakan medium media massa termasuk portal berita bagi merealisasikan tujuan tersebut.
Menurut beliau, akta itu mampu menjadi benteng mempertahankan kestabilan negara daripada ancaman yang dibawa tali barut asing yang bercita-cita melihat kemusnahan negara.

"Pihak luar tidak mahu melihat negara ini memiliki keharmonian antara kaum dan pembangunan ekonomi yang kukuh dan usaha meracuni pemikiran rakyat akan terus dilakukan agar kita terperangkap dalam kemelut politik sepanjang masa," katanya ketika dihubungi di hari ini.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit... BANI MELAYU INI RAMAI YANG BANGANG.... kah kah kah..

kah kah kah...YANG INI JELAS KEBANGANAGAN YANG  DAPAT DILIHAT...kah kah kah....

kah kah kah...DUIT SOROS  MELAYU BANGANG INI NAMPAK..... kah kah kah..

kah kah kah...TENTERA AMERIKA MASUK DAN KAJI SEMUA SENJATA MALAYSIA  TAK NAMPAK...kah kah kah..

sila baca berita berita ini:

Amerika mahu tingkat hubungan ketenteraan dengan Malaysia - sinar

18 September 2012

JOHOR BAHARU - Angkatan Tentera Amerika ingin meningkatkan hubungan erat sedia ada dengan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) melalui latihan dua hala.
   
Pemerintah Misi Sokongan Ke-19 Angkatan Tentera Amerika Brig Jen Michele G.Compton berkata pemimpin angkatan tentera Amerika dan Malaysia sentiasa mencari jalan untuk meningkatkan hubungan ketenteraan antara kedua-dua negara
Malaysia, Thai sertai eksesais bersama tentera AS - berita hairan
WASHINGTON: Malaysia dan Thailand buat pertama kali menyertai eksesais maritim bersama yang diketuai Amerika Syarikat di Lautan Pasifik dengan lebih 20,000 anggota tentera menyertai latihan kordinasi terbesar bagi menangani krisis.

Dikenali sebagai latihan maritim ala peperangan terbesar dunia - Eksesais Rantaian Pasifik (RIMPAC) dibuka dengan rasmi Rabu lalu selama enam minggu di sekitar perairan Hawaii. 

Colombia, Perancis, Malaysia dan Thailand adalah negara peserta baru mengambil bahagian dalam RIMPAC dengan kapal armada Amerika Syarikat, US Third Fleet bertindak menyelaras latihan itu. 


TERKINI - TERNOW - SIAPA PUNYA KERJA?

 MIMPI DALAM GINCU
sila buka utusan online dan lihat gambar najib di memakai gincu merah
siapa punya kerja?
siapa buat touch up ini?
satu lagi gambar najib  disabotaj
dulu gambar di pekan
hari ini lagi gempaq

apa tujuan nya
apakah dalam utusan ada tim yang tak minart najib
atau
ini kerja tim muhyiddin
kah kah kah

NOTA:
lihat sekarang sebelum ianya diubah

NOTA:
tt tak pandai buat touch up
tapi bijak ilmu semiotik

NAJIB ATAU NAJIBAH
KSATRIYA  AKAN BERSAMA  KONSERT 8 TUNTUTAN

MENTERI WANITA KITA MEMBERDEL MELELEH AIR LIUR
ITO  KONSERT BERSIH  8 TUNTUTAN  

PM: Pergerakan hak wanita tak perlu di M'sia - mkini

DATIN SERI NAJIBAH


Najib berkata pergerakan menuntut hak wanita tidak perlu dijalankan di negara ini kerana kesaksamaan itu telahpun diberikan daripada awal lagi.

Dalam ucapannya ketika sambutan Hari Wanita Kebangsaan ke-50 hari ini, beliau berkata Malaysia lebih ke hadapan daripada negara membangun lain dari segi itu.

Katanya, di sesetengah negara membangun, lelaki mendapat hak untuk mengundi sebelum wanita, namun wanita sejak daripada awal lagi berhak mengundi.

Beliau juga mengingatkan para wanita supaya tidak berpendapat bahawa semuanya baik di negara membangun kerana Malaysia, menurutnya, lebih ke hadapan dalam soal hak wanita.


KAH KAH KAH
KAH KAH KAH
KAH KAH KAH

woit.... SILA DENGAR APA MENTERI  INI KATA.... kaha kah akhj..

kah kah kah.... INI MENTERI WANITA.... kah kah kah..

kah kah kah...INI LAH CONTOH  MENTERAI YANG BERSOPAN DAN BERHEMAH,.... kah kah kah..

kah kah kah.... HANYA DI MALAYSIA MENTERI WANITA ADA BERLALAI... kah kah kahPROGRAM MENGHASUT DU HULU BERNAM

PROGRAM POTONG LANCHOW PEMUDA GEROMBOLAN

HANYA INILAH SAHAJA YANG SANGGUP DILAKUKAN OLEH PEMUDA GEROMBOLAN
INI KALILAH...maka fahamlah saya akan fe'el sebenar Khairy Jamaludin.adapun hari ini dikeluarkannya statement dari kajiseldik akan pengundi muda 50% sokong memanda PM selepas memanda bentang bajet hari Jumaat lalu.

arakian begitu hebat lagi cekap kajiselidik boleh dibuat dalam masa yang singkat,gamaknya apakah metodologi yang digunakan.

syahdan,tak usahlah masyhgul lagi kerana rupa-rupanya baru bersunat alias berkhatan mereka ini,jadi apalah boleh diharap dari mereka yang baru masuk jawi?
 

PROGRAM MENGHASUT DI HULU BERNAM

PROGRAM BERHIMPUN KELANA JAYA